טיול קרוואנים עם ילדים
-
שלום, אנחנו זוג עם שלושה ילדים (3,7,9) שאחרי כמה שנים טובות של טיולים באירופה (כמה איזורים באוסטריה, שוויץ, בלגיה, הולנד, סלובניה וסלובקיה) מחפשים את האתגר הבא. אנחנו מאוד אוהבים טיולי טבע וחשבנו לנסות טיול בקרוואנים. היעד הראשון שעלה היה נורגוויה, אבל אחרי קריאה של כמה סיפורים ושיחות עם אנשים התחלנו לחשוש שבתור טיול ראשון לזוג שאפילו בגיר רגיל בקושי נוהג
הכבישים של נורווגיה יהיו מאתגרים מדי.
ראיתי שיש הרבה משפחות שמטיילות מגרמניה במסלול שמשלב את שוויץ, אוסטריה ו/או איטליה, אבל אני לא בטוחה עד כמה לא תהיה לנו התחושה של more of the same לאור הטיולים שלנו בשנים האחרונות. יתכן ואני טועה פה ואשמח לשמוע מה דעתכם.
אופציה נוספת שאנחנו מעוניינים לשקול היא אנגליה ואירלנד (אולי בשילוב עם סקוטלנד?) אבל גם שם נשאלת השאלה האם הנהיגה בטיול קרוואנים ראשון היא לא מאתגרת מדי.אשמח לקבל קצת הכוונה ורעיונות איזה כיוון כדאי לנו לשקול. כמו כן, אציין שאנחנו היינו רוצים ללון באתרי קמפינג ברמה גבוהה כל הניתן וכאלה שנמצאים בנקודות נוף ופחות חניונים במהותם (להבנתי יש כאלה בנורווגיה – האם יש גם במקומות אחרים באירופה?).
תודה מראש!
-
לא טיילתי עם קרוואן . 1. קחו בחשבון שהעלות לא זולה יותר מטיול רגיל (מנסיון של אחרים) 2. בבריטניה נוהגים בצד שמאל, קושי נוסף מעבר לנהיגה בקראוון. 3. נורווגיה נחשבת ליעד מומלץ לקרוואנים, למיטב ידיעתי מותר לחנות גם לא באתרי קמפינג (יש תנאים לכך) לא הייתי נרתע בגלל הכבישים הצרים.
-
לא טיילתי עדיין בקרוואן אבל בארה”ב טיילתי לא מעט. לדעתי – טיול בארה”ב יענה על כל הדרישות שלכם.
גם ההתאמה של כל האתרים במדינה, במיוחד במערב, לטיולי קרוואן. גם הקלות והפשטות של כל דבר שקשור בטיול (בכל זאת, ארה”ב). גם שינוי ממה שאתם מכירים באירופה, וגם חניונים מדהימים.
-
האם המטרה היא טיול קרוון? ואז השאלה היכן הכי נכון לעשות טיול קרוון ראשון?
או המטרה לטייל בנורווגיה? ואז השאלה איך יהיה הכי נכון לטייל בה? עם או בלי קרוון?
-
אם המטרה היא טיול בנורווגיה ולצמצם בנהיגה הייתי שוקל שייטהכוונה לא לאוניות הגדולות כשהאטרקציה העיקרית היא הבילוי באוניה אלא האוניות הקטנות יותר שיכולות להכנס עמוק יותר לפיורדים כשהאטרקציות העיקריות הן הנופים והירידה לחוף במקומות מעניינים במיוחד.
אם המטרה העיקרית היא טיול בקרוואן והסביבה משנה פחות תנסו בכל זאת למצוא מסלולים במקומות מבודדים יחסית, שם יתרונו.
אני יודע שיש כאלה שמטיילים בקרוואנים באזורים דוברי גרמנית (גרמניה אוסטריה שוויץ...) אבל בארצות הצימרים המהממים והגסטהאוסים המפנקים במחירים סבירים עד טובים קרוואן לא נראה לי מציאה גדולה.