סיכום טיול לבודפשט ווינה
-
היי חברים החלטתי לשתף אותכם בטיול הנהדר שעשיתי במשך 10 ימים ל 2 הערים הנלאות הללו.
אז קודם כל בודפשט אני באמת מאוהב בעיר הזו זה התחיל לפני שנתיים בביקור קצר ושטחי של 3 ימים וכבר אז אמרתי ךעצמי שאני חייב לחזור, מהנופים הארכטקטורה המרשימה בכל פינה, התחבורה היעילה, האוכל שכמה שהוא פשוט (והוא באמת עם 0 התחכמויות) הוא טעים בטירוף גרמו לי לחזור ליעד הנפלא הזה.
קודם כל היצא שלי למי שמחליט להגיע תרכשו בשדה התעופה budapest card הכרטיס נותן לכם שימוש חופשי בתחבורה הציבורית כולל מטרו,רכבת קלה,אוטובוסים, וקווי לילה הוא מעניק כניסה חינם לרוב המוזיאונים ולכל האתרים הוא נותן הנחה של בין 10 ל 20 אחוז. הוא גם העניק לי 10 אחוז הנחה לכרטיס רכבת לוינה, את הכרטיס ניתן לקנות בשד ה התופה כאשר תצאו לאח המכס פנו שמאלה יש דוכן שלהם ואם הוא סגור תמשיכו ללכת כמה דקות לטרמינל הנוסף וגם שם יש דוכן.
אז עכשיו נעבור לתאכלס

יום 1 – נחיתה בבוקר בבודפשט רכישת כרטיס בודשט ויציאה לדרך בתחבורה המקומית לוקח אוטובוס 200E אשר נוסע משדה התעופה לתחנת מטרו גדולה בשם KOBANYA KASPEST מתחנה זו אני לוקח את קו מטרו 3 ל 8 תחנות נסיעה עד תחנה חשובה נוספת בשם KALVN TER זו תחנה מאוד מרכזית יש לא מעט מסעדות בארים וחנויות, יש קווי מטרו ורכבת קלה ואטובוסים רבים שעוצרים שם.
המלון שלי שאני מאוד ממליץ עליו היה רק דקה הליכה משם.
לאחר התארגנות קצרה על המלון הסביבה וקניית מים החלטתי להתחיל לעלות למלעה עם הנוף לבסיון הדייגים. יש דרכים רבות להגיע לאזור בודה יש מוניות אוטובוסים אפשר טיפוס רגלי או לעלות בפיוניקולור התיירותי לארמון.
אני לוקח מטרו בקו 3 לתחנת FOVAM TER שם כאשר עדיין מתחת לאדמה ניתן לעבור לקו 2 של הרכבת הקלה נוסעים איתו 3-4 תחנות וניתן לקחת קו 16 אוטובוס כחול קטן שעוצר בכיכר ונוסע לאזור בודה לכל האתרים שנמצאים שם.
באסטיון הדייגים זו בעצם חומת הגנה סביב כנסיית מתיאש מעבר למבנה הארכיטקטורי המרשים הן של הבסטיון והן של הכנסייה אחת הסיבות אם לא ה.. (איך שאומרים בימנו) זה הנוף המרהיב מלמעלה על כל אזור פשט ועל מבנה הפרלמנט היחודי.
מסתבר שבמקום גם נערך יריד מקומי עם יין הונגרי ספרות הונגרית,בירה הונגרית מאכלים ואפיו אוהלים עם תלשבושות מימי הביניים ונארגילות בקיצור סיומת טובה ליום ראשון של הטיול.
מסתבר שמול תחנת קלווין טאר יש מסעדצ שווארמה בשם איסטנבול קבאב אני יודע שלנסוע לשם כדי לאכול שווארמה זה מוזר אבל עוד לא ידעתי מה נמצא איפה וזו הייתה אופציה מהירה וזולה, בערב גליתי שבצמוד למלון שלי יש מדרחוב ענקי (יקח לכם איזה 15 דקות עלבור אותו) עם מלא מסעדות ובארים כמעט לכל סוג של מטבח אל על כך בהמשך.
ואם כבר סיום מתוק אז איך אפשר בלי קצת בירה מקומית בערב חמים (32 מעלות לא בשביל זה וטסתי לאירופה) אותו המדרחוב מצאתי ביסטרו בר בשם שיראז סגנון ים תיכנוני מבחינת המטבח והנארגילות אבל אחלה בירה במחיר מצחיק ועכשיו לתמונות.

-
המשך יבוא

-
אגב באותו הערב החלטתי לנסוע לתחנת הרכבת קלטי בכדי לאסוף את הכרטיסים לוינה וחזרה. הזמנתי בקלות דרך אתר הרכבות ההונגרי (יש תרגום לאנגלית) מקבלים במקום מייל עם קוד רכישה את המייל הזה מזינים במכונות הצהובות שגם שם יש ממשק באנגלית והכרטיסים מודפסים ממש עניין של דקה.
-
את היום השני שלי בבודפשט התחלתי עם ארוחת הבוקר ומשם יצאתי להמשך המסע באזור בודא, התחלתי במוזיאון ההיסטוריה של תקופת האימפריה, מבנה מרהיב מאוד משם מרחק הליכה קצר אל הגלריה הלאומית, שוב מדובר במנה שהוא בעצם ארמון מדהים והרבה יצירות אומנות יפות במקום גם יש תצפית יפה על אזור שט ובית קפה נחמד שעשיתי בו הפםסקה קטנה לקפה ובירה.
משם ירדתי באוטובוס ולקחתי את הרכבת קלה מספר 2 לעוד 2 תחנות אל אזור הפרלמנט, המבנה לטעמי אחד היפים בעולם מזכיר במקצת את ארמון בקינגהם חזרנו לארוחת ערב באזור המלון ובלילה לאחר טפטוף של גשם ואויר נקי ונעים יצאתי לעשות כמה צילומי לילה בודפשט בלילה עוד יותר יפה

-

-
את היום השלישי התחלתי בביקור באנדטרת הנעליים מול בניין הפרלמנט, מדובר באנדרטה לזכר הקורבנות היהודים שנרצחו בבודפשט על ידי הנאצים ומשתפי הפעולה שלהם המזג אויר היה אפור וקריר ומצאתי את עצמי מתיישב ליד על שפת הדנובה ומבין כמה דברים השתנו מאזז והיום,כמה דברים לא השתנו וכמה דברים חוזירם על עצמם מההיסטוריה האפלה ההיא.
משם המשכתי לבית הכנסת הגדול בבודפשט מדובר באח מבתי הכנסת הכי יפים בעולם, הוא מאוד מרהיב בפנים קחו בחשבון שבמהלך טקסים וחגים הוא יהיה סגור לתיירים ולא בטוח שאפשר יהיה להיכנס אפילו עם דרכון ישראלי.
משם ביקור קצר במוזיאון ההיסטוריה הלאומי ליד קלווין טאר שמציג בעצם את ההיסטוריה ההונגרית החל מימי האימפריה האוסטורו הונגרית, עד הכיבוש הנאצי,הכיבוש הקומוניסטי ועד עצמאותה המחודשת.
משם ממשיכים לכיוון כיכר הגיבורים,האמת שמזכירה לי בול את מיידאן בקייב (כיכר העצמאות) הרבה פסלים יפים ובניינים יפים מכל עבר מזג האויר מעולה אחרי קצת גשם הכל נקי ורענן, המשכנו הלאה לתוך הפארק היםה שנמצא מאחורי הכיכר מסתבר שבכל סופ”ש יש במקום יריד שבו באים הונגרים למכור את התוצרת המקומית שלהם החל מאוכל ועד ביגוד עם המון דוכני מזון מהיר ואפיחו הייתה הופעה של מקהלה הונגרית, ואיך אפשר לסיים את היום המולא הזה עם מזג האויר הקריר אם לא במרק גולאש חריף וטעים.
בערב יצאתי לאזור בזיליקת אישטוון הקדוש מעבר למבנה המאוד מרשים במיוחד עם האורות בערב במקום נמצא ריכוז גבוה של מסעדות ופאבים שאפשר לבלות בהן את הערב, הלכתי לצפות במשחק הכדורגל של נבחרת הונגריה מול פורטוגל ( – לפורטוגל בסיום ) עם כמה בירות מקומיות

-

-

-

-
את היום האחרון בבודפשט מתחילים בביקור בשוק המקורה המפורסם אליו ניתן להגיע בקלות במטרו,בטראם,או באוטובוסים לתחנת FOVAM TER השוק מתחלק ל 3 חלקים:
קומה מינוס 1 יש סופר גדול שניתן למצוא את כל מצרכי המזון במחירים לא רעים כלל, הופתעתי מהמגוון של מוצרי מזון שלא קיימים אצלנו בכלל גם כאשר מדובר במותגים שכן משווקים בארץ.
קומה 1 קומה גדולה שבה ניתן בעצם לקנות הכל זהו בל השוק בשר,נקניקים,תבלינים,גבינות פירות וירקות הכל מהכל אבל דגים לא ראיתי.
קומה עליונה מורכבת מממסעדות קטנות בדומה למה שקיים אצלנו במחנה יהודה למשל, וחנויות של מזכרות במחירים לא כאלו משתלמים.
משם אחרי קצת נקיניקים וכמה סוגבי פפריקה המשכנו למרחצאות גילרט, קצת הפחידה אותי המילה מרחצאות ולא בכדי השארתי את זה ליום האחרון פחדתי שמדובר בסוג של חמי גדר אשר הגיל המומצע של מבקריה יהיה 90 אך הופתעתי לגלות שמדובר פשוט בסוג של ספא רזורט. מעבר לעובדה שהמבנה מעוצב בצורה מרהיבה וקל להגיע אליו יש בו סאונות,ברכות מקורות בטמפרטורה שונה עם מינרלים שונים,אפשרויות לטיופלי מסאז’ ובאמת העברנו פה בכיף 3 שעות, אגב יש גם ברכות על הגג אבל היה קריר מדי בשביל זה הבנתי שבקיץ בסופי השבוע ישנן מסיבות ברכה שם על הגג.
לסיום היום הנפלא הזה ולסיום הביקור בעיר המופלאה הזו בחרנו בשיט. יצאנו לשעתיים של שיט 19:00-21:00 מה שאפשר לראות את כל המבנים המפורסמים עם האורות פשוט מחזה מרהיב, תוותרו על השייט עם ארוחת ערב כיוון שהם יושבים בחלק התחתון של הספינה והרגיש לי שם די חנוק לעומת זאת אנחנו בחרנו בשיט שכלל 2 משקאות אלכוהולים או לא אלכוהולים לבחירה (הייתה אופציה להזמין גם אוכל בתשלום) והיינו בחלק העליון של הספינה כולל אפשרות לצאת לחלקים פתוחים ולהנות מהאויר הנעים, הייתה גם הופעה של להקה מקומית אשר הכניסה גם כמה שירים יהודים מבית סבתא מה שנקרא

-

-
ראשית תודה על כל המידע
תמונות נהדרות.
ד”א עם איזה מצלמה אתה מצלם?
חג שמח
-
היי,
זה אולי יפתיע אותך אבל אני צלמתי עם מכשיר סלולארי +HUAWEI P10
מכשיר אדיר לצילום יש לך 2 מצלמות מאחורה לטובת שיומש בזום שלא פוגע באיכות התמונה.
חג שמח
-
תמונות מצויינות. רק חבל שלא תייגת אותם.
-
יפה מאד! טיפה באוקינוס….99% עוד לא ראית…..כתוב לי לפני הפעם הבאה…[email protected]
עודד
-
תלוי למה אתה מתכוון שעוד לא ראיתי, כל מה שעניין אותי ראיתי