טיול משפחתי קיץ 2018
-
שלום לכל שוכני הפורום.
אחרי שחזרנו מרוצים מאוד מאגם גארדה, מחפשים יעד לקיץ הבא לזוג פלוס שניים (6,2), כאשר האופציות שעלו הן סלובניה, אוסטריה והולנד לטובת טיול כוכב בן שבוע.
אנחנו מחפשם טיולי טבע (קלים, עם עגלה ופחות עם מנשא למרות שזו אופציה כמובן) שאפשר להנכיס בהם רגל (או יותר) למים ופחות לונה פארקים. אופי הטיול צריך להיות רגוע ולא כזה שרץ אחרי אטרקציות לצורך סימון וי.
הכוונה היא לבצע מסלול\אטרקציה אחת או שתיים ביום ואז לחזור למלון\חווה\כפר נופש ולהעביר בו את השעות עד לשינה (לכן גם מקום הלינה צריך לספק אטרקציה כלשהי- בריכה\בעלי חיים\ גן שעשועים)
האם מישהו יכול לשפוך אור ולהגיד איזה יעד הכי דומה למה שמצאנו בגארדה?
אוסטריה (וגם סלובניה) קסמה לי אבל אני חושש שמדובר במסלולים “קשים” מידי לגילאים האלו. הולנד לעומת זאת נראית, מקריאה ראשונית, יותר מקום של פארקים ומוזיאונים ופחות של מפלים, אגמים וכד’.
מבחינת מזג אוויר, השאיפה היא להיות מופתעים כמה שפחות מגשם למרות שברור לנו שבמדינות הללו זה אופציה ריאלית (איפה הכי פחות?)
יש קווים מנחים לבחירת יעד מניסיון שלכם או אולי רעיון אחר?
מודע לרומניה, סלובקיה ודומיהן אבל קצת חושש מנושאי נגישות, ידידותיות לתייר דובר האנגלית, תשתית, שילוט וכו’.
תודה!
-
שום דבר לא יהיה דומה לגארדה
וזה במקרה זה אפילו לא חסרון.
לדעתי- אוסטריה תענה על כל המשאלות
ותמיינו את היעדים לפי גילאי הילדים וההתאמה.
לא לבלוע את כל אוסטריה, לא לנסות אפילו את כל חבל הארץ, רק משבצת קרקע קטנה אחת.
אזור ווילד קייזר בטירול- מתאים לגילאים, הרים ,רכבלים, ועל כל הר יש “פארקון” לילדים. טווח נסיעה מזערי בין היעדים .
וכן בהולנד אין (בכלל) מפלים -ומה שהם קוראים מפל או הר..מצחיק .
-
תודה יונית.
אין לנו שום כוונה לדחוס עוד ועוד מקומות אלא להנות ממעט מקומות שנבחר בקפידה.
האם בגילאים אלו לא יהיה נכון יותר להתמקד דווקא באיזור זלצבורג?
מבחינת תעסוקה אני מוטרד פחות אלא יותר מנושא הנגישות לעגלות (יש מנשא גב, אבל זה פחות נוח) במפלים, נקיקים מכרות המלח ומערות הקרח.
-
לא רוצה להשוות לגארדה, אבל לדעתי מאוד יתאים לכם אזור עמק המוזל. מתאים גם לטיול רגוע, גם אטרקציות, גם טבע.
מבחינת לינה – יש פארקי נופש של הרשתות לנדל וגם סנטר פארקס. אפשרות נוספת זה ללון בחווה עם פעילויות לילדים. למשל תבדקו באתר הבא:
https://www.bauernhofurlaub.de/
-
בדיוק זו הסיבה שלא הצעתי את חבל זלצבורג בגילאי הילדים שלכם.
הם די צעירים (למען האמת מאד צעירים) וחלק מהאתרים לא תוכלו או לא תרצו לעשות איתם.
אבל כמו שעמיחי כתב אזור המוזל
יש עוד ועוד אזורים שיכולים להתאים לאיפיונים (אזור אגם קונסנץ למשל).
ברווז,שלולית, פיסת דשא, פינת ליטוף,רכבת קטנה-יש בהמון יעדים באירופה.
לדעתי כדאי לשים ל:
- מרחקים מנמל תעופה בינלאומי עם טיסה ישירה
- טיסות שפויות זמן מחיר ושעת נחיתה המראה
- תא שטח מצומצם
- איתור חווה או לינה מתאימה- ואז לראות מה יש בסביבתה
- קרבה לאגמים לרוב “משטחת” מסלולים.
- לא כל מה שמתאים ל”משפחה עם ילדים” בגילאי בית ספר יסודי יתאים לכם.
- תקציב , כרטיסים מקומיים (אם זה חשוב לכם).
-
היינו בהולנד ובאוסטריה (זלצבורג וטירול) שניהם מקסימות
הייתי חושבת גם על איזור היער השחור שמבחינת מבחר האטרקציות דומה להולנד , ומבחינת הטבע יש שם יותר מה לראות
-
עמיחי, תודה על ההצעה.
האם ביצעת מסלול כזה?
אשמח לקבל עוד פרטים.
-
היי יונית,
בהחלט נקודות חשובות.
באגם קונסטנץ היינו כבר כזוג כחלק מטיול באלפים הבווארים (אם אני קולע למקום אליו התכוונת).
מניסיונך, אילו מקומות תואמים לקויים המנחים שנתת?
-
לפני חודש בערך חזרנו מטיול קיץ במערב התיכון של גרמניה. היינו ב3 אזורים בשבועיים – דרך האגדות, עמק המוזל, והאייפל. מאז שחזרנו אני כותב את סיפור הטיול (בהמשכים...). אתם יכולים להתרשם כאן: המערב התיכון של גרמניה - חזרנו