מצבר ליתיום בקלנועית
-
יש לנו קלנועית gogo שיש בה מצברי עופרת בתוך מארז ששוקל בערך 13 ק”ג
נודע לי לאחרונה שבקלנועיות חש גם שמוש במצברי ליתיום ששוקלים הרבה פחות. כ 2-3 ק”ג.
מבקש לשאול לגבי הנסיון עם מצברים אילו מבחינת אמינות וטווח נסיעה.
תודה
יעקב
-
מציע להפנות את השאלה לפורום
“טיולים לגילאי 50+”, יתכן וישנם שם בעלי ניסיון.
-
אני לא יודע לומר לך לגבי סוג המצבר.
רק שרתה חייב אישור הטסה מהיצרן.
-
-
לפי מה שידוע לי בקלנועיות ישנו מצבר פריקה נמוכה, ואין לשנות . גם המטען לטעינה שונה .
-
ניסית לשאול את אפיקים?אגב אתה מודע לכך שיש מגבלה על העברת מצברי ליתיום במטוסים?
-
תודה על התגובה
מכיוון שהתענינתי על קניית קלנועית קלה לטיולים בחו”ל שמתקפלת בצורה נוחה, מסוג light של צרעה נאמר לי שיש אשורי טיסה למצברי עופרת וגם לליתיום, אם כי אמרו לי שיש לעיתים בעיות בשדות תעופה לכל מיני סוגי מצברים. גם ידוע לי שיש אנשים שנסעו לחו”ל עם קלנועיות שכוללות מצבר ליתיום.
מה המגבלה למצבר ליתיום? לעומת מצברי עופרת?
-
ראה את מה שרושמת אל על לגבי רכבים קטנים מונעים בסוללת ליתיום-יוןיש מגבלה לסוללות ליתיום גדולות, אני לא יודע מה הקיבולת של הסוללות שאתה מתכוון אליהן, יכול להיות שהסוללות שאתה מדבר עליהן גדולות יותר.
רכבים קטנים באל על,
שים לב שאל על רושמים שיש חברות/נמלי תעופה שההגבלות שלהם קשות יותר.
יש לי חבר שבטעות העביר אקדח, זה לא אומר שמותר להעביר כלי נשק.
-
ראה את מה שרושמת אל על לגבי רכבים קטנים מונעים בסוללת ליתיום-יוןבטיסות תמיד מפרידים בין המצבר לקלנועית. ובדרך כלל אני לוקח את המצבר עופרת איתי לתא הנוסעים. את המצבר ליתיום הרבה יותר קל לקחת לתא הנוסעים בגלל משקלו הנמוך.
מצבר ליתיום שמדובר עליו, הקבולת של הסוללה הוא להבנתי הוא 12v * 20AH = 240 וואט שעה.
אבדוק זאת אם אחליט לרכוש.
-
ראה את מה שרושמת אל על לגבי רכבים קטנים מונעים בסוללת ליתיום-יוןכפי שאני מבין את ההוראות בטיחות הטיסה הבינלאומיות, מותר להעלות למטוס מצבר ליתיום בשני התנאים הבאים:
- המצבר מותקן בקלנועית.
- לא גדול מ-300 אמפר-שעה.
אבל כמו שכתב קודמי, חברות התעופה וגם נמלי התעופה נותנים פירוש משלהם. לכן יש להתקשר עם חברת התעופה ולברר מה הם אומרים.
-
ראה את מה שרושמת אל על לגבי רכבים קטנים מונעים בסוללת ליתיום-יוןמנסיוני וגם לפי התקנות שצורפו בתגובה 8, דוקא חייבים להוציא את המצבר מהקלנועית.
“הטסתם של כלי רכב קטנים המונעים על ידי בטריות לית'יום יון בכבודת היד או בכבודה שנשלחת לבטן המטוס אסורה בטיסות אל על.
הנכתב מעל תקף רק כשהבטריות מותקנות בתוך כלי הרכב ואין אפשרות להפרידן”
לגבי מצבר ליתיום 300 אמפר שעה . זה מספר גדול מאוד ונראה לי שהכוונה 300 וואט שעה. תוכל להפנות אותי למגבלה?
תודה
-
רועל לגבי רכבים קטנים מונעים בסוללת ליתיום-יוןאתה צודק. זה קורה שמתעצלים ללכת אל המקור ומצטטים יד שניה או שלישית. אני מצרף קטע מהוראות נ-FAA. כדאי לקראו את הכול במקור.