סין - שאלות על סים, אימייל ומזג האוויר (מה ללבוש?)
-
שלום לכולם,
בעוד כשבוע ניסע לסין ל-3 שבועות בדגש על : בייגי’נג, יונאן, שיאן ושנחאי.- אנחנו מעוניינים לרכוש חבילת גלישה מהארץ – האם ישנן המלצות? הוט? סלקום? וכיוב’?
- באיזה חברת דואר אלקטרוני מומלץ להשתמש / איזה חברה איננה חסומה בסין? (האם מומלץ לקנות טאבלט בסין? משהו לא יקר ועמיד?)
- איזה בגדים לקחת? האם לקחת מעיל פליז לשעות הערב? האם לקנות בסין עצמה? (אין לנו כל כך חשק להתחיל בחיפושים וקניות תחת לחץ).
תודה רבה!
-
ערב טוב,
- אני השתמשתי בכל הנסיעות שלי בחבילות של פלאפון. בארץ זו חברה איומה לדעתי אבל בסין השירות שלהם פועל מצויין ועוקף באופן אוטומטי את כל החסימות הסיניות על גוגל, פייסבוק ויוטיוב- ככה שתוכלו להסתדר שם עם כל אלה כמו בארץ.
- כפי שציינתי, חבילה מישראל לרוב תעקוף חסימות. אני חושב שהמייל של יאהו לא חסום ככל הידוע לי.
- מזג האוויר באזור שנגחאי ודרומה חם בתקופה הזו, אלא אם עולים מעל גבהים מסויימים. פליז יכול להיות רעיון טוב. באזור בייג’ינג יתכן ויהיו לכם ערבים קרירים כבר בעונה הזו; הימים נעימים עד חמים. שימו לב כי גשם יכול לרדת מפה לשם ואולי תרצו לרכוש מעיל גשם (מעיל ניילון).
-
הי,
- ממליץ לקנות סים מקומי. יהיה זול משמעותית מחבילת גלישה מהארץ ומאפשר קבלת שיחות בחינם. אמנם פייסבוק וגוגל חסומות, אבל אני לא הייתי משלם אקסטרא עבור זה.
- יאהו יעבוד מעולה בלי בעיה. כל הטאבלטים הזולים בארץ הם סינים, אז האם משתלם לקנות בסין? כן. אם אין לכם כוח ו/או ידע לזהות זיופים, תקנו בחנות מוסדרת ואז אין בעיה.
- אכן עשוי להיות קריר, מומלץ להביא ביגוד ארוך.
-
אשמח לפירוט איך לקנות סים מקומי בסין: מאיזו חברה, עלויות, מה כוללת החבילה,אילו טפסים צריך למלא וכמה זמן לוקח התהליך.
תודה.
-
עד כמה שאני יודעת, אם קונים בסין טאבלט אנדרואיד הוא יבוא בלי אפליקציות של גוגל, כולל הפליי סטור.
צריך לדעת להתקין לו מחדש את מערכת ההפעלה – אני מניחה שזה יקרה רק בארץ.
כשקונים בארץ טלפונים וטאבלטים סיניים קונים משהו שמראש יועד לייצוא ומותקן בהתאם.
(אני מסייגת שלא עשיתי מחקר מעמיק בנושא, זה רק מה שהבנתי כשרציתי לקנות שם טלפון אחרי שנשבר המסך בנקסוס של הבן שלי וכמובן לא היה ניתן לתקן נקסוס בסין כי אין שם).
-
אני קראתי איפה שהוא באינטרנט (בפורום) שבחנות רשמית של החברות הסיניות בזמן הקנייה ניתן לבקש מהם להתקין תוכנות ומערכת הפעלה לצורך הפעלה מחוץ לסין
אם יש מישהו עם ניסיון אשמח לשמוע ממנו...
-
תודה רבה לכולכם!
-
לי הייתה חבילה של הוט מובייל ולא נתקלתי בבעיה. לא בשיחות ולא בגלישה.
למיטב זכרוני רכישת סים מקומי אינה פשוטה. דורשת דרכון, כתובת מגורים מקומית או משהו דומה וכו'.
-
קניות של אלקטרוניקה:
אך ורק במקומות רשמיים ולעולם לא בשווקי הזיופים
אנחנו קנינו אייפד בחנות של אפל. עובד מצויין כאילו נקנה בכל מקום אחר בעולם.
לעומת זאת סלולרי של סאמסונג (חנות רשמית , דגם שאינו מוכר בארץ), היה טעות- הגיע עם כל מני יישומיים סיניים ללא גוגל כלל. הצריך ביקור במעבדה בארץ , צריבה והתאמות, ועד היום לא עובד בצורה מושלמת.
לגבי מייל ובכלל:
כדאי להוריד לטלפונים כמה אפליקציות של vpn, שבעזרתם אפשר לעקוף את ״החומה הסינית״. יש בתשלום ויש חינמיות.(חשוב להוריד לפני הכניסה לסין)
אם יש ישום מובנה למייל בטלפון הוא יכול לקבל את הכתובת של גוגל(אצלנו זה עבד), בכל מקרה כדאי להשתמש בכתובת נוספת שאינה ג'מיל לגיבוי.
לאחרונה היו פרסומים שממשלת סין רוצה להגביהה את חומת המגן האינטרנטית -כך שיהיה יותר קשה לעקוף אותה.
-
איך היתה העלות של האייפד בחנות הרשמית של אפל, ביחס למחירים בעולם המערבי ובארץ?
לגבי סמסונג, אתה מחזק את החשש שהעליתי קודם
השאלה היא האם יש דרך לקנות שם טלפון עם “רום גלובלי” אולי בהצגת דרכון זר או משהו. -
הי,
אפל שולטים בשוק של עצמם, כלומר, כל המכשירים נמכרים בחנויות מקוריות או בדוכנים מקוריים בחנויות ספציפיות. לכן גם המחירים הם קבועים וניתן להיכנס לחנות אפל באניטרנט לפי כל מיקום בעולם ולראות את המחירים.
הונג קונג הכי זולה והמכשירים נמכרים באותם מחירים כמו של ארה”ב.
סין יותר יקרה מהונג קונג, אבל לדעתי עדיין זולה קצת מישראל.
לשים לב שלא באמת ניתן לקנות אפל בכל מיני COMPUTER CENTER למיניהם, ואם כן מציעים שם, אז זה לא מקורי חדש.
לגבי אנדרואיד, לא יצא לי לקנות בסין, לפחות לא מאז החסימה הגדולה של גוגל, אבל הסינים מומחים בדברים האלו.
מה שצריך לעשות, וזה נכון לכל מוצר אלקטרוניקה, לשאול אם יש ויכולים לעשות. ואז גם שיראו לכם. לפני המכירה!!!