תאילנד --לגלות את הקסם--
-
-
את המשך היום העברתי כבר במזגנים…
כך הרגשתי שיהיה השילוב הנכון
והגיע הזמן לחקור את הקניונים !!
בשלב הזה התפצלנו ,המשפחה השנייה המשיכה לשוק אחר של סופ”ש ,הבן נשאר במלון לראות סרטים ובעלי שנח בבוקר ,הצטרף אלי ולבתי לסיבוב קניונים.
הראשון-קניון הMBK ממש מתחת למלון שלנו -בעיקרו כמו בשווקים שראינו במשך כל הטיול רק עם מיזוג ויותר יקר , מהMBK יש יציאה למתחם הקניונים השני :קניוני הסיאם
אלו הם קניונים עם מותגים במחירים כמו בארץ ולפעמים יותר יקר .
אנחנו הסתובבנו באותו אחה”צ ב 2 : הראשון דיסקברי ממש באותה הכיכר עם הMBK
אוירה שונה לגמרי,עיצוב מהשורה הראשונה. ובהמשך הגענו גם לסיאם סנטר. שני הקניונים מחוברים ביניהם ומובילים גם לסיאם השלישי אליו אגיע רק למחרת...
חברנו לבן לארוחת ערב .ערב אחרון שלנו בבנגקוק יום ארוך ומייגע והרגלים קוראות לפוט מסאג’ אחרון
בצפון לא הספקנו לעשות , באיים מדי פעם יצא לנו .צריך משהו כזה על בסיס יומיומי..איך עוד לא הגיע לארץ ??..הכוונה גם במחיר (בין 20-30 שח לחצי שעה עד שעה)
ב2130 התחלתי בMBK את הפוט מסאג ל45 דקות ואז התברר לי שב2200 נסגר הקניון..וגם המעבר הישיר למלון. נשארתי רק אני ובחורה ערבייה כולה מכוסה עם רעלה וכו. היא מסמנת לי שאלך איתה ,היא יודעת איך יוצאים ומגיעים למלון כשהמעבר לקניון נסגר. אחד הבנים שלה שומר עליה. שמפרך הרגלים אנחנו מסיימות והיא מסמנת לי שאבוא איתה. הקניון כבר סגור .
אנחנו עולות יחד במעלית במלון ואני תוהה אם לשאול אותה מאיפה היא…
החברות בינינו כבר נרקמה..
היא יוצאת בקומה ה23 ואני ממשיכה בקומה ה27 מבלי ששאלתי...
אבל בינינו :אחרי יום טיול ושופינג מפרך מגיע לכל אישה פוט מסאג’
ולא משנה מאיזה ארץ או דת היא שייכת...
-
משמאל לימין : ,סיאם דיסקברי, סיאם סנטר, סיאם פרגון ,סנטר וורלד.

-
בנגקוק-פרידהביום האחרון משפחתי החליטה להישאר בקרבת המלון ,המשפחה השנייה נסעה לשוק אחר ואני עשיתי מסע בין הקניונים לבדי .
!!מהMBK דרך הסיאם דיסקברי ,לסיאם סנטר עד לסיאם פרגון- קניון מותגי העל .כולם מחוברים ביניהם וממוזגים , והלאה עד לסנטר וורלד שההליכה אליו היא דרך שביל חיצוני -כמה דקות ללא מזגן. הקניון הזה ענק !! .
הניגוד בין השווקים ובין הקניונים האלה הוא עצום (ולא רק המזגן) וזה היופי של העיר שאפשר לשלב בה הכל ,עיר עם קצב מדהים .
לקראת אח”הצ חזרתי למלון ,זהו הכל ארוז.
ב1900 אנחנו יוצאים מהמלון לכיוון שדה התעופה ..
קשה להאמין שהטיול נגמר …
גם אחרי כמעט 4 שבועות מיום שחזרנו אני מתקשה להאמין כמה ראינו, איזה גיוון של אטרקציות ,מראות ונופים חווינו...
זוהי תאילנד וזהו הקסם ...

שנה טובה ולחיי הטיולים הבאים שיבואו...

-
דפנה,
יופי של טיול ויופי של תאורים.
טעמתם וראיתם רק חלק קטן מתאילנד. אני מנחש שמכאן כנראה רק מתחיל הרומן שלכם עם תאילנד

-
אחלה טיול ואחלה סיפור
הקסם של תאילנד מדהים.
הטיול לשם בפעם הראשונה הוא יקר. יכול להיות שבפעם השניה עם טיסות יותר זולות ובלי המלונות המפוארים ועם טיולים עצמאיים ולא מאורגנים אז זה יכול לצאת יותר זול. אני צריך לבדוק את זה פעם.
תודה שעוררת בי געגועים לארץ הזאת.
אלעד
-
דפנה-
איזה כייף!
גם אני מצאתי את בנגקוק המיוזעת והמפוייחת מהממת, היינו בה 5 ימים ומרגישה שלא מיציתי. אהבתי אותה מאד.
וגם אני כמו אלעד מחכה לפעם הבאה שאני אגיע לתאילנד.
-
הגעתי לסיום,
תודה על הסיפור .
תאילנד ממכרת. בטוחה שעוד תגיעו שוב.
רק לדוגמה, בבנגקוק הייתי יותר מפעם אחת ועדיין לא טרחתי להגיע לארמון המלך או לשוק הצף... יש באמת ככ הרבה לראות ולחוות.
והמסאז - כל מה שאמרת.
כל אישה. כל יום. זה חלק מהקסם.
שתהיה שנה טובה
עדי
-
יוסי : תודה וכייף לשמוע מהמלומדים של תאילנד !
ותודה גם לפורום השכן של תאילנד על העזרה
אלעד: גם כייף לשמוע -הסיפור שלך הלך איתי כל הדרך ! אגב תאילנד לא זולה גם בקטע של האוכל….לא יודעת איך היה לפני כמה שנים.
שרון : כייף לי שהגעת עד הלום , הטיול שלך היה ההשראה..
ואכן בנגקוק הפתיעה אותי בגדול .מקווה לחזור אחזור אליה בסיבוב נוסף ,אגב בעלי והילדים מיצו אחרי יומיים כך שזה אישי…עדי : נחזור...נחזור השאלה מתי...תאילנד היא צוהר למזרח שרק גיליתי ..יש עוד ככ הרבה מה לחקור…
שנה טובה וטיולים רבים

-
דפנה יקרה
תודה על הפרוט ושנה טובה גם ממני
מקווה לסיפור תאילנד – הונג קונג בשנה הבאה

-
לגמרי צוהר למזרח שעוד לא גיליתם…
לגמרי כדאי למזרח לפני שיתייקר שם... כי תאילנד מאוד התייקרה.פעם זה לא היה ככה.
ואיך אני יודעת שתחזרו ? כמו שאת יודעת
ש"בתאילנד הכל מסתדר"…
אני חושבת שמי שמגלה את זה - תאילנד נכנסת לו ללב.
זה הקסם !