יפן - שאלה על דרך הנקסנדו
-
שלום,
אנחנו יוצאים מטוקיו בבוקר (ללא רכב) ורוצים לעשות את מסלול הנקסנדו למחרת בבוקר.
מה מומלץ לעשות בדרך והיכן ללון כדי להתחיל את המסלול ממגומה.
כמו כן איך מגיעים מטוסמגו (סיום המסלול) לטקאימה.
-
אני תוהה עד כמה אתם יודעים על המסלול. מדובר בשביל מרוצף בין שני כפרים, שההליכה לאורכו נמשכת כשעתיים.
אמנם הנוף בשביל יפה והכפרים היפים משוחזרים ושמורים ונעים להסתובב בהם אבל הטירחה להגיע לשם במיוחד כדי “לעשות את המסלול” עלולה להתגלות כאכזבה.
במונחי עלות תועלת של טיול בכלל וטיול ביפן בפרט – יש מקומות מענינים אחרים להגיע אליהם.
דבר אחר אם אתם משלבים את טסומאגו ומגומה בטיול בעמק קיסו בכלל. או אז יש טעם רב לעצור בכפרים אלה ולטייל בשביל האמור, בנוסף לעוד מקומות ענין בדרך. הייתי מתחיל בנגויה ומצרף גם ביקור במוזיאון צ’יאונה סוגיהארה בכפר יאוטסו (Yaotsu). ולשם כך הייתי שוכר רכב כי החוויה של עמק קיסו “זקוקה” לתנועה איטית עם עצירות נוף רבות.
-
ללון אפשר או בנגויה שהיא עיר גדולה עם מבחר גדול של מלונות או במגומה עצמה (או בטסומגו) בפנסיון מסורתי שלרוב כולל 2 ארוחות, המקלחת מחוץ לחדר ואני מניחה שהחדרים עם פוטונים. זה לא מתאים לכל אחד אבל למי שכן האווירה יכולה להיות נחמדה. יש לקחת בחשבון שבמגומה (ובטסומגו) אין מה לעשות אחה”צ ובערב. רק להיות במלון.
אפשר גם לבדוק אם יש מלון ב Nakatsumago, משום מה נראה לי שראיתי שם ביזנס הוטל אבל אולי אני טועה.
אם אתם תבחרו ללון בטסומגו אפשר לעשות את הטיול ביום אחד. לצאת קצת יותר מוקדם מטוקיו ולהגיע ברכבת דרך נאגויה. אם אתם בכל זאת רוצים לנסוע ביום הבא, נראה לי שלהקדיש יום לנאגויה היא האופציה הכי נוחה.
יאטסו מקום ששווה ביקור אבל התחבורה הציבורית אליו כל כך גרועה שצריך בשבילו הרבה מאוד זמן.
נסיעה לטקיאמה, אוטובוס לנאגיסו ומשם ברכבת עם החלפה בנאגויה.