מסע לפולין לבד ללא קבוצה
-
בוקר טוב,
אנחנו מתכננים באביב לעשות מסע לפולין בעקבות שורשי המשפחה שהיתה בשואה (הילדים היו ועשו חשק גם)
מישהו מכם עשה את זה ויכול להמליץ? טיפים? מדריך/ה מומלץ? איך מתנייעים ממקום למקום?
חג שמח ושנה טובה
ליאת
-
מומלץ להתחיל עם הבלוגים והטיפים באתר.
אישית הייתי שוכר רכב להתניידות ולוקח חדרים ליד אתרים שחשובים לכם.
-
נכון, רק מחזקת את הכתוב, הכל מתחיל בטיפ טוב
-
האם אתם מטיילים בדרך עםרכב?נהיגה עצמית?
האם המקומות אותם רוצים לבקר הם עירוניים או כפריים יותר?
היום,יש אפשרויות טיסה ליעדם ערים שונות בפולין.אפשר לשלב חברות תעופה,ויעדי נחיתה. לחסוך טיול מעגלי כדי לחזור רק לאותו יעד של נחיתה.
תלוי במספר ימים כמובן..
יש המלצות על נהגים ב1001 טיפים ובעמודי הפייסבוק הרלונטיים לאותם המקומות.
-
שלו ושנה טובה גם לך,
אנחנו עשינו טיול שורשים במרכז פולין בנהיגה עצמית. אם אתם נוהגים במקומות אחרים באירופה-אז אין בעיה לנהוג גם בפולין. על מקומות עצמם חקרנו מהארץ.
-
טיילנו עם קבוצה, למרות שאנחנו ממש לא הטיפוסים לטיול מאורגן. אני חייבת לומר שגם במבט לאחור, לא הייתי מוותרת על מדריך. ללא הדרכה הייתי מטיילת בכל אתרי השואה, כמו שאני מטיילת בכל מוזיאון. באה, רואה, מתרשמת, מסמנת וי ועוברת הלאה. ההדרכה, הסיפורים, ההסברים – הכניסו למקום עוצמה חזקה יותר וגרמו לנו להרגיש את התקופה. אם יש לכם אפשרות, קחו איתכם מדריך ישראלי שיתן לכם את הזווית הרגשית במסע הזה.
-
פרט חשוב שהשמטת: איפה בדיוק בפולין נמצאים השורשים?
ההתניידות הנוחה ביותר היא עם רכב שכור, והנהיגה נוחה מאוד. בתור מי שמורגל לטרוריסטים בכבישי ישראל, הנימוס וההתחשבות של הנהגים הפולניים בלטו במיוחד. כמובן שלערים ניתן להגיע גם ברכבות, ולחלק מהעיירות באוטובוס.
תוספת מדריך למסע תוסיף מאוד לערכו. אם רלוונטי מדריך מקומי פולני, דובר אנגלית מצויינת, אוהב ומעורה בהווי ובהיסטוריה היהודית שהנחיל לו אביו (פולני טהור גם הוא) – אני ממליץ עליו בעיניים עצומות.
הוא ואשתו הם חומד של זוג צעיר שמחלקים את מגוריהם בין וורשה ולובלין, הוא בין היתר מתרגם מוסמך אנגלית-פולנית, נגן מפוחית בחסד, וכאמור עוסק במסעות שורשים. ניתן לקרוא עליו כאן:
https://www.facebook.com/DoorToPoland
-
מאוד משנה מה היעד ומה המסלול
אבל בגדול פולין זה כיף לטייל לבד,
אני הייתי שם 3 פעמים ובעזרת השם עוד 10 פעמים
אשמח לעזור בבניית המסלול
-
לגבי התניידות – תלוי כמה אנשים אתם. אנחנו עשינו טיול שורשים לפני כשבע שנים, היינו כעשרה מבוגרים (ללא ילדים) ולכן שכרנו מיניבוס עם נהג.
לגבי הדרכה – לקחנו איתנו מדריך מהארץ וזה היה מעולה. יש אתרים כמו טרבלינקה למשל שללא מדריך אין לך מה לעשות שם יותר מרבע שעה, אבל ההדרכה מוסיפה לזה המון. אף אחד מהמשתתפים בטיול לא היה בטיול בפולין במסגרת בית הספר או מסגרות אחרות כך שעבורינו זה היה טיול “שואה” ראשון.
כמובן שאיכות ההדרכה משפיעה מאד על איכות הטיול כולו. המדריך שהיה לנו היה פשוט מעולה, עם המון נסיון בהדרכה בפולין. הקריא לנו במקומות השונים קטעי עדויות של ניצולים או סיפורים ששמע בעצמו מניצולים שביקרו שם איתו, השמיע לנו קטעי מוזיקה מתאימים במקומות שונים. החוויה הרגשית היתה עצומה.
-
האמת, לא מבין (כלומר, כן מבין – אבל לא!) את אלה שעבורם נסיעה לפולין זה טיול שואה! אם זה יום ראשון, אנו וודאי בטרבלינקה; אם זה יום שני, אנו כנראה באושוויץ… וכך הלאה.
!! Mój Boże
-
אנחנו יצאנו לפולין במטרה מוצהרת לעבור מסע דומה לזה שתלמידי התיכון עוברים. מסיבות שונות לא התאפשר לבעלי ולי לצאת למסע בתקופת התיכון, והרגשנו שזה חסר לנו (במיוחד לאור העובדה שהשורשים שלנו הם משם, והמשפחה של שנינו איבדה שם אנשים רבים).
מבחינתי, לא הייתה שום אפשרות שאתייחס לפולין כאתר תיירותי מהנה, לפני שאבקר בכל “אתרי השואה”. הייתי חייבת לעבור קודם את מסלול פולין היהודית, לפני שאוכל להתפנות ולהנות מפולין התיירותית.
בהזדמנות אחרת אטוס לפולין לטיול של הנאה, ואז לא אשלב אפילו לא אתר שואה אחד.