חוות דעת על מסלול למערב ארה"ב
-
שלום לכולם. אנחנו משפחה של זוג הורים ושני ילדים – 13, 11. טיול בר מצווה. מתכננים טיול ביולי 2018 במערב ארה”ב למשך 21 נטו לא כולל טיסות. גיבשתי שלד מסלול אשמח לתגובות. טיסות עדיין לא הוזמנו ( אך יש לי כבר טיסה מועדפת. פשוט עדיין בתהליך הוצאת הויזה)
יום 1 (שבת) – נחיתה בסולט לייק סיטי ולינה בעיר
יום 2 – נסיעה לווסט ילוסטון ולינה שם. (בתחילה חשבתי לעצור בגקסון אך ראיתי שלפי גוגל מפס האורך נסיעה לגקסון או לווסט ילוסטון כמעט זהה לכן העדפתי את זקסון אחרי ילוסטון. )
ימים 3-5 ילוסטון ולינה בווסט ילוסטון
יום 6 – נסיעה מילוסטון לגרנט טיטון ולינה בגקסון
יום 7 – בבוקר השלמות בטיטון ונסיעה וסוטט לייק סיטי ולינה שם
יום 8 – טיסה בבוקר לסן פרנסיסקו ולינה בסן פרנסיסקו
יום 9 – 10 סן פרנסיסקו
יום 11 – סן פרנסיסקו בבוקר ונסיעה ליוסמיטי . לינה ביוסמיטי
יום 12 – יוסמיטי ולינה שם
יום 13 – בבוקר יוסמיטי ונסיעה למונטריי. לינה במונטריי
יום 14 – מונטריי לינה במונטריי
יום 15 – 16 כביש 1
יום 17 – כביש אחד והגעה ללוס אנגלס לינה שם
יום 18 – לוס אנגלס – יוניברסל
יום 19 – לוס אנגלס
יום 20 – נסיעה לסן דיאגו ולינה שם
יום 21 ( יום ו) – סן דיאגו
יום 22 ?
יום 23 – טיסה חזרה הביתה מלוס אנגלס.
בעייה – סוף הטיל יוצא סוף שבוע ולכן אי אפשר להכניס את הפארקים העמוסים. אם אני מרווחת באמצע הטיול אז הפארקים של לוס אנגלס ועולם הים ייצאו בסוף שבוע מה שכמובן לא רצוי! מה עושים עם היומיים האחרונים?
מה דעתכם על המסלול?
-
לגבי היום האחרון – מציע לכם לשוט לאי סנטה קטלינה. מקום מקסים ליום טיול!
-
היי ,
אפשר לחסוך זמן רב ונסיעות רבות אם תטוסו ישירות לג’קסון .
תשכרו שם רכב.
תטיילו בטיטון ויילוסטון כמה שתרצו.
תחזרו לג’קסון ותחזירו שם את הרכב.
מג’קסון תטוסו לסן פרנסיסקו.
אם חשוב לכם להיות בסולט לייק סיטי:
אחרי יילוסטון ,תיסעו לסולט לייק סיטי ,תשהו שם ומשם תטוסו לס.פ.
-
הי,
יש מפולת גדולה בכביש מספר 1.תבררו
אם הוא אמור להפתח בתקופה של הטיול.
-
אולי אפשר לנסוע לסן דייגו כבר בצהרי היום השני בלוס אנג'לס, ואז לעשות את סיוורלד למחרת ואז זה עוד לא סופש?
מעבר לזה המסלול בסדר בעיני. הייתי מנסה להותיר זמן לעיירה ג'קסון, שאנחנו אישית ממש אהבנו אותה, ולדעתי בטיול עם ילדים צריך מקומות כאלה כדי לשבור את רצף הטבע והנסיעות.
כדאי גם איכשהו להוסיף זמן ליוסמיטי כך שיהיו לכם שם יומיים מלאים. אולי על חשבון כביש 1 שאפשר לעשות אותו ביומיים ולא שלושה.
-
שלום,
כמי שהיה במקומות הבאים,הייתי שוקל במחשבה נוספת,להוסיף יום אחד לילוסטון וכן יום אחד נוסף או שניים לסן דייגו ולחלק הימים בהתאמה.
בהצלחה!
-
אני קצת מוטרד מכמות הנסיעות שיש לכם:
יום 1 (שבת) – נחיתה בסולט לייק סיטי ולינה בעיר
20 שעות טיסה
יום 2 – נסיעה לווסט ילוסטון ולינה שם.
5-6 שעות נסיעה
ימים 3-5 ילוסטון ולינה בווסט ילוסטון
אני מניח שסדר גודל של 3 שעות נסיעה כל יום כזה?
יום 6 – נסיעה מילוסטון לגרנט טיטון ולינה בגקסון
3-4 שעות
יום 7 – בבוקר השלמות בטיטון ונסיעה וסוטט לייק סיטי ולינה שם
5-6 שעות
יום 8 – טיסה בבוקר לסן פרנסיסקו ולינה בסן פרנסיסקו
רק שעה-שעתיים של טיסה
יום 9 – 10 סן פרנסיסקו
סוף סוף ימיים בלי נסיעות
יום 11 – סן פרנסיסקו בבוקר ונסיעה ליוסמיטי . לינה ביוסמיטי
4 שעות נסיעה?
יום 12 – יוסמיטי ולינה שם
1-3 שעות של נסיעה מקומית – בקטנה
יום 13 – בבוקר יוסמיטי ונסיעה למונטריי. לינה במונטריי
4 שעות
יום 14 – מונטריי לינה במונטריי
מנוחה (אגב מה יש לעשות במונטריי יום שלם? שייט?)
יום 15 – 16 כביש 1
יום 17 – כביש אחד והגעה ללוס אנגלס לינה שם
3 שעות על יום
יום 18 – לוס אנגלס – יוניברסל
מעט, תלוי איפה תשנו
יום 19 – לוס אנגלס
1-3 שעות, כתלות בתוכנית
יום 20 – נסיעה לסן דיאגו ולינה שם
3 שעות
יום 21 ( יום ו) – סן דיאגו
בקטנה
יום 22 ?
3 שעות (נסיעה חזרה ללוס אנג’לס)
יום 23 – טיסה חזרה הביתה מלוס אנגלס.
20 שעות טיסה
אין לכם כמעט ימים שבהם אין נסיעות ארוכות.
זה לא בלתי אפשרי כמובן, אבל זה מאד קשה.
-
לא מסכימה איתך, אנשיםטוביםנכון שבילוסטון יש מרחקי נסיעה לא מבוטלים, אבל זה לא נספר בעיני. זו לא התחושה של יום נסיעה לשם הגעה, אלא הכל תוך כדי טיול, ממש לא נחשב כ”שעות נסיעה”, וגם אם בסה”כ זה מצטרף בסוף למשהו כמו 3 שעות על ההגה בטוטאל ליום, זה במקטעים של פחות מחצי שעה כל פעם בין נקודה לנקודה.
דוקא ביוסמיטי, אם רוצים גם את אזור טיוגה וגם גליישר פוינט וכמובן העמק, הטיול כרוך ביותר נהיגות ארוכות בין האזורים מאשר בילוסטון.
במונטריי וכרמל אפשר להעביר בכיף גדול יום שלם ויותר. יש את ה17 מייל, יש את שמורת פוינט לובוס המקסימה, יש את האקווריום כמובן, רציף הדייגים שהיה מבחינתנו גולת הכותרת כולל תצפית דולפינים חינמית בטבע, כלבי ים ועוד, חנויות וגלריות ובתי קפה וחוף ים בכרמל, גן השעשועים דניס דה מניס (אמנם לילדים קטנים יותר)…
בקיצור, לא חושבת שזמני הנסיעה במסלול הזה מוגזמים או לא הגיוניים.
-
מצטרף חלקית לגלית – אני גם אוהב להפריד בין נסיעות טיול לנסיעות רגילות. נסיעה רצופת עצירות ונופים, בעלי חיים שעוברים לפתע את הכביש אין דינה כנסיעה לשם הגעה ליעד (אם כי לעתים הדבר שונה אצל ילדים)
אבל מסכים גם עם אנשים טובים – ראשית גם בימי ילוסטון יש נסיעות הגעה ליעד – מווסט ילוסטון ליעד. יום שמסתיים לדוגמא בעמק לאמר או היידן לצפייה בחיות יסתיים בעוד נסיעה מכובדת (מבחינה זו לינה בתוך הפארק מבטלת סוג זה של נסיעות)
ימים 2 ו-7 הם כבדים בנסיעות ועוד משולבים עם טיסה לפני או אחרי – זה לא רק זמן הישיבה אלא מדובר בסופו של דבר ב-4 ימים ללא טיול – ימים 1+2 וימים 7-8 שבעיקר מבוזבזים על להגיע ליעדים (הרי טיסה זה לא רק משך הטיסה אלא שעתיים חצי לפני ושעה וחצי אחרי).
מכיוון שבכל מקרה מתוכננת טיסת פנים הייתי בודק יעד קרוב יותר מסולט לייק סיטי – למשל בוזמן או בילינגס, הרי אין מצב שאמריקאים טסים לסולט לייק סיטי למסלול מעגלי של שבוע יולוסטון וטיטון – אולי זה יוסיף קונקשיין ביום הראשון אבל יאפשר להתחיל את הטיול ביום ה-2 על הבוקר, ואת הטיסה לסן פרנסיסקו ליעד ליום ה-7 בבוקר
משהו כמו:
יום 1 (שבת) – נחיתה בוזמן ולינה שם
יום 2 – טיול ילוסטון, לינה ווסט ילוסטון.
ימים 3-4 עוד יומיים מלאים ילוסטון
יום 5- תחילת טיול בטיטון
יום 6 – טיטון וחזרה לבוזמן (אפשר להשלים ילוסטון בדרך)
יום 7 – טיסת בוקר לסן פרנסיסקו
אהבתי שתי לינות במונטריי – מוקום מוצלח לקחת בו יום מנוחה
-
לי חסר יום ביוסמיטי.
לדעתי צריכים שם לפחות 2 ימים מלאים.
זה יכול להיות במקום היום הפנוי שנשאר לסוף
-
אני הייתי מוסיפה בכיף יום לסן פרנסיסקו, לדעתי אפשר להוריד יום ממונטריי/כביש 1.
-
תודה על התגובות. ביררתי בדיקה ראשונית לאפשרות טיסה מגקסון או מוזמן חסן פרנסיסקו והמחירים מאוד גבוהים וגם הטיסה לא ישירה. כך שנראה לי שזה יורד מהפרק לצערי. כמובן שהייתי מעדיפה אפשרות זו אם זה לא היה מסבך. לגבי נסיעה מסולק לייק סיטי לווסט ילטסטון ראיתי בגודל מפס שהנסיעה היא סביבות 4 שעות כמו לג'קסון? לא כך?
-
אני חושבת שזה פחות או יותר אותו דבר, גקסון ווסט ילוסטון מסולט לייק. בחיים לא ארבע שעות. חמש לפחות. קחי בחשבון שזה תמיד לוקח יותר ממה שאומר גוגל, ואם אתם עדיין בג'טלג זה הופך את היום הזה למאוד קשה ותצטרכו הרבה עצירות בדרך (המשעממת).
-
משנה את הכותרתלגבי זמני נסיעה – אף פעם אל תאמינו למספר שגוגל אומר לכם כמו שהוא
החל מזה שגוגל בחלק מהמקומות מניח נסיעה במהירות שמעבר לחוקית (אולי כולם עושים את זה אבל כתייר אני מפחד יותר), לא סופר ברבורים, עצירות, טיולים וכו’. לא סופר זמן של חיפוש חניה, ירידה מהכביש הראשי לטובת דלק או שירותים וכו’.
לגבי טיסה
ככל הידוע לי ליונייטד יש טיסה ישירה מג’קסון לסן פרנסיסקו, אבל היא כנראה מאד יקרה.
לגבי קונקשין -תלוי כמה הוא מורכב (זמן בין טיסות וגודל העיקוף)ככלל קונקשין זו דרך מאד לגיטימית לטוס, בייחוד בטיסות פנים בארה”ב. ברור שזה מבזבז זמן ויתכן שבסופו של דבר נסיעה תהיה טיפה מהירה יותר. אבל טיסה אפילו עם קונקשין הרבה פחות מתישה.
אז למשל אני רואה טיסות של אלסקה איירלינס מבוזמן דרך סיאטל לסן פרנסיסקו במחיר סביר, ובזמן טיסה כולל של פחות מ-6 שעות (אם כי שעות הטיסה לא אידאליות). זו בעיניי אפשרות סבירה ביותר
לגבי קצב וימי מנוחה
בטיול ארוך (וזה טיול ארוך) חייבים לשבץ מנוחה. מתוכננת מראש או מאולתרת.
אם התכוונת שהיום במונטריי יהיה יום מנוחה – מעולה.
אם לא – אני חושש שאין לכם מקום טוב “לנוח” (למעט אולי סן דייגו ממש בסוף הטיול). אומנם רוב המלונות לשני לילות מה שמאפשר גמישות מסויימת, אבל בין מלון אחד למישנהו יש הרבה נסיעה. ביום של נסיעה קשה לנוח, ובמלון של שני לילות אם תנוחו ביום האמצעי בפועל ויתרתם על רוב האיזור.
אז שווה לחשוב האם ואיפה אתם רוצים לשבץ מנוחה.
ואגב, בלי להכיר אתכם כמובן – תשאירו מקום גם לדברים מעבר לרשימת הדברים הגדולים. מנוחה זה אחד מהם. שופינג זה אחר. סידורים (כביסה, סופר וכו’). אולי גם אטרקציות קטנות (בריכה, באולינג, מיניגולף וכו’)
-
אם רוצים לשלב מנוחה באמצע ולהוריד הילוך הבעיה היא על מה לוותר?
-
הכי פשוט לדעתי להוריד את סן דייגו.
אפשרות אחרת היא לשנות לגמרי, לוותר על כל הקפיצה לסן פרנסיסקו ויוסמיטי, ולהמשיך מסולט לייק דרומה לארצ'ס וקניונלנדס ולהגיע ללוס אנג'לס מהכיוון הזה. אבל לא יודעת איפה כבר טיילתם בעבר.
-
תודה גלית אבל על אנחנו לא מעוניינים לוותר על סם דייגו. זהו הטיול הראשון שלנו בארה"ב כך שלא היינו בשום מקום עדיין. לגבי מה שמו לי על כביש 1 אכן בעיה. ניסיתי לשאול על מצב הכביש בקיץ 2018 בשרשור נפרד אך לא כל כך היו תגובות. מניחה שאנשים לא יודעים. שישי נתנה לי קישור אל לא הצלחתי להבין ממנו כלום. אכן
חשוב לדעת אם הכביש יהיה פתוח כדי להזמין לינות רז מה עושים?
-
אם זה טיול ראשון לארהב אז לפי מה בחרתם בכלל דוקא את המקומות האלה?
ואם ככה, בואי תגידי על מה את לא מוכנה לוותר בשום אופן. כי הלכת כאן על שלושה קצוות- ילוסטון, סן פרנסיסקו וסן דייגו.
מכיון שעוד לא הייתם בכלל, אני אישית ממליצה לוותר או על ילוסטון או על סן פרנסיסקו ויוסמיטי, ולשלב עם אחד מהם את ברייס, זאיון, גרנד קניון, בדרך ללוס אנג'לס וסן דייגו.
-
היי גלית את הסיבוב של ואגס וכל הקניונים ביוטה פסלתי בגלל החום. קשה לנו מאוד בחום קיצוני. לכן בלי ואגס וסיבוב הקניונים אין לי מספיק "בשר" לשלושה שבועות רק בקליפורניה. לכן גם שילבתי את ילוסטון שנראה לי מדהים. אני לא רציתי רק טבע ולכן לא הלכתי לכיוון של צפון מערב. השילוב של ילוסטון עם קליפורניה נראה לי מספק גיוון: גם טבע מדהים וגם אטרקציות וגם ערים.
-
אז אם ככה חוזרת אחורה למה שכתבתי לך בתחילת השרשור. מלכתחילה זה מסלול סביר, שיכול להצליח עם שינויים קלים כפי שהצעתי בהתחלה.
נכון שיש הרבה נסיעות ארוכות, אבל בניגטד לאנשיםטובים אני, כאמור, לא חושבת שזה הרבה מעבר למה שאנשים בדכ עושים באזורים האלה.
אולי לשקול עוד טיסת פנים אחרי מונטריי, מסן חוזה (נסיעה קצרה יותר ממונטריי מאשר חזרה עד סן פרנסיסקו, וגם משערת שהטיסות יהיו זולות יותר) לסן דייגו/לוס אנג'לס?