טיול לאלסקה - הכוונה
-
שלום לכולם,
אנו זוג באיזור גיל ה-40. בימים אלו אנחנו מכננים טיול לאלסקה המתוכנן לאמצע יוני 2018. התכנית היא לנסוע לשלושה שבועות עד חודש (עוד לא החלטנו אם נשלב גם את קנדה). נכון לעכשיו אנו ב”חיתוליו” של התכנון אז טרם בנינו שלד ועוד לא הזמנו לינות טיסות וכו’. מה שאנחנו כן יודעים הוא שנרצה לטייל בדנאלי וקטמאי. אנחנו אנשים של טבע נוף והרבה הליכה ברגל
א. נשמח אם מישהו יכול “לזרוק לנו עצם” להתחלה
ב. אם מישהו שמע/מכיר את עופר גלמונד נשמח לקבל מידע/המלצות
אודה לכל מענה
-
הי
גם אנחנו בשלב תכנון המסלול. ואלסקה היא אכן הרבה טבע.
על מנת לבנות מסלול מיטביי עבורנו. קראתי כאן בבלוגים סיפורי טיול, קראתי בספרה של נטע דגני, גם באתר של עופר ישנן הצעות. ישנם סיפורים נוספים באתרים שונים. ריכזתי את האתרים המוצעים בגוגל מפס, בטבלת אקסל ריכזתי את המקומות האפשריים לאטרקציות השונות, כגון צפיה בדובים, הליכה על קחונים, שייט לקרחונים, שייט לצפיה בלויתנים וכו’.
מציעה להזמין טיסות. ב15 באוקטובר יוצע למכירה ספר הקופונים בהנחה.
-
גם אני ממליצה להעזר בספר המסלולים של נטע דגני. בטיולנו העצמאי באלסקה פגשנו כמה משפחות שעופר גלמונד תכנן את הטיול שלהן והיו מרוצות.
-
פארק דנאלי מדהים. אם אתם מעוניינים לעשות כמה מסלולי יום בפארק אז כדאי להקדיש לו לפחות יומיים מלאים כאשר ביום אחד עושים כמה מסלולים באזור המיילים הראשונים בהם ניתן להתנייד עצמאית (אני ממליץ על Mount Healy) וביום השני לקחת את האוטובוס אל תוך הפארק ולעשות מסלול נוסף. אם אתם בעניין של טרקים רב יומיים אז יש עוד המון אפשרויות. קחו בחשבון שלינה במקינלי פארק יקרה מאוד אבל זה קרוב מאוד לכניסה לפארק ונוח.
בנוסף, ממליץ להגיע לעיירה Seward שמדרום לאנקורג' לטובת ביקור ב Exit Glacier. יש מסלול קצר שמתקרב לקרחון ומסלול ארוך עולה למעלה ומשקיף על כל שדה הקרח. בדרך מאנקורג' דרומה (מרחק די קצר) יש כמה נקודות על הכביש שניתן לצפות בלווייתני הבלוגה. ממשיכים דרומה ומגיעים לקרחון Portage המרשים.
בנוסף, לא הייתי מוותר על דרום מזרח אלסקה. קטצ'יקן מקסימה, בסיטקה רק עברתי אבל גם נראית מקסימה ויש שם פארק מפורסם של עמודי טוטם.
העיר ג'ונו היא פשוט גן עדן למיטיבי לכת, גם בסטנדרטיים מקומיים. העיר מלאה במיטיבי לכת ולכן יש trails בכל פינה. בג'ונו גם יש את קרחון Mendenhall המפורסם.
אני מסיים כאן בקרוב ביקור של כמה שבועות ואשמח לענות על שאלות נוספות אם ישנן.
אלסקה מדהימה! בחרתם אחלה יעד.
-
תודה רבה לכם זו בהחלט התחלה….ייתכן שבהמשך נזדקק לעוד התיעצות.
-
אני גם מתכנן עכשיו את הנסיעה שלי לאלסקה+ יוקון.
בתור התחלה, כדאי לסגור תאריכים לשמורת דנאלי מראש.
וגם לסגור לינה- בעיקר מלונות.
-
חזרנו לפני כשבועיים וחצי מאלסקה.
טיול של קצת מעל שבועיים שכלל גם את חבל היוקון. סוף אוגוסט וראשית ספטמבר – צבעי סתיו נהדרים באזורים הצפוניים יותר של השטח המתוייר, כולל פארק דנאלי.
תכנון הטיול, כמו הזמנת כל הלינות והאטרקציות באמצעות עופר גלמונד והצוות שלו. הגענו אליו לאחר שקראנו את הספר של נטע דגני וידענו פחות או יותר מה אנו רוצים. אך כשמגיעים לתכנון המפורט יש תרומה רבה להתמחות שלהם ולירידה לפרטים. הצגנו בפניהם את ההעדפות והמגבלות שלנו והם תפרו לנו טיול מתאים. בסוף מקבלים חוברת מסלול מפורטת עם המלצות למסעדות והיכן בדיוק נקודות התצפית שכדאי לעצור בהן. השרות מעולה. ממליצים בחום.
-
אני מאמינה שבשבועות הקרובים נזמין כבר מקומות לינה. הכיוון הוא יותר מוטלים, צימרים B&B. בשמורות הטבע מקווים למצוא לינה בפנים. נשמח לקבל המלצות על מקומות לינה
שוב המון תודה
-
במקינלי פארק ישנו ב-Rainbow RV Park.
זהו פארק קראוונים שיש בו גם חדרי מוטל.
המקום יקר כמו כל האזור אבל החדרים נקיים, נוחים ונמצאים בסמוך ל”טיילת” המסעדות.
הגישה לפארק עצמו היא עניין של 3 דקות נסיעה.
-
אפשר להעזר גם כאן
-
אהלן שוב
למי שענה לנו כאן/כל אחד אחר שמכיר נשמח לקבל המלצות למקומות לינה. הכיוון הוא בעיקר צימריםו B&B אבל גם מוטלים באים בחשבון. מנסים לחסוך מה שאפשר…..
תודה
-
אלסקה גדולה...איפה בדיוק אתם מחפשים מקומות לינה?
-
טרם בנינו מסלול אז קשה לי להצביע על מקומות ספציפיים… מה שכן, אנחנו בטוח נטייל לפחות בחמישה פארקים לאומיים כמו: דנאלי, קטמאי וגליישר ביי ועוד.
כרגע אנחנו רק רוצים לקבל המלצות ובהתאם למסלול שנבנה נראה אם זה יתאים
תודה.
-
להתחיל מלהזמין את המלון הראשון באנקורג’, ולאחר מכן מלון באזור פארק דנאלי.