שלושה שבועות בצפון הודו
-
שלום לכולם, נשמח לעזרה במסלול...
אנחנו טסות בתחילת אוקטובר לתקופה של כשלושה שבועות. מנסות להספיק כמה שיותר, אך בלי להרגיש בריצה מטורפת שתפספס את מהותה של הודו…
זה המסלול שגיבשנו, נשמח לכל הערה/הארה:
7/10 – נחיתה בדלהי, מוקדם בבוקר. סיור ראשוני בניו-דלהי.
8/10 – טיסה לדארמסאלה ושהייה שם עד ה11/10.
12/10 – נסיעה לאמריצ’ר.
13/10 – אמריצ’ר, רכבת לילה להארידוואר.
14-17/10 – הארידוואר, רישיקש.
17/10 – רכבת לילה לורנאסי (לא מצאתי טיסות...).
18-20/10 – וראנסי.
21/10 – אגרה.
22-24/10 – ג’איפור.
24/10 – נסיעה אחה”צ לדלהי.
25-26/10 – דלהי, טיסה לארץ בלילה שבין ה-26/27.
מה להוריד? מה להוסיף? הדבר היחיד שלא ניתן לשינוי זו הטיסה לדארמסאלה.
האם ניתן לטייל באזור מנאלי בתקופה זו? (לא לטרק).
כל טיפ יתקבל בתודה.
-
אהלן,
תכנית סבירה לחלוטין.
ניתן לטייל (וגם לטרק) במהלך אוקטובר באזור מאנלי.
טיול מהנה,
-
חווית הגנגס הרבה יותר חזקה בורנאסי הייתי מוסיף לה יום לפחות ומוריד מהתכנית את רישיקש. ומוסיף גם את מנאלי לדהרמסלה, להגיע לאזור רק לימים בודדים זה פיסםוס לדעתי.
-
תודה לשניכם.
גולני, אתה מתכוון להחליף את הימים של רישיקש באזור מנאלי?
-
כן נראה לי הגיוני.
-
הכול הגיוני
אישית יותר אהבתי את רישיקש ורנאסי אבל הדברים האלה ממש עניין של טעם
לדעתי ג׳איפור סתמית ולא מרשימה בטח ביחס למקומות אחרים
אבל הכול עניין של טעם וריח
המלצות:
- אם אפשר אז לזרום תוך כדי ולא לתכנן בדיוק בדיוק איפה ומתי תהיו
- אם אתן יותר בקטע של הרים נופים וטבע אז התכנית שלכם היא מאוד עירונית תרבותית מקדשית, שתדעו
איזור מנאלי/פארווטי מומלץ שוב בעיקר לחובבי הטבע והנופים
-
תודה, עופר.
מאד רצינו תוכנית גמישה, אבל כבר עכשיו אין כרטיסי רכבת במחלקות הטובות. והטיסות מאד יקרות (על ורנאסי ממש לא רוצות לוותר). קצת מבאס…
אנחנו מודעות לכך שזו תוכנית יותר עירונית. מלכתחילה החלטנו לשים דגש על תרבות ואנשים לפני הכל.
שתינו היינו בנפאל לפני קרוב לשלושים שנה, ושתינו דילגנו על הודו. חייבת לומר שלי כן מדגדג לחוש שוב את הטבע בעוצמתו, אבל צריך לוותר על משהו…
אני אקרא שוב על ג’איפור ונראה.
שוב, תודה.
-
לגבי החלפת רישיקש במנאלי – שימי לב שזה מרחיק אתכן מאגרה\ורארנסי. רישיקש\הארידוואר לא רחוקות מדלהי (במושגי הודו) ויש שם תחנת רכבת די גדולה. מנאלי נמצאת כ 12 שעות נסיעה מדלהי ואין תחנת רכבת סמוכה. אפשר לטוס ממנאלי (למעשה מבונטר שליד קולו) לדלהי אבל הטיסות לא יוצאות בכל יום ואינן זולות.
לגבי המעבר מרישיקש לואראנסי – יש טיסות, הן פשוט לא ישירות אלא עוברות דרך דלהי. מכיוון שמדובר למעשה בשתי טיסות אז זה לא זול, אבל זה חוסך זמן ויש כמובן גם את עניין הנוחות. שדה התעופה נמצא בין רישיקש לדרה דון (Dehradun) ויש מספר טיסות שעושות את הדרך כולה בחמש עד שש שעות. לדוגמא, אתן יכולות לעלות על טיסה של jet airways ב 7:35 בבוקר בדהרדון וב 12:30 לנחות בואראנסי.
כרטיסי רכבת אפשר לקנות במשרד הכרטיסים לתיירים בתחנת הרכבת של ניו דלהי. שימי לב שמדובר שמשרד הרשמי בתחנת הרכבת ולא באחד מהמוני משרדי הנסיעות בסביבה שינסו לשכנע אתכן שהן המשרד הרשמי או שהמשרד נשרף\עבר\בוטל\סגור. הרכבת ההודית שומרת מכסת כרטיסים לתיירים עד מספר שעות לפני מועד יציאת הרכבת. זה אמנם יבזבז כמה שעות ביום הראשון שלכן בדלהי אך יש סיכוי לכרטיסים לרכבת שאתן רוצות ובמחלקות טובות (חייבים להגיע אישית ועם דרכון). אתן יכולות להזמין כרטיס עכשיו דרך סוכן, ובמידה ואתן משיגות כרטיס טוב יותר לבטל את זה שיש לכן ביד בעלות די נמוכה. עד 48 שעות לפני היציאה העלות ממש זניחה, ועולה ככל שמתקרב מועד הנסיעה.
-
תודה רבה.
זו אינפורמציה מאד חשובה. שולחת אותי לעשות שוב שיעורי בית...
-
לגבי ג'יפור זה עניין של טעם וריח אני מצאתי אותה נהדרת.
-
גם אנ- אהבתי את ג׳יפור
גולני! בכפר הקטן לפני העליה למצודה יש מוזיאון וחנות של אנוקי הדפסי בד.
http://www.anokhi.com/museum/home.html