צפון תאילנד בגשם
-
בשבוע הבא ה 5.10 אנחנו נוחתים בצאנג מאי ומתכננים להיות ייום אחד בצאנג מאי ואחכ לקחנו 3 ימים טיול גיפים פרטי לכיוון צאנג ראי עם חווה לשימור פילים טרק רגלי וכו
הבעיה שאני רואה עכשיו שהתחזית היא לגשמים וסופות רעמים כל השבוע.
כבר לא יכולה לבטל.
למישהו יש ניסיון עם טיול בצפון תאילנד שכולל שיט פילים שבטים מערות ומקדשים בגשמים?
-
תרגעו.
חברים שלי כבר שבועיים בצפון ומספרים שירד אולי פעמיים גשם ממש לא רציני
-
אולי זה מה שהיה בשבועיים האחרונים.
אבל התחזית לשבוע הקרוב היא לגשמים שוטפים וסיכוי לסערה בדיוק בזמן שמתוכנן לנו הטיול גיפים.
יכול להיות שהתחזית שמפורסמת באתרי מזג האויר לא מדוייקת עד כדי כך?
-
לא מתים מגשםתחזית רחוקה לא אמינה.
לפעמים גם יומיים שלושה קדימה התחזית לא הכי מדייקת.
מה גם שאינכם יכולים לבטל כבר.
-
כיום עדיין אין טכנולוגיה שמאפשרת לחזות את מזג האוויר מעבר לשלושה ימים קדימה.
גם מה שנאמר לגבי שלושת הימים האלה לא תמיד באמת קורה בפועל.
תישארי עם התוכנית המקורית.
ובשולי הדברים, יש הגדרות שונות לסופות. יש סופות ברקים, יש סופות רעמים ויש סופות גשם.
כולן יוגדרו כ STORM אבל לא כולן יהיו מלוות בגשמים. אל תתרגשי.
אבל לך איתן, צפון תאילנד קצת יתר גדולה מהגליל ורמת הגולן יחד. אני מקבל עידכונים מחברים שלי ומשפחה מדי יום.
השנה הגשמים שם כן חריגים בחלק מהאיזורים.
המקום שבו האמא של זוגתי גרה לא מושפע מגשמים בד”כ, הוא נמצא על מדרון הר, מתחת יש נחל, והגשמים חולפים על פניו בד”כ בלי שיורגשו.
השנה הנהר עלה על גדותיו והישוב כן הושפע מזה.
גם לגבי נהר הצ’או פראיה בבנגקוק ממשיכים להזהיר שיתכן ויעלה על גדותיו בקרוב.
זו לא אזהרה ולא מהווה סכנה, כלי תיקשורת גם נוטים להגזים וגם ממשלת תאילנד טורחת כל הזמן על אמצעים לוויסות המים, אבל זה לא פשוט, פני המים עולים משנה לשנה ואת מזג האוויר לא ניתן לשנות.
פעם, כשחשבתי לקנות דירה כאן, בת הזוג שלי אמרה לי שהיא לא מוכנה לגור שם כי בעונת הגשמים הרחוב מוצף.
האמנתי לה ולכן קנינו דירה ברחוב אחר.
שהיא צדקה אני יודע כבר מזמן אבל המצב עוד החמיר. ברחוב ההוא לא ניתן ללכת כבר כמה חודשים. כל אלו של הגשמים.
משפצים אותו, זה יסתדר בסוף אני מניח, אבל כרגע מדברים על סוף דצמבר ועד כמה שאני מכיר פרוקיטים ממשלתיים בכל העולם סוף דצמבר זה פברואר לכל המוקדם.
אני לא רוצה להבהיל את אילת, סביר שזה יגמר בטוב , גם ממילא טיול ג’יפים בד”כ נעשה ברכב סגור, זה לא מסע אלונקות והגשם יהיה חוויה ולא טראומה,
אם בכלל יהיה.
כרגע מתקשר לברר לגבי הגשם לגבי שני אזורים בצפון עבור העידכון היומי.
-
וקיבלתי תשובה. נכון להיום ולאתמול כן היה גשום גם בצ”מ וגם באזור הנוסף בצפון שאני מקושר אליו.
-
מה זה אומר גשום לגבי האזורים שבדקת?
אנחנו אמורים לנסוע לטיול גיפים צאנג מאי צאנג ראי בשילוב עם חווה לשימור פילים, שיט בנהרות, שבטים, הליכה רגלית למפלים ומקדשים ומערת נטיפים.
זה אומר שיצטרכו לשנות לנו את המסלול ולבטל חלק מהדברים?
אתה יודע מה קורה בקוסמוי? אנחנו טמורים לטוס לשם ב9.10 לאחר הצפון. גם שם אמור להיות גשום. אבל לפי אתריל של מזג האויר הגשם לא כל היום.
אפשר במזג האויר כזה לצאת לטיולים של 42 האייל וקוטאו ולספארי גיפים?
-
לא ממש בדקתי, אנשים שולחים לי תמונות.
אבל תביני שבכל מקום המצב שונה. אם אחד שלח לי תמונה ממחוז X. שני ממחוז Y ושלישי ממחוז Z, כולם בצפון, בכול אחד מהם המצב יכול להיות שונה.
למעשה זה יותר קיצוני מזה. אני יכול לדבר עם חבר בעיר שלי, המרחק 10 ק”מ, אמצלי או אצלו גשום ואצל השני השמים כחולים.
צאו לטיול בנחת. יהיה בסדר.
כששאלת את השאלה מקודם הסתכלתי דרך החלון וחשבתי שעוד מעט ירד גשם כי הכול מעונן.בינתיים עוד לא ירד. ירד בשלב מסויים, זה בטוח.
לגבי טיולים מאורגנים אני לא האיש הנכון לשאול אותו, מקווה שמישהו בפורום שמנוסה בזה יענה לך.