התייעצות לגבי מסלול ברומניה
-
שלום
אנחנו יוצאים לשבעה ימים ברומניה (שישה וחצי ימים נטו, נחיתה בשלישי בצהריים וחזרה לאחר שבוע בשלישי בבוקר).
אנחנו שתי משפחות בשתי מכוניות, בכל משפחה מתבגרת אחת (הגדולים כבר לא סופרים אותנו).
נחיתה ב cluj napoca וחזרה מ iasi
חשבנו על המסלול הבא:
יום ראשון: נחיתה בצהריים, cluj napoca ונסיעה ל turda
יום שני מערת המלח, הליכה בקניון, נסיעה ל sighisohara
יום שלישי ורביעי: sinaia ו bran
ימים חמישי ושישי: אחת השמורות באזור neamt
יום אחרון, נסיעה ל iasi וביקור בעיר. יש לנו יום מלא וטיסה חזרה למחרת בבוקר.
אשמח לעצות, הערות ותובנות
שנה טובה וחתימה טובה
תודה רבה לעונים
-
צפונית ל IASI , בצפון בוקובינה יש מנזרים מצויירים מהמאה ה 16 שהוכרזו כמורשת עולמית. וורנץ (VORONETׂׂ), סוצ’ביצה (SUCEVITA), מולדוביצה (MOLDOVITA), הומור (HUMOR).
מספיק לראות אחת או שתיים.
נראה לי מוזר להגיע לחבל ארץ זה מבלי לבקר דברים ייחודיים כאלה.
-
שבוע טוב יוסי !
- חבל שלא ציינת מתי הנסיעה שלכם .
- למה אתם לא נוסעים ברכב אחד. ראה מה שלח לי גולש ממש לפני כניסת החג :
לאילן שלום רב !
בראשית אומר תודה רבה עבור הטיפים הטובים שלך . חזרנו ביום ראשון בבוקר מרומניה. היתה חופשה טובה מאוד . הטיפ לשכור רכב אחד גדול לכל המשפחה היה מעולה, גם מבחינת הטיול וכן מבחינה משפחתית (גיבוש ) . אומנם ראינו רק מעט מרומניה ( מרחבים אין סופים ) אבל נהננו מאוד . לרומניה הרבה טבע יערות וחקלאות . הכפרים והטבע דברו אלינו מאוד . אין ספק שנחזור לרומניה .- אנחנו חזרנו ממש לפני שבועיים מנופשון ב- SOVATA כש הפעם נחתנו וחזרנו מקלוז’ .
לפני שנה היינו שבועיים ברומניה בטיול מעגלי, שהתחיל והסתיים ביאשי . קרא כאן בהודעות מס ‘ 4, 6 ו- 9 את המלצותיי לגבי יאשי .
- אני ממליץ לך את המסלול הזה . כמובן לא לפספס את האגם האדום וקניון ביקאז .
- בטורדה ממליץ על מלון SUN GARDEN שהיה בסדר גמור .
- ביסגישוארה ממליץ על CASA RICHTER , מקום נהדר אך לא בטוח שמגישים ארוחת בוקר . במקום מטבח מאובזר לשימוש האורחים .
מומלץ גם מלון CAVALER .
- ביאשי קחו מלון בכיכר אונירי .
- ממליץ לך לקרוא את פרפראות רומניה שלי .
- גמר חתימה טובה !
-
המסלול שאתה מתכנן די דומה לתחילת הטיול שלנו ברומניה; ההמלצה העיקרית שלי היא לוותר על בראן העמוסה לעייפה בתיירים בכל שעות היום (גם אם מגיעים ממש ממש מוקדם בבוקר בראן כבר עמוסה ומלאה!)
במקום זה – סעו לטירת ראשנוב, היא די קרובה ומאוד דומה רק מפורסמת פחות ולכן עמוסה פחות!
-
אני כן מצדדת ב2 רכבים..
זה טיול של שתי משפחות,יש מתבגרים...למה להישאר תמיד “דבוקים” אחד לשני?אפשר גם להיפרד לחצי יום או בערב חלק שיצאו וחלק לא..או לכיוונים שונים..
חלק ירצו לבלות למשל בפארק המים בברשוב וחלק לשבת במדרחוב?מותר.
שישה וחצי ימים ברומניה,די מעט זמן.מרחקי נסיעה אומנם נראים קצרים אבל לוקחים יותר זמן..
צריך להחליט לאן מטיילים,מה אתם מעדיפים..היכן לתת את הדגש,מה יעניין את הצעירים יותר..כמה טבע ומנזרים לעומת עיר.
ברשוב מקסימה,יאש מאוד נחמדה. היינו עם קבוצת צעירים שלנו בני 21-25 והם מאוד נהנו..
הייתי מוותרת במסגרת שלכם(זמן וגיל) על בראן,סיניה בכלל.
ברשוב אולי כן הייתי משאירה..
או לטיול הנוכחי גם לא..
לטבע,אגם האדום,מעב ביקז ומה שבין לבין..
אם מתאים לכם מנזרים מצוירים והטבע הצפוני(יפה מאוד)אפשר לשנות מסלול צפונה יותר.
משהו כזה,נראה לי פשוט יותר..
תראו גם את סוף טיול ביאש..בקיץ כשהעיר הייתה פרחונית מאוד,צבעונית וחמה..