שבועיים בסקנדינביה- מה אומרים המנוסים??
-
הי, מתחילים גישושים לקראת הקיץ הבא…
בדיקה לא מעמיקה העלתה טיסה לא יקרה לשטוקהולם. סקנדינביה היא חלום שחשבתי שנחכה איתו עוד אי אלו שנים, אולי בכלל לא למסגרת של טיול משפחתי. אבל אנחנו כן מחפשים משהו אחר, ואולי אני ממהרת לפסול את האזור כיעד גם לילדים קטנים? (יש לנו גם מתבגרים, 17 ו15 בקיץ, וגם צעירים, 9 ו7). אז נראה לי שכדי שזה כן יתאים לנו צריך לכלול גם כמה ימים בקופנהגן, שנשמעת לי יותר ידידותית לקטנים, ואז נשאלת השאלה אם בשבועיים אפשר לצאת משטוקהולם, לטעום מספיק מנורווגיה, על פיורדיה ועיירותיה, לנסוע עד קופנהגן ולחזור לסגור את המעגל בשטוקהולם, מבלי שניסע יותר מאשר נטייל? והאם יש איזושהי אפשרות לבסס טיול כזה על כמה כוכבים ולא להחליף לינה כל לילה? (נגיד, שלושה בנורבגיה ואחד בקופנהגן)
-
אני מתכנן עכשיו טיול לשבועים רק בנורבגיה עם נחיתה באוסלו.
הפיורדים רחוקים מאוסלו ואני לא הייתי מנסה להגיע אליהם אם נוחתים בשוודיה או בדנמרק. אולי אם שוכרים קראוון.
אלא אם אתם מדברים על ממש טעימה של ימים ספורים.
ממה שאני רואה גם בנורבגיה יש פעילויות לילדים, כלומר היא ידידותית לילדים קטנים, אבל הן לא זולות.
-
אבל להגיע לנורבגיה ולא להיות בפיורדים? אין סיבה. אטרקציות לילדים יש גם בתל אביב

-
אז מה אתם מחפשים בקופנהגן?
למה לא לטייל בנורבגיה את כל השבועים?
אני יודע שאטרקציות יש גם בתל אביב אבל הילדים שלי נהנים בטיול בחול לשלב אטרקציות וטיולי טבע. אני מניח שיש אטרקציות בנורבגיה שאין בתל אביב.
-
נכון, ככה גם אנחנו בדכ מטיילים. חייבים קצת "אטרקציות לילדים" ולא רק טבע.
צודק שבעצם אפשר לוותר על קופנהגן ולהסתפק באטרקציות שיש לנורבגיה להציע בנוסף לפיורדים (בהנחה שהן מספקות. לזה התכוונתי בכך ש"גם בת"א וכו". לא "נבזבז זמם" על סתם לונה פארק עם מתקנים שגרתיים. לגבי קופנהגן אני יודעת שיש בה אטרקציות יותר יחודיות ומעניינות, גני טיבולי וכיוב. ללגולנד לא נלך כי הגדולים כבר לא שם) לא הבנתי את כוונתך קודם.
-
בקשר לטיסה אני מאוד רציתי לנחות בברגן או ביעד אחר במערב נורבגיה שקרוב לפיורדים, אבל לא מצאתי טיסות נוחות וזולות.
קנינו טיסה עם לופטהנזה לאוסלו במחיר סביר מאוד במושגי אוגוסט ובשעות נוחות.
אני יודע שיש גם טיסות ישירות לאוסלו בקיץ אבל בשנה שעברה לפחות אלה היו רק צ’רטר של ארקיע במחירים הרבה יותר גבוהים.
-
נראה לי שהסיבוב שאת מציעה לא ריאלי בשבועיים. דווקא לילדים קטנים פחות צריך אטרקציות, הבעיה זה עם הגדולים…
היינו די מזמן בנורבגיה עם קטנים, מבחינתם שיט בפיורדים או רחצה בהם זה לגמרי אטרקציה. אציין עוד שמרבית ימי הטיול (בסוף יולי-תחילת אוגוסט) הטמפרטורה לא ירדה מ-28 מעלות כך שטבלנו בפיורדים על בסיס כמעט יומיומי. אני מבינה שזה חריג יחסית ומזג האוויר בד”כ יותר קר.
למיטב זכרוני באוסלו היה מוזיאון ימי חביב. בברגן עליה ברכבל לתצפית על העיר.
-
אז את ממליצה על שבועיים רק נורבגיה? זה כן ריאלי אם טסים לשטוקהולם? (ואת צודקת, כשחושבים על זה שוב. ובעצם זה לא קשור לגיל. חלק מילדיי יהנו משבועיים בטבע וחלק יזדקקו לאטרקציות. החלוקה, במקרה אני מקוה, מגדרית דוקא ולא לפי גיל...)
-
לא יודעת מה המרחק משטוקהולם. שאגב, לא הייתי בה אבל הבנתי שהיא מוצלחת גם למשפחות ומניחה שאפשר למצוא בה גם אטרקציות לילדים אם כבר רוצים לשלב עוד משהו עם נורבגיה וממילא נוחתים שם.
אני הייתי מנסה לטוס עם קונקשן ולנחות באוסלו או בברגן. אנחנו בטיול שלנו התחלנו באוסלו וסיימנו בברגן. למיטב זכרוני היינו כעשרה ימים (זה היה לפני תשע שנים...)
יש גם את השיקול של עלות שכירת רכב/קראוון שהבנתי שמאד יקרה בנורווגיה. הרבה ממטיילי הקרוואנים נוחתים בגרמניה (המבורג? ברלין ?) כדי לשכור שם את הקראוון. גם פה יש נסיעה ארוכה מאד, צריך כמובן לבדוק אם מצדיק את החיסכון בעלויות.
אגב אטרקציות לילדים, נזכרתי שבנורבגיה יש פארק טרולים (לא היינו) שאמור להתאים לקטנים. כן היינו במוזיאון פתוח שגם מתאים לקטנים. שניהם נמצאים יחסית קרוב לאוסלו.
-
קרוואן לצערי הוא לא אופציה, כי לפחות מהמעט שבדקתי, בכלל לא קיימים באירופה קרוואנים ל7 נפשות, וגם אלה של ה6 נראים לי צפופים (בארהב שכרנו קרוואן ל8 וכך לא היינו צריכים להשתמש במיטה של פינת האוכל).
טוב, נמשיך לחקור את ענין הטיסות (מאוד נרתעת מקונקשן). אופציית סקנדינביה קוסמת לי יותר ויותר.
-
טסנו הקיץ עם פינאייר. קונקשיין קצר בהלסינקי והגעה לאוסלו. היה מצויין.ממליצה לך להתבונן בטיול המופלא של שירלי , אנחנו נעזרנו רבות !! בטיול שלה.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4157862#msg_4157 862
-
שטוקהולם מאד מוצלחת עם ילדים. לטעמי אפילו יותר מקופנהגן. אני בדיוק כותבת על זה כעת, אתה יכול לראות.
גם שוודיה עצמה נפלאה לטיול משפחתי.
-
הייתי ממליצה לטייל את כל השבועיים בנורבגיה. היא הכי יפה מבחינת נופים ויש לה הרבה מה להציע לילדים.
אבל –
א. שכירת רכב בנורבגיה יקרה ביותר. בשבדיה יותר זולה. צריך לעשות חשבון אחרי ברור מה יותר כדאי כלכלית – טיסת המשך לנורבגיה + שכירת רכב בנורבגיה והחזרה באותו מקום או בשבדיה וטיול מעגלי והחזרה באותו מקום. (הנתונים משתנים משנה לשנה ולכן מציעה פשוט לבדוק באתרים המתאימים)
ב. טיול בנורבגיה זה הרבה מאוד נסיעות. איך שלא תסדרו את המסלול זה יותר נסיעות מאשר במקומות אחרים. הילדים שלכם יעמדו בזה? כולל כמובן החלפת חינה כמעט כל לילה.
ג. אם תחליטו לחלק בכל זאת, תשאירו את דנמרק לפעם אחרת. למרות שהיא חלק מסקנדינביה היא לא דומה לשבדיה ונורבגיה, היא מסיפור אחר. שטוקהולם מציעה אטרקציות נהדרות לילדים. זו אופציה.
ד. מציעה לקרוא את סיפור הטיול שלנו עם הילדים בנורבגיה. למרות שהוא היה מזמן, יש בו אמירה על החוויה שלהם ושלנו.
תיהנו
רבקה
-
נורבגיה מרהיבה ביופיה, אנחנו טיילנו בה לפני מספר שנים עם ילד במשך שבועיים ומשך הזמן הזה הצריך ויתורים על מקומות יפים. אבל- לדעתי כדאי לך לדחות את הטיול לשם לעתיד, לפי התרשמותנו מה שיש לה להציע לא הכי מתאים לילדים. הבן שלנו זוכר את הטיול כשעמום מתמשך והוא לא כזה בדרך כלל....
-
תודה לכולם. אכן עושה רושם שהטיול הזה ידחה לעוד אי אלו שנים...כשיהיה לנו זמן ארוך יותר וילדים גדולים יותר.