ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסלול טיול ליער השחור

פורום אירופה
    12
    17
    6702
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חגית_3690808
      חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אשמח לשמוע את דעתכם, ולקבל מניסיונכם והידע שלכם הצעות ורעיונות לגבי שלד של מסלול לטיול שהכנתי ליער השחור: 

אנחנו משפחה של זוג הורים ושני ילדים (יהיו בן 10 ובת 12),

הטיול מתוכנן ל-16 ימים (לא כולל ימי הגעה וחזרה).

(אמנם יש עוד זמן, ובכל זאת...)

יש לי המון ימים שלא ידעתי מה לשלב בהם, ויום אחרון פתוח להצעות.

הטיול אמור להיות באיזי, ולא עמוס.

תודה רבה מראש על כל עזרה בתכנון הטיול-

5 לילות ראשונים לינה בדירה בצמוד לראסט-

יום ראשון- 1/7- הגעה. טיסה באיזי ג’ט, נחיתה בבאזל ב- 12:15

יום שני- 2/7- פארק אירופה

יום שלישי- 3/7 פארק אירופה

יום רביעי- 4/7- הר הקופים באלזס צרפת + ? (חסרה תכנית נוספת)

יום חמישי- 5/7- קולמר צרפת (חסרה תכנית ליעדים במקום, פרט לטיול רגלי בעיר...)

13 לילות לינה בדירה בטיטזי, עם הכרטיס האדום-

יום שישי- 6/7- נסיעה לטיטזי + שייט באגם (כרטיס אדום)

יום שבת- 7/7- שוק בעיירה פרייבורג+ רכבל שאואינסלנד

יום ראשון- 8/7- מגלשות טודנאו+ ? (חסרה תכנית נוספת, ובדיקה האם כדאי להגיע בבוקר או אחה”צ)

יום שני- 9/7- פארק חבלים קנזיגן+ ? (חסרה תכנית ליעד נוסף)

יום שלישי- 10/7- רכבל פלדברג (האם צריך לשלב ביום זה יעד נוסף?)

יום רביעי- 11/7- מפלי הריין+ עיירה שטיין אם ריין+ האי מיינאו+ חממת פרפרים- בשוויץ

יום חמישי- 12/7- מרחצאות ראדון רויטל (4 שעות בכרטיס האדום)+ ? (חסרה תכנית ליעד נוסף)

יום שישי- 13/7- מפלי טריברג+ נסיעה בדרך השעונים

יום שבת- 14/7- פארק מים בשלוכזה (כרטיס אדום)+ ביקור באגם

יום ראשון-15/7- פארק שטיינואוזן (כרטיס אדום) + ? (חסרה תכנית ליעד נוסף)

יום שני- 16/7- יום קניות- אאוטלט סיטי מיציגן

יום שלישי- 17/7- תכנית ליום שלם

יום רביעי- 18/7- המראה הביתה ב- 06:15

• אפשרות לשלב באחד הימים או יותר את פארק המים באד פרדייס, ואת תחנת הסאגוויי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חמוטל69
        חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

10.7 ריק לגמרי. הרכבל ממלא אולי שעה-אין הרבה מה חעשות על ההר עצמו. אני הייתי מוותרת.

רכבל שאואניסלנד גם הייתי מוותרת. לדעתי די משעמם את הילדים.

לא לוותר על באד פרדייס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dira20
          dira20 נערך לאחרונה על ידי

4.7 – ניתן להוסיף את טירת קניסבורג, פארק שימור החסידות ושטרסבורג (כולל מוזיאון המדע). חלק מהמקומות אתם יכולים להעביר ליום של קולמר.

6.7 – אגם טיטיזי: מיניגולף + באדפארדייס. השייט לא יקח יותר משעה.

10.7 – בפלדברג ניתן להוסיף את מסלול טוני התרנגול ופארק החבלים.

15.7 –  בפארק שטיינווסן אתם יכולים להיות יום שלם ואפילו לחזור שוב.

נראה על פניו שהמסלול מאוד מרווח ויקשה עליכם למצוא אתרים נוספים שימלאו לכם את הימים באופן שיהיה מעניין לכם ולילדים.

כדאי לשקול לעשות כוכב נוסף של 3-4 ימים בצפון היער השחור.

תהנו.

• חגית_3690808

אם כך, אפשר לקצר את הטיול ולחזור קודם.

את הכרטיס האדום נקבל רק בצהרי היום, כשנגיע לדירה בטיטזי.

כך שביום ה-6/7 למעשה, כל הבוקר פנוי לטיול ושיטוט.

אולי קנייה של מצרכים בסופר.

• tttr
              tttr נערך לאחרונה על ידי

לגמרי מסכים שהתוכנית מרווחת ואפילו קצת מרוחה.

מעבר להערות של קודמי (לגמרי מסכים שבאד פרדיס מצויין ושהרכבל בפלדברג מספיק לשעה) רוצה להוסיף שגם יומיים לקולמר + פארק הקופים זה מיותר ואפשר לרכז את שני האתרים ביום אחד. 

לגבי טודנאו, מנסיוננו ממליצים על הגעה מוקדמת. זה מאפשר לרדת ולעלות מספר סבבים לפני שמתחיל עומס. מאד נהנינו שם.

• GuyT66
                GuyT66 נערך לאחרונה על ידי

אולי לשקול כמה ימים בשוויץ. לוצרן זה רק שעה נסיעה מבאזל, והנופים של האלפים מה לעשות מרשימים יותר מאשר גבעות היער השחור.

• y y y
                  y y y נערך לאחרונה על ידי

שלום חגית, 

אני קורא את ההודעה שלך וחייב להגיד ממש בכנות (ובלי רצון לפגוע) שאם יש למשפחה שלכם איזה סגנון טיול אהוב, תחומי עניין או סתם משהו שמעדיפים לעשות יותר מהאחר, הרי שברשימה הנ”ל (זאת רשימה, לא תכנון טיול) לא ניתן לזהות זאת כלל. מלבד העובדה שמישהו כאן מאוד אוהב לחרוש את פורום המטייל אין כאן כלום. אתם מעדיפים לטייל בטבע? לרבוץ על הגב? פארקי אקסטרים? ערים? כפרים? מה? נראה כאילו הכל כאן נעשה כאילו “חייבים”.. ויש מקומות שאת “חייבת” להגיע אליהם ולא יודעת אפילו למה, ואז קובעת את היעד ושואלת מה יש לעשות שם (אז למה את נוסעת לשם?).

אתם מתקבעים 13 יום בדירה בטיטיזה, עיירונת קטנטונת שמספקת עניין אולי לשני ערבים. בסדר, אולי אתם משפחה שאוהבים להתקבע על מקום ולקחת את זה באיזי, יופי. אבל אז אתם מתכננים 13 יום של נסיעות מטורפות הלוך וחזור לכל מיני פסאבדו “אטרקציות” בקצה העולם. אם אתם כל כך אוהבים לנוע, למה להשאר 13 יום בטיטיזה? אם אתם אוהבים להשאר מקובעים במקום אחד, למה לא לטייל איזה יום- יומיים בטיטיזה וסביבותיה, אולי אפילו ברגל? 

ומה המשמעות של החלוקה לימים? נניח שה8-11 יהיו 4 ימים גשומים, לא בלתי סביר בתקופה זאת של השנה, עדיין תלכו לפארקי חבלים ותעלו ברכבל לערפל? ועם ב-12 פתאום תצוץ השמש ליום נפלא, עדיין תסתגרו במרחצאות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • חגית_3690808

שלום y y y ,

חייבת לציין כי, התגובה שלך קצת שעשעה אותי.

ברור שזו עדיין לא תכנית, אלא, רשימת אתרים!

כאלה שכדאי לבקר בהם, אבל לא חובה.

הרשימה הורכבה אחרי שחרשתי את האתר, וראיתי על מה החברים בו ממליצים. (את זה הצלחת לזהות).

ברור שהכול מאוד מרווח כי זו חופשה ולא טירונות. בחלק מהימים נקום מאוחר, בחלק נרצה סתם לטייל ברגל ולגמוע עוד נוף,

ובחלק אחר סביר שיירד גשם, ו”התכנית” תשתנה וזה בסדר.

אולי שגיתי, והייתי צריכה לציין שאנחנו משפחה שאוהבת לטייל בטבע, ומטיילת בארץ, והרבה.

אוהבים גם אטרקציות “אקסטרים” (ולכן, הקדשתי יומיים לפארק אירופה).

פחות מתחברים למסעות של קניות, והרבה פחות לישיבה בבתי קפה.

מאחר ועדיין לא התגבשה אצלי תכנית, העליתי על הכתב (וכאן, באתר) רשימת מקומות שעשויים לעניין אותנו.

אבל אתה יודע איך זה- תמיד עדיף לשאול את מי שהיה כבר, ויכול לספר, ויכול להיות “חכם” יותר ממני. בסוף אלקט את כל ההמלצות ואבנה תכנית ממשית.

העירו לי בעבר, שיום אחד באפטלינג (הולנד) זה מספיק, ושאין צורך ביותר מכך, אבל הלכתי עם ההיכרות שלי את מה שאוהבים כאן, והיינו שם יומיים וחצי, לא הצטערנו.

אתה יודע מה? גם הצעה, לא מכוונת, כמו שלך, לפצל את השהות בטיטזי ולא “להתקע” בה 13 ימים היא טובה, ואשקול אותה.

חשבתי שמהעיירה הזו ניתן לעשות טיול כוכב מוצלח,

אבל אם המרחקים כל כך ארוכים, אז שווה לפצל.

בסה”כ רציתי לתכנן טיול בת מצווה מוצלח, שלא מחייב בכלל להיצמד לכל החלוקה הזו, ואפשר להפחית את ימי הטיול ו/או להאריכם. עדיין לא רכשנו כרטיסים.

איזי ג’ט פתחו את המכירה לקיץ רק אתמול.

בכל מקרה, כמובן, שאין בדבריך כדי לפגוע, ולא נפגעתי, להפך- מכל מלמדיי השכלתי.

תודה רבה וגמר חתימה טובה,

מחגית.

• dmitrys
                      dmitrys נערך לאחרונה על ידי

מוסיף עוד דברים לבנק האפשרויות שלכם . רק הדברים שאהבנו, עם ילדים באותם גילאים.

הליכה של שעה Husli Wald Natur .Schluchtsee שביל הפסלים ליד אגם

המוזיאון הפתוח Schwarzwaldmuseum

פארק ציפורים וקופים בשטיינן

מוזיאון המורשת של אלזס Ecomusée d'Alsace

Naturoparc Hunawihr – מופע חיות מים ומקום להחזרת חסידות

עיירה ריקוויר באלזס

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא אוהב את ההתחלה בפארק אירופה משתי סיבות:

1. עייפות והתרגשות של תחילת טיול, הקושי לעשות את כל הסידורים הדרושים (סופר, סים וכדומה) ביום ראשון וכו’ – עשויים לפגוע ביכולת שלכם להנות יום שלם בפארק. אם כי בנקודה הזו העובדה שתכננתם יומיים אומרת שלא חייבים יום שלם
                        2. סביר שהילדים יתייחסו לפארק כאל שיא הטיול. אז מתחילים בשיא ומה משם? ההמלצה לרוב היא לשבץ את הפארק ב-5 ימים האחרונים של הטיול. לא להשאיר ליום האחרון למקרה של תקלות, גשם וכדומה, אבל לקראת הסוף.

יומיים בפארק אירופה – רוב האנשים מוותרים על זה. בגדול אפשר להספיק את הפארק ביום אחד. האם יש מספיק “בשר” ליומיים? כן. האם שווה יומיים (כסף עדיפויות ועוד) – רוב האנשים חושבים שלא.

לא הייתי מחלק את הלינה ל 5 ו-13. אם להשאר עם מקומות הלינה שבחרתם הייתי הולך על 7 11 בקירוב. לפרייבורג למשל אפשר להגיע מראסט באותה קלות כמו מטיטיזי.
                        חלוקה כזו תאפשר לכם יותר גמישות בחלוקה לימים. הן בשלב התכנון (את מקומות הלינה תרצו לסגור מוקדם יחסית והתכנון עוד לא יהיה מושלם) והן בשלב הביצוע (מזג אויר, מקומות שאהבנו או להיפך וכו’).

• y y y
                          y y y נערך לאחרונה על ידי

שלום חגית, 

נתחיל ב”אוף טופיק” כללי-  לטעמי ולצערי יש לי באופן די קבוע את התחושה שתכנוני “טיולי משפחות” שרצים כאן בפורום, כנגזרת מהיחס הכללי לגידול ילדים בארץ, יוצאים מתוך נקודת מוצא אחת – פחד. אלו הם תכנונים שיותר מכל ניכרת בהם האימה מהאפשרות שהילד ישתעמם. לא הרצון לחוות משהו חדש, לא העניין הספציפי של ההורים, הפחד משעמום. מתוך פחד זה נובעת הבחירה לעשות “אווטסורסינג” לעניין של הילדים. במקום שאנחנו ההורים נעניין אותם (בטיול ביער, ביקור בטירה) אנחנו מחפשים לשלם למישהו שיעניין אותם וכך, במקום לטייל ביער (היפה) שמול הצימר בטיטיזה, ניסע לטוני הטרנגול, פיפו הפרפר ויוחי היחמור. כשעושים את זה 5-6 ימים אני אומר רחמים על הילדים, אבל בסדר. המסלול שלכם נראה (לפחות בהתחלה) כמו 20 ימים של הדבר הזה, ונשאלת השאלה, למה? ואם נניח שתצליחי למלא עכשיו תכנית של 20 ימים בפארקי חבלים, פאקי ציפורים ופארקי מים, מה זה נותן? האם הפארק מים של היום ה-18 יהיה שונה מהותית מזה של היום ה-13?

ועכשיו, לטופיק – 

1. אקסטרים- פארק אירופה הוא לא אקסטרים, הוא פארק שעשועים. אם מעניינים אתכם דברים בסגנון זה לא מופיע בכלל בתכנית (אולי כי רוב “טיולי המשפחות” כאן הן של משפחות עם ילדים יותר קטנים). לי יש נסיון עם יום חתירה בקאיאק במקורות הריין, יש עוד כמה מקומות בהם אפשר לשכור קייאקים ליום, או ליותר, ויש עוד די הרבה אתרי ראפטינג. הילדים כבר בגיל של קורסי היכרות עם טיפוס צוקים (אמיתיים! לא ב”פארק חבלים”) ועוד ועוד. גוגל יתן לך פה מענה יותר טוב מהפורום הזה.
                          2. מסלולים רגליים – בכל כפרון קטנטון יש עמותה מקומית שמסמנת מסלולי הליכה רגליים באיזור, באורכים שונים ולגילאים שונים. כל הידע שיצטבר כאן בפורום בנושא לא ידגדג את הידע של בעלת הצימר הספציפי במקום הספציפי בו תגורו שגרה שם כנראה כל חייה. אם את חייבת לתכנן, הייתי ממליץ להשאיר פשוט כמה ימים ריקים תחת הכותרת “טיול ברגל” ולהפעיל את ימים אלו ע”פ מזג האויר והמלצות המקומיים, הם באמת יודעים הרבה יותר מאיתנו.
                          3. לא טיטיזה (ולדעתי לא אף עיירה אחרת ביער השחור) לא מספיק מעניינים לשהות של יותר מ-4-5 ימים באותו מקום. שוב, אלא אם כן הרצון הוא לחופשה אמיתית של שבועיים ישיבה על המרפסת והאזנה לציוץ הציפורים. הילדים כבר לא קטנים ו”מאבדים אוריינטציה” בהחלפת מקומות לינה, אתם רוצים לראות כנראה יותר דברים ויש לכם לא מעט זמן. תכננו טיול מתגלגל. כזה שאפשר להשאר בו בכל מקום לינה 3-4 לילות, אבל כזה שיש לו מסלול, עם התחלה, סוף וכיוון הגיוני. באופן מוזר- טיול כזה יחסוך לכם המון שעות נסיעה לעומת מה שאתם מתכננים כרגע. סתם הצעה – תתחילו בצפון בפארק אירופה, אח”כ תרדו למרכז היער השחור, BODENSEE ואולי אפילו מעבר לגבול טעימה מההרים באוסטריה/שוויץ.
                          4. אם נשארים בטיול כוכב כמתוכנן אין שום חשיבות לתכנון החלוקה לימים! חלוקה לימים חשובה רק בטיול מתגלגל שבו ממשיכים הלאה ואז מה שלא תראו היום, כבר לא תוכלו לראות מחר. בטיול כוכב עורכים רשימה של מקומות עניין, אפשר אפילו על גבי מפת גוגל. החלוקה הנכונה לימים תלויה במזג האויר, מצב הרוח ועוד המון גורמים שטיפשי ומיותר לנסות לנבא אותם כמעט שנה מראש.
                          • אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

YYY – אני כלכך לא מסכים איתך. כמובן שלכל אחד זכות לדעתו האישית

הטיולים שלי עם הילדים הם בהחלט טיולי אטרקציות, אבל לא נובעים מ”פחד”.

למה בעצם אני עושה טיול עם הילדים (לפי סדר עדיפויות):

1. גיבוש
                            2. צבירת חוויות (בטיול צוברים המון חוויות שמשמשות אותנו אחר כך בשיחות)
                            3. גיוון
                            4. חופש
                            5. תרבות והשכלה

זה כמובן אני והעדיפויות שלי. על אחד בונה לעצמו מטרות אחרות.

שימו לב לכפילות מסויימץ ביו 1 ל-2. בסופו של דבר החוויות הן שמגבשות אותנו.

האם ביום יום בארץ לא צוברים חוויות? ברור שכן, אבל לא כלכך הרבה כי הזמן שלנו ביחד מוגבל, וגם הוא מוקדש ברובו למנהלות וויכוחים כאלה או אחרים

האם בטיול בטבע ועם נופים לא נצבור חוויות? ברור שכן, ויותר מאשר ביום יום בארץ

אבל בטיול אטרקציות לטעמי קצב צבירת החוויות מהיר יותר. 

מה לעשות גם להם אבל גם לי יותר כיף ללכת עם פיפו הפרפר במסלול שיש בו “סיפור” רקע מאשר במסלול לבן ירוק לבן. שלא לדבר על כך שבמסלול של פיפו הפרפר יש שירותים, ברזיה, וגן משחקים חביב בסיום, בעוד שבלבן ירוק לבן אני סוחב על הגב ערימות של שתייה, נייר טואלט ושקיות פסולת, ובסיום אני בעיקר שולף קוצים מהבגדים. המסלול של פיפו הפרפר מעגלי ובאורך סביר שמתאים לרמת הכושר שלי, וגם לעובדה שאנחנו בכפכפים בחופש ולא בנעלי טיולי מקצועיות אטומות למים (אבל לא לריחות).

אז אני אמשיך לבחור בפיפו הפרפר. לא מפחד אלא כי זה כיף

• rincas
                              rincas נערך לאחרונה על ידי

ממליצה לך רכוש את הספר המשפחה המטיילת ביער השחור עולה רק 20שח יעשה לך סדר וייתן לך המון רעיונות. מצרפת קישור לאתר של קניית הספר

http://www.mishpahool.co.il/tag/%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7% 97%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D 7%99%D7%A2%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8/

• XSD4PUT
                                XSD4PUT נערך לאחרונה על ידי

הוא עולה 100 שקלים

• יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

האם הלינות כבר מוזמנות? ללא אופציה שינוי?

היכן טיילתם בעבר עם הילדים? (בגיל? ) מה אהבו? מה פחות?

אתם משפחה “מתקתקת” או איטית בהתנהלות הכללית?

יש כאן בסיס לשלד של תוכנית טיול-אבל הוא דליל מאד, כפי ששמת לב וכפי שהעירו (ואני בד”כ אומרת “הכנסתם 3 ימים ליום טיול אחד” ).

אני מניחה שהרצון להשתמש בכרטיס האדום-קיים, מכאן 

את יום ההגעה לטיטזיי- אפשר לנצל ליעדים “בדרך” ולא להגיע בצהרי יום, או לחלופין ליעדים שלא נותנים שמוש בכרטיס.

מעבר לכך- מציעה כי תשבי על הכרטיס האדום- ובדקי באתריו מה מהם מעניין אתכם, איפה הוא ממוקם גיאוגרפית.

תכיני מקבץ יעדים על פי אזור

למשל--אזור אגם שלוכזי- מה ניתן לעשות? תחקרי מסלולי טבע באזור (ויש הרבה, וציינת שאתם אוהבים ) תראי איזה עיירות , האם יש פעילויות אקטיביות לילדים,איזה, האם יש מוזיאונים(אם רלוונטי) אולי קורס לאפיית עוגת היער השחור (אם מעניין) ואם כן-האם הם תואמים לגיל הילדים, מה הערכת הזמן של משך הפעילות (יש הבדל בין מסלול טבע של שעה בקושי לבין הליכה של 4-5 שעות) ומה מתאים למשפחה שלכם.

ואח”כ תתחילי לשלב לפי ימים, וחלוקה גמישה – כי בהחלט יכול להיות שבאזור פלדנברג יש לך 2 ימי טיול, או יום וחצי, ואפשר לשלב עם שלוכזי וכן הלאה.

יש לך עוד הריון שלם של 9 חודשים עד הטיול--- אז יש זמן ללמוד את החומר ולקבל את ההחלטות המועדפות למשפחתכם עם אופציות גמישות במהלך המסלול עצמו (כי דברים קורים, כי נתקלים בתהלוכה, כי הגברת מהצימר הציעה ש...).

• חגית_3690808

היי יונית,

ראשית מודה לך על הדברים.

1. מקומות הלינה עדיין לא הוזמנו, וגם לא כרטיסי הטיסה. בינתיים רק יצרתי קשר עם מספר מקומות במייל.
                                    2. אנחנו משפחה שבד”כ עומדת בלוחות זמנים, אבל, גמישה לשינויים/ביטולים או תכנון מחדש. לוקחת בחשבון שינויים במזג האויר, קימה מאוחרת.
                                    3. הרקע שלנו בטיולים בחו”ל אינו גדול- אני ובעלי טיילנו שלושה שבועות בספרד, ועם הילדים היינו רק בהולנד בקיץ האחרון.

אנחנו אוהבים פארקי שעשועים, אוהבים טיולים רגליים (לא מאוד ארוכים: שעה- שעתיים), ילדיי ישמחו להשתתף בכל אטרקציה של פעילות כמו: הכנת עוגת היער השחור, שייט, ואפילו ייהנו מהאכלת ברווזים.

את הטיול לספרד, שהיה לפני 10 שנים, תקתקתי, וגם ההיערכות להולנד הייתה מוצלחת.

משום מה ליער השחור, אולי מרוב עודף מיידע, קצת הלכתי לאיבוד.

התארח אצלנו חבר שהיה בקיץ באלזס והוא ממליץ להקדיש לשם יותר זמן.

בקיצור, יש לי כבר בלאגן שלם בראש ובדפים שלי.

הארכתי את הטיול בכמה ימים, אבל נראה שיש לי המון ימים “מבוזבזים”.

• לִי
                                      לִי נערך לאחרונה על ידי

היי חגית,

תתרשמי מקריאת סיכומי טיולים, של משפחות עם גילאים דומים לילדים שלכם..

לדעתי מנקודת כוכב בטיטיזי, יש המון מוקדי עניין במרחקי נסיעה נוחים...

רצוי לפצל לינה בטיול ארוך לשניים-שלושה כוכבים, אולי אחד מהם באלזס, כמו שחשבת..

אפשרויות לפי אזורים – ביער השחור ובסביבה

לגבי הלינה, אני חושבת שעדיין ניתן להזמין בחלק מהמקומות ללא מקדמה, לתת פרטי אשראי לביטחון, באתר כמו בוקינג.. למרות שהמבחר בו מצומצמם ויחסית יקר..

העברה בנקאית כרוכה בעמלה גבוהה, חלק מבעלי הלינות מוכנים לוותר לעיתים על העמלה, צריך לנסות לבקש במייל..

תבדקי לינות מומלצות של חברי פורום משפחות – 

בד”כ אלו לינות ששהו בהן כמה משפחות, וניתן לסמוך על כך שהם אמינים (אספתי בבלוג “היער השחור בכפית” בפרק הלינה, ותמצאי שם סיכומי טיולים).

אמנם יש זמן, אבל כדאי להזדרז… מחירי הכרטיסים רק מתייקרים בד”כ, ושיהיה קל להשיג לינות טובות..

בהצלחה

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון