נפאל 3 שבועות
-
שלום לכולם,
יש לי 3 שבועות בנפאל, ואני מתכננת לשהות קצת בקטמנדו ומשם להמשיך לטרק האנפורנה.
יש לי כמה שאלות..*האם כדאי לקחת מזוודה, ובנוסף גם מוצ'ילה קטנה בשביל הטרקים? כדי שהמוצ'ילה תהיה רק לטרקים.
*מה רמת הקושי של הטרק?
*האם מישהו סבל שם ממחלת גבהים?
תודה לעונים
-
היי
עדיף שתי מוצילות אחת גדולה 65 ליטר נומר. ואחת קטנה 35.
יש גם אופציה לקחת פורטר.
טרק רמת קושי בינוני,
צריך לקחת בחשבון מחלת גבהים. להצטייד בכדורים וללכת בהתאם להוראות, יום התאקלמות בגובה מסויים וכו... ולדעת מה התסמינים של מחלת גבהים. הכל נמצא ברשת. יש פה גם פורום בריאות לשאלות בנושאי בריאות.
-
הי
מציע שתקראי כאן משמאל את “שאלות נפוצות נפאל” כולל “רשימת ציוד לטרקים”.
קשה לומר לך משהו על הקושי של הטרק בלי לדעת על הכושר שלך ומה עשית עד היום כבסיס יחוס אבל אם את צעירה ובריאה אז גם אם זה יהיה קשה לפרקים, זה עדיין בשבילך.
לגבי מחלת גבהים מציע שתלמדי על הכללים ואם תשמרי עליהם אז בוודאות גבוה מאוד לא תהיה לך שום בעיה.
-
לא מסכים עם דרור.
למידת הכללים לא מחסנת אותך.
רגישות למחלת גבהים הינה אינדיבידואלית. את יכולה לשלוט בכללים ובכל זאת לחטוף.
את צריכה להיות עם כדורים, יש גם אופציה של בלוני גז קטנים, (לא מתמצא תשאלי את תאי מנהל הפורום.) ותהיי קשובה לגוף.
-
תודה על התגובות!
בקשר למוצ'ילה.. האם לדעתכם מוצילה של 40 ליטר תספיק לטרק? אני חושבת לקחת מזוודה ולהשאיר אותה בבית חבד, ואת המוצ'ילה של ה40 ליטר לקחת איתי לטרק.
מה דעתכם?
-
נראה לי קצת גבולי, קחי בחשבון שצריך ביגוד חם שתופס מן הסתם הרבה מקום. אם לא לוקחת סקש יש מצב…
מציע לך פשוט לעשות רשימה של מה שאת אמורה לקחת לטרק ולראות אם הכל נכנס ומה המשקל הסופי.
-
מוצ’ילה של 40 לדעתי לא מתאימה, קטנה מדי, בעיקר מהסיבות שגולני ציין. מתאימה אולי רק לטרקרים רציניים עם ניסיון רב וציוד מקצועי. אני ממליץ בחום לקחת פורטר.
וכשאומרים שרמת הקושי היא בינונית, צריך להבין שיש שם קשיים, והם שונים מאשר קשיים בטיול בארץ. הליכה של חצי יום שם יכולה להיות הרבה יותר קשה ומאתגרת ממסלול של יום שלם בארץ שנחשב ל“מיטיבי לכת”- לפעמים בגלל עליות/ירידות ארוכות, אבל בעיקר בגלל הגובה (ואני לא מדבר רק על פוטנציאל למחלת גבהים , אלא פשוט שיותר קשה לעשות פעילות מאומצת בגובה).
אחרי כל אלה, כמו שאמרו – אם את צעירה ובריאה, בכושר סביר ואוהבת טיולים, זה עדיין בשבילך. -
תודה על העצות

אני כן חושבת לקחת פורטר.. ראיתי שיש כמה המלצות באתר.
לגבי הציוד, יש לי גם מוצ’ילה יותר גדולה. העניין הוא שאני לא רוצה לטרק ולטפס עם מוצ’ילה כבדה מדי ועמוסה.. לכן התלבטתי וניסיתי לחשוב על פתרונות אחרים.
-
אם את לוקחת פורטר אז גודל התרמיל לא קריטי.
אם לא, אז אנחנו הישראלים מטיילים כבד מידי (ואני במיוחד)
יש המון אירופאים/יות שיטרק עם 40 ליטר וכמו שחן אמר בדרך כלל עם ציוד מעולה ובלי שק”ש (לא חובה).
החדשות הטובות הן שהכרתי גם שתי ישראליות צעירות שטיילו עם 32 ליטר ואחת אפילו קנתה הכל בקטמנדו באיכות נפאלית(חוץ מנעליים).
זה היה בלאנגטאנג שהינו קצר בהרבה מהאנאפורנה אבל גם באנאפורנה אפשר לכבס את הציוד בדרך.
בקיצר, לדעתי שבי עם רשימת הציוד שלך ונסי להיכנס ב40 אם לא הולך תעברי הלאה
אני בדרך כלל מנסה להיכנס ב-60 ועובר ל-75

-
תודה אני באמת אעשה רשימה..
אבל סתם ככה..האם אפשר להשאיר מזוודה בבית חבד למשל, ולטרק עם המוצ'ילה?
-
אפשר
גם בכל מלון תוכלי להשאיר מזוודה או כל תיק אחר