יום אחד באזור בלד מה חובה?
-
היי .
כחלק מטיול באוסטריה אני אהיה באוקטובר יום אחד באזור אגם בלד עם אשתי והילדים (1+3)
מבקש המלצה איך למצות יום טיול כזה באופן היעיל ביותר .
האם יש מגלשות הרים באזור (כמו המגלשות האלפיניות?) .
מה לעשות באגם עצמו מזכרון ישן שהייתי לפני שנים לא התלהבתי כל כך מהטירה
אבל האגם היה מקסים , מה דעתכם?
תודה מראש
-
לדעתי – אל תוותרו על ערוץ ווינטגאר ועל שייט (עצמאי) באגם
-
איך מתבצע השייט שם?
היכן כדאי לאכול? האם שווה להגיע לטירה לדעתכם?
-
יש מגלשות אלפיניות- גם מי שלא גולש התצפית יפה שם, אבל צריך לבדוק ימים ושעות כי זה לא פחות כל הזמן.
כפי שכבר כתובו לך ערוץ וינטגר (vintgar) – BLEJSKI VINTGAR ממש מסלול יפה. מדובר בגשר עץ צר שאורכו עולה על קילומטר וחצי נבנה מעל נהר הראדובנה, 4.5 ק"מ מצפון מערב לבלד. כ-10 דק' נסיעה מבלד.
במהלך הצעידה עוברים מעל מפלים ובריכות. בסוף הצעידה מגיעים למפל גדול.מצרפת קישור לאתר של בלאד אולי יעזור
לגבי השיט צריך לראות אם יש בעונה כזו, נראה לי תלוי במזג אויר. אנחנו היינו בסוף אוגוסט והיה טיפטוף ולא רצו להשכיר סירות
האגם מהמם תהנו
-
כמוזכר ערוץ וינטגאר
הר ווגל
התצפית ליד הטירה למעלה
-
בשביל ערוץ וינטגר צריך מנשא גב לתינוק. אי אפשר עם עגלה. אני לא בטוח שמתאים לבת 3.
גם מגלשות אלפיניות לא רלוונטיות אם הן פעילות.
עם ילדים כל כך קטנים הייתי מטייל סביב האגם. הטירה נחמדה מאוד ולא יותר מזה. היא מאוד נגישה ברגל.
-
סביב האגם (ליד מלון פארק) יש גונדולות לשייט לאי (באגם)
יש מסעדות רבות סביב האגם
לא כדאי להגיע לטירה מאכזב
אכן ערוץ ויטגאר חובה!
-
מסכימה עם קודמיי אבל לטעמי ילדה בת 3 יכולה ללכת לפחות חלק מהערוץ ללא צורך בעגלה (לא חייבים ללכת את כל המסלול אפשרי להתחיל ולחזור ), אבל אם יש יום אחד אכן לא ממש מספיק לפצל גם לויטגאר (גם תלוי מזג אוויר) ולאגם.
בבלד עצמה יש פארק דינוזאורים בכניסה נחמד לילדים בגילאי 1-3, ושייט באגם ולאכול באחת המסעדות מסביב לאגם לאכול עוגה ושוקו ויש לכם יום מקסים
-
מאחר ואתם מגיעים מאוסטריה אז כדאי שתגיד באיזו שעה אתה חושב שתגיעו לבלד ובאיזו שעה אתם מתכננים לעזוב, כך ייקל להתייחס לשאלתך.
-
הכוונה שלי בעגלה היתה בשביל התינוק ולא בשביל הילדה בת ה3.
בגלל שאתם עם שני ילדים קטנים אני לא בטוח שהערוץ מומלץ.
-
מהטירה נשקפים נופים נפלאים, כנ”ל מהמגלשות