ממה מיה, פרננדו והמתבגרים עושים את שוודיה
-
איזה סיפור מתח.…
תמונות נפלאות, בהחלט מגרה את חיידק המסעות שלי.…
מתישבת בשורה הראשונה ומחכה להמשך הסיפור...
-
ינינה, תודה שאת גם כאן...המתבגרים האכלנים הם פקטור רציני בתקציב ולכן ארצות כמו אסטוניה ולטביה באמת מהוות פיתרון טוב...

אלון, איזה יעד נהדר מחכה לנו ל2018...אבל תיכף תגלה ותראה כי גם האיזור הכפרי של שוודיה יפהפה.
יפה – לא אשאיר אותך במתח לזמן רב. מבטיחה מחר בבוקר לחזור ולספר את המשך סאגת השכרת הרכב.
-
הי מיקה,
קראתי מזמן את הסיפור שלך על אנגליה לפני נסיעה שלנו לשם, ומאוד נהנתי.
בינתיים כאן עניינת אותי לא פחות, ובמיוחד כיוון ששבדיה יעד שעד עכשיו לא הייתי חושב עליו והתיישבתי להמשך, תוך כדי הקלדה מתמשכת גם של הסיפור שלנו לאלפצי”ם.
חברות השכרה והדרך אליהן בהחזרת הרכב, הן תמיד כר פורה לסיפורי מתח מורטי עצבים…
אז מחכה במתח אבל בסבלנות להמשך.
תודה, שלומי
-
מחכה בקוצר רוח להמשך…
-
שלומי – תודה שקפצת לביקור מהסיפור שלך, מבטיחה לקפוץ לבקר אצלך.
חן – אני כבר ממשיכה.
השארתי אתכם בשלב בו אנחנו עומדים באמצע רחוב בשטוקהולם, עם שני ילדים ושש מזוודות ואין לנו מושג מה לעשות.
בסופו של דבר חבילת הגלישה הצילה אותנו. נכנסתי לאתר של הרץ בשוודיה מצאתי מספר טלפון כלשהו של סניף בשטוקהולם והם הצליחו לאתר על פי מספר ההזמנה היכן הרכב שלנו.
תפסנו מונית חדשה והגענו באיחור של למעלה משעה לסניף הנכון.
בשל פגישת עבודה שהייתה לע’ עם חברה שוודית עימה הוא עובד, עצרנו ללילה בעיירה קטנה בשם Nyköping
במלון המעוצב למשעי, אנחנו שומעים בפעם הראשונה והאחרונה עברית.
מה עושות שתי בחורות ישראליות בעיירה שוודית נידחת? מסתבר שהן שייכות לתוכנית חילופי סטודנטים.
למחרת יצאנו סוף סוף בשעה הייעודה לדרכנו אל עבר איזור האגמים בשוודיה ואל הבית ששכרנו. במתח גדול לגלות האם הבית ייראה כמו בתמונות.
תחילת הדרך הייתה דיי משעממת, אבל ברגע שירדנו מהיי-ווי, התחילו נופים משגעים שהזכירו לנו מאד את ניו אינגלנד.
בחוץ התחיל לרדת גשם, הדרך התפתלה בין כפרים ואגמים עד שהגענו בשיא הגשם לבית “שלנו” וזה הבית שראינו:

-
אחרי הסבר ארוך מאדדדדדד של בעלי הבית על כל פרט ופרט בבית. יצאנו לגלות מה הגרלנו. ובכן אני אתן לתמונות לדבר. עשיתי לבית ולאגם בוק שלם, בכל שעה של היממה, בכל מזג אוויר. אבל כעת נראה רק את היום הראשון:

-
בקיצור הבית והחוץ מושלמים...למעט...סדינים ומגבות.
אנחנו רגילים שכל בית שאנחנו מזמינים כולל גם סדינים ומגבות. אבל בסקנדינביה זה לא כך ואפילו לאחשבנו לברר מראש.
אז סדינים השכרנו מבעלי הבית במחיר מופקע ויצאנו לתור אחרי מגבות בסופרמרקט של העיירה הסמוכה ועל הדרך רכשנו גם מצרכים לארוחת ערב ראשונה (שימו לב למוטיב המקסיקני החוזר אצלנו) וארוחת בוקר של יום ראשון (sunday)

-
השארת אותנו במתח עם האוטו

גם אני פה, עוקבת אחרי שוודיה שלך ונהנת מהסיפור ומהתמונות.
הבית הזה אכן נותן פייט רציני לבית הסקוטי..איך הוא נראה מבפנים?
-
איזה כיף של סיפור ותמונות
קנית אותי כבר באריזות הקרקרים
ואז עוד החנויות האלו, והדק עם הספסל באגם - בול!
(רק הילדים, חוששני, לא ממש ישתלבו לי בעיצוב...)
-
בוקר טוב

דיאנה: האמת ששני הבתים בסגנון דומה, עיצוב נעים ואבזור מלא.
בעוד שלבית בסקוטלנד יש בקומה העליונה חדר טלוויזיה צופה לנוף, עם ספות רכות, לבית השוודי יש מרתף עם ספה וטלוויזיה, חדר כושר קטנטן ושולחן ביליארד, עליו ניהלנו טורנירים לאחר ארוחת הערב.
TAGA: איזה כייף שקפצת לבקר מאוסטריה. הילדים שלנו אחכן קצת מקלקלים את העיצוב ולכן צילמתי בעיקר ילדים שוודים….

-
יום א’ – היום הראשון בכפר
הילדים התהוללו עד שעה מאוחרת וביקשו לישון עד מאוחר. ע’ ואני יצאנו לחפש חנויות עתיקות שפתוחת עפ”ר בימי שבת וראשון, אז יצאנו לשוטט בכפרים.
אין מילים לתאר את יופיו של האזור הכפרי השוודי, לא הצלחתי לצלם תמונות פנורמיות מספיק שיעבירו את התחושה כאילו נכנסנו לספר ילדים ואנחנו מתהלכים בו.
האיזור הכפרי השוודי מורכב מארבע צבעי יסוד והצבע הלבן
ירוק: שדות ירוקים, גבעות ירוקות משתפלות ויערת
אדום: רב הבתים בכפרים הינם בתי עץ בצבע אדום שנראים כמו ציור.
צהוב: שדות התבואה כמובן
כחול: האגמים
לבן: החלונות בבתים האדומים.
זה לא נוף של טבע פראי כמו בסקוטלנד או בנורבגיה, אלא יותר ההרמוניה בין הטבע לבין מעשה האדם. הכל פשוט, סימטרי, מתחשב בסביבה , רגוע ומפעים באותה מידה.

-
עוד בארץ הכנתי מפה ועליה מקומות שחשבתי שיעניינו את בני המשפחה.
לע’ הכנתי רשימה של חנויות של עתיקות, וינטג’, פשפשים וכד’
כך הגענו לחנות שהיא כמו חנות ממתקים עבורו – חנות ובה כל מה שצריך לבנייה של בית, אבל בגרסא העתיקה. פרזולים, מסמרים, ידיות, בתי מנורה, ברגים ועוד ועוד.
3 האנגרים עמוסי כל טוב, למי שמתעניין כמובן.
ויש מתעניינים – ביום ראשון מגיעים אל החנות דיי הרבה שוודים שבדיוק עסוקים בלשמר או לשחזר את הבית שלהם ומפשפשים בחנות.
אז ע’ הלך לפשפש ואני יצאתי לצלם.
כך נראה המקום המיוחד מבחוץ:

-
וכך מבפנים:

-
מירה היקרה,
קצת באיחור , אבל אילו תמונות, והסיפורים שלך זורמים,
הבית שלכם כמו בתמונה מיוחצנת.
בנוגע למוזאון ABBA למתבגר היו טענות משכנעות אבל התגמדו לעומת הקריוקי
-
אחרי הצהרים, לאחר ארוחת צהרים בבית, יצאנו לתור את העייר הקרובה Eksjo. עיירה מקסימה עם בתי עץ צבעונים מלפני מאתיים שנה.
הרבה מהחנויות היו סוגורת בגלל יום ראשון, אז רק עצרנו לפיקה וסיכמנו שעוד נחזור.
מה שמאד מיוחד בEksjo שיש בה חמישה סופרמרקטים ענקיים. דגמנו את כולם, מה שאומר ששבנו לעיירה כמעט בכל יום….

-

-
תודה רבה!ממש מרגישים את האווירה מהכתיבה שלך.
סיכום נפלא
-
יופי של סיפור, תמונות מרהיבות
תודה על השיתוף
טל
-
השכרומט זה רעיון. היה לו ממשק באנגלית או רק בשבדית?
הסיפור שלכם עם המצעים מזכיר לי סיפור מצחיק שקרה לנו:
כשטסנו לדנמרק לא הבאנו מצעים איתנו. החלטנו שנקנה באיקאה. נסענו לאיקאה באודנסה. החנות שם מאוד קטנה, הרבה יותר קטנה מבארץ. ושם נגשנו לאזור של הטקסטיל ובחרנו מה שנראה לנו שהוא ציפות, ציפיות וסדינים. כל האריזות סגורות עם כתובות בדנית או/ו שבדית.כשהגענו לצימר בערב, גילינו שבמקום חמישה סדינים קנינו חמישה וילונות לאמבטיה.
אני במתח מה פעילות האקסטרים שעשיתם ליד האגם המהמם הזה.
-
גמני אוהבת פיקות
ואוהבת אף יותר את השילוב צבעים המדהים של הבית האדום, עם הגדר ומרחבי הדשא הכל כך ירוקים