I left my heart in Scotland
-
אני חושבת שאני צריכה להתחיל לראות את ״זרה״
היינו בDevil's Pulpit לפני שבועיים, איזה מקום מדהים.

-
אוליב תודה
תומא כן.תתחילי . דקה 49 בפרק 6 עונה ראשונה ..דוכן השטן נראה במלוא תפארתו ווווווא. בדיוק אבל בדיוק כמו במציאות
לראות ולדעת שהינו שם….מקום מכשף
-
כמה מגניב הטיול בעקבות ג’יימי.
גם אני צריכה כזה!
-
רק להגיד שגם לי השרשור הזה עשה חשק גדול לטייל בסקוטלנד.
מחכה להמשך
טל
-
והנה אנחנו שוב בשידור וממשיכים
טל ולט איט תודה לכן
-
נסענו לטירה Inveraray
הטירה אולי קצת מוכרת לכם, כי שם צולמה הסדרה downton abbey . Christmas Special
לטירה גנים בסגנון האנגלי , ובסמוך אליו אגם פיין , loch fyne, שאוהב במיוחד על ידי דייגים שאוהבים פורל ודגי סלמון ,ומתחרי שייט תחרותי..או במילים אחרות עוד אגם סקוטי הורס את הבריאות.
הטירה מהממת מבחוץ ובפנים, ומרשימה, ויש בה ריהוט יפה, חדרים מעוצבים בטוב טעם של אותה תקופה. בין כל הזהב והעושר , יש אפילו ספל זהב מתנת המלכה ויקטוריה.
הטירה שייכת עד היום למשפחת קאמבל, והם מתגוררים בטירה; ככה שחלק ממנה סגור למבקרים (ואנחנו מתים על דברים כאלה, כי המשחק חפש את המטמון מקבל משמעות אחרת סטייל חפש את הדייר
) בטירה הזאת , כמו שמתבקש בכל טירה שמכבדת את העצמה, מתגוררת רוח רפאים. אומנם הטירה שייכת לדוכס של Argyll, ראש שבט קאמבל , אך רוח רפאים לא שייכת למשפחה. לרוח קוראים ארפיסט, ארפיסט מאינברארי. תלו אותו בשטח של הטירה, טרום בנייתה. הרוח לבושה תמיד בקילט של השבט, ולרוב מופיעה בפני נשים ולא בפני גברים.אם היא משוטטת על פני המים של האגם, זה סימן שמישהו מבני המשפחה ימות בקרוב. סתם אגדה, אבל ללא ספק מוסיפה לאווירת הביקור.
כמובן שיש עוד אגדות שקשורות במקום, כולן עטופות ברוח התקופה, מלאות בנוסטלגיה וקסם. לנו היה כייף לשוטט .
בינתיים אנחנו פוגשים בדיירים הנוכחיים של הטירה , מעין דוכסים ורוזנים שכאלה:
-
לטירה גנים מקסימים, שפורחים בכל מיני צבעים , עם עצים מיוחדים, יש ריח של גשם באוויר, והטיול בתוכם מספק לנו התחלה פיוטית של יום טיול הגדוש בכל טוב.
-
ג’ני, לקח לי זמן להכנס לפה ולהתעמק אבל אם לסכם במילה אחת: WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
וכן, גם אני עקבתי אחריכם בקנאה בפייס בזמן אמת…
תגידי יש מצב שתדברי איתם שהם ישנו את העניין הזה עם הצד של הנהיגה כדי שגם אנחנו נגיע?…

-
גילינקה איזה כייף לראות אותך פה !!!
בחיי שהנהיגה הזאת בצד שמאל זאת שטות גמורה , ומתגברים עליה אחרי שעת נהיגה בלבד. אל תתן לזה לעצור אותך...פשוט כזאת כמות של אגמים תישאר ללא היחס שלך
-
החולשה שלי לטירות לאחר הביקור הזה בהחלט סופקה.

-
אנחנו ממשיכים לעוד פנינה של הטיול, והיא היער המכושף שנקרא Puck's Glen.
מחנים את הרכב בחניון מסודר, ונכנסים ליער. מנווטים בין מדגרות אבן שחוקות , וחלקלקות , נכנסים לערוץ צר ותיכף מרגישים מהופנטים. כמה יפה פה!!!
Poca Ban היא פיה מקומית, והיא מאוד מתוחכמת. היא מתחזה לכדור צמר שעף באוויר. בזמן שהיא מתעופפת באוויר היא צדה לה קורבנות תורניים כדי לגרור אותם לחגיגת פיות מקומית , אף אחד לא באמת יודע מה קורה לקורבן שנלקח לחגיגה, וזאת מהסיבה שאף אחד מעולם לא שרד כדי לספר

. אז אם אתם מרגישים שמשהו רך ונעים עוטף אותכם , שתדעו
.לא רק את פוקה אפשר לפגוש כאן, גם את Ghillie Dhu, עוד פיה , שלובשת עלים במקום בגדים ומכוסה בטחבים לחים , ככה שבקלות ניתן להתבלבל ולחשוב שאתם מסתכלים על עץ כשבמציאות זאת בעצם הפיה.
(בהחלט מעביר זמן לילדים תוך כדי ההליכה, רגע זה עץ או פיה?, אוי תראו יש פה איזה כדור עף באוויר
). כל סיפורי הפיות האלה והאווירה של היער מאוד מתחברת לשם של הנקיק , PUCK , שזאת בעצם הדמות ממחזה של שקספיר "חלום ליל הקיץ ". והשם כמובן לגמרי הגיוני. ברור שגרות פה פיות.

כי אי אפשר לבזבז יער מכושף כזה ללא דמויות דמיוניות כלשהן. 
-
אנחנו עוברים ורואים את הקסם הזה שפשוט עושה טוב בנפש , מפלים קטנטנים, גשרים מעץ, בריכות, נחלים, טחב תלוי, אבנים מתפוררות , ירוק שכמעט לא טבעי, פשוט מקסים לגמרי.
המסלול כולו אמור לקחת שעתיים, אבל זה רק אם עושים אותו מעגלי ולא "מגדילים ראש" במקומות הלא נכונים ואז יוצא שעשיתם אותו 4 שעות. כמונו.

-
ג'ימס דונקן , גילה את המקום , בשנת 1870. דונקן היה הבעלים של אחוזת Benmore estate. סוחר סוכר, מדען ואספן , הוא תכנן שקניון PUCK יהווה מקום שיפיל מרגליהם את האורחים שלו.
בתקופה vויקטוריאנית עם האהדה הידועה דאז לסיפורי האגדות סטייל מכשפות והפיות, שהיווה בזמנו חלק מהפולקלור המקומי, ללא ספק הרעיון שלו להרשים את האורחים, היה מצליח לו. אך רק 150 שנים אחרי המקום נפתח עבור המבקרים.
ורואים בו גם היום כאחד המסלולים היפים והסודיים של סקוטלנד.
ולחשוב שאנחנו מטיילים בתוך היער הקלטי מצד אחד ונמצאים ממש בהישג יעד מהאוקיינוס האטלנטי מהצד השני .

-
איזה יער מכושף ומדהים!
שמחה שחזרת לספר, בידיוק נזכרתי השבוע בשרשור שלך, וחשבתי שכבר עבר הרבה זמן, ואולי כבר לא תחזרי לספר
-
ג’נקה,
באתי מתאילנד כדי להתקרר ביער המכושף והמכשף הזה.
בחיי שאני מרגישה את פוקה…
אורנה
-
תענוג איתך, איזה יער מכושף!
-
הירוק הסמיך הזה מרחיב את הנשימה.
יפייפה!
יאללה, הולכת להתחיל לכתוב את סיפור הדולומיטים שלנו. קראתי פה שיש המתכננים עליהם לסתיו הבא.
-
ג’נקוש איזה כיף שאת ממשיכה!!!

מצווה טהורה את עושה, מצווה!
נשיקות,
שירלי

-
ג’ני
כל כך חיכיתי שתשובי לספר על סקוטלנד הנפלאה והמכשפת, ואני יותר משמחה שהסיפור ממשיך.
המקומות שטיילתם בהם והתמונות פשוט מקסימות, היער המכושף שלך מרטיט את הלב, אני כל כך נהנית כאן
אל תנטשי אותנו שוב להרבה זמן, אני לא אעמוד בזה
, כבר שוקלת לעזוב את התכנון לדולמיטים באוקטובר ולכוון לסקוטלנד… אוי איזה בלבול, זאת יפה וזאת יפה -
ג’נקוש,
תודה שהמשכת!
כבר חשבתי שנטשת אותנו…..יש לי כול כך הרבה השלמות בסקוטלנד בזכותך, ואני כול כך מקנאה בדיאנה, שתטייל בה בקיץ הבא!
שרה,
טיילתי 3 פעמים בדולומיטים, ורק פעם אחת בסקוטלנד.
נכון שההגעה והנהיגה בדולומיטים יותר קלות, אבל סקוטלנד נכנסת לנשמה!
נילי