ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הזמנת טיסות - סוכן כן\לא

פורום טיולי משפחות
    11
    16
    6964
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dubyco
      dubyco נערך לאחרונה על ידי

כל הטיסות האחרונות שלי הזמנתי ישירות דרך חברות התעופה,

בעקבות הקריסה של מונארך מתברר שמח שהזמין דרך סוכנים(דקה 90 , מונה ויש עוד כמה) כספו נשמר לו להזמנה אחרת או הוחזר.

ואילו מי שהזמין ישירות כנראה איבד את הכסף.

בנוסף משיחה עם סוכן , הבנתי שהקריסה של מונארך הייתה ידועה וצפוייה ומזה שבועות הם המליצו לנוסעים לא לרכוש טיסות .

אשמח לדעות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

דווקא בזמנו באחת הקריסות הקודמות דובר על כך שמי שהזמים ישירות מחברת התעופה זכאי לפיצוי כלשהו מחברת האשראי, בעוד שמי שהזמים דרך סוכן לא זכאי.

• לִי
          לִי נערך לאחרונה על ידי

יש ביטחון של “כשל תמורה” מצד חב’ האשראי

שאמורה להחזיר את הכסף

• ayeletback
            ayeletback נערך לאחרונה על ידי

לא חושבת שיש חוקים.
            תלוי.
            יש חברות שבכלל לא מוכרות דרך סוכנים ( למשל איזיגט )
            יש מקרים שסוכן עולה בפרוש יותר ( למה שאקנה טיסה ישירה של אלעל דרך סוכן?)|

יש מקרים של טיסות מורכבות שסוכן יכול להוות יתרון, או שיכול לקבל תנאים שקשה להשיג לבד.

בכרטיסים שקניתי לתיאלנד למשל עכשיו דרך הסוכנת תנאי הביטול היו גרועים בהרבה מאשר ישירות דרך אלעל. לכן העדפתי לקנות ישירות מאלעל (פה אני שקטה לחלוטין שהם לא יפשטו את הרגל )

• איריס ס.
              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

יש גם מקרים הפוכים

קומבינציית טיסות אל על שאני קניתי דרך סוכן לתאילנד , עלתה  לי  פחות ( 63 דולר לאדם)  מאשר באתר החברה.

189 דולר שחסכתי שימשו יפה לקניית אחת הטיסות הפנימיות,  שלא ניתן היה לכלול בכרטיס אל על ועוד נשאר לי עודף . 

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

תקופה ארוכה קניתי ישירות באינטרנט. בעקבות מקרה בו נתקעתי לילה בעמאן בתנאי אי ודאות בזמן מבצע צוק איתן בעוד מישהי שכתבה את סיפורה בפורום הוטסה ישירות לארץ עם ארקיע כי הסוכנת שלה דאגה לכך, אני משתדלת לקנות באמצעות סוכן. בדרך כלל אני מצליחה להשוות את המחיר של הסוכן למחיר שאני מוצאת באינטרנט ואם לא אני מחליטה לפי גובה ההפרש ומידת הסיבוך/סיכון של הטיסה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ayeletback

ואיריס לכם המסקנה תמיד לבדוק גם וגם ןלבחור בהתאם.
                  ההבדל הדרמטי מבחינתי היה שבקניה ישירה מאלעל הם איפשרו לשים את כל הטיסות הפנימיות ( כולל זו שבאמצע הטיול מהצפון לאיים ) על הכרטיס שלהם ומחיר הביטול לכל החבילה הוא 250 דולר.
                  דרך הסוכנות הטיסה הזאת הוצגה כלא קשורה כלל לאלעל ולא ברת ביטול.
                  כרטיס אלעל בר ביטול ב 300 דולר ( עמלה של הסוכנות )
                  סה”כ עלות ביטול דרך הסוכנות – 600 דולר.
                  מדובר על הפרש של יותר מ 1000 דולר ( ל 3 כרטיסים ) במקרה של ביטול
                  כאשר אלה בדיוק אותן הטיסות והמחיר זהה על הדולר...

• ayeletback

ולהיפך.
                    לפני שנתיים טסתי לקנדה כשהילדה היתה בת 12 ( מעבר מכרטיס ילד למבוגר) בזמן השהיה בחול.
                    בפניה ישירה לבריטיש הם דרשו ממני לקנות לה מחיר מבוגר
                    הסוכנת הצליחה לקבל מהם אישר לקניית כרטיס ילד
                    ההפרש היה 200 דולר….

• tsvia_fh
                      tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי

“יש מקרים שסוכן עולה בפרוש יותר ( למה שאקנה טיסה ישירה של אלעל דרך סוכן?)”

כל פעם שרציתי לקנות אלעל תמיד היה יותר זול באיזיגו 

• איריס ס.
                        איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בהחלט לבדוק ולברור.

על כרטיס אל על אצל הסוכן כללתי שתי טיסות פנימיות. גם כך יצא יותר זול.

הטיסה שלא כללתי היא טיסה של אייר אסיה ( היחידים שטסים ישירות מצאנג מיי לפטאיה) שלא ניתן היה לכלול כי אין להם הסדר עם אל על.

תנאי הבטול דומים מאד ( 10 דולר הפרש)

כל מקרה לגופו, אבל לגבי אל על ספציפית , לא נכון להגיד שהמחיר באתר הוא הזול ביותר שניתן להשיג.

• יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי

אין כלל אצבע.

ולא רק המחיר הוא הפרמטר המרכזי

אלא מורכבות הטיסות

האופציה לביטול ועלותה

וכן הלאה.

תמיד להשוות -להשוות- להשוות.

לגבי מה שקרה עם מונארך...לא מזמן קרסה מאלב ההונגרית ודווקא מי שהזמין דרך סוכן נסיעות הפסיד את כספו- כך שאין חוקים.

• dubyco
                            dubyco נערך לאחרונה על ידי

אני מנסה לקבל לקבל הצעות דרך הסוכן, 

כאשר ההפרש זעום אני מעדיף דרך סוכן שיכול לחלק לתשלומים את העיסקה

ללא עמלה,

אבל כמובן כשיש הפרשים גבוהים אני מעדיף הזמנה ישירה באתר.

ניסיתי להבין האם יש מסקנה חד משמעית,  אבל נראה שרק להשוות ולהשוות ולהתמקח ואז להחליט.

מעניין מה ההבדל בין הקריסה של מלב לבין מונארך בנוגע לפיצוי דרך סוכנים?

• מיכל בן אריה
                              מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

בודקת עלויות ובטיסות מורכבות מעדיפה סוכנת שאמינה עלי. לפני שנה טסתי לסן פרנסיסקו בטיסת יונייטד עם אמי המבוגרת. בבקר הטיסה אמי הרגישה רע והיה לי חשוב לשנות את הכרטיס לביזנס. אם לא היתה לי סוכנת לא היה לי מושג לאן להתקשר. צלצלתי לסוכנת והיא סידרה שינוי כרטיס (היה מקום למזלי). כך עברה הטיסה ביתר נוחות.

המסקנה שלי שבטיסות יקרות עדיף להוציא מעט יותר (אם בכלל) ולדעת שיש לך כתובת זמינה למקרה של בעיות בתקוה שלא תהיינה

• ranchy
                                ranchy נערך לאחרונה על ידי

זו שאלה שלדעתי כמספר הנשאלים מספר התשובות.

ככל שהיעד מרוחק יותר והטיסה מורכבת יותר סוכן טוב יכול לספק סחורה מוצלחת יותר.גם באותו משרד יכולים להיות הבדלים בין אחד לשני. ההבדל הוא עד כמה מוכן הסוכן לחפור. לנסיעה הקרובה שלי קבלתי מהסוכן הצעה ראשונה שנראתה גבוהה מידי אז הוא חפר עוד קצת והביא הצעה זולה ב150 דולר לנוסע וכשאמרתי לו שנראה לי שאפשר לחפור עוד קצת אז לפתע צצה ההצעה זולה בעוד 150 דולר לנוסע. ושיהיה ברור כל הטיסות שלקחתי הן בחברות תעופה סדירות.

בטיסות ליעדים קצרים לרוב אין לסוכן שום יתרון על אתרי חברות התעופה.מה גם שכאן טיסות השכר מהוות תחרות עזה.

מהעבר למדתי שכשחברת תעופה קורסת אז אין כללים. ושלא נדע מצרות כאלה.

רנצי

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לטעמי לסוכן יש שני יתרונות וארבעה חסרונות מוהבקים. בהתאם לצורך – לפעמים היתרונות עולים על החסרונות ולפעמים להיפך

יתרונות:

• היכרות טובה יותר מאיתנו. בסופו של דבר הם המקצוענים ועושים את זה למחייתם על בסיס יומיומי. אז הם מכירים כל מיני פינות, אפשרויות וכו’.
                                  • גישה למערכות ואפשרויות שאין לנו. למשל היכולת לחבר כמה טיסות לכרטיס אחד, או כרטיסים בכמה רמות להזמנה אחת, כרטיס ילד/מבוגר במקרי הקיצון ועוד. וכמובן היכולת להזמין ולא לכרטס ולהחזיר את ההזמנה באויר לתקופה מסויימת

חסרונות:

• בראש וראשונה – זמן. אין להם את הזמן להשקיע בנו. כלומר אין בעיה לעשות הזמנה, אבל כדי לעשות חפירה מעמיקה בכל מיני מקומות, לבנות כרטיס מורכב של קומבינציות מכמה חברות, להחזיק הזמנה בלי לכרטס וכו’ – כל הדברים הללו דורשים שעות עבודה מהסוכן. בשביל הלא הרבה כסף שהוא מקבל (בשקלים או באחוזים) קשה לצפות מהם להשקעה מעמיקה. ולחלקם פשוט אין תודעת שירות מספיק טובה להשקעה מעמיקה
                                  • גישה לאפשרויות שיש לנו ואין להם – למשל חברות לאו קוסט שלא עובדות עם סוכנים. או סתם חברות שלסוכן הזה אין אפשרות חוקית (או מוטיבציה כלכלית) לעבוד מולם
                                  • יכולת להתאים את הטיול לטיסה. הסוכן יכול להתאים טיסה לצרכים שלנו. אבל לא את הטיול שלנו לטיסה “זולה” שהוא מצא. אם אמרנו לו לטוס לפריז הוא יחפש טיסות לפריז. לא לבאזל. אם הגדרנו לו חזרה ב-1 באפריל הוא יחפש ל-1 באפריל. לכל היותר יום/יומיים קודם/אחרכך. אבל לא יזיז לנו את הטיול למאי.
                                  • זמינות 24/7. תלוי בסוכן, אבל רבים רבים מהם לא זמינים 24/7. לילה, שבת או יום כיפור כדוגמא. בחלק מהמקרים לסוכנות יש איזו מספר ווטסאפ שלכאורה זמין 24/7, אבל זה לא תמיד זמן אמת אלא תתכן תגובה תוך שעה-שעתיים (אבל אני תקוע כרגע בשדה התעופה). 

שילוב שלושת החסרונות הראשונים הוא דרמטי כשמדובר על חופשות קצרות וזולות באירופה. חברות לאו קוסט, הזמנה עם הפתיחה, עלות טיול מאד זולה כך שלאף אחד אין כסף לתת לסוכן (לא לנו ולא לחברת התעופה) וכו’.

לעומת זאת שני היתרונות הם מאד חשובים כשמדובר על טיסות מורכבות ויקרות. טיסות שכוללות כמה קונקשינים, אולי טיסות פנים, מורכבות של כמה בני משפחה שמגיעים בתאריכים שונים וכו’.

מבחינת מחיר – כמו שאנחנו רואים פה מהשרשור – אין תשובה נכונה. לפעמים הסוכן יהיה יותר זול ולפעמים יותר יקר. 

• rani-b
                                    rani-b נערך לאחרונה על ידי

חסרון נוסף של סוכן שמתחבר עם החסרונות שאנשים טובים ציין – אינטרסים! לסוכנים יש אינטרס כלכלי למכור כרטיסים של חברה מסוימת (בארץ בד”כ אל-על) היות ומקבל מהחברה עמלה יותר גבוהה מהמתחרות או אפילו תמורה אישית לסוכן (לדעתי בדמות נק’ טיסה). 

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון