טיול בציריך בנובמבר
-
אני וחבר רוצים לעשות טיול של לפני צבא והדבר העיקרי שאנחנו רוצים לעשות זה לטייל ולראות נופים, האם נובמבר זה תאריך בסדר כדי ללכת לציריך?
-
אמנם לא שיא העונה אבל כל חודש מתאים לביקור בציריך
-
אנחנו מתכננים את הטיול לפי המזג אוויר שפרסמו שם לגבי ציריך בנובמבר אבל שמעתי שהרבה אתרים שם סגורים בחודש הזה, האם זה נכון?
-
לא יודע ממה אתם מוטרדים
ציריך זו עיר עם תושבים שפעילה 365 יום בשנה
אנשים נוסעים לשוויץ לא רק בקיץ אלא גם בחורף והרבה
-
אני חושבת שיש אי הבנה.
ציריך היא עיר
שוויץ היא המדינה.
אתה רוצה לראות נופים ולטייל לפני צבא
בחודש נובמבר?
לא מניחה שאתה רוצה להיות 3-4- ימים (?) בעיר לא גדולה ולדעתי גם לא ממש מעניינת (ציריך) לגילאים שלכם בוודאי.
האם העיתוי של נובמבר מתאים לטיולי טבע בשוויץ? בגדול- לא!
רוב האתרים המקובלים לטבע ,הקניונים, מפלים, וכו- סגורים כבר.
האם אפשר לרדת מהרכבת באיזשהו כר דשא, וללכת לאן שהוא-? תמיד אפשר, אם מזג האוויר יאפשר זאת.
בגיל שלכם- לא ניתן לשכור רכב, אלא רק תחבורה ציבורית.
לכן כדאי שתגדיר מה אתם מחפשים בדיוק? ומה מסגרת הזמן והעיתוי?
ונוכל אולי להציע יעדים חלופיים.
-
אז ככה, אני וחבר רוצים לטוס מה20-26(לקחנו את התאריכים האלו כי כתוב במזג אוויר שיהיה שמשי בתאריכים אלו) בנובמבר לשוויץ ואנחנו ישנים במלון בציריך, הדבר העיקרי שאנחנו רוצים לעשות זה ללכת לטייל ולראות נופים אבל גם ללכת לראות אתרים בעיר.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
-
קח בחשבון שציריך היא אחת הערים היקרות ביותר באירופה, ואני מקווה שיש לכם כסף לבלות בה.
היתרון של ציריך הוא שבשוויץ תחבורה ציבורית מעולה ואפשר להגיע בקלות לטבע.
אם אתם רוצים לצאת מהעיר כל יום ולטייל בטבע אז לא כדאי להתמקם בעיר גדולה שלוקח הרבה זמן להכנס ולצאת ממנה.
-
הכסף זה ממש לא הבעיה(אני עם תקציב של 16 אלף שקל...) אבל הפחד זה שהאתרים יהיו סגורים למרות שיש מזג אוויר שמשי
-
אתם נוסעים לשוויץ. זו מדינה מסודרת ויש מידע סופר מפורט וידידותי באינטרנט על כל אתר. בחורף זו עונת הסקי ואם רוצים לטייל בהרים המושלגים צריך ביגוד מתאים.
בכל אתר סקי יש פעילויות גם למי שלא עושה סקי.
אם אתם רוצים לטייל בטבע כמו בחורף הישראלי בלי המגבלות של השלג כדאי לבחור יעד אחר.
-
הביגוד לא יהיה בעיה, מקסימום נשים אלף שכבות אבל השאלה העיקרית היא האם יש מקומות לטייל בהם בחודש הזה?
-
שום אתר מזג אוויר לא יכול לנבא את מזג האוויר בסוף נובמבר.
קניתם כבר טיסה? הזמנתם מקום לינה בציריך?
או שזו עדיין רק תוכנית שאפשר לשנות או לבטל?
-
לא קנינו הכל עדיין בתכנון
-
אז מציעה לך לשקול יעד אחר.
בסוף נובמבר- בשוויץ- מזג האוויר חורפי, ואפילו חורפי חזק (בהשוואה לשלנו).
יש כבר שלג על הפסגות הגבוהות. כמעט כל אתרי הטבע סגורים למבקרים.
העיר ציריך עצמה-לדעתי, לא תהיה מספיק רלוונטית ומעניינת לכם.
בכלל טיול בתקופה זו של השנה-סוף נובמבר- מציעה לשקול טיול הרבה יותר עירוני-ולא לפנטז על טבע. גם אם יש--הוא ערום לגמרי אחרי שלכת, בוצי אחרי גשם, מחליק אחרי קרח.
לא מציעה למטיילים לא מנוסים בהליכות חורף.
יחד עם זאת בעיתוי של סוף נובמבר- כבר יש שווקי חג מולד בלא מעט ערים באירופה. אולי זה יכול להיות כוון מתאים? עיר גדולה שיש בה הרבה יותר פעילות, אירועים ושווקי חג (לא בגלל השוק, אלא כי החיים ממשיכים גם אחרי שהשמש שוקעת) ועל בסיס זה לבנות טיול?
-
קצת ביאסת את החיים עכשיו…
קראתי על ברצלונה שבחודש הזה יש עדיין מזג אוויר טוב ויש המון מקומות לטייל.
היית ממליצה עליה?