מרומא לונציה ברכבת
-
שלום לכולם...
אני מקווה שאני כותב במקום הנכון אם לא אז סליחה
אז ככה...בסוף חודש מאי הקרוב אני אמור לטוס לרומא ולעלות על קרוז של שבוע מיום ראשון עד ראשון
ביום ראשון של החזרה לרומא או יותר נכון לצ'וויטווקיה אני רוצה לנסוע ברכבת לונציה זו פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה בחו"ל אז הייתי שמח אם מישהו שעשה את זה כבר או משהו דומה יכול לתת טיפים ולהסביר בכללי את התהליך.
קראתי בכמה מאמרים שכדאי להזמין כרטיס מראש לרכבת אבל בגלל שאני חוזר מהפלגה אני לא יכול לקבוע שעה מראש כי הרבה דברים יכולים להשתבש בדרך
תודה לעוזרים
-
מרומא לונציה ברכבתאתה יכול לקנות גם באותו הרגע כרטיס לרכבת. קח בחשבון שזה יעלה לך יותר מאשר קנייה מראש. סדר גודל מחירים של 39 יורו מראש מול 69 ואולי אף 84 יורו בקנייה באותו הרגע.
זמן נסיעה מרומא לונציה - 3:45 שעות.
אם אתה מתכנן לנסוע לונציה ולחזור באותו היום אז לא ישים בכלל אלא אם כן אתה מזוכיסט.
-
מרומא לונציה ברכבתאת הרכבת לוקחים מהתחנה המרכזית של רומא Termini
תחנה עמוסה אז תיקח בחשבון זמן לקנית כרטיסים, אנחנו קנינו מראש אבל אנשים פה סיפרו שעמדו הרבה זמן בתור כדי לקנות כרטיס בתחנה עצמה. לכן כדאי להגיע לתחנה לפחות שעה לפני שהרכבת יוצאת.
בתחנה יש לוח עם הנסיעות היוצאות, כל נסיעה מתפרסמת על הלוח רק כ-רבע שעה ואפילו 10 דקות לפני הנסיעה. מאחר ויש כשלושים רציפים הייתי ממליצה לך להגיע לפני וללמוד קצת את הרציפים כדי שאם במקרה הרכבת תצא מרציף מרוחק תדע לאיפה לפנות ולא תתברבר בתחנה.
-
מרומא לונציה ברכבתשלום..
קודם כל מזוכיסט אני לא! וכמובן שלא הייתי חושב על לנסוע ולחזור באותו יום אני אמור לנסוע ברכבת לונציה ומשם יש לי טיסה לארץ ביום למחרת
הבעיה העיקרית שלי כרגע היא שכרטיס רכבת עולה בממוצע 40 אירו בקניה מראש ויש הרבה חברות וכל חברה יש לה רכבות יותר מהירות ופחות ובכל רכבת יש מחיר אחר לפי הקרון שאתה בוחר בקיצור הלכתי לאיבוד. במידה ואני מוסיף לטיסה עוד תחנה ככה שיצא תל אביב --> רומא--> ונציה--> תל אביב. זה מייקר לי את הטיסה ב50 דולר על פניו כדאי אבל שוב אני חוזר לבעיה שאין לי מושג מתי אני באמת מגיע לרומא וכמה זמן לפני צריך להיות כשמדובר בטיסות פנים..
יש למישהו הצעה טובה יותר מונציה ליום טיול אחד( הגעה לשם בצהריים ועזיבה למחרת בערב) במרחק נסיעה מרומא?
תודה
-
מרומא לונציה ברכבתפירנצה - אמצע הדרך , בערך שעה וחצי נסיעה.
-
מרומא לונציה ברכבתאל תשכח, שמהנמל אתה צריך להגיע גם לתחנת הרכבת. מרחק 15 דקות הליכה או מונית. משם רכבת לרומא שתדרותו כל חצי שעה וזמן הנסיעה כשעה ועשרים דקות.
-
מרומא לונציה ברכבתאם אתה מגיע מהפלגה, ולמחרת במילא צריך להמריא משדה התעופה (רומא) לא הייתי בכלל מתרחקת מהעיר אלא ממצה יעדים שבהם לא טיילת בעבר בתוך רומא.
יש לך כיממה בין העגינה לבין ההמראה.
יש לך לנסוע מהנמל לרומא עצמה
מרומא טרמיני למלון
לטייל מה שנשאר מאותו יום והערב
ולמחרת לנסוע מהמלון לטרמיני ומשם לשדה התעופה.
לא הייתי נוסעת לוונציה או פירנצה בלוח הזמנים הדרקוני הזה.
-
מרומא לונציה ברכבתאז ככה הטיסה חזור היא מונציה בערב שלמחרת ככה שיש לי זמן אם הכל יהיה לפי לוח הזמנים אני יורד מהאוניה ב7 בבוקר יום ראשון והטיסה חזור היא ביום שני ב7 וחצי בערב
לפי מחיר הרכבות יש הבדל גדול בין החברות
זו החברה הכי זולה שמצאתי כרגע https://www.italiarail.com/
מישהו נסע בחברה הזו ? מכיר/ ממליץ?
בכל מקרה לפי המחירים אני חושב להשכיר רכב בצ'וויטווקיה ולהחזיר אותו ברומא שזה יוצא בערך אותו מחיר השאלה היא כמה קשה יהיה להסתדר שם במידה וקניתי SIM CARD איטלקי לאינטרנט בלבד והשתמשתי בGPS
-
מרומא לונציה ברכבתיש באיטליה שתי חברות רכבות-
italo ו-trenitalia
לכל אחת יש אתר אינטרנט מסודר שאפשר להזמין ממנו כרטיסים.
הכרטיסים הזולים ביותר הם כאלו שאי אפשר לשנות את השעה.
יש כרטיסים יקרים יותר שהם גמישים ולא קבועים לרכבת ספציפית, ובמקרה שלך כדאי לרכוש כרטיס כזה.
בכל מקרה, תקנה כרטיס רק דרך האתרים הרשמיים של החברות, ואל תשכח להדפיס אותו ולתקף ברציף (יש מכונות שסורקות את הברקוד ומתקפות).
-
מרומא לונציה ברכבתלא הייתי משכיר רכב אלא נוסע ברכבת. את הרכבת הייתי מזמין רק מהאתר הרשמי של הרכבת treinitalia ולא מאתרים לא מוכרים כמו האתר שרשמת שאני אישית לא מכיר אותו.
-
מרומא לונציה ברכבתשתי תשובות
לא שוכרים רכב לשעה נסיעה- סע במונית או ברכבת לרומא טרמיני.
רכבת- ובלי סיבוכים בלי מתווכים רק מהאתר הרשמי של רכבות איטליה או זו
יכול להיות שתשלם יותר (קצת) אבל בטוח תיסע.
להלן החלופות האפשריות