חבל דורדון, בורדו וחבל לוט - - דיווח מהשטח
-
שלום לכולם,
אני מתכבד לפתוח כאן אשכול לדיווח מהשטח של טיולנו שמתואר בכותרת בצורה כללית.
זו נסיעתנו ה-11 (והאחרונה!) לצרפת, והפעם במרכז הטיול - חבל דורדון, בורדו וחבל לוט.
אנו טסים אל ג'נבה וממנה גם נחזור. אנחנו מעדיפים שדה תעופה קטן זה על פני שדה התעופה שארל דה גול בפריז וסביבתו. איננו מעוניינים גם בקונקשן בשארל דה גול בדרך לבורדו – כבר ניסינו. גם מרסיי וסביבתה פסולים מבחינתנו כנקודה לנחיתה/המראה בדרך ליעד. אגב, המרחק מג'נבה ליעד, זהה למרחק אליו ממרסיי או מפריז.
תודה לכל המטיילים הקודמים באיזור, שטרחו והעלו את חוויותיהם. השתמשנו בתיאוריהם לתכנון טיולנו בהתאמות הנדרשות.
יחד עם זאת, טיולנו מבוסס על מסלול טיול מהמדריך המודפס "פספורט", שמצאנו אותו מתאים לצרכינו. הדרך הארוכה מג’נבה אל/מ היעד איננה מתוארת בספר, ואותה כיסינו בכוחות עצמנו בחיפוש אטרקציות.
אעלה על אשכול זה כל יום, במגבלות העייפות וה- Wi-Fi כדי לדווח באופן ישיר על חוויותינו, כדי שתהיינה טריות ומשמעותיות למטיילים שיבואו בעקבותינו.
אנו זוג, בני 60 פלוס. מאחורינו עשרות נסיעות לאירופה (במיוחד המערבית) וגם 9 נסיעות בנות כחודש כל אחת לצפון אמריקה. חובבי נופים, תצפיות מעניינות, כפרונים ועיירות קטנות, מוזיאונים במינון סביר, גשרים, סכרים, חופים, נמלים, אטרקציות יוצאות דופן, שווקים, אוכל מקומי טוב ויין טוב. נמנעים משיפועים וממדרגות. משתדלים לא לנסוע הרבה כל יום, ואם אפשר, גם לא להחליף מגורים כל יום.
משתדלים מאד להמנע מ- "לילה לבן" לפני טיסת ההלוך (לא הצלחנו הפעם, כי הטיסה הלוך ממריאה קצת אחרי שש בבוקר) ומשתדלים גם להגיע בנחת לטיסת החזור, כולל החזרה נינוחה של הרכב השכור למניעת "הפתעות".
בחרנו והזמנו מגורים מראש לכל הטיול מכיון שיש לנו דרישות ספציפיות, שדי קשה למלא את כולן ביחד:
1. ביקורות טובות בטריפ אדויזור ובבוקינג, והצלבתן מול אינפורמציה נוספת דרך אתר מקום המגורים.
2. מחיר סביר, הצבנו רף עליון של 100 אירו ללילה כולל ארוחת בוקר וחניה, ועמדנו בו.
3. חדר בקומת קרקע או מגורים עם מעלית. מבחינתנו נגמרו הימים של סחיבת מזוודות במדרגות תלולות ו/או מתפתלות.
4. חניה קרובה לחדר (יחסית) ללא תוספת תשלום שמייקרת את המחיר ללילה מעבר לרף הכולל שהצבנו לעצמנו.
5. מקלחון מסוג Walk-In Shower (שמכונה גם דוש איטלקי) - רצוי, ולא מקלחת מעל האמבטיה.
6. חדר אמבטיה/שרותים – En-Suite – בתוך החדר, וללא צורך לצאת אליו. בודאי לא חדר אמבטיה/שרותים משותפים.
7. ארוחת בוקר – רצוי מאד.
8. Wi-Fi בחדר (לא רק בחלקים הציבוריים) שכלול במחיר.
9. מיטה שרוחבה לפחות 1.60 מ'.
10. טלביזיה בחדר.
11. מיקום שישתלב בצורה סבירה עם המסלול. לא מזמן קבלנו ביטול ממגורים שהוזמנו לדרך חזרה לג'נבה בגלל בעית בריאות של בעלת הבית. שינינו מסלול, הזמנו מגורים אחרים, וכך לשמחתנו נבקר שוב בסוף הטיול ב- Annecy.
הזמנו רכב סטיישן בסיקסט מקבוצת CWMR, אופל אסטרה סטיישן או דומה (נראה מה נקבל בפועל...), במחיר 823$ ל-20 יום, כולל ביטול השתתפות עצמית וללא נהג נוסף שמשולם בחו"ל.
טיסות אל על אל/מ ג'נבה ב-296$ לאדם הוזמנו באמצע דצמבר 2016.
בנוסף, הנוסעת המתמידה הכינה עבורנו רשימה ארוכה של מסעדות, בתי קפה, גלידריות וקונדיטוריות, שנבחרו בקפידה על פי טעמנו ועל סמך קריאה רבה באתרי מסעדות, כדי שתהיינה לנו מספר אופציות בכל עצירה. ננצל גם את אופצית ארוחת הערב בתשלום במגורים (אם יש כזאת) כדי להמנע מנסיעות נוספות אחרי ההתמקמות במגורים.
לא נוותר גם על ביקורים מתוכננים מראש במרכזי קניות שבמסלול. אנחנו קניינים ממוקדים ולכן גם ביקורים אלה הם יעילים ואינם נמרחים.
האטרקציות בהן נבקר נבחרו גם הן בהתבסס על העדפותינו וגם על מגבלות הנגישות שלנו. טיולנו מבוסס על נסיעות וטיולים קצרים וקלים ברגל, ללא טרקים. אנחנו מטיילים איטיים, ואין לנו בעיה עם שינוי ו/או ויתור על אטרקציה מתוכננת ו/או עצירה ספונטנית במקום שיהיה לטעמנו מחוץ לתכנית.
בכוונתנו לבקר בכל מקום בלשכת התיירות המקומית להצטיידות במפות ובמידע עדכני על האיזור. בנוסף בנינו לנו רשימה של נקודות עניין לטעמנו לאורך המסלול, במיוחד בחלקי המסלול שאינם מכוסים ע"י "פספורט". הקדשנו זמן רב כדי לאתר חניות נוחות וכדי לבדוק נגישות, באמצעות Street View ו- Google Earth. אנחנו נוהגים להשתמש לרוב בקואורדינאטות ולא בכתובות פיסיות כדי לציין יעדים – מנסיוננו, זה הרבה יותר מדוייק.
בלי "אלקטרוניקה" אי אפשר, ולכן:
- יש ברשותנו סים של SweetWorld עם מספר בריטי קבוע שלנו. הוא ישמש אותנו לשיחות הכרחיות בתוך צרפת או לשיחות הכרחיות לישראל. רוב התקשורת עם ישראל תהיה בשיחות וואטסאפ או על בסיס החבילות שיש לבני משפחתנו בארץ. העודף שישאר בסים ישמש אותנו לנסיעות הבאות. סים זה הוא בינלאומי, ויתרונו הגדול הוא בכך שאין צורך להחליף סים בין מדינות. אנחנו צורכים פחות מ-10$ לשיחות בתוך מדינת היעד בנסיעה ממוצעת.
- אנחנו נוסעים עם מכשיר GPS ייעודי וותיק ורכשנו לא מזמן צ'יפ מעודכן, שישמש אותנו עכשיו וגם לנסיעות הבאות. אטלס כבישים לגיבוי תמיד איתנו ברכב.
- עקרונית התרגלנו לגלוש בסמארטפונים ובטאבלט שאיתנו רק במקומות שיש בהם WiFi. אבל לאחר נסיון טוב מאד באיטליה, בארה"ב ובאוסטריה, שכרנו שוב נתב סלולארי מחברת WEBBING, שאליו יוכלו להתחבר ב- WiFi שלושת המכשירים שלנו (טאבלט ושני סמארטפונים). אמצעי זה אמין ונוח, ומקטין את תלותנו ברשת WiFi מקומית, אשר לעתים קרובות איננה קיימת או איננה מספקת למרות ההבטחות. בחרנו בחבילת 1GB מתחדשת (כאשר יש חריגה מהמנה הראשונה), ומנסיוננו כנראה שלא נצרוך יותר משתי "מנות", וזה יעלה לנו 230 ₪ בסה"כ. הנתב הגיע אלינו לפני הנסיעה אל סביבת מקום מגורינו, ויוחזר אחרי הנסיעה בשדה התעופה.
- נצלם בסמארטפון, וכך נוכל לדווח ולהעלות תמונות ביחד.
בתקוה שתהנו ושיהיה לכם לתועלת.
-
יום 1 - 13.10.17נסיעה חלקה של שעה וחצי לשדה עם נהג המונית הקבוע שלנו.
השדה עמוס נוסעים.
40 דקות המתנה לבידוק הראשון.
30 דקות המתנה למסירת המזוודות.
סה"כ עד הגעה לאיזור הדיוטי - 80 דקות.
נשארה לנו למרות העומס חצי שעה לפני מועד העליה למטוס, שבוודאי כרגיל יתערב.
-
יום 1 - 13.10.17המטוס חצי ריק.
בשלישית הכסאות שלנו אחד פנוי ויהיה יותר מרווח.
גם תהליך ארוחת הבוקר יעבור מהר ונוכל לנמנם קצת אחרי לילה לבן ונסיעה של 150 ק"מ שצפויה לנו היום.
נעצור אחרי 100 קילומטרים לארוחת צהריים במסעדת נהגים שאותרה מראש.
עוברים למצב טיסה ויוצאים בזמן לטיסה של כארבע שעות.
-
עוד לא הספקתי לסיים לקרוא את חוויותיכם באוסטריה וכבר מתחיל הטיול הבא..
תהנו. שיהיה בכייף.
-
יום 1 - 13.10.17תמונות בהמראה ואחריה
-
יום 1 - 13.10.17עוברים מעל האלפים
-
יום 1 - 13.10.17לקראת נחיתה
-
יום 1 - 13.10.17המעבר לצד הצרפתי היה קל וקצר. אין צורך בהסברים, רק ללכת לפי השילוט.
בסיקסט שדרגו אותנו לאודי A4. אבל תא המטען היה קטן ולא נוח, והרכב נמוך ולא לטעמנו.
אחרי התעקשות ובזבוז של חצי שעה קבלנו פורד טורנו דיזל 7 מקומות.
אחרי קיפול השורה האחורית נוצר מקום מרווח למטען.
אכלנו ארוחת צהריים אחרי 100 קילומטרים במסעדת הנהגים המתוכננת - תפריט מלא ב-13.50 אירו לאדם - ראשונה, עיקרית, קינוח, יין, גבינות וקפה.
-
עוקב -אולי נגיע בעתיד לדורדון
-
יום 1 - 13.10.17אחרי ארוחת הצהריים התקדמנו לכיוון כללי של המגורים בכפרון
Villette d'Anton.
מכיוון שהכניסה למגורים היא החל מ-17:00, אנחנו מעבירים את הזמן בשני מרכזים מסחריים בסביבה, ללא הצלחה, וב- 17:00 בדיוק מתייצבים במגורים.
מתקבלים בחביבות רבה מאד על ידי המארחת הצעירה, שמכבדת אותנו בבירה ואנחנו יושבים איתה לשיחה קצרה, כששני ילדיה הקטנים משחקים לידה.
מדובר על חווה חקלאית לשעבר ששופצה והפכה למקום ארוח. על שטח גדול, עם חניה נוחה מאד וחצר מרכזית מוארת.
הרושם הראשוני התקלקל, כאשר המארחת הובילה אותנו לכיוון החדר, והודיעה לנו שהחדר ממוקם בקומה ראשונה, בסופו של גרם מדרגות ארוך, למרות שהזמנו חדר בקומת קרקע. כשהבענו תמיהה, אמרה המארחת שהחדר בקומת קרקע ניתן לאורח אחר (מסיבות שלא מעניינות), וחוץ מזה לדבריה שלחה לנו מייל בעניין, ומכיוון שלא ענינו היא הבינה שזה "בסדר" מבחינתנו. כמובן שלא היו דברים מעולם!
מסתבר שהאורח הזמין מספר לילות, ואנחנו רק אחד, והיא לא רצתה להפסיד אותו, אז בשיטת מצליח המוכרת ניסתה להעביר אותנו לחדר אחר.
התעקשנו, ממש מעט, והיא נתנה לנו את. החדר שהזמנו במקור בקומת הקרקע, ואמרה שהאורח האחר יעבור מחר לחדר שלנו.
יותר מאוחר אכלנו איתה ועם בעלה ארוחת ערב שהוזמנה מראש, בחביבות ובנעימות ועם שיחה נחמדה. הארוחה היתה בסדר אבל להערכתנו לא שווה 25 אירו לאדם ששלמנו תמורתה.
התמוטטנו לעשר שעות שינה אחרי לילה לבן, טיסה ו- 170 קילומטרים של נסיעה.
-
היי ,
איך מזג האוויר ?
לא קר מדי?
תודה!
-
אתמול 10-23
היום 12-26
בבוקר עד עשר קריר ונעים.
לקראת אחה"צ מתחמם, וברכב צריך מזגן.
בהיר ויפה ללא גשם.
שרק ימשיך כך. ..
-
יום 2 - 14.10.17אחרי ארוחת בוקר חביבה נפרדנו מהמארחת ויצאנו לנסיעה של כשמונים קילומטרים אל העיר
Saint Etienne.
-
יום 2 - 14.10.17העיר לא נראתה מעניינת לטעמנו ולא אהבנו בכלל את הטיפוסים שראינו ברחובותיה.
בכניסה לחניה במרכז מסחרי מקומי קרה לנו מקרה לא נעים. לא לקחנו בחשבון שהרכב שלנו קצת יותר גבוה מרכב פרטי רגיל, ובכניסה גג הרכב התחכך במוט הגבלת הגובה. כמובן שעצרנו מיד, אבל מאחורינו כבר היו חמש מכוניות. נאלצנו לבקש מהם לנסוע אחורה ולאפשר גם לנו להחלץ.
נכנסנו בכניסה אחרת שבה מגבלת הגובה היתה 1.95 מטר, במקום 1.75 מטר בכניסה הראשונה.
למזלנו לא נגרם נזק לגג, ואפילו הצלחנו לבצע קניות ממוקדות ומוצלחות בחנויות העוגן של המרכז,
Auchan ו- C&A.
מכיוון שבערב הקודם אכלנו ארוחה כבדה, וגם בערב הקרוב שוב צפויה לנו ארוחה כזאת שהוזמנה מראש בבית המארחים, החלטנו להסתפק בארוחת צהריים קלה, שני סנדביצ'ים גדולים בבאגט ושתי עוגות טובות, הכל ב-12 אירו.
לפני החזרה לרכב עברנו בשוק הפשפשים המקומי שהתקיים ליד הכניסה לחניון, ובו פגשנו גם להקת יונים שלווה.
-
יום 2 - 14.10.17בהמשך עברנו בעיר
Le Puy En Valey שבה קתדרלה מרשימה ופסל מדונה על סלע גבוה ונקודת תצפית מעניינת לידו.
אלא מה, הגישה היא בעליה קשה ובמדרגות רבות, ולכן מראש ידענו שזה לא בשבילנו.
יחד עם זה, הצלחנו לצלם ציור קיר ענק של אטרקציות אלו.
-
יום 2 - 14.10.17עצרנו גם במקום מעניין זה
-
יום 2 - 14.10.17ירדנו לצלמו גם מלמטה.
סליחה על איכות הצילום מול השמש.
-
יום 2 - 14.10.17עצירה חביבה נוספת
-
יום 2 - 14.10.17בבית המארחים ללילה זה התקבלנו שוב יפה מאד ונהנינו ממשקה קר ושיחת הכרות נעימה.
גם זה בית חווה משופץ ויפה. חדר גדול בקומת קרקע עם כל מה שצריך.
יותר מאוחר ראינו מחדר האוכל והארוח שבקומה הראשונה את מרתף היינות של המארחים דרך חלונות ברצפה.
אכלנו ארוחת ערב שארכה שלוש שעות כולל שיחה מהנה. הארוחה עצמה גורמה ממש, עלתה 26.50 אירו לאדם והוזמנה מראש כדי שלא נצטרך לצאת שוב למסעדה אחרי נסיעה ארוכה. שווה ביותר!
-
יום 3 - 15.10.17היום מצפה לנו נסיעה ארוכה אל מקום מגורינו לשבעת הלילות הקרובים מצפון ל- Sarlat.
בדרך כמובן הזדמנויות צילום.