ונציה - התלבטות
-
שלום רב,
טיול משפחתי בתחילת הקיץ הבא ייגמר בונציה, ממנה טסים חזרה.
החלטנו להקדיש לה קצת זמן (2 לילות, יום אחד מלא).
פעם שעברה (מזמן מאוד) שהיינו בונציה לנו מחוץ לעיר. הפעם רוצים בתוך העיר.
יש פרט אחד חשוב שאשמח את עזרתכם בנושא. הטיסה חזרה, על אל ב 10 בבוקר. משמע הגעה לשדה ב 7 בבוקר.
אם היינו לוקחים מלון מחוץ לעיר עם שאטל לשדה, אין בעיה. אשמח לדעת מה האפשרויות שלי בנושא בהנחה שרוצה ללון במרכז ונציה, באזור סן מרקו.
תודה רבה וחג שמח

לימור
-
הייתי בדיוק באותה דילמה לשנה הבאה בתחילת אוגוסט טיסה מוקדמת חזרה מונציה , בעל כורחי לקחתי לילה אחרון במסטרה, במלון ללא ארוחת בוקר זול וטוב לנו ולילדים כי הבנתי שמעט יותר נוח להגיע לשדה התעופה מכיוון המסטרה
(אבל אנחנו נוחתים בונציה ומבלים ביום הראשון וביום האחרון)
-
מציעה שלפני הכול תבדקו מחירי לינה באזור סן מרקו.
-
תודה על התגובות

אוקיי – ברור לי שבחירה במסטרה תהיה יותר זולה וגם יותר נוחה. אם אבחר בה זה יהיה אם אבין שאין לי פתרון לשבע בבוקר. אנחנו נוחתים בונציה וממראים ממנה. בחרתי בהתחלה לא להיכנס אליה כלל.
יונית – יש לי 2 אופציות משוריינות בבוקינג באזור סן מרקו במחירים סבירים (הכל יחסית).
הנקודה כרגע מבחינתי היא להבין בעיקר על הסוגיה הקשורה לטיסה המוקדמת. שכן לינה במרכז עדיפה עלי.
תודה רבה!
-
מסלול כחול של מעבורת alilaguna שעוצר לא רחוק מסן מרקו, מתחיל בשעות ממש מוקדמות
מצרפת לינק לזמנים – אין עדיין לשנה הבאה אבל לא נראה לי שיהיה הבדל גדול
http://www.alilaguna.it/en/linea-blu/blu-timetable
אגב, שכרנו דירה דרך airbnb ממש ליד התחנה של מעבורת וחמש דקות מסן מרקו במחיר סביר יחסית – יכולה לשלוח פרטים
-
היי
תודה רבה!
“מסלול כחול של מעבורת alilaguna שעוצר לא רחוק מסן מרקו, מתחיל בשעות ממש מוקדמות” – אכן ראיתי. מתחיל מוקדם ועובר (רק) פעם בשעה. עד כמה אפשר לסמוך עליהם ועל השעות שלהם?
-
נסענו עם מעבורות גם משדה תעופה ובחזרה, וגם בין איים אחרים – הכל בזמן לפי הלוח.
גם טיסה שלנו היתה מוקדמת – עלינו על תחנה st.zaccaria והגענו לשדה בזמן
-
תחשבו על עוד משהו – חום אימים בונציה בקיץ….
אולי אין צורך ביומיים…..
-
ונציה - התלבטותתודה על ההמלצה. אכן חם בונציה בקיץ והתלבטתי בנושא לא מעט. לא מדובר ביומיים. 2 לילות אבל יום אחד מלא בלבד. שבחלקו רוצה לשוט לאי בוראנו (לא הייתי בזמנו ומאוד בא לי). אנחנו אנשים שקמים מאוד מוקדם. הרגל. בלינה בצנטרום נטייל מאוד מוקדם לפני החום והצפיפות. בהמשך היום כשיהיה חם מדי נוכל לפרוש לחדר להתרעננות.
לגבי ההתלבטות שהעלתי פה. רשמתי גם בפורום משפחות ושם די הגעתי לתובנה, אז שמה לינק, אם יש עוד מישהו שותף להתלבטות….
תודה
לימור
-
קודם כל תבדקו בלינק ששלחתי – אני רואה שקו כתום לא מגיע לשדה תעופה אלא וורוד וכחול.
מהעוגן לשדה 10 דקות הליכה (מדרגות נעות מעוגן מעלות לשטח של שדה תעופה)
לגבי בוראנו – אין מעבורת ישר אלא דרך מוראנו (שוב כחול ושוב סן מרקו ) ורק למוראנו כשעה לכל כיוון, שעתים לפחות באי יפיפה – לא נשאר זמן לוונציה, ובמיוחד להתרעננות.
כמובן שיום זה 24 שעות אבל בכל זאת….
אפרופו 24 שעות – כרטיס מעבורת יומי הוא בדיוק ל24 שעות
-
תודה רבה. קו כתום מגיע לשדה. מתחיל בתחנה Santa Maria del Giglio.
עד כמה אפשר לסמוך על alilaguna ? כולל האם שטים כרגיל גם אם גשם?
-
קו הכחול תדרות של שעה, הקו הכתום תדרות כל חצי שעה. בשניהם זמן הנסיעה כשעה ורבע. לא צריך להגיע 3 שעות לפני, מספיק גם 2 שעות. אפשר לצאת בקו הכתום ב-6:31 או ב-6:01.
איטליה זה לא שוויץ אבל גם לא ישראל. אפשר לסמוך עליהם, אבל כדאי לקחת קצת זמן ספער. לשים לב שמזג האויר לא יהיה סוער.
-
תודה רבה על התשובה.
מה הכוונה “לשים לב שמזג האויר לא יהיה סוער.”?
במקרה של גשם הם לא שטים?
-
לא, מדובר רק מקרים נדירים שהים מאוד סוער, אבל הכל יכול לקרות. כמו שאמר מורפי: “Whatever can go wrong, will go wrong“
-
יש בתי מלון מעולים על יד שדה התעופה סאן מרקו וונציה.
בערב שלפני הטיסה הכי יעיל להגיע לשינה שם ואז אין לחץ של סירה כן תגיע , לא תגיע.
למשל
Courtyard by Marriott Venice Airport
יש גם הסעה לשדה
https://goo.gl/XkP7iM -
תודה דודו

העניין הוא שאנחנו רוצים ללון בתוך ונציה ולא ליד השדה.
כן אפשרי לפצל את שני הלילות ולישון בלילה השני ליד השדה אבל בבוקר של אותו היום אצטרך לעזוב את המלון ולאחסן איפשהו את המזוודות עד הערב ואז לעבור...
-
לא אמורה להיות לך בעיה לאחסן את המזוודות במלון בו תשהה בלילה הראשון.
מקובל מאוד.