עכשיו זמן אפריקה ...
-
ובגלל שאנחנו מאד מתלהבים מיום הטיול הזה קבלו עוד כמה תמונות מהשייט ואחר כך נעבור לספארי היבשתי
-
אחרי השייט אנחנו חוזרים לבסיס החברה . שם אוכלים ארוחת צהריים טעימה וביתית , נחים קצת לפני שיוצאים לחלק השני של הטיול .
החלק השני נעשה ברכבי ספארי פתוחים למחצה. הפעם אנחנו רואים את הפארק דרך היבשה. נקודת מבט שונה ומשלימה.
מגיעים ממש קרוב לעדרי הפילים , הזברות האימפלות והג’ירפות . הן ממש נוגעות ללב.
-
עוד קצת ודי … נשיונל גאוגרפיק זה כאן. כך הרגשנו .
-
בארבע וחצי אנחנו מתחילים במסע חזרה למלון בזמביה. אותם שלבים שעברנו קודם.זה הערב האחרון שלנו בזמביה. קונים קצת מזכרות מרוכלים שנדבקים אלינו במעבר הגבול . לי היה קשה מאד להשאר אדישה מול בקשות בסגנון SUPPORT US וקניתי . הבעיה שקניה מאחד גוררת הגעה של כל חבריו שמבקשים שתקנו גם מהם ותתמכו גם בם . הם נחמדים אבל מאד נחושים ודי דביקים …. ושכנינו לוואן קצת התרעמו שבגלל הקניות שלי הם “ תקפו “ גם אותם .
מגיעים חזרה למלון בסביבות השעה שש וחצי עייפים ומרוצים .
היה יום מקסים
מומלץ בחום לא לוותר.
מחר בבוקר אנחנו עוזבים את זמביה וחוזרים לדרום אפריקה לפרק הספארי השני בפארק קרוגר. -
קרוגרטסים במטוס נוסעים קטן בן 35 מקומות לשדה התעופה בנלספרויט.
הנחיתה בשדה הזה מקרבת אותנו מאד לפארק קרוגר ולא צריך לבלות יום שלם בנהיגה מיוהנסבורג .
שם שוכרים רכב שני ונסיעה בת שעה וחצי מביאה אותנו למלון מריוט פרוטאה קרוגר. המלון נמצא חצי ק”מ לערך משער פול קרוגר. נקודה מצוינת ונוחה לטיולים בפארק.
למרות שניסיתי כמעט 10 חודשים מראש , לא מצאתי מקום במחנות הצבוריים של הפארק בתאריכים ובתנאים הרצויים לנו . ללון מחוץ לפארק אבל בקרבה גדולה אליו, היה פתרון לא רע בכלל.
זו מעין אופצית ביניים בין מחנה צבורי לשמורה פרטית . נהנים מתנאים נוחים , וחצי פנסיון, במחיר סביר ובקרבה טובה לפארק.
המלון גם מציע סיורים פרטיים וסיורים עם רינג’רים של הפארק דבר שהיה נוח מאד.
המלון יושב בטבע, אצלנו בחצר הסתובבו אייל וגם קופים. יש לו מרפסת מוגבהת משקיפה לנוף , שם אפשר לשבת לשתות משהו ולצפות בבעלי חיים . כיף גדול.
את ההמלצה למקום קיבלתי מגלית הותיקה וזו הזדמנות להודות לה וגם ל MABAT ול IM , חברות פורום שטיילו יחד בדרום אפריקה, על העזרה בפרטי , על הטיפים שכתבה גלית ועל ההמלצה המצוינת למלון. תודה !
כאן נלון 3 לילות וזה יהיה הבסיס שלנו לספארי בקרוגר. על כך בקרוב.
-
הי איריס,
הגעתי ישר לקרוגר. קראתי כמובן את כל מה שהעלית כאן, ומה אגיד? טבע כל כך מגוון. נראה ממש חוויה. וגם אני חושבת כמו בני משפחתך שלא משנה אם ראיתם לוויתנים או לא ואם היו עוד פספוסים בגלל מזג האוויר. כשיש כל כך הרבה עניין ועוצמות של טבע מסביב (ובעלי חיים גם), למי אכפת?
מצדיעה לך על הארגון. מילא הטיסות, הלינות והמעברים. המסמכים והטופסולוגיה… תרגום לאנגלית… אמא’לה. איזה סבלנות צריך בשביל כל הפרטים.
ושאלה קטנה (לא שאני נוסעת מחר בבוקר לדרום אפריקה, אבל שאדע) – אני מבינה שהעונה הכי טובה היא החורף שלנו, כלומר הקיץ שלהם?
-
תודה לך זיוה על התגובה.
שמחה שהגעת עד לכאן . רוב הקוראים נעצרים כנראה באוסטריה

אחרת קשה לי להסביר איך אין קריאות התפעלות לבעלי החיים שהעליתי מפארק צובה המקסים .
האמת שלתכנן טיול כזה פחות מסובך ממה שזה נשמע.
את רוב הדברים ארגנתי די מהר והם היו סגורים כבר בדצמבר. על התוכן המפורט ישבתי לאט לאט במשך השנה.
תעודת לידה מתורגמת לאנגלית מזמינים באינטרנט ממשרד הפנים. זה אפילו חינמי ומגיע בדואר אחרי הרבה זמן … דואר ישראל אחרי הכל ..

לגבי עונות השנה המומלצות לטיול. אני כנראה לא האדם הנכון להתייעץ אתו . כמעט בכל הטיולים שלנו מזג האוויר לא משהו …
בכל זאת אומר בזהירות – בגלל שדרום אפריקה מאד גדולה יש בה כמה אזורי אקלים . בקרוגר , דרך הפנורמה , אזור יוהנסבורג וסאן סיטי היה לנו מזג אוויר נוח מאד.
בחוף הדרומי המצב היה בעייתי יותר. חורף של ממש.
היות ורוב התיירים לא מחלקים את הטיול במדינה לכמה חלקים , אלא בכל זאת בוחרים מועד אחד , אומר בזהירות סתיו או אביב שלנו. כלומר אוקטובר או מרץ – אפריל . יש סכוי ליותר הצלחה עם מזג האוויר. כמובן שאין ערבונות .
לנו היו אלוצי בית ספר ואילוצים נוספים. לא יכולים לצאת לחופשה כל כך ארוכה באמצע השנה ולכן בחרנו באוגוסט .
בסך הכל למרות שמזג האוויר לא ממש שיתף פעולה, היה טיול מקסים . לחוף הדרומי מקווה עוד לחזור. יש שם עוד המון מקומות שבכלל לא נגענו בם .
המשך חג שמח
איריס
-
איריס
רק לציין שיש אינסוף קריאות התפעלות רמות מהכיוון שלי- הן פשוט מחוץ לטווח הפורום.
ובכלל השרשור שלך מדהים, ועוזר לי מאוד בתיכנון (ואף הכניס מעט שינויים במקומות שעוד יכולתי לשנות).
לפי כמות שיא הציפיות שיש לשרשור האפריקאי שלך, נראה לי שדי הרבה עברו מאוסטריה גם אליך ואני ממש לא היחידה שמתפעלת פה בשקט.
אז תמשיכי, ותדעי שיש פה קהל אוהד ומרותק כי ממש מהמם פה
טל
-
איריס יקרה ,
עוקבת בהנאה רבה , תודה על הקרדיט ,(אני רק הייתי טרמפיסטית
)כמי שחוותה את ד.אפריקה לא מזמן , נהנת לשוב איתך למקומות שהייתי , מתבאסת על מקומות שלא נכנסו לטיול שלנו (מפלי ויקטוריה
) מתפעלת מהארגון וההספק , ובהחלט עושה וואו לכל תמונה שאת מעלה .שאפו !!!
-
תודה רבה לכן טל ואירית . תודה על הפרגון ושמחה שיש עניין.
טל – איזה כיף לכם שכל זה עוד לפניכם .

************************************************************ *******************
בואו נתקדם לקרוגר
מעט על הפארק , על אופן הטיול בו ועל מה שאפשר לראות .
קרוגר היא שמורת טבע ענקית . הגדולה בדרום אפריקה . גודלה בערך כשטח מדינת ישראל. יומרני יהיה לרצות לראות את כולה בביקור אחד קצר. חובבי הטבע המושבעים חוזרים שוב ושוב. תיירים מזדמנים כמונו , בוחרים מן הסתם באזורים בהם הסכוי גדול יותר לראות את חמשת הגדולים.
ומהם חמשת הגדולים ? חמשת הגדולים הם חמשת בעלי החיים שנחשבים המסוכנים ביותר לצייד . אלה שמחזירים מלחמה כאשר מנסים לצוד אותם והם אריה, נמר, קרנף, פיל ובאפאלו (תאו)
תמונה מויקיפדיה

הנמר נחשב בעל החיים הכי קשה לצפיה. הוא זריז וחמקמק.
בדרך כלל מסתובב לבד. אני חושבת שכבר שמתי ספוילר ולכן אקדים ואומר. למזלנו ראינו את כולם – השלמנו חמישיה והשמחה היתה רבה.
קרוגר הוא פארק כל כך גדול בו אתם יכולים לטייל ימים שלמים ואף שבועות. אנחנו היינו סה״כ 3 ימים. בטיול קצר ועמוס החלטנו שזה יהיה מספיק לפעם ראשונה. לכן בחרנו להתרכז באזור בו יש יחסית יותר בעל חיים – מרכז הפארק אזור סקוקוזה ודרומה עד שער קרוקודיל .
אף אחד לא מבטיח מה תראו בקרוגר, צפריר אמר לא פעם שהספארי בקרוגר הוא קצת כמו לוטו. אינך יודע אם תזכה .אני חושבת שאפשר לנסות להגדיל את הסכויים וביקור בחלק הדרומי של הפארק בצרוף טיפת מזל הוכיח את זה.
יום אחד נסענו צפונה לכוון מחנה סאטרה וזה היה היום הפחות מוצלח. לא ראינו כמעט בעל חיים . כדי להציל משהו מהיום הזה חזרנו בחלק השני שלו לאזור לאוור סאבי המתגמל .
הצפיות הכי טובות שלנו היו בתוואי שבין סקוקוזה ללאוור סאבי ובין לאוור סאבי לקרוקודייל ברידג’.
בקרוגר יש מלריה. נכון שיותר בעונת הגשמים ובאוגוסט לא יורדים , אבל השנה היתה התפרצות בחודש יוני. אנחנו שבמילא באנו מאזור מפלי ויקטוריה המשכנו לקחת טיפול מניעתי נגד מלריה גם בקרוגר. אני יודעת שיש שמוותרים .
איך לטייל בקרוגר ? אפשר לבד במכונית השכורה , אפשר באמצעות סיורים פרטיים שמציעות חברות שונות ואפשר עם ריינג’רים של הפארק. הפארק מציע סיורי זריחה, שקיעה לילה וגם סיורי הליכה. בדרך כלל הסיורים האלה מתקיימים בשעות בהן הפארק סגור למבקרים רגילים והם מוצעים למי שגר במחנות הצבוריים של הפארק.היתרון של המלון שלנו שניתן להרשם דרכו לסיורים כאלה. בגלל הקרבה לפארק בא רינג’ר ואוסף אתכם מהמלון. הטיול נעשה ברכב ספארי של הפארק . בסיום הסיור משלמים בפארק עצמו והריינג’ר יחזיר אתכם חזרה.
התלבטנו מאד איזה סיור לקחת, אם בכלל. קראתי חוות דעת מעורבות על כל אחד מסיורים . הח’ברה שלי לא מתים על קימה מוקדמת. לסיור זריחה יש להתייצב כבר ברבע לחמש בבוקר.
בסוף בעדוד חברי פורום אפריקה ובראשם צפריר ויובל, החלטנו על סיור זריחה. שעות הבוקר המוקדמות הן שעה טובה לראות את משפחת החתולים אמרו לי . בנוסף הרינג’רים יכולים לרדת מהכבישים והשבילים המסודרים מה שאסור על הנוסע העצמאי . הם מקושרים ברשת תקשורת ומעבירים בקשר ידיעות על צפיות מעניינות ( אכן כך )
אני יכולה להקדים ולאמר שהצפיות הכי טובות שלנו היו דווקא בסיורים העצמאיים. בכל זאת לא הייתי מוותרת על סיור אחד כזה – למרות הקימה, הקור , החשיכה זו היתה חוויה. בסוף היה לנו אפילו סיור פרטי .
הנה שתי תמונות בוקר ואמשיך מחר
ערב טוב לכולם
-
בסיור הזריחה קר מאד. אנחנו מתעטפים בכובעים צעיפים וכפפות. מביאים גם משהו חם לשתות . בג’יפ מחכות לנו שמיכות ופנסים כדי להאיר. חלקו הראשון של הסיור בעלטה גמורה. עושה רושם שאפילו החיות רוצות לישון בשקט ואנחנו מפריעים .
בהתחלה מתלהבים מאימפלות , צבועים – היינה , פילים . אט אט … הרף עולה .
המדריך שואל אם יש משהו מיוחד שנרצה לראות ?? אריות . אומרים במקהלה . עוד לא ראינו. גם נמר, אבל בואו נתחיל מאריה.

עוד סבוב ועוד סבוב… התייעצות קטנה בקשר ויש אריות !!! להקה שלמה.
איזו התרגשות . הגענו למנוחה ולנחלה.
לקראת הסוף מנוחת לוחמים – הקטנה שלי אפילו מצליחה להרדם .
בוקר טוב קרוגר.

-
מסתבר שלהקת לביאות אינה מספקת את הגברת הצעירה.אריה עם רעמה אני רוצה. כזה בוגר וגדול !! אריה אריה !!
על כך בפרק הבא
שבת שלום
-
אריה עם רעמהאריה עם רעמה
על הטיול בקרוגר לא אספר באופן כרונולוגי. באמת שאין סיבה.
למעט סיור הזריחה שלקחנו , טיילנו לבד המכונית השכורה.
ממליצים לצאת מוקדם בבוקר. בעלי החיים יותר פעילים בשעות הבוקר המוקדמות. לנו לא יצא . הכי מוקדם שהצלחנו לצאת היה בסביבות שמונה וחצי -תשע.
ביום של סיור הזריחה חזרנו למלון לארוחת בוקר ומנוחה קצרה ויצאנו שוב רק בסביבות עשר וחצי.
גם כך היו לנו תצפיות לא רעות בכלל .
היות ולא קנינו את כרטיס השמורות WILD CARD, כל כניסה לוותה בבדיקת המכונית , ברישום ותשלום דמי כניסה בנפרד ( צריך לרדת מהמכונית ולגשת למשרדי הפארק שבשער). בכל פעם התהליך גזל לא מעט זמן . ניסינו לשלם למספר ימים מראש לא היה ניתן . איני יודעת אם הכרטיס מקצר תורים וניתן להציגו לרינג’ר שבודק מכוניות . אולי ?? בכל אופן להרכב שלנו הוא לא היה כדאי .
קנינו את מפת הפארק עליה מסומנים כבישים ודרכי עפר סלולות . היא מציינת גם מקומות אפשריים לעצירה , בורות מים ( בעלי החיים אוהבים להגיע למקווי מים ). אבל הכי אהבנו את העובדה שהיא בעצם משמשת כאטלס צבעוני מאויר או מגדיר לבעלי החיים בשמורה ועזרה לנו לזהות אותם .
פעם נסענו צפונה, פעם דרומה . ההצלחות הגדולות היו לכוון מחנה LOWER SABIE. זו גם דרך מאד יפה. רוב הדרך צמודה לנהר ובעלי החיים פשוט מגיעים ובהמונים . עשינו את המסלול הזה 4 פעמים והיה פשוט מעולה . בעיקר למי שזמנו קצר.
את הרינו שלנו ראינו דוקא לכוון מחנה קרוקודייל ברידג’.
בעלי החיים כמובן נעים בשטח ומה שתראו ביום אחד בכלל לא יחזור אחריו ביום הבא.
איך יודעים שיש משהו מעניין ? נכון . טור מכוניות לצד הדרך מבטיח בדרך כלל הצלחה . אז סעו לאט ותשאלו . אם יש משהו לא תפספסו .
ישנה אפליקציה שנקראת LATEST SIGHTINGS. מטיילים מעלים שם תמונות ומיקומים של בעלי חיים מעניינים שנצפו. ניסינו קצת לעקוב. זה לא ממש מעשי. רוב הסכויים שעד שתגיעו בעל החיים כבר זז הלאה.
גם במחנות ישנם לוחות עליהם מסמנים איפה נראו בעלי חיים מעניינים . בעיקר חמשת הגדולים . זה יכול לתת רק אינדיקציה גסה מאד. במשך יומיים ראינו דווחים על נמר באזור לאוור סאבי. עשינו את הדרך למחנה כמה פעמים ויוק…. בפעם האחרונה קצת לפני שעזבנו היתה הצלחה .
צריך סבלנות , מזל וכנראה שגם קצת אמונה !!
אז אחרי שסיפרתי פחות או יותר איך טיילנו, בואו תראו מה ראינו .
ממש על קצה המזלג כי הסיפור הזה כבר כמעט ארוך מהטיול .
אימפלות וקודו ( סוג של אייל) הכי קל לראות . בהתחלה מתלהבים מאד אחכ כבר “ שמים פס” מה שנקרא.
דו שיח במכונית :
“ מכוניות בצד “ – בואו נעצור.
מאטים … בודקים
כולם במקהלה – אימפלה, קודו … אפשר להמשיך

פילים יש רבים מאד. יום אחד ממש עצרו את התנועה לדקות ארוכות . נכנסו להם בכיף בין המכוניות . גם קופים וג’ירפות . גם זברות לא מעט .
ליד המים תראו היפפוטמים . ידעתם שהם מסוכנים מאד ? הכי הרבה דייגים נהרגים ע”י היפופוטם. ההיפו פשוט לא חסים על מי שבא בדרכם .
-
על הסלעים באמצע הנהר ראינו אריות תופסים שמש . האריות צולמו מרחוק ולכן התמונות לא ממש חדות .
הם היו מאד מרגשים אבל עדיין לא “ אריה עם רעמה “
אני מאד אהבתי את הפילים . הם כמעט תמיד יחד. משפחה אחת חמה.
-
יום אחד נסענו צפונה לכוון מחנה סטארה.
מחנה סטארה מעולה למפגש עם אריות הבטיחו האפליקציה והסיפורים . אחרי נסיעה של כמה שעות וללא הצלחות של ממש, החלטנו "לחתוך חזרה “ לכוון מחנה LOWER SABIE.
הפעם לקחנו דרך עפר מהצד השני של הנהר . לפני הגשר שמחבר את דרך העפר עם הכביש ראינו טור מכוניות ארוך
ואז הוא הגיע – אריה עם רעמה .
בדיוק כמו שהבת חלמה. איזה ששון וכמה שמחה. מבט יותר בוחן העלה שהיו שם אפילו שניים .
האמת – מרשים !!!
-
אריה עם רעמה ופיל עם חטים…..
והנה, משוגע עם קבלות…
ואגב, היפו אינם טורפים, הם ‘סתם’ הורגים מי שנמצא ביניהם ובין מקור המים ‘שלהם’….. הבהמות האלו הם רק אוכלי עשב.
-
צודק צפריר נהרגים ולא נטרפים. לא דייקתי בעברית.
תקנתי למעלה. תודה
ובאשר לסרטון של הפיל והמכונית- המחשבה בהחלט עברה במוחנו. הפילים עברו כל כך קרוב לרכב שתהינו מה קורה אם יחליטו שהנוכחות שלנו קרובה מדי….

אני נתקלת הערב בקשיים בהעלאת התמונות
אנסה להמשיך מחר
שבת שלום לכולם
-
אחרי שהוגשם חלום אריה עם רעמה נותרו לנו עוד 3 “ גדולים “
באפאלו , קרנף ונמר .
את הבאפאלו הכי קל למצוא משלושתם . ראינו בכמה הזדמנויות ודי מהר סימנו וי על המשימה

את הקרנף כבר היה יותר קשה לראות.
ביום האחרון שלנו , בגיחה לכוון מחנה קרוקודייל אנחנו רואים על גבעונת במרחק מה מהדרך הראשית שתי מכוניות עומדות בשקט.
יש שם משהו כולנו אומרים.
השטח פתוח כמעט לגמרי , עצים אין … מעניין מה שם מסתתר. ואז הופיע אדון רינו הקרנף בכבודו ובעצמו . גם כאן היה יותר מאחד והשמחה רבה !
הנה עוד אחד לחמישיה.
את הנמר כמובן הכי קשה לראות בטבע, ובכל פעם שאנחנו נעצרים ליד לוחות המידע אנחנו מגלים שאחרים כבר ראו, ואפילו לא רחוק ורק אנחנו “טרם” ….
אבל עוד לא אבדה תקוותנו .
חיפשנו חיפשנו .. קיווינו קיווינו ומי לא בא … נמר.
מאד קשה לראות אותם אני מנסה לנחם את חברריי למשימה. רוב המטיילים לא זוכים .
אנחנו ביום האחרון , נוסעים ממחנה לאוור סאבי בו אכלנו ארוחת צהריים מאוחרת לכוון מחנה סקוקוזה. עד השעה שש צריכים לצאת את השער . משלימים עם העובדה שנמר לא יהיה. פתאום שרשרת מכוניות ארוכה לצד הדרך הראשית . ככה סתם , אפילו לא רחוק מאם הדרך.
בטח עוד אריות אומרת הבת ( אריות כבר דבר שבשגרה , הא ? ) אולי אפילו סתם אימפלות. עוצרים ושואלים את השכנים .
יש לאופרד אומר לנו אחד . מה ?? באמת ?? איפה ??
שם על העץ…. תראו ישן לו שנ”ץ בכיף.
מזל שחלונות הרכב היו סגורים . לדעתי שמעו את צרחות השמחה עד ראשון לציון . איזה כיף !!!! והוא כל כך יפה ומרשים וגדול .
שוכב על העץ בפוזה מושלמת . לקח לנו זמן להרגע. ממש לא רצינו לזוז משם. איזה כיף . איזה סיום מושלם לספארי מוצלח .
הפעם וי גדול במיוחד .
יש, יש לנו נמר !!!!
-
אני מציגה את הדברים כאילו היה כאן מרוץ להשלמת חמישיה, אבל עכשיו רגע ברצינות .
פארק קרוגר הוא פארק ענק ומגוון מאד. מלבד חמשת הגדולים יש בו המון מינים אחרים מעניינים לא פחות ..
אנחנו אהבנו את הנסיעה , הציפורים , מקווה המים. היה כיף סתם לשבת בבית הקפה היפה של מחנה לאוור סאבי או לעצור ליד הנהר איפה שמותר.
היתה לנו חווית ספארי מעולה.
לנו הספיק פרק זמן יחסית קצר, אבל בהחלט מבינה את אלה שחוזרים שוב ושוב.
נשארנו עם הרבה טעם של עוד וכבר חושבים איפה כדאי בפעם הבאה.
אפילו הנוער הציני נהנה. הבת אהבה לשבת עם המפה / מגדיר ולתת לנו את השם המדוייק למה שרואים . לא היה שום קיטור ברכב או תלונה. עם ילדים צעירים זה עשוי להיות יותר מאתגר.
והנה עוד כמה תמונות מהפארק המופלא.
-
ואחרונות לסיום . תם פרק קרוגר.
מחר אנחנו מטיילים בדרך הפנורמה היפה.