הרוקיס הקנדיים וונקובר
-
שלום לכולם.
חדשה בפורום הזה.
הנה הגיעה העת להגשים חלום נוסף ממגירת החלומות שלי.
מבקשת את עזרתכם לעשות לי קצת יותר מסודר בראש.
אנו 2 זוגות בני 70+.נוסעים הרבה יחד.
רוצים לשלב בתכנית גם את ונקובר וסביבתה הקרובה.
התכנית לטיול בן שבועיים ,בערך.
הדילמה הראשונית שעלי לפתור לפני הזמנת טיסות היא לאן לטוס קודם לקלגרי או לונקובר.האם יש חשיבות לעניין?מה יותר קל?האם מומלץ יותר לקחת בסוף הטיול ברוקיס טיסה לונקובר ולא לנסע במכונית?האם הדרך שנוסעים בה מעניינת?
מצטערת על השאלות הרבות.תודה מראש
דבורה ברקן
-
הסדר ממש לא חשוב.
לדעתי תקבעו את הסדר ע”פ הטיסות הטובות ( מבחינת שעות ) יותר והזולות יותר.
לגבי הנסיעה היא לוקחת יומיים, אם נוסעים בדרך המהירה.
אפשר לעצור בדרך למלפי ההינומה ( שעה וחצי מוונקובר – מקסים )
ובוולס גריי ( אמצע הדרך ממש ) – פארק יפה מאוד. יותר רלוונטי אם מתחילים קודם בוונקובר ומסיימים ברוקיס. אחרי הרוקיס יופיו מעט מחוויר.
האם כדאי לטוס או לנסוע….לדעתי בטיול קצר יחסית של שבועיים כדי לטוס, פשוט חבל על הזמן , הנסיעה הרבה פחות מעניינת מאשר וונקובר וסביבתה והרוקיסמצרפת לך את סיפור הטיול שלנו – התחילנו בוונקובר, המשכנו לאי וונקובר ולפסיפיק רים, חזרנו לוונקובר משם לרוקיס.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1275516/prevloaded -1/start-0
-
לעניין מקום הנחיתה והחזרה
זוכר הודעה בפורום שציינה כי בהשכרה מונקובר לקאלגרי – אין דמי החזר וההיפך יש
מקווה שלא טועה. אבל שווה לבדוק את כל העלויות כולל השכרת הרכב וגם את שעות הטיסות והנוחות שלהם ואז לקבל החלטה.
-
דרך אחרת לנסוע בין הרוקיז לונקובר היא מצפון דרך ויסטלר. דרך יותר קשה לנהיגה אבל יותר נופית בחלקה... תוכלו גם לעשות את חלקה כטיול יום או גיחה מונקובר
-
היי דבורה,
כמו שכתבו לך כבר, טכנית זה לא משנה , אבל אנחנו התחלנו בקלגרי וסיימנו בונקובר ובדיעבד הייתי משתדלת לעשות הפוך ולסיים ברוקיס כי הם השיא בעיני.
-
הי דבורה
לשאלתך האם כדאי לטוס באמצע, אז כדאי בהחלט.
אנחנו חזרנו ממש לפני כמה ימים ועשינו טיסה באמצע מאדמונטון היישר לויקטוריה, כי היה חסר לנו יום להיות בויקטוריה, מה שהיה החלטה נבונה מאוד.
הנסיעה מג’ספר לאדמונטון (שנמצא ממזרח לגספר) אורכת ממש בול 4 שעות. יצאנו סביב השעה 08:30 והגענו לאדמונטון בשעה 12:30 כך שאם יש טיסה סביב השעה 17:00 אפשר להספיק ולהגיע. הדרך מאוד קלה, כביש אחד.
בחרנו לא לעשות את הדרך הרגילה דרך הקמלופס ולישון בה.
פלוס נוסף בכל העניין שאם טסים ישירות מאדמונטון לויקטוריה ולאי ונקובר, חוסכים צד אחד של מעבורת. לדעתי מספיק צד אחד מעבורת (שלוקחת כשעה וחצי לכל צד). ומשם לאחר הטיול שתעשו, תיקחו את המעבורת לוונקובר ותחוו את החוויה צד אחד. (לדעתי זה עושה שכל במידה וטסים).
המינוס שצריך לשלם קנס בהחזרת הרכב, סך של כ 200 דולר קנדי, אך המחיר הכללי לרכב הוא לא נורא יקר וזה שווה את הכסף. והדלק חצי מחיר מהארץ. וגם חוסך שינה לילה במלון בקמלופס.
הטיסה מאדמונטון לויקטוריה הייתה עם West Jet שארכה כשעה וארבעים דקות ויצאה בזמן.
לשאלתך איפה כדאי להתחיל, אז כמו שכתבה לך איילת כדאי להשאיר בסוף את הרוקיס, כי החוויה היא באמת יותר עצומה מאשר להגיע לוונקובר שהיא עיר. בזמנו כשקנינו את הכרטיסים, הנחיתה בוונקובר וחזרה מקלגרי הייתה יקרה יותר ולכן לא עשינו את זה. בדיעבד כשהיינו שם אמרנו חבל שלא עשינו את זה.
בוונקובר מספיקים 2 לילות לדעתי.
בהצלחה
סיגל
-
תודה רבה איילת יקרה.
קראתי את סיפור הטיול שלך אותו שלחה לי חברתנו המשותפת-נילי.
מתחילה כבר קצת להבין מי נגד מי.
מקבלת את דעתך ודעת אחרים להתחיל בונקובר ואז ,כפי הנראה,נגיע לקלגרי בטיסה.בכל זאת,בגילנו לא צריך להגזים במאמץ.
אם אכן נחליט לטוס-האם לשכור רכב רק לשהותנו בסביבות ונקובר ואז שוכרים שוב בקלגרי?זה לא טירחה רבה מדי פעמיים השכרה ופעמיים החזרה?
מקוה שהשאלות שלי אינן מטומטמות מדי.
שוב,תודה
דבורה
-
צודקת.
-
תודה לך,דור.אכן,כך נעשה.
דבורה
-
תודה לך,גדליהו מהגרעין.
דבורה
-
תודה,עדי.
אכן,זו הכוונה.קודם ונקובר.
דבורה
-
אם כך הדבר
אז לדעתי תשמעי לעצתי.
תנחתו בוונקובר, קחו את הרכב, תטיילו בה כמה ימים שתיכננתם. סעו במעבורת לויקטוריה ותשהו בה/ באי כמה הימים שתכננתם. תחזירו את הרכב בשדה בויקטוריה (אין קנס בין וונקובר לויקטוריה זה בטוח) ותזמינו טיסה היישר לקלגרי. זה יחסוך לכם פעמיים מעבורת.
גם אנחנו לקחנו פעמיים רכב ואין בכך כל בעיה.
העניין הוא כשאני חושבת על כך, שבעצם אם את נוסעת לקלגרי, תיצטרכו לעשות את הדרך הלוך וחזור ברוקיס. כי החזרה היא מקלגרי.
במידה וזה מפריע לכם, תוכלי לתכנן הפוך כמו שהצעתי בהודעה למעלה, נחיתה בקלגרי, נסיעה לאדמונטון וטיסה לויקטוריה ומשם לוונקובר.
סיגל
-
תודה רבה,סיגל.הוספת עוד כמה חלקים לפאזל.
חשבנו להיות בונקובר 3 לילות ובזמן זה לעבור במעבורת לראות את גני בוצארט וויקטוריה ואז לחזור לונקובר ולקחת טיסה לרוקיס.האם יש אופציה אחרת?האם אפשר לקחת טיסה מויקטוריה ואז זה מייתר את הנסיעה חזרה לונקובר?
מחכה לקרא את סיפור הטיול שלך.
אשמח לטיפים בעיקר לאתרי לינות מלבד בוקינג.
תודה וערב טוב,
דבורה.
-
כתבנו יחד.והנה ענית לי והוספת עוד נדבך.
מודה לך מאוד.
דבורה
-
הי
זה בדיוק מה שכתבתי לך שתיקחו את הטיסה ישר מויקטוריה ולא תצטרכי לחזור לונקובר. טיסה ישירה מויקטוריה לקלגרי.
ושוב אני אומרת שאם את נוסעת לקלגרי תצטרכי לעשות את הדרך ברוקיס הלוך וחזור, השאלה האם זה נוח.
במידה ולא נוח, כדאי שתעשו הפוך כמו שרשמתי למעלה.
לגבי בתי המלון, אני הזמנתי הכל דרך הסוכן מבעוד מועד וקבלתי מחירים ממש טובים. כמו כן כשמזמינים מסוכן לא משלמים עוד מיסים נוספים שצריך לשלם במלון במידה ומזמינים דרך הבוקינג.
סיגל
מצרפת לך את סיפור הטיול, חזרנו ביום חמישי האחרון.
הרוקיס הקנדיים סתיו אוקטובר 2017
-
בכיף
רוצה עוד לחזק אותך ולהגיד לך שברגע שאת מבינה את מסלול הטיול. המסלול ממש קל, לא קשה בכלל להגיע לכל מקום.
-
תודה ,סיגל על הלינק.
את הסיפור של הטיול היפה שלכם בעצם קראתי עוד קודם.
לגבי לינות-אנו מעדיפים ללון בדירות.אם לא יתאפשר-נלון איזה לילה,שניים במלון.
-
איילת, העניין הוא שכדי לטוס צריך לחזור לקלגרי, שזה גם חתיכת נסיעה שגוזלת יום, ועוד יום הטיסה, כך שהמעבר יקח יומיים בכל מקרה בעצם.
אפשר אולי להמשיך מג'אספר לאדמונטון במקום לחזור לקלגרי, ומשם לטוס לונקובר, אבל זו עדיין נסיעה של שלוש שעות לפחות.
-
אני אישית חושב שעדיף לא לטוס מאדמונטון אלא כן לחזור לקלגרי. במקרה כזה, סדר הלינות הרצוי הוא – קודם באנף, אח״כ ג׳ספר, וסיום בלייק לואיז לפני החזרה לקלגרי (אחרי לייק לואיז, אפשר גם לישון ליד שדה התעופה בקלגרי ולטוס לויקטוריה על הבוקר כדי לעשות את הדברים יותר בנחת).
הלינה בלייק לואיז מחלקת את הדרך בין ג׳ספר לקלגרי, וכך גם שומרים את אחד משיאי הרוקיז (האגמים מוריין ולואיז) לסוף.
המרחק מג׳ספר עד קלגרי אמנם קצת יותר גדול מאשר המרחק בין ג׳ספר לאדמונטון, אבל היי - מדובר כאן על נסיעה באחת הדרכים הכי יפות בעולם. היא שונה בכל פעם שנוסעים בה, גם מבחינת מזג אוויר וראות, גם מבחינת הזוויות שרואים את הנוף, גם מבחינת התאורה על ההרים, וגם מבחינת בעלי חיים שלפעמים רואים ולפעמים לא. בנוסף, זה ״מוריד לחץ״ מהנסיעה הראשונה בין באנף לג׳ספר שהיא עמוסה באטרקציות – יש פחות דחיפות לרוץ ממקום למקום, כי יודעים שהולכים לעשות את הדרך פעם שנייה ותהיה עוד הזדמנות לעצור בנקודות/תצפיות שפוספסו או שנמצאות בצד ההפוך של הכביש לעומת כיוון הנסיעה.
כשנוסעים מג׳ספר לאדמונטון, די מהר יוצאים מההרים ואז זה פשוט מישורים חסרי עניין למשך רוב הנסיעה.
-
מסכימה עם יובל
מומלץ מאד לעשות את דרך הקרחונים פעמיים.
גם אנחנו חילקנו כך לינות והיה מצוין.
אם כבר לשלב טיסה אז מסלול מעגלי שיוצא וחוזר לקלגרי
לעניין העיתוי- אני חושבת שאם אין אילוצים אחרים רצוי להתחיל בונקובר ולשמור את הרוקיז לסוף.
אנחנו התחלנו ברוקיז כי רצינו לבקר בסטמפד שיוצא בתחילת יולי אבל אחרי הרוקיז וילוסטון ( במסלול שלנו) ונקובר החווירה ולא ממש התלהבנו ממנה.