LA THUILE -- דיווח חי
-
למי שלא מכיר, העיירה נמצאת בקצה המערבי של עמק אאוסטה, מול קורמיור ולפני מנהרת המון-בלאן המובילה לשאמוני.מרחב גלישה די גדול וחיבור לעיירה הצרפתית La Rosiere.החסרון היחיד - העיירה נמוכה, בגובה 1441 מטר והמסלולים אליה תלולים. יש גנדולה שלוקחת לגובה 220 מטר ושם יש מסלולים כחולים ואדומים.אני כאן בחופשה משפחתית עם שלושה ילדים קטנים.היום הוא היום הראשוןיום הגעה ולוגיסטיקהטיסת אל על לג'נבה ומשם הסעה לאתר - כשעתיים נסיעה דרך מנהרת המון בלאןהנהג (איטלקי) עידד ואמר שירד הרבה שלג ובאמת כבר בשאמוני ראינו אותו.כל העלייה התלולה ללה טוויל יפהפיה ומלא שלג מסביבבאתר עצמו ירדו כ-50 ס"מ ביומיים האחרונים ויש אווירה חורפיתהעיירה מושלגת...המסלולים שיורדים לעיירה (שהם די תלולים) עדיים סגורים. למעלה פתוח.מחר יום גלישה ראשון... -
תמשיך לעדכן. מדובר באחד האתרים האהובים והנחמדיםבאאוסטה. כשאיכות השלג בין הגבוהות בד"כ- פאודר "טלק"- כשיש מזל, כמובן.
תבלו ותהנו.
-
LA THUILE -- דיווח חיתודה. תמשיך לעדכן
-
LA THUILE -- דיווח חיסיימתי יום גלישה ראשון. אני גולש עם ילדים קטנים אז אין אפשרות להתחרע.
יש המון שלג ובאיכות גבוהה. החיבור ללה רוזייר פתוח.הילדים שני נהנים בטירוף ואני נהנה לראות אותם. מדי פעם נותן להם להתרחק ואז מרביץ גלישה קטנה במהירות גבוהה ומדביק אותם.
המסלולים מתחת ל2000 מטר עדיין סגורים לא ברור אם בגלל מצב שלג או שעדיין מכשירים אותם. יתר השבוע צפוי שלג כל יום נקווה רק שהרוח לא תהיה חזקה מדי.
-
LA THUILE -- דיווח חיהנה תמונה להמחשת מצב השלג...
-
השלג נראה באיכות מעולה. תבלו. -
LA THUILE -- דיווח חימהמם!
-
LA THUILE -- דיווח חיבני כמה הילדים?
-
יום של פאודר!היום גלשנו בסופה עם שלג שלא מפסיק לרדת ורוח לפנים. היה ממש כיף ופאודר על המסלולים. אותי באופן אישי הגלישה בפאודר די מעייפת - כנראה בגלל שאף פעם לא למדתי לגלוש בפאודר והטכניקה שלי בפאודר די זוועתית.היה ממש טוב אך הרוח התחזקה ובסביבות 1300 ירדנו מההר. נקווה ליום טוב מחר. כרגע בעיירה (1440) יורד גשם קל...לגבי הילדים: אני אב לחמישה והפעם לקחתי את שלושת הקטנים, בני 13, 11 ו-5כמובן שהקטעים הכי מצחיקים קורים עם הקטנצ'יק.למשל אם אח שלו נופל הוא צועק "חכה אני בא לעזור לך" גולש לאחיו וכמובן נופל עליו... -
על המרפסת במסעדה, בגובה 2200התמונה ממחישה הכל
-
נשמע מקסים ! תמשיכו להנות ! -
אוף...היום היה יום חרא. הטמפרטורה עלתה, הרוח התחזקה, ומצאנו את עצמנו גולשים בגשם שוטף. הנפילות לא איחרו לבוא והקטנצ'יק עם פרצוף מיוסר. ירדנו מהאתר ב12:45. פעם ראשונה שאני נתקל בתור לגונדולה בלה טוויל -- כולם רצו לרדת!
נקווה ליותר טוב בימים הקרובים למרות שהתחזית לא מבשרת טובות.
שבת שלום לכולם
-
אוף...באמת מבאס.
אתם גולשים כולם יחד? איפה הילדים למדו לגלוש?
-
גשם באתר סקי- זה עוד לא קרה לי, אבל נשמע מבאס...מקווה בשבילכם שהימים הקרובים יהיו שיפור ניכר !
-
היום הסופה המשיכהתכננו ממילא לקחת היום חופש מגלישה אז יצא טוב. הקטן לא התחשב והעיר אותי ב-6:40. בילינו את היום במשחקים בשלג ובבריכה. אנו רואים את המעליות מהדירה וכמעט שלא היו אנשים -- בהתחשב בכך שהיה שלג מעורב בגשם וערפל אני לא מתפלא. נקווה מחר ליום יותר טוב.
מיכל שאלה איפה הילדים למדו - התשובה: כל אחד באתר אחר. הקטן שלי כבר שנה שניה בלה טוויל (השנה בן חמש שנה שעברה בן ארבע). שנה שעברה היה בקבוצה השנה בגלל שהגענו בשלישי לקחנו הדרכה פרטית. מהמבחינה הזאת ממליץ בחום כי מאוד זול והאיטלקים מקסימים. עוד נקודה : עד גיל 8 הסקי פס בחינם! (כרטיס חינם על כל מבוגר שקונה סקי פס)
-
מסתבר שיש כזה דבר, יותר מדי שלגמישהו תקע את המערכת הזו מעלינו והיא מסרבת לזוז!הילדים שלי כבר מתחננים לשמש. בל היום שלג למעלה, גשם למטה ורוח לפנים. די!!!ובכל זאת מצב רוח טוב, הילדים מתקדמים יפה וגם אני עשיתי אימון אוף פיסט עם מדריך עם שלג עד המתניים. הביצועים? שלא נדע.... -
קוראים לזה צרות של עשירים...ההגדרה שלי של "יותר מדי שלג" זה כשנחנקים אם גולשים עם פה פתוח.
עד אז, קח עוד שיעורים, תלמד להתמכר לחוויה, אל תתרגש מאיך שאתה נראה (אם המדריך מנוסה - הוא כבר ראה גרוע יותר), ותדע שיש כמה בארץ שחולמים על ימים כמו שאתה מתאר...
-
והיום כבר הוגדשה הסאהצפוי עוד 70ס"מ שלג והאתר סגור עקב רוחות חזקות