דיסני פריז
-
מתוכנן בקיץ טיול לצרפת. זוג + 3 בני 13,10,7. שבועיים. הטיול יכלול חלק בפריז וחלק באוטו.
דיסנילנד הקלאסי ככל הנראה ברשימה. היינו כבר (כולנו) בדיסנילנד פלורידה (וגם בקליפורניה אדוונצ’ר), וגם (רובנו) במג’יק באורלנדו. ובכל זאת רוצים עוד פעם.
כן, אני מודע להמלצות על פארקים אחרים. אבל אנחנו עדיין מעוניינים בדיסנילנד

אז חופן שאלות:
מה זה הסטודיו?
לא כלכך ברור לי מה זה הפארק של הסטודיו. במבט חטוף אני רואה שכמות האטרקציות בו קטנה משמעותית מהפארק הקלאסי. אז מה כן עושים בו?
צרפתית
עד כמה השפה שם צרפתית וכמה אנגלית? אני מניח שהשילוט דואלי כמו ברוב המקומות. אבל מה בעניין הופעות? הן בצרפתית?
בפארקים שהם יותר מאופייני מתקנים (כמו פארק אירופה למשל) הרי שכמות הדיבורים מאד לא גדולה. אבל בפארק כמו דיסני יש יותר דיבורים. בהופעות, עם הדמויות ואפילו במתקנים ובתורים כשיש סרטים והסברים “על המשימה” וכו’. ומכאן השאלה.
עומסים
באוגוסט – סוף העולם? אני אקלל את הרגע שנולדתי? עדיף באמצע השבוע?
פאסט פאס
פאסט פאס עובד בשיטה הקלאסית (כמו שהיה פעם באורלדנו ועדיין בקליפורניה) שמגיעים למתקן מעבירים כרטיס ומקבלים תור לעוד שעה/שעתיים/שלוש? או שעברו לשיטה החדשה של הזמנה מראש?
FANC
מה הקטע עם כרטיסים ב FANC? לא הבנתי איך זה עובד
נסיעה מפריז
כמה זה קשה/מורכב/איטי/יקר לנסוע מפריז?
ואם נלך על שני פארקים – זה אומר שכדאי מאד לישון בסביבה? או שלא בהכרח?
תודה
-
עונה על מה שאני יודע:
הסטודיוס: פארק נוסף, ממש סמוך לפארק הרגיל. 5 דקות הליכה בינהם. אכן הפארק קטן מאוד. לא נכנסנו להופעות, את המתקנים סיימנו ב2-3 שעות (לא בשיא העונה). במתקנים כאמור אין דגש על שפה. לא הרגשתי בשום רגע בעיה עם השפה. לא מלמדים שם לפרק פצצות… המתקן המבוקש ביותר – רטטוי.
להערכתי בעתיד יבנו בפארק מתקנים נוספים עד שיגיע לגודל של פארק סטנדרטי.
FNAC היא רשת חנויות בפריז. את הכרטיס קנינו בחנות פיזית בהנחה משמעותית. יש FNAC בכל מקום בעיר.
יש תחנת רכבת RER ממש בכניסה לפארקים. נסיעה ממרכז פריז נוחה מאוד. כדאי מאוד לרכוש כרטיס חזרה לפני שנכנסים לפארק – כאשר הפארק נסגר יש תור ארוך לכרטיסים.
-
תודה רבה
בהנחה של ננסה לשלב את שני הפארקים ביום אחד – האם לדעתך האישית שווה לבקר בסטודיו?
-
פרט למתקנים, יש שם עוד סוגי אטרקציות (שלא בדקנו): הופעות ופעילות אנימציה. לדעתי האישית לא מספיק בשר בשביל יום מלא. אבל אולי השתנה משהו בשנתיים האחרונות… אשאיר לך את ההתלבטות הכלכלית לעניין עלות\תועלת.
-
FNAC- בעבר הם מכרו כרטיסים מוזלים. בשנים האחרונות המחירים שלהם זהים למחירי האתר הרשמי של דיסני. יש להם אתר באינטרנט, שווה לבדוק אולי בכל זאת יש להם כרטיסים מוזלים.
-
תודה לשניכם
אשמח לתשוות לשאר השאלות
-
אנחנו היינו לפני כמה שנים טובות (ב-2008 למיטב זכרוני) עם שלושה ילדים קטנים ובילינו יום שלם בכל פארק.
מזיכרוני:
בפארק של הסטודיו חוץ ממתקנים “רגילים” יש רכבת שנוסעת ומראה כל מיני “אפקטים” מסרטים (דומה לסיור שיש ביוניברסל).
יש סרט תלת מימד, עם אפקטים של רוח, מים, עכברים שרצים כאילו בין הרגליים וכדומה.
יש מופע מרכזי שבזמנו הדגים של מיני פילולים שעושים בסרטים כמו מכונית שנוסעת הפוך ואקשן מהסוג הזה.
לא זכור לי שהשפה היוותה מגבלה מסוימת. מגיעים לפארק מכל רחבי אירופה וגם מחוצה לה וזה מותאם לכך.
-
שוב תודה
-
הי
חזרנו השבוע
אם יש לכם אפשרות לדחות את הטיול למזג אוויר נעים יותר מומלץ.באוגוסט יהיה מאוד מאוד חם. לגבי הסטודיו הבנות שלי (10 ו 12)מאוד נהנו מהמתקנים הבאים :
מעלית הטרור-מן מעלית שעולה ויורדת במהירות
נמו - יושבים בתוך תא שנע במהירות
נסיעה לתוך אתר צילום
רטטוי אני פחות אהבתי וגם אחת מהבנות
הבנות שלי אוהבות מאוד מתקני אקסטרים כך שהמקום היה מוצלח עבורן.את כרטיסי הפאסט פאסט לוקחים פעם אחת עד שמגיעים למתקן .לפעמים גם אין .
קניית כרטיסים אנחנו ביצענו באתר של דיסנילנד
קנינו ליומיים כשאחד מהימים היה משולב. מומלץ לישון בסמוך אנחנו היינו בסנטר פארק החדש נטורל וואלי .שהוא מדהים מדהים בפני עצמו.
-
תודה
אשמח גם לתובנות על כפר הנופש החדש שאני שוקל גם.
-
הייתי ביורודיסני ב 1995
הדבר היחידי שכנראה רלוונטי זו הנסיעה.
אנחנו לקחנו רכבת מתוך פאריס , למיטב זכרוני לקח פחות משעה ולא היווה שום בעיה.
ולא היתה שום בעיית שפה. ( הייתי עם חבהר ושתינו ביחד ידענו 5 מילים בצרפתית)
והיה שם מתקן אחד שנורא אהבנו ( שלא ראיתי בדיסני בארה”ב ) שזה סימולטור טיסה לחלל -
הי,
היינו ביוני האחרון בשני הפארקים של דיסני בפריז.
היינו גם בפארקים באורלנדו לפני כמה שנים.לגבי הפארק של הסטודיו - מבחינתינו היו בפארק 2 מתקנים מאד מוצלחים: רטטוי ומעלית האימה, גם המופע של מוטור אקשין היה מוצלח מאד.
חוץ מזה - לדעתינו הפארק קצת חלש…
יש עוד 2 רכבות הרים בחושך, מלאות אנדרנלין, יש אזור חביב של צעצוע של סיפור עם מתקנים לילדים, ועוד 2 מתקנים חביבים שמזכירים את יוניברסל, בהחלט העברנו שם יום שלם עד סגירת הפארק, אבל חוץ משלושת המוצלחים שכתבתי למעלה לא הרגשנו "וואו".
אם אתם מצפים למשהו כמו יוניברסל או IOA, אז זה לא זה.
לגבי השפה - הצרפתית שלטה, ללא ספק, יתכן ובעונת התיירות של יולי אוגוסט הם יותר משתדלים, אבל אצלינו היו רוב הופעות בצרפתית עם שילובים של הסברים קצרים באנגלית מידי פעם, (בסטודיו היתה הופעה בודדת באנגלית בשעה מסוימת ביום)
אפילו ה- it's a small world הושר בצרפתית ורק בסוף השתנה לאנגלית (שם זה די צרם...) , סרטי הסברה לפני מתקן היו בצרפתית לרוב עם כיתוב למטה באנגלית, והיתה גם פעם שחילקו אוזניות עם תרגום.הפאסט פאס - לפי השיטה הישנה. היינו בסוף יוני ולא הצלחתנו לקחת אפילו פאסט פאס אחד מרוב שהם נחטפו מהר, אבל תאמת שלא היה צורך, רוב ההמתנות היו של חצי שעה לרוב ורק במתקנים בודדים המתנו יותר.
לגבי נסיעה מפריז - הנסיעה עולה כ-8 יורו לכיוון, והרכבת היא מסוג RER A, יש מספר תחנות רכבת בפריז שיש בהן את קו A, למשל התחנה שליד שער הניצחון. הרכבת צריכה להיות לכיוון Marna la Valee שזו התחנה האחרונה שהיא בעצם התחנה של הדיסני. מהתחנה הזו זה עניין של דקת הליכה עד הכניסה לפארקים.
-
תודה רבה
-
הכרטיס השבועי שמתחיל ביום שני טוב גם להגעה עד דיסניבמשהו כמו 25 אירו לשבוע (מיום שני) לאדם אתה סוגר את הפינה הזו, כולל את ורסי ודיסני.
ההגעה פשוטה מאוד, עולים על הרכבת בפריס ויורדים בדיסני, כנ”ל בחזרה.
כמו שאמרו, אם אתה לא משתמש בכרטיס התקופתי כדאי לקנות כרטיס חזרה מראש ולא לעמוד בתור עם כולם.
לא זוכר זמן נסיעה, בטח רשום באתר של RATP, אני חושב שבערך שעה.
כך שאם אתם בפריס לא הייתי משנה מקום לינה לכבוד דיסני. אם אתם בדרככם מ/אל פריס עניין אחר.
הסטודיו אכן קטן יותר אבל שווה, תכנס לאתר של דיסני יש שם פירוט לגבי האטרקציות.
לא הייתי מקדיש לו יום שלם בנפרד, השאלה אם תוכלו להספיק בתורים של אוגוסט גם את הפארק הראשי וגם את הסטודיו.
אנחנו היינו בפסח מחוץ לעונה כך שהיה לנו קל להספיק את שני הפארקים, לא היה צורך ב Fast pass כי כמעט לא היו תורים וגם הכרטיסים זולים משמעותית. אם אתם תשקלו אולי לשנות את הנסיעה לנניח חגי תשרי אז
לחליפין אולי יותר מיום למג’יק ואז יום חלקי לסטודיוז (וביום המשותף צריך כרטיס hopper), סכ”ה יומיים.
בקיצור יום או יומיים תלוי כמה אתם חובבי דיסני ומצב התורים.
צרפתית: לא זוכר שהיה רלוונטי, בקושי הרגשנו בצרפת.
כדאי מאוד: מופע הסיום, הילדים שהם גם כן בוגרי דיסני אורלנדו ציינו אותו לטובה במיוחד, חשוב לעמוד במרכז מול הטירה. זה לא רק זיקוקים.
-
תודה
הטיול הוא באוגוסט. על כל אין עוררין. לא רק כי כבר יש כרטיסי טיסה, אלא כי זה מה יש. אני יכול גם לספר כבר היום מה תאריכי החופשה של עוד שנתיים עד כדי כמה ימים לכאן או לכאן (רמז – זה קשור לתאריכי קייטנות
).כמו שמסתמן כרגע אכן נהיה בפריז שבוע ומשם נעשה גיחת יום לדיסני. סביר להניח שברכבת
רק לפארק המרכזי ולא לסטודיו.
-
בסטודיוז יכול להתאים לילדים שלךCrush's Coaster, הילדים שלי עשו אותו 3-4 פעמים. לא בטוח אם הצעיר ירצה אבל הוא יכול בינתיים משהו אחר. הוא יכול את השטיח של אגרבה, כמו הקרוסלה של דמבו אבל במקום פילונים יש שטיחים מעופפים.
רטטוי גם כן היה שווה, אני עשיתי אותו פעמיים

The Twilight Zone Tower of Terror אולי גם בעיקר לגדולים
יש גם נסיעה באוטובוס עם אפקטים של סרט, כאילו קוראת תקלה והאוטובוס חווה אפקטים של מים ואש.
ויש עוד כמה אטרקציות.
-
תודה