שבוע בקרואטיה/סלובניה, עזרה!
-
שלום.
בהנחה שיש לנו, זוג צעיר, שבוע לטייל בספטמבר/אוקטובר עם רכב. ושמורת פליטויצה היא חובה…
מכיוון שדוברובניק היא בדרום קרואטיה וסלובניה היא מצפונה,
אני מניח שצריך לבחור בין טיול של שבוע בקרואטיה בלבד מצפון ועד דרום או טיול של צפון קרואטיה יחד עם סלובניה.
אז מה אתם אומרים?
שבוע של קוראטיה בלבד כולל דוברובניק, או שבוע של צפון קרואטיה וסלובניה?
והאם מזג האוויר בתקופה הזו מהווה שיקול ?
תודה!
-
שתי המדינות בנפרד מספיקות כל אחת להרבה יותר משבוע. אם אתה ממש ממש רוצה, אפשר לעשות יום אחד בפליטוויצה, יומיים להספיק קצת מערות בסלובניה, ואפילו לדחוס עוד כמה ימים באיזור בלד (או בדרך אליו, באיזה מעבר הרים). המרחקים לא גדולים בכלל באיזור הזה.
-
תלוי מאוד בהעדפות שלכם.
האם אתם מעדיפים לעשות יותר אתרים ולסמן V,או שאתם מעדיפים להתמקד באזור / מדינה ולמצות את רוב האפשרויות.
העדפה אישית שלי, לבחור באחת משתי המדינות ו”לחרוש” ולראות כמה שיותר ממה שהיא מציעה.
אפשרות נוספת – להוסיף כמה ימים ובסדר גודל של שבועיים אפשר לתכנן מסלול בשתי המדינות.
לדעתי בדוברובניק, כדאי לטייל בנפרד ולשלב עם טיול במונטנגרו ולא בטיול של שבוע בקרואטיה.
-
תודה רבה.
דודו, המלצת לבחור באחת מהמדינות ו”לחרוש”.
אז בהנחה שאין לי אפשרות להאריך את הטיול מעבר לשבוע, האם אני יכול להינות מכל המקומות היפים של קרואטיה? או שגם אז אין מקום לדוברובניק?
פליטויצה, קרקא, זאגרב, ספליט, חואר, קצת מאיסטריה, דוברובניק…
בגדול רוצים לראות את כל המקומות ה”נחשבים” והיפים. לא מרגיש צורך “לרבוץ” במקום אחד יותר מדי. יותר חשוב לי ההספק בסוג כזה של טיול.
תודה!
-
הנה מסלול בקרואטיה בלבד, עם “הספק” כמו שאתה אוהב, כל הדרך מאיסטריה לדוברובניק. זה אמנם 10 ימים ברוטו, אבל נטו זה פחות.
תלוי מאוד איפה אתה נוחת ואיפה אתה ממריא, אבל לא תהיה בעיה להתאים את זה. ספטמבר -אוקטובר הם מושלמים לטיול בקרואטיה.
-
אני אישית ממליץ יותר על טיול בסלובניה ובצפון קרואטיה. 11 ימים זה זמן אידיאלי לטיול כזה. סלובניה קומפקטית ומאוד נוחה לטיול, ומרבית האטרקציות קרובות אחת לשנייה, כך שאין נסיעות ארוכות מדי.
אם אתם בוחרים רק בקרואטיה אז כמובן עדיף לנחות בזאגרב ולהמריא מדוברובניק (או להפך).
-
על מנת לטייל בקרואטיה מדרום לצפון או להפך. אתה צריך לבדוק קודם אם ישנה אפשרות לטוס מזגרב ולחזור אחרי שבוע מדוברובניק או להפך. אתה יכול לבדוק את זה באתר של קרואטיה איירלינס.
-
תודה על התשובות.
משום מה קרואטיה איירליינס לא מראה תוצאות לטיסות מהארץ...אולי מוקדם מדי?
גם באקספדיה מראה רק את אל על ישיר לזגרב
-
כי יש ספקי תיירות ש”השתלטו” על הטיסות שלהם
ומאפשרים רק דילים של טוס וסע וכו.
-
אם יש לך שבוע בלבד, לא רואה איך אפשר לדחוס הכל.
יום 1 – נחיתה בזאגרב לינה בזאגרב.
יום 2 – נסיעה לפליטויצה וטיול שם. (העדפה שלי, להגיע לאזור , ללון שם ולמחרת לעשות את השמורה ואחריה ללון באותו מקום, אבל מפאת קוצר זמן, עוברים הלאה).
יום 3 – קרקא, לינה בשיבניק או זאדאר.
יום 4 – אופטיה / פולה.
יום 5 – רוביני
יום 6 – נסיעה לזאגרב ולינה בזאגרב
יום 7 – זאגרב וטיסה חזרה.
המסלול בהנחה ששבעת הימים כוללים את יום ההגעה ואת יום הנחיתה. במידה וההנחה לא נכונה, תקן אותי.
במסגרת הזמן הזה – אין מקום להגיע לדוברובניק, אלא אם מוותרים על מקומות אחרים.
-
סלובניה סלובניה סלובניה היפה !
בשבעה ימים מלאים (ומתוכננים היטב) אפשר לעשות סיבוב יפה בסלובניה, ולקפוץ ליום אחד בפליטוויצה
-
אני חושבת שצודק מי שמציע את פליטויצה וסלובניה.
וכמו שנאמר יש משמעות למה אתה מתכוון כשאתה אומר 7 ימים , כולל או לא כולל טיסות.
אני לא בטוחה שבספטמבר אוקטובר יש טיסות ישירות לדוברובניק.
בתקוה שתצאו לעוד טיולים ותשלב את דוברובניק עם מונטנגרו..
-
תודה לכולם.
הטיול יכול גם להיות 7 ימים מלאים, למשל טיסה הלוך בחמישי וטיסה חזרה חמישי/שישי.
אחרי שחשבתי קצת החלטתי באמת להשאיר את קרואטיה השלמה לטיול נפרד לפעם אחרת, והפעם להתרכז בעיקר בסלובניה עם יום בפליטויצה כמו שחלק מכם המליצו וטעימה מסלוני/ראסטוקה ואיסטיריה.
“ylyb” – תודה,הסתכלתי על המפה שצירפת. הייתי שמח גם להוסיף את הערים באיסטיריה(פולה, רוביני), ומשם לעבור את הגבול(דרומה לקרואטיה או צפונה לסלובניה).
אשמח מאוד להמלצה על מסלול של 7 ימים מלאים שכולל את פליטויצה,זאגרב, ראסטוקה, חצי האי איסטיריה, טיול נופים בסלובניה וסיום בלובליאנה/זאגרב.
אם אראה שזה צפוף מדי אעשה חושבים.
בנוסף, אנחנו זוג צעיר. האם חובה לדעתכם לעשות טיולי כוכב או שכדאי לפזר לינות ולהספיק יותר?
המון תודה.
-
ממליץ מאוד לעשות טיול “מתגלגל”, ולא טיול כוכב, במיוחד אם אתם זוג, ולא נוסעים בשיא העונה. בעידן ה Booking.com, AirBnB ודומיהם, אין שום בעיה להזמין מקום לינה בבוקר לאותו הלילה, על פי ההתקדמות שלכם.
אני הייתי מוותר על זאגרב ועל לובליאנה, לדעתי הן לא ערים עד כדי כך אטרקטיביות, בטח בהשוואה לטבע שיש לסלובניה ולקרואטיה להציע. מוזמן לבלוג שלי לקרוא את תיאור המסלול שאנחנו עשינו (התמקדנו בסלובניה, עם קפיצה לקרואטיה. ממליץ בחום)
-
עכשיו קורא. איזה בלוג מושקע! אלמד ממנו הרבה. תודה.
-
הייתי רוצה לקרוא דעתכם לגבי המסלול שארשום.
המטרה היא לא להעדר יותר משבוע עבודה, כלומר האופטימלי מבחינתי הוא לטוס בשישי ולחזור בשישי.
המראות ונחיתות יכולות להיות הן בזאגרב והן בלובליאנה. אם נחיתות בוינה או ונציה יכולות להתאים ללוח הזמנים גם בא בחשבון כמובן.האם לחוץ מדי?
יום 1: נחיתה בזאגרב וסיור שם/בסלוני וראסטוקה כולל לינה. אם ננחת בלובליאנה או בעיר אחרת הסדר יכול להשתנות כמובן, אבל העיקרון דומה.
יום 2: שמורת פליטויצה ולינה סמוכה.
יום 3: קוטרבו-אופטיה-פולה-רוביני-פיראן. לינה באזור.
יום 4: פוסטוינה-טירת פרדג'מה-טולמין/קובאריד. לינה באיזור.
יום 5: טולמין/קובאריד - עמק הסוצ'ה - אגם פוזינה - לינה בקראנסקה גורה.
יום 6: אגם בלד-אגם/אגם בוהיני/ויטגאר/מעבר ורשיץ', לינה באיזור.
יום 7: השלמות של יום 6 ולינה באיזור.
יום 8: לובליאנה וטיסה משם או מעיר אחרת.
אני לא יודע עוד אם יש טיסות בשישי מהיעדים האלה אבל קודם כל אני רוצה "לעבור את הגשר" בבניית התכנון של המסלול.
מה דעתכם? האם זה אפשרי?
המון תודה -
ראשית יש לך מסגרת זמן צפופה, ומכאן שווה לשקול ויתור על לובליאנה- כי מיטבה של סלובניה-הטבע ולא הערים.
שנית 3 הימים האחרונים צפופים מאד.
שלישית- כדאי קודם לבדוק טיסות לאן ומתי- וזו נקודת המוצא (למשל הנחיתה לא בהכרח בבוקר, ההמראה לא בהכרח בערב… וכו)
-
עשינו מסלול דומה בסלובניה וצפון קראוטיה של 7 לילות.
זה התכנון שעשינו לפני הטיול:https://docs.google.com/document/d/1CSw8R-Z5DMyo54Jnptm1_M6E 0h3c1Ec2qjU1KF_jkdc/edit?usp=sharing
זה בגדול מה שעשינו, היה מדהים!
-
תודה יוני אהבתי מאוד.
אני רואה שהמלצת כמו יונית שלא להתרשם מזאגרב ומלובליאנה. האמת שוויתור עליהן בהחלט יכול להוסיף לי זמן באיזורי הנופים והטבע.
אם יש מישהו שלא היה מוותר על לובליאנה אשמח לשמוע.
הבנתי שאחרי פליטויצה מיד המשכתם נסיעה עד רוביני. לא היה מעייף?
חשבתי להקדיש קצת יותר זמן לאיסטיריה. אולי עצירות באופטיה ובפולה ביום נפרד.
-
הנסיעה לא הייתה מעייפת...
אתה יכול להוסיף לילה באיסטריה על חשבון איזור בלד,
אנחנו מאוד אהבנו גם את Groznjan באיסטריה.
לובליאנה עיר נחמדה, אתם יכולים לקפוץ לכמה שעות מאזור בלד,
אבל הייתי משאיר את זה כאופציואנלי. ..