צפון איטליה בסוף נובמבר.
-
אני נוסעת עם חברה ל4 ימים מה26 בנובמבר עד ה30. נוחתות במילאנו ומתניידות ברכב.
ראיתי שכל האתרים סגורים..
מה בכל אופן ניתן לעשות שם חוץ מלהסתובב סביב האגמים?
ולטייל בורונה ומילאנו?
מחפשות גם מקומות לערוך קניות..
אשמח להמלצות..
-
היי
אני איתך באותה בעיה נוסע באותם תאריכים עם איזי ג'ט, לקחתי כבר רכב אבל אין לי מושג מה הלאה ,
חשבתי על ואל ד'אוסטה התכתבתי עם בעלי דירות שם וכולם טוענים שיש מה לעשות באיזור אבל תלוי מה יהיה המזג אויר
-
מזה המקום הזה ואל דגאוסטה?
גם אני נוסעת באיזי גט
-
גם אנחנו אמורים להיות שם ב29 לנובמבר . למה התכוונתם שכל האתרים סגורים האם הרכבלים באיזור האגמים כמו סטרזה באגם מגורה סגורים והאם האיים isola bela וכו' גם סגורים למבקרים
-
היי ,זו לא העונה הכי טובה לצפון ולטבע.
באופן טבעי כדאי לחפש את האתרים העירוניים.
מילנו לא כל כך תיירותית.
אולי ונציה?
-
כן האיים נוגרים בתחילת נובמבר וכנל הרכבלים. נראה לי שרק הרכבל של מלצ’ה זינה פעיל
-
ואל ד'אוסטה זה מחוז בגבול שווייץ וצרפת
זהו עמק בין הגראן פרדיסו שזה שמורת טבע מדהימה לבין המון בלאן והמטרהורן.
זה אמור להיות מקום מאוד מאוד יפה.
-
מבדיקה שערכתי באתר של הרכבל בMONTE BRE CKUDTBU
בלוגאנו הוא פעיל כל השנה. כך גם נראה ברכבל בעיירה סטרזה ושם יש גם מעין מגלשת הרים הפעילה כל השנה.
http://www.montebre.ch/documents/view/530efe09-c8e0-4b81-aeb a-0b804d74683c זהו הקישור לרכבל בלוגאנו.
-
מגלשת ההרים מחוץ לעונה, אם היא פעילה- רק שבת וראשון.
-
מה יש לראות שם? וכמה זמן אפשר להיות שם.. נשמע סופר מעניין...
-
באאוסטה אמור להיות שוק חג מולד מוצלח באזור האמפיתאטרון הרומי (לא הייתי, רשום לי לתוכניות עתידיות)
אני מניחה שגם הטירות פתוחות למבקרים (כמובן שמחייב בדיקה ומיון!!)
אבל מעבר לכך תביא בחשבון כי הסיכוי שבסוף נובמבר תוכלו לעשות טיולי טבע משמעותיים- פחות גדול. אזור קוניה כבר בגובה מעל 1500 מטר ולעיתים כבר מושלג
(תלוי בגובה כמובן)
-
כשהאיזור מושלג אין אפשרות לעשות טיולי יום?
-
השאלה מה ההגדרה שלך לטיול יום?
האם הכוונה לנסוע על האוטוסטרדה בין המבצרים? אין בעיה.
אם הכוונה להיות בעיירות סקי וערים? אין בעיה.
אם הכוונה לטייל ברכבלים(בכפוף לעונת סקי ופתיחתם) אין בעיה.
אם הכוונה לטייל טיולי טבע?-יותר בעיה
אם הכוונה לעלות בכבישים כפריים יותר? תלוי מאד בפינוי השלג.
טיילתי פעם באפריל, לכאורה עונה “נכונה” , לכאורה אחרי תכתובת אין סופית מול לשכות מידע ותיירות על זמינות של אתרים.
בפועל--היה יותר מורכב ולא תמיד נגיש.
מניחה שסוף דצמבר- אם מושלג (לא תמיד!) עשוי להיות יותר בעייתי.
-
הכוונה לטיולי טבע.
אני יודע שבשווייץ למשל גם בשלג יש מסלולי הליכה מסומנים בהרים שבהם אפשר לעשות טיולי יום, השאלה היא האם גם באיטליה יש כאלה דברים.
-
אנחנו בהתלבטות דומה מהצד השני של החורף. יש לנו כרטיסים למילאנו לסוף מאי. רציתי לטייל באזור הדולומיטיים, אבל הבנתי שמרבית הרכבלים עדיין סגורים. אני תוהה אם אזור עמק האאוסטה יהיה פתוח יותר בתקופה הזו, או שגם שם אני אתקל באתרים מושלגים ו/או סגורים.
כרגע האופציה הסבירה ביותר מבחינתנו היא לרדת ממילאנו לאזור הצ’ינקווה טרה, ומשם לטוסקנה.
-
היינו שם לפני כחמש שנים באיזור קנזיי לא רחוק מהמרמולדה וכל הרכבלים היו פתוחים וגם היו מסלולי הליכה בטבע ליד מקום שנקרא predazzo.
-
http://www.montebianco.com/it/orari.html
איפה אני מוצאת כזה רכבל שפתוח בסוף נובמבר?
-
לפי מה שראיתי הרכבלים בצרמט בשויץ פתוחים מה 25 לנובמבר המרחק ממילאנו לשם הוא בין 3 ל4 שעות ברכב אגב שם זה כבר נחשב עונת החורף. https://www.matterhornparadise.ch/en/winter/peak-attractions /matterhorn-glacier-paradise
זהו קישור לרכבל שאמור להיות הכי יפה שם והוא פתוח החל מה25 לנובמבר . כמובן שיש לבדוק כבישים ודרכי הגעה לשם בתקופה זו וכן מזג אויר. אני מעולם לא הייתי שם אבל על פי התגובות של אנשים בtripadvisor זה נשמע מקום מדהים אולי מישהו בפורום יוכל להאיר את עינינו אם שווה בתקופה זו ליסוע לשם.