גוד מורנינג ויטנאם
-
גוד מורנינג ויטנאם !! מי לא זוכר את רובין ויליאמס שואג את הפתיח הזה ?
אז זה בערך מה שידעתי על ויטנאם עד לפני כמה חודשים,ואז בת זוגי הציעה שנטייל לשם…….והשאר היסטוריה
חזרנו לא מכבר מטיול משפחתי מרתק לויטנאם (עם סיומת בהונג קונג)
ומכיוון שמאז הסימפוניה הבלתי גמורה של יערי מ2013 לא זכור לי סיכום של טיול משפחתי לויטנאם בפורום החלטתי להרים את הכפפה ולהזמין אתכן ואתכם להצטרף אלינו
יהיו סיכומים ותובנות לגבי איך אפשר ונכון לדעתי לטייל לשם
אבל קודם כמה תמונות
חתונה ליד סאפה

מפרץ האלונג

חברים שפגשנו בטיול

אוטוטו מתחילים,בינתיים עוד כמה תמונות מליד סאפה

-
ברוכים השבים …
סימפוניה בלתי גמורה = בעיה כואבת …

אולי … יום יבוא והיא תסתיים …

ממתין בסבלנות …
-
מהמם!!!
אני בשורה ראשונה
ואח״כ תבוא לאפריקה

-
אכן סרט בלתי נשכח.
יופי של תמונות.
הצטרפתי.
-
רק דיברנו
.תודה על ההזמנה להתארח. יעד שונה, מרתק, מסקרן וצעיר , טיול עם מלא תוכן ונופים - בדיוק כמו שאני אוהבת!
וידוע שיהיה גם אוכל אורגני ובריא אז בכלל טוב .
באתי .
-
מצטרפת. אני תמיד צמודה לטיולים שלך
-
הי ווולקאם ותודה
יערי החלוץ לפני המחנה שיוזכר תיכף,איריס (אגיע גם לאפריקה),אוליב ,איילת וג’ניה (שתיכף בתמונות יהיה גם ספילר לנושא האוכל).בכלל האוכל בטיול היה מרכיב חשוב כדי להכיר ולהתידד עם התרבות הויטנאמית ובמיוחד שאחד מארבעתינו צמחוני…...
מכיוון שראיתי עכשיו אשכול בנושא אז התייחסות קצרה (תהיה הרחבה בהמשך) בנוגע לשאלת מליון הדולר “חברה ישראלית,סוכן מקומי או הזמנה לבד”
ויטנאם מדינה ארוכה וצרה שהתשתית התחבורתית שלה עדיין לא מערבית (300 ק”מ ב5 שעות בחלק מהמקרים) ולכן לרוב יש הרבה מאוד הזמנות שיש לשריין (מלונות,טיסות,נהגים,מדריכים,סיור וכיוצ”ב).
למרות שאנחנו הזמנו דרך חברה ישראלית”עולם נסתר” (מסיבות משפחתיות ועלויות מינימליות) והיא הייתה בסדר,אפשר ורצוי לדעתי למצוא סוכן מקומי ולהזמין הכל דרכו.אפשר אולי גם לבד אבל הזמן שיושקע בזה והאפשרות הגדולה יחסית של נפילה פה ושם (ואפשר לקרוא על כך בקבוצות הפייסבוק על אנשים שהזמינו לבד ונפלו,טיסות פנים שהשתנו בלי ליידע או על סוכן כזה או אחר שהיללו אותו בעבר והיום קצת פחות...) לכן המלצתי היא להשקיע זמן מירבי בחיפוש סוכן מקומי מומלץ ולתת לו לבצע את כל ההזמנות (כמובן עם הנחיה שלכם כל אחד לפי טעמו לא ללכת על עיוור על המלצות הסוכן אלא לקרוא סיפורי טיול ולשוחח עם חברים כדי להבין בדיוק במה מדובר).הסוכן שדרכו הזמנו נקרא footprint ועכשיו אני יכול להמליץ עליהם!!!!!!! אמנם המלונות והמסלול נתפרו על פי בקשותיי אבל המדריכים היו מעולים,וכל מה שהובטח תקתק כמו שעון
ארחיב על כך מחר
ואיך אפשר בלי אוכל…….התמונות ידברו
למדנו חקלאות ויטנאמית (ותודה ליערי על ההמלצה)
למדנו להכין אוכל ויטנאמי
וסתם נהננו מהפירות שלהם
ומהלימונים מהשוק בסייגון
וקינחנו בקפה ויטנאמי קטן במפעל הקפה ליד דאלאת
המשך יבוא…...

-
ברוך הבא.
איריס העבירה לך את המקל של השליחים?
איזה כיף של סיפור יהיה פה.
-
ליאור יקירי גוד איבנינג ובאת לי הישר בזמן!!!
על היעד הזה אני חולמת עוד לפני שיערי נסע וכל פעם צץ לי יעד אחר.
יפן פשוט נדחפה.
אז אני מחכה בכליון עיניים לשמוע את תובנותיך.
התמונות בפתיח זה ללקק את השפתיים.
אני חושבת על נובמבר שנה הבאה.
נילי יוצאת עוד מעט ותחור עם תובנות משלה ואז אחליט.
לצורך הזמנה כמה זמן מראש צריך להערך?
רחל לבון
-
ליאור,
גם אני כאן. עושה הפוגה קלה מתאילנד.
יש לך כאן הרבה מקומות להפוגה: אפריקה של איריס, תאילנד שלנו, יפן של רחל ועוד ועוד….

להתראות ברחבי הגלובוס,
אורנה
-
ליאור – נראה טוב ומבטיח. גם אני כאן בהאזנה… וייטנאם כל פעם נכנסת לרשימה שלנו, ואז מישהו זורק “אבל כל הוייטנאמים תחמנים, לא נעים לטייל אצלם” ואנחנו עוברים לפנטז על יעד אחר. נראה, אולי תצליח לסתור את הדעה הקדומה הזאת…
יובל
-
ליאור,
שנתיים עברו מהטיול המשפחתי שלנו לויאטנם. הזרעים נשתלו עם הטיול של אחווה ונבטו עם יערי. ויאטנם נפלאה. עקבתי אחריך בפייסבוק וכולי געגועים.
אנחנו סגרנו הכל מפה עם חברה מקומית לפי הרצונות שלנו והכל תקתק.
לא נתקלנו ביחס תחמני , אולי משום שטיילנו עם מדריך צמוד.
הנופים , התרבות, האוכל. מומלץ בחום.
טל
-
ברוכים הבאים!
עקבתי אחרי התמונות היפיפיות שלך בזמן אמת, כך שממש מתבקש להצטרף לסיפור!
רבקה
-
היי ליאור
גם אני פה. הצצתי לך קצת בפייס ועכשיו אני פה.
טרם הייתי בויאטנם . חלק מתמונות שלך עושות לי דאג’וו לטיול אחר שלי במזרח. אם אחזור למזרח זה יהיה לויאטנם ואם אפשרי יהיה, אז גם לבורמה.
מתה על הנופים של הטרסות.
תודה על השיתוף, ממתינה בסבלנות להמשך
לימור
-
גם אני כאן – גוד איבנינג ליאור,
ויטטנאם הוא יעד חלומי בבחינתי,
רק בשביל לראות מפרץ הלונג הייתי נוסעת,
ממשיכה לעקוב בסקרנות רבה,
ליליה
-
שמחה לחוות שוב את ויטנאם לאחר 4 שנים. לדעתי אחת היפות ,המיוחדות והמענינות ביותר במזרח.
מחכה להמשך שיהיה בוודאי רווי חוויות ותמונות

-
בוקר טוב ויטנאם ובוקר טוב לכולם
שמח שהצטרפו רבים ועוד מעט נבקש מאייר ויטנאם שישנו את סוג המטוס מאירבוס 321 למטוס גדול יותר.
אלעד (אחלה שיר),רחל,אורנה,יובל (חביבים מאוד הויטנאמים),טל,רבקהלה,לימור,ליליה ומיכל. ברוכים הבאים
נקווה לסיים את המנהלות וההסברים היום
רקע
משפחה עם שני ילדים 15 ו-18 ומכיוון שיש גיוס באופק אז זה גם טיול גדול אחרון כרגע וגם השפיע על נושא הטיסה
התארגנות
לשאלתך רחל,הטיסות נסגרו סביב ינואר 2017.ואנסה לפרט איך אני בדקתי והחלטתי על המסלול והטיסות.
בויטנאם לא נוהגים לבד ועקב אורכה של המדינה והתשתית התחבורתית הבעייתית יש חשיבות רבה ללוגיסטיקה של המעברים.כיום בפייסבוק ובאינטרנט יש המון מידע והמון קבוצות אבל צריך להזהר גם מהמידע שיש.לא כל המלצה מתאימה למשפחה ואין דין המלצת תרמילאי על המלצה של משפחה ולכן השיטה שלי הייתה כזאת
מצאתי 4 סיפורי טיול שיאפשרו לי להבין מי נגד מי.ומה שחשוב בסיפורים הנ”ל היא הנקודה שהם היו מפורטים מחד אבל לא היססו גם לכתוב על מה שלא בסדר בעיניהם וזה חשוב מאוד כדי להבין במה דברים אמורים.הבלוג של יערי החלוץ ובנוסף הבלוג המצוין של נרוש ושני סיפורים של חברים שלי שאינם נמצאים באינטרנט.רשמתי את המסלולים והמלונות של כל אחד מהם וניסיתי להבין מה אהבו ומה לא אהבו.
לדוגמא:כל נושא ההגעה לסאפה ורכבת הלילה שמאוד התלהבתי ממנה בהתחלה שינו קצת צבע שצללתי פנימה ולבסוף הבנתי שבשבילנו הסיפור הזה לא מתאים כי רוב הסיכויים שהיה כרוך בלילה לבן שהיה מקשה לתפקד אח”כ (ואני יודע שחלקכם ישנתם טוב ברכבת……..איש איש וטעמו)
דוגמא נוספת:סוכנים רבים וטואן בינהם די מנסים לסחוב אותך לאזורים בצפון שאינם סאפה או לטיול בחזרה מסאפה להאנוי עם נסיעות רבות והבטחות כאלה ואחרות.אני שקראתי ובררתי ושמעתי גם על אכזבות הבנתי שלנו זה לא מתאים ולכן כל הנסיעות לסאפה וחזרה להאנוי נעשו עם ואן פרטי והיו מבחינתנו הצלחה גדולה.
מסלול:
השלב הבא הוא תכנון המסלול.יש המון אופציות והלוגיסטיקה לא פשוטה.בגדול רוב הטיולים שראיתי לשבועיים היו עם נחיתה באנוי וחזרה מסייגון (הו צ’י מין) או להפך.אם כי יש כאלה שמסתפקים רק בצפון ובמרכז ומוותרים על הדרום.
יש הרבה ויתורים כואבים שצריך לעשות וכל אחד שיעשה את החיתוכים שלו רק קחו בחשבון כי הטיול איננו המרוץ למליון ומומלץ מאוד לתכנן גם מקומות שקצת אפשרי לנוח בהם כי ימים של טיסות פנים או נסיעות ארוכות יכולים מאוד לעייף
המסלול שלנו:
לבסוף לאחר חיבוטים גדולים החלטתי על נחיתה בהאנוי ,יום למחרת סיור בהאנוי ואז הסעה פרטית לסאפה והגעה לאחר כמעט 6 שעות נסיעה (בכביש טוב מאוד) לסאפה.3 ימים מלאים בסאפה (שרבים טענו שהיא מסחרית אבל אנחנו עפנו עליה) שבסיום האחרון שבהם חזרה ישירה להאנוי ולינה בה.למחרת השכמה מוקדמת ונסיעה של 5 שעות למפרץ האלונג.לילה על הסירה ולמחרת חזרה ברכב להאנוי שוב 5 שעות.
בבוקר מוקדם למחרת טיסת פנים לדאנאנג שליד הויאן ועכשיו נושמים……..
פסק הזמן שלנו היה בהויאן היפה 4 ימים שלאחריהם שוב מגבירים את הקצב
טיסת בוקר לדאלאת שני לילות בדאלאת וטיסה לסייגון ליומיים מלאים (לילה אחד) ואח”כ להונג קונג ליומיים והבייתה.
יש עשרות וריאציות אפשריות וכל אחד ירכיב את הפאזל שלו
ועכשיו אחרי כל המלל הזה
שיר נוסף מהסרט הנהדר של בילי קריסטל
כמה תמונות לנשמה ונמשיך עם המלל

-
טוב,עכשיו שיש מסלול גולמי צריך לסגור טיסות ולמצוא סוכן,ליצוק תוכן במסלול
להכניס לתנור,להוסיף אבקת אפיה ולחכות כמה חודשים…….
סוכן:
אז בפרק הקודם נתתי את השני גרוש שלי למה לבחור בסוכן מקומי.אז מקריאת הסיפורים עולה לו שמו של טואן והנציג שלו בארץ אודי שרבים רבים מזמינים דרכו אבל לאחרונה ישנם עוד כמה כמו דיויד מסוכנות באמבו ואחרים.אנחנו מסיבות משפחתיות הזמנו דרך החברה הישראלית עולם נסתר שחיברה אותנו עם פוטפרינט.במקביל ביקשתי הצעות מעוד שני סוכנים כדי לראות שהמחירים שקיבלתי הגיוניים ומפה המשכתי עם פוטפרינט שהינדס את הטיול לפי רצונותיי.
מדריך מקומי:
מקריאת הסיפורים עולה כי היו מקומות שהמדריך היה מיותר ולכן איש איש וטעמו אבל בהחלט בחלק מהמקומות אפשר לבד
ההמלצה שלי: לא לוותר על סיור מודרך של כמה שעות בהאנוי ובסייגון אבל למקד את המדריך במקומות שמתאימים לכם.בהויאן ובדאלאת אפשר בהחלט לוותר על מדריך חוץ כמובן מהפעילויות שכל אחד מארגן לעצמו בהם (בהויאן היינו חצי יום בכפר הירקות וחצי יום במקדשים עם המדריך בדאלאת סיור האיזי ריידר ובסייגון סיור הלילה על הווספות)
מלונות:לי זה היה מאוד קל.הכנתי אקסל עם הבחירות של 4 המוסקטרים שעליהם התבססתי,בדקתי אותם בבוקינג וביקשתי מהסוכן שלי שיזמין 2-3 אופציות שנראו לי
לא היו בכלל נפילות עם המלונות.יצאנו מאוד מרוצים
מתי מטיילים:מקריאה שלי הבנתי כי בתקופת החגים יותר מומלץ לטייל מאשר ביולי-אוגוסט אבל גם אז מזג האוויר יכול להיות הפכפכך.היה לנו כנראה מזל שברוב הזמן היה מזג אוויר נוח יחסית.אמנמם בסייגון הויאן והאנוי היה ימים חמים מאוד אבל לא היו ימי גשם וסופות שקלקלו
לא כתבתי שהטיול שלנו נערך בין סוף ספטמבר לאמצע אוקטובר
טיסות בינלאומיות:מכיוון שהיה לנו גיוס שלא ידענו מתי יהיה אז הפרמטר החשוב לנו היה עלות הביטול (בחישוב עם הביטוח החדש של 80% החזר) ולכן החברה היחידה שהייתה אפשרית היא אל על.בשאר החברות דרשו דמי ביטול מלאים ובאל על עלות הביטול (לפני החזר ביטוח) היא 300 דולר ולכן נבחרה אל על למרות שנשבעתי שנה שעברה שלא אטוס איתה יותר
שילמנו 1200 דולר לאדם על טיסה להאנוי (קונקשן של 3 שעות בהונג קונג והמשך עם קטאי),סייגון -הונג קונג עם ויטנאם אייר ואחרי יומיים הונג קונג תל אביב.
הפעם יש לי רק מילים טובות על הטיסה.הלך חלק
טיסות פנים:היו לנו 3 כאלה עם ויטנאם אייר שהזמין לנו הסוכן בעלות של בערך 100 דולר לכרטיס.גם כאן הכל תיקתק כמו שעון
תותים ליד דאלאת להפסקת 10

-
מנהלות אחרונות ולדרך
ויזה-צריך,כדאי להצטייד במכתב מהסוכן+2 תמונות פספורט ו-25 דולר לאדם.עושים זאת בשדה התעופה בהאנוי .נדמה לי שלחודש ימים
סלולר:כמו כולם רכשנו כמה סימים מקומיים בשדה התעופה ששימשו לגלישה ושיחות מקומיות.עם הארץ תקשרנו בעיקר דרך הווטסאפ.עלות זניחה ולנו הייתה קליטה בכל מקום שהיינו.
חיסונים:צריך.כדאי לגשת למרפאות המטיילים ולהתיעץ שם (אנחנו עשינו במכון מור ובמרפאה של בית חולים מאיר.תלוי באיזה קופה אתם)
אפשר להמריא ?
עד שנגיע לדבר האמיתי,עוד כמה תמונות ומחר ממריאים

-
הי ליאור
איזה פתיחה מהממת !
אחרי שהייתי הקיץ בתאילנד , נפתח האופק אצלי למזרח וויאטנם זו בהחלט יעד עתידי
מחכה להמשך