ממה מיה, פרננדו והמתבגרים עושים את שוודיה
-
מיקה,
אני מאד אוהבת לקרוא על הטיולים שלך. בקיץ הבא חשבנו על טיול זול והתכנון הוא לנחות בגדנסק ולהתחיל לטייל לאורך הים הבלטי. בתכנון המקורי היו רק המדינות הבלטיות, אבל כעת אולי ניקח מטאלין גם שייט לילי לשוודיה, נטייל ונחזור.
אפשר שאלה על ריגה?
האם יש מה לעשות בריגה עם ילדים?
כמה ימים היית ממליצה להשאר בה?
האם התחושה בה נעימה ובטוחה?
תודה רבה,
עידית.
-
מיכל – גם אני הגעתי, ונהנת מכל תמונה,
יעד ממש שווה לטיול משפחתי,
תפסתם שלכת מדהימה,
מאוד אוהבים טיולים שלכם (והליווי המוסיקאלי)
ליליה
-
יפה – איזה יופי של רעיון. בכלל לא ידעתי שקיימת אפשרות שייט בשוודיה. נשמע ממש מיוחד ובטוח יהיה יפה.
עידית – תודה על התגובה. אני שוקלת אם לספר קצת על ריגה. במידה ולא יהיה לי כח לפרט, אכתוב לך בפרטי.
ליליה – איזה כייף שהגעת לסיפור שלי.
התגעגעתי….
-
אני מאד אשמח אם תשקלי לספר קצת על ריגה. מצאתי בינתיים את הסיפור של רובי ושל איריס. מתכננת להיות שם שבוע בקיץ.
-
ריגההיי עידית,
קצת על ריגה.
עיר מאד יפה, קומפקטית. אם משתכנים בחלק העתיק אז הכל ברגל ויש גם תחבורה ציבורית נוחה לשכונות שמעבר לנהר.
נהדרת לטיול זוגי, לא בטוחה לגבי ילדים, את זה לא בדקנו. ינינה הייתה שם עם ילדים בקיץ.
הטיסה לשם הייתה זולה במיוחד – רק 80 יורו, הלוך ושוב לכרטיס.
נסענו בעקבות סיפור תעלומה כלשהווזה נתן לנו מתווה בסיסי לטיול.
ישנו במלון welton במרכז העיר העתיקה.
הגענו רק ליומיים וחצי לזה קצר מדי. היה חסר לנו יום אחד נוסף.
העיר העתיקה כאמור יפיפיה, הרבה בתי קפה, מסעדות, חנויות מזכרות בסגנון קצת שונה, דגש רב על אומנות מקומית של סריגה ורקמה.

-
בין העיר העתיקה לעיר “החדשה” מפריד פארק Kronvalda – פארק יפהפה, בטח ובטח בעונת השלכת, אשר לכל אורכו נמתחת תעלת pilsetas.
אפשר לשוט על התעלה ובכלל זה מקום נהדר לכל המשפחה.

-
ריגה מפורסמת בשל רובע האר-נובו. יש ברובע ובעיר בכלל כ800 בתים בסגנון האר-נובו שהיה נפוץ באירופה בתחילת המאה שעברה ובעצם שיטוט ברובע, בעיקר ברחובות Elizabetes ו Alberta, מהווה סיור במוזיאון אדריכלות פתוח.
הבתים מעוטרים בקישוטים, אורנומנטים, דמויות וחיות מפוסלות ואפשר לשחק עם ילדים בחידון בסגנון “מי הראשון שמוצא את הצפרדע או את הדרקון”.

-
גם בעיר העתיקה אפשר להמשיך ולשחק בחידונים. אני למשל חיפשתי רבות את החתול השחור, סימלה של העיר.
אם הילדים שלך חובבי חתולים, אזי ריגה היא בדיוק העיר עבורם. הבניין עליו מתנוססים שני חתולים שחורים זקורי זנב, היווה מקור לאגדות רבות וכיום הוא אחד מסמלי העיר ובשל כך יש בעיר הרבה חנויות מזכרות המוקדשות לחתולים.

-
בריגה, על אף שאחה הקטן יש שפע של מוזיאונים. עלות הכניסה אינה יקרה והמוזיאונים מעניינים במיוחד לחובבי עיצוב או/ו היסטוריה. ישנם כמה מוזיאונים שיכולים לעניין מבוגרים וילדים כאחד:
- מוזיאון השוקולד של ליימה – מקום מקסים ומה שמיוחד בו לטעמי זה אריזות השוקולד הנוסטלגיות המיוחדות והמעוצבות
- מוזיאון הרוקחות – נמצא במבנה עתיק שמוסיף לקסם של מוזיאון הקטן והנחמד
- מוזיאון האופנה – נראה ממש נחמד, אנחנו הגענו ממש בסגירה וביום של הלפת תערוכה אז פספסנו.
- מוזיאון המלחמה שנמצא במגדל אבק השריפה המרשים.
- מוזיאון הפורצלן
- מוזיאון האר נובו הנהדר שנמצא בדירה אמיתית ברובע האר נובו
יש עוד כמה מוזיאונים כגון מוזיאון הכיבוש, הצילום, העיצוב, לאמנות לטבית…. לא בדקנו.

-
לסיכום:
המלצה על petergailis מסעדה לטבית טעימה אשר הגימיק שלה הוא אוסף עצום של תרגולים
על bake berry בית קפה-קונדיטוריה סוף הדרך. צמוד למלון המצוין שלנו.
ועל מסעדת פועלים בשוק הדגים המקורה (חלק מהשוק המרכזי של ריגה – לשעבר מחסן של צפלינים. מקום שחובה לבקר בו) – אכלנו שם לחמים עם דגים מלוחים ומעושנים, זול ועם טעם של ילדות.
פתאום שמתי לב כמה ריגה העתיקה דומה לגמלה סטן בשטוקהולם. לא מפליא מכיוון שבשנת 1621 נכבשה העיר על ידי מלך שוודיה, ושוודיה שלטה בעיר עד שנת 1710.
אז כעת אני סוגרת מעגל של מסע סביב הים הבלטי שהחל בקיץ בגמלה סטן של שטוקהולם ונגמר בסתיו בעיר העתיקה של ריגה.

-
בוקר טוב מיקה
ריגה שלך בשלכת נראית מזמינה מאד.- תמונות מקסימות!!!
יש בה הרבה דברים שאני אוהבת גם חתולים , גם פסלים, גם ציורי קיר
גם מוזיאונים מעניינים.
בקיצור העלית אותה על המפה כשלפניך זכור לי רובי היה באיזה פסטיבל.
תודה לך על המידע המפורט.
רחל לבון
-
בוקר טוב רחל,
ריגה אכן מעניינת, יש הרבה מה לחקור בה, גם בהיבטים של יהודים, קומוניזם ועוד.
אנחנו התמקדנו בעיצוב ואדריכלות וכמובן שגם באוכל וזוגיות...וגם פתרנו תעלומה מלפני מאה שנה...על זה כמובן אכתוב בבלוג.

-
תודה רבה מיקה על המידע,
עזר לי מאד.
ושאלה אחרונה ברושתך.
אני בעוונותי טבעונית האם אמצא מה לאכול בריגה או שמא אגווע ברעב?
-
מיקוש יקרה,
ככה “לבלבל את האוייב”?? לא הבנתי איך ריגה קפצה לכותרת של שבדיה… לרגע חשבתי שגם העיניים קופצות, לא רק ריגה…
הקישורים בסוף משובחים והתמונות שלך מקסימות ועושות חשק לעמוד על המשמר לטיסות ב 80 יורו, אבל בזמן חופשות בית ספר.
תודה!
אורנה
-
אורנהלה, תודה על הליווי ועל הפרגון.
לא התחשק לי לפתוח שרשור מיוחד ליומיים וחצי שלנו בריגה, אז צירפתי את המידע לשוודיה. מי שיחפש חומר על ריגה, סביר להניח שיגיע אליו.
עידית – ריגה רק עושה את צעדיה הראשונים בנושא הטבעונות, כך שמענו מבעלת בית קפה טבעוני אליו הגענו במקרה. לדבריה יש מעט מאד מסעדות ובתי קפה טבעונים בריגה. אני יכולה להמליץ בחום על בית הקפה בו אכלנו, שמו Bhajan Cafe והוא נמצא ברובע האר-נובו ברחוב Antonijas iela 10

-
מיקה,
תודה רבה על התשובה והמידע

-
for you
-
תודה על המידע המפורט.
נראה יעד נחמד לטיול זוגי.
-
תודה רבה חן,
ריגה אכן יעד נהדר לסופ”ש זוגי.
בסופו של דבר אף פירטתי על הטיול שלנו, בסיכום שפתחתי במיוחד, כמה הודעות למטה.

-
סיפור טיול מקסים על יעד לא שיגרתי, תודה על השיתוף: יש תכנון באופק!