התעייצות עם מומחי סקוטלנד לגבי מסלול הטיול בקיץ!!!
-
מבקשת חוות דעת על מסלול מאוד ראשוני של 3 שבועות בסקוטלנד וצפון אנגליה בקיץ זוג +2 ילדים.
טיסות הלוך חזור למנצ'סטר של איזיג'ט. (כבר נרכשו)
1. לינה בשדה תעופה במנצ'סטר.
2. 2 לילות יורק.
3. לילה אחד ב Bamburgh , במטרה לעשות שייט בבוקר ל Fame islands.
4. 3 לילות באדינבורו.
5. 4 לילות באבימור.
6. 4 לילות בפורטריי באי סקיי.
7. 1 לילה בפורט וויליאמס.
8. 2 לילות באזור לוך לומונד.
9. 3 לילות ב Lake district,
ובבוקר נסיעה לשדה תעופה במנצ'סטר, טיסת צהריים.
מה דעתכם?
מה הייתם משנים?
מאוד רוצה להגדיל את כמות הלילות באזור פורט וויליאמס לא יודעת על חשבון מה....
תודה רבה לכל העוזרים.
-
היי. קודם כל ממש כיף לכם 3 שבועות בסקוטלנד!!!
אכן הייתי מוסיף לילות בפורט וויליאם על חשבון: לילה 1 ביורק מספיק.
2 לילות באדינבורו מספיק גם בתקופת הפסטיבל בתנאי שהמיקוד הוא טבע.
במידה ואתם מטיילים באוגוסט אז פאפינים לא תראו באיי fame. סיכוי גדול יותר שתראו אותם בשייט מהאי מאל. ולאי מאל אפשר להגיע במידה ואתם לנים באיזור גלנקו דרומית לפורט ויליאם.
לכן אולי שווה להוריד את הלילה באיזור איי fame ובמקום להוסיף לילה בגלנקו.
-
תודה רבה אלון.
מה הסיכוי שיהיו פאפינים בסוף אוגוסט באי מל?
לגבי איי פארן ללא פאפינים השייט לא כדאי? כי הבנתי שאפשר לראות שם גם כלבי ים וציפורים נוספים.
לגבי אדינבורו זה הדבר היחיד שאני לא יכולה לשנות כי כבר הזמנתי לינה, הכוונה ללכת גם להופעת טטו ומקסימום תמיד אפשר לנסוע לסטרלינג.
לגבי יורק, אתה כותב שמספיק לילה אחד, כלומר רק יום טיול אחד בלבד. כי ביום המעבר לאדינבורו התכוונו לבקר בטירה אנוויק וב Holy Islands.
אז אם אני אשנה לפי המלצתך זה יהיה ככה:
2. 1 לילות יורק.3. 2 לילות לוך למונד
4. 3 לילות באדינבורו. – לא ניתן לשינוי.
5. 4 לילות באבימור.
6. 4 לילות בפורטריי באי סקיי.
7. 3 לילה בפורט וויליאמס/גלנקו.
8. 3 לילות ב Lake district,יוצא שיש לי נסיעה מאוד ארוכה מיורק ללוך למונד.
וגם נסיעה מאוד ארוכה מפורט וויליאמס או גלנקו לאזור האגמים.
מה דעתך?
הדירה שהזמנתי באדינבורו היא דרך airbnb, מנסיונך אם אני פונה ישירות לבעלת הדירה ניתן לשנות תאריכים?
תודה מראש על העזרה.
-
מבין שאתם נוסעים בסוף אוגוסט. עם כך אין סיכוי כלל לראות פאפינים בשום מקום. הם נעלמים מהאי הבריטי עד תחילת אוגוסט. ג’ני הצליחה לראות אותם ליד האי סטפה בחוף המערבי של האי הבריטי בתחילת אוגוסט.
ברור שיש מה לראות מעבר לפאפינים ב איי FARNE אבל כלבי ים ושאר ציפורים תוכלו לראות למשל בסלע בס, והנה לך פתרון ליום טיול מאדינבורו במידה ואתה לא יכול לשנות את הלינה שם.
כנ”ל אפשר לראות באיים הקרובים לאי מאל ואפילו יותר דרמטי שם מבחינת הנופים והחי.
הגישה שלי שעדיף את הכי הרבה ימים להקדיש לשיאי הטיול וזה ללא ספק סקוטלנד. לכן לגבי יורק לדעתי מספיק יום אחד. אתם יוצאים בבוקר מנמל התעופה של מנצ’סטר ותוך שעתיים אתם ביורק ומבלים שם עד הערב כולל. למחרת עוזבים לטיול כפי שתכננתם ביום המעבר לאדינבורו.
עכשיו, מאיפה הגיעו 2 הלילות בלוך לומונד לאחר יורק? הבנתי ממך שאחרי יורק אתם באדינבורו.
הייתי משאיר את 2 הלילות בלוך לומונד אחרי גלנקו ואז הכל יסתדר לכם גם מבחינת הנסיעות.
-
שוב תודה רבה לך..
מקודם כתבתי מיוזר של בעלי בטעות…
הבעיה היא שהזמנתי 3 לילות באדינבורו לתאריכים מסויים דרך airbnb , לכן הכנסתי 2 לילות בלוך למונד לתכנון לפני אדינבורו- המלצת לי לצמצם 2 לילות אחד מיורק ואחד מאיי פיראן.
מה שאתה ממליץ אני מבינה שזה הכי טוב. אני אנסה לכתוב לבעלת הבית באדינבורו אולי תסכים לשנות לנו תאריכים, מנסיונך זה אפשרי?
ואם לא מה אתה מציע?
תודה מראש על העזרה.
-
שלום אלון.
התעייצות נוספת…
הצלחתי לשנות את התאריכים בדירה באדינבורו. (לאחר התכתבות, בעלת הדירה הייתה מאוד נחמדה ושינתה ללא עלות נוספת)
עכשיו המצב הוא כזה:
2. 1 לילות יורק.
3. 3 לילות באדינבורו. – לא ניתן לשינוי.
4. 4 לילות באבימור.
5. 4 לילות בפורטריי באי סקיי.
6. 3 לילה בפורט וויליאמס/גלנקו.7. 2 לילות לוך למונד
8. 3 לילות ב Lake district,לא מוצאת דירה מתאימה בגלנקו.. כל מה שמוצאת תפוס…
האופציה הנראת לי שמצאתי דורשת ממני לשנות את הסדר ל:
2. 1 לילות יורק.
3. 3 לילות באדינבורו. – לא ניתן לשינוי.4. 3 לילה בפורט וויליאמס/גלנקו.
6. 4 לילות באבימור7. 2 לילות לוך למונד
8. 3 לילות ב Lake district,עד כמה זה קריטי???
ושאלה נוספת:
ראיתי שלגבי אבימור הדעות חלוקות , חלק כותבים שמאוד אהבו וחלק פחות.
חשבתי אולי להוריד ל 3 לילות ובמקום להוסיף באזור האגמים ל 4 שהבנתי שהוא מאוד יפה.
מה דעתך?
תודה רבה מראש.
-
הי
החלוקה החדשה נראת גם בסדר. יהיה לך קצת יותר נסיעה מאבימור ללוך לומונד אבל נראה לי סביר.
אם תסתדרי עם דירות בכל המקומות האלה, נראה אחלה תכנון.
לא הייתי באגמים, אז לא יודעת מה לייעץ. מבחינת טיולים, יש באזור אבימור הרבה אגמים ומסלולי הליכה מהממים.. האזור אכן פחות מרשים אם משווים לסקאי או אזור גלנקו.
עוד אופציה זה אולי דוקא להוסיף לילה לאזור של לוך לומונד במקום לאבימור, ואז אולי גם יהיה יותר קל עם הלינה, כי ראיתי שאחרי ההגבלות של השבוע, יש את אלה שמגבילים ל 3 לילות.
-
מבינה את ההתלבטות בעניין אבימור, אולי בית באזור אבל לא באבימור עצמה, אולי מחוץ לשמורה. אנחנו בילנו 3 לילות בשמורה המרחקים לא גדולים, רק חלפנו באבימור היתה תחושה שהיא לא שייכת לכל הסיפור הסקוטי… לעומת עיירות תיירותיות אחרות שהשילוב בין האותנטי לתיירותי היה מאוזן.
-
באיזו עיירה ישנת באזור אבימור?
האם תוכלי לשלוח שם של דירה או לינק?
המון תודה על העזרה...
-
דווקא באזור לוך לומונד מצאתי. הבעיה שלי זה באזור גלנקו.. הלוואי והדירה שלך הייתה פנויה בתאריכים שאני צריכה, אבל ככה תהיה לי סיבה לחזור

באבימור יש המון מבחר, איפה את ישנת? תוכלי בבקשה לשלוח שם של דירה.
-
אנחנו ישנו באבימור, אבל אם אני זוכרת נכון, כן היתה דרישה של שבוע שלם. אבל תבדקי..
-
הי, אין לי המלצה על דירה, היינו עם קרוואן ישנו שני לילות ליד לוך מורליך, ולילה אחד צמוד לשביל הפסלים שליד לוך אינטש.
-
היי,
מסכים עם דיאנה לגבי החלוקה החדשה. ממש לא קריטי.
אנחנו מאד אהבנו את איזור אבימור במיוחד כשיש ילדים. נכון, פחות דרמטי אבל קסום כמו כל איזור אחר בסקוטלנד.
לטעמי תתמקדו בסקוטלנד ותסתפקו ב 3 לילות באגמים. לשם תמיד אפשר לחזור. פחות מסובך מלחזור לסקוטלנד. -
תודה רבה לכולם על העזרה .
הוחלט על מסלול הבא:\
2. 1 לילות יורק.
3. 3 לילות באדינבורו. – לא ניתן לשינוי.
4. 4 לילות באבימור.
6. 3 לילה בין גלנקו לאובן. (זה מה שמצאתי)7. 2 לילות לוך למונד
8. 3 לילות ב Lake district.בטוח שברגע שאני אגבש מסלול אתעייץ שוב.
בתור התחלה: אנחנו מאוד אוהבים לעשות שייט, באילו מקומות הכי מומלץ? אפשר כמה…
תודה מיוחדת לאלון ולדיאנה (כמה חבל שהדירה של מיכל לא פנויה
, אפילו בעלי שלא מתעניין בתכנון הטיול התלהב!!! ) -
מבחינת שייט קצר, אנחנו עשינו בכמה מקומות: באי סקאי בdunvegan יש שייט קצר של חצי שעה בסירה קטנה של 4 אנשים לראות כלבי ים.. היה מאוד מוצלח.
ב elgol גם בסקאי שייט קצת יותר ארוך, ומגיעים לאזור שאי אפשר להגיע ברגל ושם יש לך שעתיים לטייל ואז שייט בחזרה.. גם שם רואים כלבי ים וציפורים בדרך.
השייט האחרון היה בלוך נס, לא זוכרת בידיוק כמה זמן זה היה, אולי שעתיים.
שמחה שהסתדרת עם המסלול. הזמנת כבר לינות בכל המקומות?
-
כן הזמנתי.
כמעט כולם בבוקינג, באדינבורו ב arbnb קיבלתי כבר אישור, ובין אובן לגלנקו הזמנתי מאתר של כפר נופש עצמו – עדיין אין אישור (מקווה שיהיה בסדר).
אהבת את השייט ב ELGOL, אני חושבת שקראתי עליו בסיכום טיול של אלון..
ושוב תודה רבה.
-
תוכלי לצרף קישור ללינה באזור גלנקו?
תודה
-
רק הזמנתי. עוד לא קיבלתי אישור…
זה האתר: http://www.appinholidayhomes.com/
-
אבדוק תודה