ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפןן מזרח אמריקה קיץ 2018

פורום צפון אמריקה
    9
    24
    13106
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • doulanit
      doulanit נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו זוג הורים עם 3 מתבגרים(בזמן הטיול – 18,14.5,12.5)ומתכוונים לנסוע לצפון מזרח ארהב למשהו כמו 25 יום. השילוב מבחינתנו צריך לכלול אטרקציות ופעילויות ולא רק טבע ונופים. עוד אין לי שלד של כל יום אבל רציתי להתייעץ בגדול על שתי אופציות: מאחר ואורלנדו אצלנו מחוייבת, ואני מאוד רוצה את מפלי הניאגרה, חשבתי על ניו יורק, חצי האי קייפ קוד, בוסטון ההרים הלבנים, ברלינגטון, הרי האירונדק, “אלף האיים”, מפלי הניאגרה, אגמי האצבעות, העיר וושינגטון ומשם טיסה פנימית לאורלנדו. השאלה הראשונה היא האם שווה לנחות בניו יורק ולחזור מאורלנדו ואולי בכלל ממיאמי (לא מוצאת טיסות נורמליות מאורלנדו) או ששווה לקחת טיסת פנים מאורלנדו לניו יורק ולקנח את הטיול בכמה ימים בניו יורק. 

דבר נוסף, טיסות פנים, איך בדיוק מזמינים אותן, והאם יש להזמין מהארץ?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לטעמי יש שני סוגים של טיסות פנים:

כאלה שמחוברות לטיסה הבינלאומית – למשל טיסה מאורלדנו לישראל דרך ניו יורק, הטיסה מאורלנדו לניו יורק היא כמובן “טיסת פנים”, אבל מבחינתנו היא חלק מהטיסה הבינלאומית

טיסות שעומדות בפני עצמן, כלומר לא קורות בתחילת או בסוף הטיול אלא באמצע

במידת האפשר את הטיסות שמחוברות לטיסה הבינלאומיץ כדאי להזמין כחלק מכרטיס הטיסה הגדול. השיקול העיקרי הוא שיש אחריות יחסית ברורה של מוכר הכרטיס להטיס אתכם מאורלדנו לישראל. בעוד שאם מדובר על שני כרטיסי טיסה שונים, האחריות של הראשון היא רק להביא אתכם לניו יורק והשני לישראל. זה לא רק איחורים אם יש. מה קורה למשל אם שבועיים לפני מודיעים לכם שהטיסה מאורלדנו לישראל בוטלה ובמקומה יש טיסה מאוחרת יותר בשלוש שעות (מה שאומר שתפסידו את הטיסה לישראל)? תוכלו כמובן לבטל ולקבל חזרה את הכסף על הטיסה מאורלדנו לניו יורק, אבל זה לא עוזר לכם כי זה לא קשור לטיסה מניו יורק לישראל.

לעומת זאת טיסות פנים עצמאיות – אני מעדיף להזמין בנפרד ובשלב הרבה יותר מתקדם בתכנון הטיול.

היתרון שלך הזמנה כחלק מהכרטיס הגדול – כל תנאי הכרטיס הגדול תקפים עליו. ובכלל זה למשל מזוודה חינם (לטיסות פנים זה לרוב 25 דולר למזוודה – תלוי בחברה)

החסרונות:

כל תנאי הכרטיס הגדול תקפים עליו ובכלל זה דמי השינוי/ביטול. יתכן שטיסת הפנים לבד הייתה עולה רק 100 דולר. אבל דמי השינוי של הכרטיס הגדול הם 250 דולר. כלומר שינוי של טיסת הפנים הרבה יותר יקר מלזרוק את הכרטיס לפח ולקנות חדש (אבל אי אפשר כי אז תאבדו את הטיסה מישראל)

בנוסף אתם מוגבלים לחברת תעופה שהיא חלק מהברית של הטיסה הבינלאומית. אולי חברה אחרת מציעה טיסות טובות יותר? זולות יותר? בשעות נוחות יותר? משדה אחר?

צריך לזכור שעד הקיץ יש עוד המון המון זמן ויתכן שתרצו לשנות את התוכנית. נניח אפילו שאתם נעולים על לסיים באורלדנו ל-5 ימים ולכן תאריך הטיסה לאורלדנו “חקוק בסלע”. אבל מאיפה? עכשיו אתם חושבים שמאיזור וושינגטון. אבל אולי אחרי שתתכננו יותר את הטיול תחליטו שדווקא מהניאגרה ושתעשו מסלול שונה?

בגדול מבחינת מחיר – טיסה בינלאונית לקיץ כדאי להזמין כבר היום (או בחודש הקרוב). לעומץ זאת טיסת פנים – סביר שעוד כמה חודשים המחירים לא יהיו יותר גבוהים (אין התחייבות כמובן).

לגבי חזרה מאורלדנו לניו יורק:

בהנחה שטסים הלוך לניו יורק (ולא לבוסטון) אני הייתי מעדיף להתחיל את הטיול בניו יורק, משם לצאת למסלול אוטו, ומאורלדנו לטוס לישראל (עם חנית ביניים בניו יורק, פרנקפורט או כל מקום אחר). 

מבחינות רבות אורלדנו זה שיא הטיול ואחר כך קשה לחזור ל”תלם”

בנוסף הן החלק של ניו יורק מעייף (המון הליכה) והם החלק של אורלדנו מעייף (ימים מאד ארוכים). פיצול לתחילת וסוף הטיול עשוי להיות נוח

ושיקול אחרון – היומיים הראשונים של הטיול מאופייננים בעייפות וג’ט לג ששולטים בנו. יותר קל לספוג אותם בעיר גדולה מאשר “בדרך”. בעיר תמיד אפשר לבלות בחוץ יותר שעות או פחות על פי מצב העייפות, להתפצל (חלק חוזרים למלון לנוח וחלק מבלים עוד), או לצאת בבוקר מוקדם (ב-6 או קודם בגלל הג’טלג) לחפש אוכל או משהו אחר (בהרכב מלא או חלקי). ב”כפר” כל זה יותר בעייתי.

בכל מקרה חשוב לזכור שהטיסה לא חייבת להיות לניו יורק. אפשר להתחיל בוושינגטון או בבוסטון – לשתיהן יש שפע טיסות מאירופה ולבוסטון גם ישירה (אלעל). 

ואגב, יש גם טיסות ישירות ולא יקרות למונטריאול (או יותר יקרות לטורונטו) ואפשר גם לבנות טיול מעניין משם.

בעת תכנון המסלול חשוב לשים לב שתקבלו רצף הגיוני. לא בהכרח הרבה ימים מסוג אחד ברצף. חשוב לשים לב לימי השבוע או לחגים (החג היחיד בקיץ זה ה-4 ביולי).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • rinisco
          rinisco נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני חושבת שהמסלול שרשמת עם כל המקומות + אורלנדו -יצא לכם צפוף.

אנחנו עשינו את המסלול הזה (בלי אורלנדו ) ב 26 ימים.

אבל עדין לאורלנו בטח תקדישו 5-7 ימים.+טיסת פנים שלוקחת זמן.

את יכולה לקרוא בבלוג שלי ולהתרשם מהחלוקה לימים..

רינת

• doulanit

תודה רבה על התגובה המפורטת.

חשבתי על השלד הבא, האם הוא היגיוני?

יום 1– נחיתה בניו יורק. מאחר ועוד לא יודעת טיסות משאירה את זה פתוח

יום 2 – 5 ניו יורק

יום 6 – נסיעה ושיט מניו יורק לחצי האיפ קייפ קוד לינה: פרובינסטאון

יום 7 – יציאה מבפובינסטאון לבוסטון לינה: בוסטון

יום 8 – טיול בבוסטון לינה: בוסטון

יום 9 – יציאה מבוסטון להיוון נורת’ קונאוי לינה: נורת’ קונואי

יום 10 – טיול בהרים הבלנים לינה: נורת’ קונואי

יום 11 – נסיעה מערבה מנורת’ קונואי צפונה להר וושינגטון. לינה: נורת’ קונואי

יום 12- נסיעה לברלינגטון לינה: ברנגטון

יום 13 – נסיעה ושיט מברלינגטון להרי האדירונדק לינה : לייק פסיד

יום 14 – חציית ההרים מערבה לאלף האיים לינה: אלכנסדרההיי

יום 15 – טיול באלף האיים ונסיעה למפלי הניאגרה לינה : מפלי הניאגרה

יום 16 – טיול במפלים, אגמי האצבעות לינה: אתיקה

יום 17 – נסיעה לוושינגטון, הרשי בדרך, לינה : וושינגטון

יום 18 –  וושינגטון לינה: וושינגטון

יום 19 – טיסה פנימית לאורלנדו

יום 20-25 אורלנדו

יום 26 – טיסה חזרה לארץ . מאורלנדו? מיאמי? ניו יורק?

האם זה היגיוני המסלול? 

• אנשיםטובים

טיול ראשון שלכם לארה”ב? כולכם או חלקכם? נסיון בטיולים רציניים באירופה או במקום אחר יש? נסיון בטיול ארוך?

בגדול נראה לי בעייתי מדי וטיפה צפוף. לא מאד צפוף, אבל צפוף

יום 6 – נסיעה ושיט מניו יורק לחצי האיפ קייפ קוד לינה: פרובינסטאון

בבוקר צריך לשכור רכב, להעמיס, לצאת מהעיר. פרוצדורה של שעה-שעתיים בקלות. וצריך לזכור שנסיעה ראשונה תמיד לוקחת יותר זמן (כי עוד לא רגילים מספיק).

גוגל טוען שהנסיעה מניו יורק לפרובינסטאון תיקח 5:30 שעות. אבל זה מאד לא מדוייק כי גוגל לא סופר פקקים, טעויות ניווט, עצירות לדלק או שירותים, ולפעמים גם מניח נסיעה במהירות גבוהה מהמהירות המותרת. כלומר באופן ריאלי יותר מדובר על סדר גודל של 7 שעות. בתוספת של שעה לפרוצקדורה של שכירת הרכב וכו’ מדובר כבר על 8 שעות (או יותר) של “תנועה”. בואו נוסיף גם חצי שעה לעצירה לצהריים איפשהו ואנחנו כבר ב-8:30 שעות

בהנחה שביום יש פחות מ-12 שעות (מרגע שיצאנו בבוקר מהמלון ועד שרוצים לעשות שוב צ’ק אין), זה אומר שיש לנו רק כ-3 שעות לטייל ביום הזה. ואם היום שלכם קצר יותר (למשל כי יוצאים לדרך רק אחרי 9 בבוקר) זה משאיר עוד פחות.

שלא לדבר על ארוחת ערב מתי שהו.

בקיצור זה יום שרובו המוחלט מוקדש לנסיעה. הרבה לטייל ביום הזה לא תספיקו.

לא יודע על איזה שייט דיברתם, אבל אני בספק אם יכנס

יום 7 – יציאה מבפובינסטאון לבוסטון לינה: בוסטון

כולל פקקים וכו’ תניחו שלבוסטון תגיעו רק בסביבות 12 או אחרי. זה לא נורא כי גם מחר יש בוסטון, אבל זה לא שיתהיו בבוסטון ימיים אלא פחות. זו עיר נהדרת שיש לה המון מה להציע. אפשר בהחלט להסתפק ביום וחצי (וזה גם מה שאני עשיתי בטיול שלי בקיץ), אבל תוותרו על המון ממה שיש בעיר

יום 15 – טיול באלף האיים ונסיעה למפלי הניאגרה לינה : מפלי הניאגרה

יום מאד קשה. מאלכסנדריה ביי ועד לניאגרה יש 6 שעות נסיעה (כולל מעבר גבול). זה מתיש בפני עצמו

תלוי איזה סוג של שייט או טיול באלף האיים תרצו לעשות, אבל לא תצאו לדרך לפני 12 אני מניח ואולי גם הרבה אחרי. נוסיף גם ארוחת צהריים ונקבל שנגיע לניאגרה אי שם בין 6 ל-8 בערב. תספיקו להסתובב קצת ואולי גם את השייט, אבל לא הרבה מעבר.

יום 16 – טיול במפלים, אגמי האצבעות לינה: אתיקה

מהניאגרה עד לאיתקה יש כ-4 שעות נסיעה. אי אפשר להספיק גם את הבוקר בניאגרה, גם אגמי האצבעות וגם איתקה. כלומר אפשר, אבל בפועל לא תראו כמעט כלום באצבעות.

יום 17 – נסיעה לוושינגטון, הרשי בדרך, לינה : וושינגטון

עוד יום של 7-8 שעות נסיעה ארוכות. והרשי בעצמו לא כזה מעניין. זה נחשב אתר לילדים קטנים ולא לנוער וצפונה. בקיצור יום ארוך ודי מבוזבז

יום 20-25 אורלנדו

לא יודע על איזה ימי שבוע מדובר. קחו בחשבון שלמרות שלכאורה יש 6 ימים נטו (7 לילות) באורלדנו בפועל כנראה שזה אומר 4 פארקים. 4 פארקים זה לא מעט, אבל זה מתוך 7-10 פארקים שיש באיזור (תלוי איך סופרים).

בסך הכל כל הקטע מרגע שעוזבים את ההרים הלבנים ועד אורלדנו דחוס מדי. יש לכם 3 ימים עתירי נסיעה שלא מספיקים לראות בהם הרבה.

בתנאים הקיימים אני חושב שהמעבר באגמי האצבעות פשוט מיותר. אם כבר מהניאגרה תנסו לנסוע ישירות לוושינגטון. הרי גם ככה לא תספיקו כלום באצבעות אז לא חבל על הקילומטרז’? אני בטוח שעם קצת נבירה בחומר ויעוץ בפורום אפשר למצוא נקודות עניים בדרך מהניאגרה לוושיגנטון.

אבל אני חושב יותר מזה – אין טעם לנסוע מהניאגרה לוושינגטון. אני חושב שצריך לשקול מסלול שונה או תוספת טיסות.

אפשרות 1 – מאלף האיים עוצרים באגמי האצבעות, משם לניאגרה ומשם טיסה לוושינגטון

אפשרות 2 – ויתור על וושינגטון. מאלף האיים עוצרים באגמי האצבעות, משם לניאגרה ומשם טיסה לאורלדנו

אפשרות 3 – להתחיל בוושינגטון (או ע”י טיסה לשם, או מניו יורק ישר לנסוע לשם) ואז ניו יורק->בוסטון...->ניאגרה->אורלדנו

• liritulla
                liritulla נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם, 

אתם צריכים לדעתי גם לבחון האם הנוער שלכם מתעניין בטיול שיש בו כל כך הרבה נופים. אולי צריך לאזן גם עם השאיפות שלהם ואולי איזנתם כבר, אינני יודעת. 

אגמי האצבעות זו מילה כל כך כללית – מדינת ניו יורק מכילה 11 אגמים כאלו. לכן צריך להתמקד אם בכלל עוברים באיזור הזה – בדברים שמעניינים אתכם.

אני ביקרתי באזור זה במוזיאון הזכוכית של קורנינג – שווה ביותר, לדעתי גם לנוער. 

הרבה מבקרים בווטקינס גלן – 19 מפלים בשביל טיול, שמעתי הרבה המלצות. 

דבר נוסף – מפלי ניאגרה זה משהו מדהים, כל דבר אחר יחוויר מולם. גם המפלים באיזור אית’קה (ראיתי שניים) הם לא אותה ליגה, ויסלחו לי אוהביהם. 

לא הייתי בקייפ קוד אבל לא בטוחה אם יעניין נוער. למיטב זיכרוני היא סוג של סטייה “ימינה” (מזרחה) במפה, שמאריכה לכם. תשקלו ותוכלו להרוויח עוד זמן בבוסטון המרתקת והמעניינת (שאני מאוד אוהבת). 

ביום  11 של הר וושינגטון חשוב שיהיו לכם אלטרנטיבות – פעמים רבות מזג האוויר לא מתאים לעלייה להר. (לנו למשל לא התמזל מזלנו בעניין.)

• doulanit

טיול ראשון שלנו לארהב. הילדים ואני עוד לא היינו בארהב, בעלי היה אבל תמיד מהעבודה וזה לא ממש נחשב….

עשינו עד עכשיו טיולי כוכב של שבועיים באירופה

אז שיניתי לפי ההצעות. ויתרתי על וושינגטון וזה התכנון החדש :

ניו יורק – 4 ימים

יום חמישי – נסיעה לקייפ קוד, לינה 

יום שישי – קייפ קוד

יום שביעי – נסיעה לבוסטון

יום שמיני – עשירי – בוסטון

יום 11 – נסיעה להרים הלבנים

יום 12 – מטיילים בהרים הלבנים

יום 13 – נסיעה לאגמי האצבעות

יום 14  – מטיילים באגמים

יום 15 – נסיעה למפלי הניאגרה

יום 16 – מבלים במפלי הניאגרה

יום 17 – נוסעים לבופאלו ולוקחים משם טיסה לאורלנדו.

לוקחת באפר של עוד יום שיתבזבז פה ושם או שנוסיף לאטרקציה כזו או אחרת

אורלנדו – 7 ימים שבתוך זה מחושב הטיסה בה מגיעים

מאורלנדו הביתה.

סך הכל 28 ימים

יותר היגיוני?

לגבי התמהיל, כמובן שדיברתי עם הילדים וראינו מה רוצים, מבחינתינו שייט לראות ליוויתנים זו אטרקציה, כמו גם אם נגיע להרשי או לקורנינג, גם ראפטינג, או סירה או יום באגם זה אטרקציה שלא נדבר על מפלי הניאגרה.

ברור שמבחינת הבן שלי בעיקר אורלנדו זה הקטע, אבל גם שם מתכננים ימי מנוחה ולא רק פארקים.

• אנשיםטובים

מבחינת כמות הטבע – אין לכם הרבה. 

ניו יורק – הורדתם יום. לא יודע איך טסים ומה שעת ההגעה. אם נוחתים ב-5 בבוקר (טיסה ישירה) אני סופר את זה כחצי יום. עד שמגיעים, בזבוז הזמן בהשארת המזוודות, אולי קצת סידורים (אפילו לקנות כרטיס אוטובוס זה יכול לקחת 20 דקות בפעם הראשונה), והעייפות בערב. אם נוחתים אחרי 14:00 כבר לא נשאר כמעט בכלל יום.

אז בפועל ירדתם לשלושה וקצת ימים. זה יחסית מעט לניו יורק. אפשרי אבל מעט (ברור שצריך לעשות פשרות – אלו החיים).

ניאגרה – רוב האנשים מקצים לניאגרה פחות מ-24 שעות. הנסיעה מאגמי האצבעות לוקחת כמה שעות. אם בבוקר יוצאים ישר לניאגרה אז אין בעיה למחרת על הבוקר לצאת מהניאגרה. כלומר אפשר לקחת טיסה מבאפולו כבר ביום 16 החל מ-12 בצהריים. התפנה לכם יום.

בסך הכל – טיול בהחלט סביר

• jardine
                      jardine נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי מעביר יום מבוסטון לטובת ההרים הלבנים

קייפ קוד

בצ׳אטם בפיר הדייגים תוכלו לראות כלבי ים chatham cape cod fishing pier

מול חוף המגדלור בצ׳אטם יש אי קטן שעליו גם נמצאים כלבי ים, קצת קשה לראות מהחוף, אבל החוף יפה ושווה ביקור קצר

chatham lighthouse beach

בפרובינסטאון היינו כמה שעות בחוף ים שנמצא מחוץ לעיירה, כמה דקות נסיעה

Race point beach

אולי יתמזל מזלכם ותראו כרישים בחוף וכלבי ים 

• doulanit

לא הורדתי יום בניו יורק פשוט לא ציינתי את יום ההגעה. הכוונה ל 4 ימים נטו בניו יורק.

אני ממש מבואסת מהמסלול. אני מרגישה שהרבה נסיעות ולא מספיק רואים / חווים. קראתי את הסלולים המשולבים מהספר ארהב מזרח/ נטע דגני, והיא מכניסה הרבה יותר במסלול אומנם מעגלי אבל בפחות זמן. אז חשבתי לקחת מסלול משלוב כזה שלה, ובלי החזרה ולרווח באמצע, ככה שעדיין יוצא לאיזור 18 ימים, רק נראה לי שרואים יותר ומגוונים יותר. 

יום ראשון – הגעה לניו יורק, לינה:ניו יורק

ימים 2-5 : ניו יורק , לינה : ניו יורק

יום 6: נסיעה והגעה לקייפ קוד, לינה: פרובינסטאון

יום 7-8: טיול בחצי האי קייפ קוד, לינה: פרובינסטאון

יום 9: נסיעה לבוסטון, לינה: בוסטון

יום 10: טיול בבוסטון, לינה: בוסטון

יום 11: נסיעה מבוסטון להרים הלבנים, לינה: נורת’ קונוואי

יום 12: טיול בהרים הלבנים לינה: נורת’ קונוואי

יום 13: נסיעה לברלינגטון לינה: ברלינגטון

יום 14: נסיעה ושיט מברלינגטון להרי האדירונדק (שעה נסיעה) +שיט במעבורת (עוד שעה), טיול בסביבה, לינה: לייק פלסייד

יום 15: חציית הרי האדירונדק מערבה לאלף האיים לינה: אלכנסדרה ביי / קליטון

יום 16: טיול באזור אלף האיים לינה: קליטון

יום 17: נסיעה למפלי הניאגרה לינה: מפלי הניאגרה

יום 18: מפלי הניאגרה ומשם לבאפלו טיסה לאורלנדו.

יום 19-24 – אורלנדו לא נעשה את כל הפארקים כמובן, התכנון בגדול על 4 פארקים ו MGM בשילוב ימי מנוחה – נאסא, שופינג וכו’

יום 25 – טיסה מאורלנדו חזרה לארץ

סך הכל מקציבה 28 יום עם אפשרויות של תיקון והישארות עוד יום כאן או שם כשארד בתכנון לרזולוציות קטנות יותר של מה ואיפה בדיוק באיזה יום.

האם זה נשמע היגיוני?

ממש חבל לי על 18 יום לעשות רק מפלים ואגמים ומעט מאוד טבע והרבה מאוד נסיעות. אם המסלול הזה נשמע היגיוני אשמח לעשות אותו במקום...

• מוני
                          מוני נערך לאחרונה על ידי

שלום

רק להעיר לגבי 1000 האיים

יום 15 –מדוע לא לקיים את השייט כבר ביום הזה אחה”צ ?

ואז ביום ה-16 להגיע לפנה”צ לאיתקה שבאגמי האצבעות

לא רואה שום סיבה להשקיע 2 לילות בסביבת 1000 האיים.

מוני

• doulanit

אם זה אפשרי יותר מאשמח!!

ניסיתי לעשות את זה מאוורר ולא לחוץ מידי. 

• אנשיםטובים

בהמשך לדברי מוני הייתי משנה גם את מקום הלינה בתחילת הטיול, מקייפ קוד ל”יבשה” (כלומר לא בחצי האי) לא מומחה לאיזור ואני מניח שהמומחים יוכלו לתת טיפים טובים יותר. הרעיון הוא כפול – לרווח את הנסיעה ביו הראשון כך שאפשר להנות קצת מהדרך ולא לרוץ קדימה (יש כמה אתרים בקונטיקט למשל),

ושוב לצמצם קילומטרז’ בנסיעה לבוסטון כדי להגיע מוקדם יותר בבוקר.

כמו שכבר הזכרתי נסיעה מאלף האיים עד הניאגרה היא מאד בעייתית לטעמי. אבל אם נחבר את זה להצעה של מוני (לשייט יום קודם) אז אפשר לנסות לשלב יום באגמי האצבעות. כלומר הנסיעה מאלף האיים לניאגרה תהיה על פני יומיים עם סטייה לדרום האצבעות.

אגב, אפשר להחלי, את זה בנסיעה קצרה יותר עם עצירה באיזור רוצ’סטר. גם שם יש דברים מעניינים לראות, וזה יחסוך כמה קילומטרים

נקבל משהו כזה:

יום ראשון – הגעה לניו יורק, לינה:ניו יורק

ימים 2-5 : ניו יורק , לינה : ניו יורק

יום 6: נסיעה דרך קונטיקט ועצירות שם. לינה על גבול רוד איילנד מסצוסטס

יום 7-8: טיול בחצי האי קייפ קוד. חזרה ללינה באותו מקום

יום 9: נסיעה לבוסטון, לינה: בוסטון

יום 10: טיול בבוסטון, לינה: בוסטון

יום 11: נסיעה מבוסטון להרים הלבנים, לינה: נורת’ קונוואי

יום 12: טיול בהרים הלבנים לינה: נורת’ קונוואי

יום 13: נסיעה לברלינגטון לינה: ברלינגטון

יום 14: נסיעה ושיט מברלינגטון להרי האדירונדק (שעה נסיעה) +שיט במעבורת (עוד שעה), טיול בסביבה, לינה: לייק פלסייד

יום 15: חציית הרי האדירונדק מערבה לאלף האיים ושייט לינה: אלכנסדרה ביי / קליטון

יום 16: נסיעה לאיתקה ושיטוט באיזור. לינה איתקה/קורנינג, או נסיעה לרוצ’סטר ולינה שם

יום 17: נסיעה למפלי הניאגרה לינה: מפלי הניאגרה

יום 18: מפלי הניאגרה ומשם לבאפלו טיסה לאורלנדו.

יום 19-24 – אורלנדו לא נעשה את כל הפארקים כמובן, התכנון בגדול על 4 פארקים ו MGM בשילוב ימי מנוחה – נאסא, שופינג וכו’

יום 25 – טיסה מאורלנדו חזרה לארץ

לגבי אורלנדו – מה זה 4 פארקים ו MGM? אםגי אם זה השם הישן של פארק דיסני הוליווד סטודיו. זה פארק לכל דבר (אחד משבעת הגדולים). מה שאר הפארקים שחשבתם עליהם?

• מוני
                                מוני נערך לאחרונה על ידי

בעניין 1000 האיים

על מנת שתראי שאפשרי אני מפנה אותך לקטע דיווח בלוגי של הגולשת נורית ש,(עם 3 ילדים לא זוכר גילאים)שהתעכבו ביציאה מהניאגרה הקנדית ובכל זאת הצליחו להגיע לאלכסנדריה ביי בסביבות 15:00 אחה”צ ולקיים את השייט הקצר,

להמשיך ללינה בווטרטון, ולמחרת להמשיך ללייק פלאסיד.

להדגיש בפנייך שאתם סך הכל מגיעים ל-אלכסנדריה ביי מלייק פלאסיד ואילו נורית נסעו קטע דרך ארוך משמעותי מכם.

הנה הבלוג ואת מתבקשת לגלגל עד הפוסט המתאים(אם כי אני חושב שכל הבלוג יכול לסייע) –

http://family.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9 C%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97+%D7%90%D7 %A8%D7%94%D7%91+%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7%9E%D7%91%D7%A8+2010

מוני

• doulanit

תודה רבה!

בהחלט נשמע מקיף יותר ומספק יותר

לגבי הלינה בקייפ קוד, מאחר ואנחנו רוצים את שייט הלוויתנים, וגם הסיורים הרגליים שם נראים ממש נהדרים, לפי מה שקראתי, שווה לישון שם, בכל מקרה הנסיעה מקייפ קוד לבוסטון שעתיים ועם ניקח ענייני דרך (בכל זאת בנסיעה כזאת קצרה עם ילדים גדולים אין צורך אמיתי בעצירות) נגיד שעתיים וחצי, ככה שחשבתי שאפשר בעצם לנצל את הבוקר בבוסטון ואז לא צריך יומיים לבוסטון אלא אפשר להסתפק ביום בבוסטון.

לגבי אורלנדו, עוד לא התבייתנו על פארקים ספציפיים (להניע מתבגרים לפעולה זה קצת קשה...)אבל חשבנו בגדול על הפורמט הזה – פארק אקשן, למחרת פארק מים, יום מנוחה( ביום הזה את נאסא ואולי התפצלות), MGM עם הארי פוטר וזה משאיר לנו עוד פארק שנבחר, אולי דיסני, אולי הפארק בטמפה, אולי אפקוט ועוד יום מנוחה (שופינג, בריכה, בהייה, התפצלות..) ואז חזרה לארץ

• אנשיםטובים

מפרוביסטאון לבוסטון זה ממש לא שעתיים.

על פי גוגל אכן מדובר על שעתיים.

עזבי ילדים ועצירות של ילדים (אגב, גם כשיש רק מבוגרים באוטו צריך לפעמים דלק או שירותים). בוסטון זו עיר גדולה. וככל עיר גדולה יש פקקים בבוקר. אני מניח שהכוונה היא להכנס עם האוטו עד מרכז העיר ואז לחנות שם. אז גם הכניסה לעיר בפקקים, הזמן של החניה עצמה (גם עם מראש הGPS מקונפג לחניון, עדיין מרגע שמגיעים לכניסה לחניון ועד שאתם ברגל מחוץ לחניון זה לוקח זמן). אז בהחלט זה יכול להיות 3 שעות ואפילו יותר.

אורלדנו – MGM הוא מקבוצתץ דיסני. הארי פוטר זה בפארקים של יוניברסל Smile

בכל מקרה אני מציע שתלמדו יותר על איזה פארקים יש. בהחלט יתכן שדווקא בבחירה של 2 או 3 פארקים “בלבד” תהיה תחושת ההחמצה הגדולה ביותר שלכם.

אגב ובלי קשר אם רוצים “אקשן” אז הפארקים באורלדנו הם לא הכתובת. אלו פארקי נושא שחלק ניכר הוא האוירה (דווקא הפארק בטמפה הוא כן אקשן). אז אולי שווה למשל לשלב סיקס פלגז? כן, זה יוריד מהימים בתחילת הטיול (וגם לא בהכרח מסתדר בדרך). אבל גם יתן אקשן, וגם יאפשר פיצול פארקים בים ההתחלה לסוף?

ובהקשר אחר לגמרי של “ממש חבל לי על 18 יום לעשות רק מפלים ואגמים ומעט מאוד טבע והרבה מאוד נסיעות”

אפשר לשנות לגמרי את הגישה. במידה מסויימת מה שלא מסתדר במסלול שלכם הוא הנסיון לטייל בחוף המזרחי (ממש בחוף או קרוב אליו) ולשלב את הניאגרה שלא כלכך קרובה לחוף. למעשה המרחק מבוסטון לניאגרה דומה למרחק מאמסטרדם לברלין  או מפריז למילאנו. אז אם זה עדיין מפריע לכם אפשר גם לשנות.

למשל לוותר לגמרי על הניאגרה. או לעבות את הטיול בצד המזרחי (כלומר יותר ימים בקונטיקט או הרים לבנים או מיין) ובסוף לטוס לניאגרה במקום לנסוע.

לא אומר שזה כדאי. רק אומר שאפשר לשקול את זה.

• doulanit

קראתי את הבלוג וחוץ מזה שהוא כתוב מקסים ונהניתי לקרוא אותו, בהחלט למדתי ממנו הרבה וקיבלתי הרבה רעיונות… גם לאור גילאי הילדים שמאוד דומה וגם סגנון הטיול שעושה רושם שמתאים לסגנון שלנו, 

המון תודה!!! 😊

• doulanit

הטיול עכשיו עם שילובי הרים, ערים, אגמים, מפלים ונסיעות סבירות בגדול, נשמע לי מקסים. אחד הדבים שאני מתחילה להפנים שכדי לחוות כל מה שהייתי רוצה צריך הרבה הרבה יותר זמן(ומן הסתם כסף) מה שאין לנו את האפשרות. לכן תמיד יש פעם הבאה, 😜

הרעיון לפצל פארקים בהחלט נשמע מעניין… כמובן עוד נחקור לעומק את נושא אורלנדו…

תודה רבה !!!

• אנשיםטובים

זמן וכסף והטיול הבא…

בגדול בעיניי יש מתאם די ישיר בין משך הטיול למחירו כשמדובר על שמירת הרמה ואופי הטיול. כלומר ברוב הטיולים שלי חלק הארי מהמחיר זה עלות יומית (לרוב 70-90 אחוז מהעלות) ולכן בגדול טיול של שלושה שבועות עולה כמעט פי אחד וחצי מטיול של שבועיים.

יחד עם זאת, שינוי באופי הטיול בהחלט יכול להשפיע על מבנה העלויות, ובהקשר הזה אני רוצה להזכיר קצב ולא משך.

טיול מתגלגל שכולל הרבה מעברי לינה אומר טיול יקר וזה משתי סיבות עיקריות:

1. לינה ומחייה יקרה בכל מקום. אם יש לנו 3 ו-4 ימים במקום אחד (שלא לאמר שבוע) אפשר לנסות למצוא דירה ב airbnb ודומיו, אפשר לקבל במלון הנחה על שהייה ארוכה ועוד. אבל אם כל יום או יומיים מחליפים מלון זה חייב להיות מלונות ולא דירות מה שמייקר. מעברי לינה דחופים גם הורגים את האפשרות לבישול עצמי ומצמצמים את היכולת לקניות בסופר (עם כל הכבוד לציידנית שמטיילת איתנו זה לא אותו דבר כמו המקרר בדירה). גם עלויות מחייה אחרות יכלו להיות זולות יותר בשהיה ארוכה יותר. למשל בניו יורק המונית מהשדה לעיר (80-120 דולר כתלות בשדה וכמות המזוודות) זו אותה עלות בין אם תהיו בניו יורק יומיים ובין אם תהיו שבועיים. לתחבורה ציבורית יש כרטיס חופשי שבועי שמשתלם לרוב החל מהיום הרביעי בערך. כלומר שבוע או 4 ימים זו אותה עלות של תחבורה ציבורית (לא לזלזל, מדובר על 30-50 דולר ליום למשפחה כמו שלכם)
                                          2. האטרקציות הכי בולטות הן לרוב הכי יקרות (למעט בוושינגטון שדילגתם עליה). הרי ברור שלא נוותר על האטרקציות הבולטות נכון? שייט לוויתנים, הופעה בניו יורק, לומה פארק יקר, שייט למפלי הניאגרה ועוד ועוד ועוד. אבל בין אם נהיה יום בניו אנגלנד או שבוע נלך רק לשייט לוויתנים אחד, ושאר האטרקציות זולות יותר. אם נלך ל-4 פארקים של דיסני המחיר לכל פארק ירד משמעותית. ואם נהיה יותר מ-4 ימים (כלומר נקדיש יותר מיום לכל פארק) המחיר ירד משמעותית. ברמה הקיצונית – ביוניברסל יש מי שקונה כרטיס לקיתור תורים שבקיץ יכול לעלות גם 100 דולר לאדם. לעומת זאת הוספה של ימים לכרטיס יכולה לעלות רק 10 דולר לאדם. כלומר להיות שני ימים בשני הפארקים עם כרטיס לקיצור תורים יעלה סדר גודל של 470 דולר לאדם. אבל להיות 4 ימים בשני הפארקים יכול לעלות 230 דולר לאדם

אז מותר להתחרט ולהחליט שמשנים את הטיול ועשים טיול הרבה יותר איטי ומספיקים הרבה פחות. ועוד שנה/שנתיים/שלוש עושים עוד טיול (אחרי השחרור ולפני הגיוס הבא?)

שוב זה לא שזה מה שצריך לעשות, אבל מותר לשקול הכל. לא חייבים ללכת לפי תבנית קבועה

• raphaelc
                                            raphaelc נערך לאחרונה על ידי

קוראת במהירות את התגובות ומעבר להערות המאוד נבונות לגבי קצב נסיעה ולו״ז שכתבו לך.

אני לגמרי איתך לגבי התכנון של הנסיעה לכיוון קייפ קוד. גם לי יש בנות נוער ואני בטוחה שמאוד נהנה באיזור הזה, עדיין לא היינו אבל בהחלט נהיה בקיץ. איני יודעת מדוע ולמה יש נטייה פה קצת ל”דפדף״  את האיזור הזה. אנחנו אגב לפי התכנון נלון 2 לילות. לילה אחד ליד ניופורט ולילה אחד בהיאניס.

לגבי עניין הסיום בניו יורק, זו גם ההחלטה שלנו. מבחינתנו כמשפחה ההיילייט בסיום זה ניו יורק ולא הפארקים באורלנדו, זה עניין של מקצב טיול וטעם אישי, מעדיפים לסיים עם ניו יורק ולא להתחיל איתה.

מה שכן בהחלט לקחת בחשבון את עניין הג’טלג בנסיעות בימים הראשונים, לנו בגלל הגעה בשעת ערב יש לינה ליד השדה ולמחרת בבוקר השכרת רכב ושני לילות ב״דרך״ לבוסטון, באיזי.

לגבי טיסות פנים, גם אני צריכה להזמין. סאות׳ווסט יפתחו מחר את הטיסות עד לתחילת אוגוסט, אנחנו צריכים יותר לכיוון אמצע אוגוסט ואילך אז נמתין עוד קצת. יש כבר טיסות פתוחות של כל מיני חברות כולל spirit שזה לואו קוסט אבל מאמינה שעוד חודש-חודשיים יהי את כל ה”מבחר״. בכל מנוע חיפוש של טיסות אפשר לחפש ולהתעדכן, את יכולה לסמן התראה ושליחה למייל לגבי תאריכים ויעדים מסוימים, ברגע שיש עדכון זה ישלח לך ישירות למייל.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון