הצנעת הזהות הישראלית/ יהודית בחופשה
-
שלום רב,
האם נתקלתם אי פעם בטיולכם בעולם בכלל ובאירופה בפרט , במקרה בו חשתם שעליכם להצניע את זהותכם כישראלים או כיהודים? ועל איזה רקע ( ישראליות כתכונה או השתייכות דתית )?
תודה
-
המידע נועד לצרכי סקר?
אנשים רבים בעולם אינם מודעים בכלל להפרדה. יהודי=ישראלי או הפוך.
לא יעלה על דעתם שישראלי=ערבי או ארמני=ישראלי
-
בד”כ אין באמת טעם לנסות להתחפש ללא ישראלי, יזהו אותך כהרף עין בכל מקום באירופה.
זה סקר?
-
לפני הביקור האחרון שלי בפאריס השנה, כ"כ הפחידו אותי מהאנטישמיות וכו' שממש חששתי לומר שאני ישראלית.
בפועל, שני אנשים שאלו אותי ואת בעלי מאיפה אנחנו. הראשון, מלצר במסעדה איטלקית, היה בעצמו יהודי עם משפחה בארץ... השני, נהג מונית יליד מרוקו, ניסה לשכנע אותנו שהטיול הבא צריך להיות למרוקו והדגיש כמה הוא מעריך יהודים וישראלים

-
אני הרגשתי מצד היהדות.
בחלקים מאירופה לא בטוח ללכת עם כיפה.
גם בתי הכנסת בחלק מהמקומות מוסתרים ו/או עם אבטחה כבדה.
תלוי איפה.
לגבי הישראליות- בד"כ לא חששתי לומר שאני מישראל גם כשמדובר בילידי איזור המזה"ת. רוב האנשים שפותחים בשיחה נחמדים .
אבל סממני יהדות בולטים זה משהו אחר.
לפחות בחוויה שלי.
בארה"ב לא הרגשתי שיש בעיה בהחצנת היהדות .
השאלה היא כי אתה חושש להגיע לארץ כלשהיא או לידע כללי?
-
לדעתי זה גם עניין של כמה אני בולט בשטח. בשטרסבורג הלכתי לבית הכנסת עם כובע, וחליפה ארוכה ( אני חרדי ). שם החרדים מסתובבים עם כיפות, כובעים וחליפות.
מאידך ביער השחור הייתי עם ג'ינס וכובע מצחייה.( עדיין כמה ישראלים זיהו מייד שאני יהודי. כנראה שיש דברים שאי אפשר להשתחרר...)
לגבי התנהגות ישראלית חושב שעדיף לנסות להשתלב קצת בסביבה ולא לבלוט. בעיקר מסיבה בטחונית ( אנחנו עדיין בגלות
) -
דווקא בשטראסבורג איזה אנטישמי קילל אותי כי הלכתי עם חולצה לבנה במוצאי שבת.
בכללי לא צריך לא להצניע וגם לא להבליט. פשוט להתנהג טבעי. -
לא מסתובבים עם כיפה או עם כיסוי ראש או עם טקסטים בעברית, אבל אם שואלים אותנו מאיפה אנחנו, אנחנו לא מתחזים ליוונים או לאיטלקים.
בכל מקרה, שמתי לב שהמוסלמים מזהים אותנו בלי שום בעיה (כמו שאנחנו מזהים אותם בקלות). והאירופאים לרוב אדישים.
הכי הכניסו אותי לפרופורציה אלה שלא היה להם מושג איפה נמצאת ישראל (בעיקר אמריקאים...)
-
אנחנו טיילנו באוסטריה כמה משפחות יחד וכשהגענו למרכז העיר אינסברוק היתה שם הפגנה פרו פלסטינית , הרימו דגלים של אשפ והשמיעו מוזיקה בערבית, משהו שנשמע כמו איזה קינה..
המחזה היה לא נעים עם ילדים ופשוט התקפלנו וחזרנו לרכבים
לא יודעת אם היו עושים לנו באמת משהו , אבל מאחר והיינו עם ילדים לא רצינו שירגישו לא בנוח