הולנד בסוף מרץ???
-
אנחנו ממש רוצים לטוס להולנד...יש לנו חברים ומשפחה שנשמח לבקר שם וגם לטייל קצת... ולהנות מהאטרקציות שפתוחות בעונה הזאת...בקיץ לא נוכל לטוס ולצערי אנחנו כפופים לחופשות משרד החינוך. מצאתי טיסות במחיר סביר בשבוע שלפני פסח. ישר כשמתחילה החופשה. ראיתי שאפטלינג פתוח ושכבר יש פריחה של צבעונים...נשמע נהדר... אבל...כמה קר יהיה לנו?
הסתדרנו מצויין עד עכשיו עם האלפים הצרפתיים באוקטובר ועם ברלין בדצמבר. .אבל בלי הילדים..מדובר ממש בשבוע האחרון של מרץ..
יש למישהו ניסיון עם הולנד בתקופה הזאת?
-
אל תהססו , סעו. אמנם לא הייתי בסוף מרץ בהולנד , ומנסיון ממקומות אחרים וקרים יותר, מתלבשים בהתאם למזג האויר ומטיילים. אנשים חיים בהולנד עם ילדים ..... סוף מרץ עדיפה בעיניי על יולי אוגוסט (האפשרות היחידה של עובדי הוראה)
-
אנחנו היינו בתחילת אפריל בהולנד לפני כמה שנים וזה היה הטיול הכי גרוע ומאכזב שלנו. היחיד, בעצם. אך ורק בגלל מזג האויר.
היה קר, גשום ומנשב כמעט כל הזמן. לא הגענו לחיטהורן (ממש לא היה מצב לשיט), לא רכבנו על אופניים בהוחה פלואה או בכפר הנופש שלנו, ואפילו בגני קוקנהוף המרהיבים, שהם הסיבה היחידה להגיע להולנד בעונה הזו (נסגרים במאי) – היה לא ממש כיף בגשם השוטף.
אז ברור שמזג אויר זה תמיד עניין של מזל.
אבל במקרה הזה הסיכויים נגדכם.
אני ממש לא ממליצה.
-
מזג האויר זה מאד מאד עניין של מזל. בהחלט יכול להיות מגעיל למדי ויכול להיות סביר למדי
השאלה שחשוב שתשאלו את עצמכם זה מה מטרת הנסיעה וכמה תתאכזבו עם מזזג האויר יהיה מגעיל
אם המטרה העיקרית היא ביקור משפחה וחברים – זה לא תלוי במזג האויר. אז אם יהיה מגעיל תבלו יותר עם חברים ופחות בחוץ.
אם המטרה העיקרית היא טיול, והביקור המשפחתי הוא רק על הדרך – זה עשוי להיות יותר בעייתי
שאלה נוספת היא על מה מוותרים כדי לצאת לטיול הזה – אם בכל מקרה לילדים יש חופש, ואולי לכם יש מספיק ימי חופש לא מנוצלים, והטיסות זולות, וישנים אצל המשפחה וכל הטיול הזה בתקציב נמוך – אז גם אם פחות נצליח לטייל לא הפסדנו הרבה.
אבל אם הטיסות לא כאלה זולות, הלינה היא לא אצל המשפחה ולכן גם זה עולה לא מעט ואתם במצוקת ימי חופש – אז אם לא תצליחו להנות מהטיול תרגישו את הכאב והאכזבה גם בכיס.
-
אנחנו היינו בהולנד לפני 3 שנים לשבוע וחצי באותם תאריכים שאתם חושבים עליהם. אכן היו חמים עם גשם במיוחד באמסטרדם שמאד הפריעו ואכן היה קר יחסית בעיקר בבקרים אח"כ התחמם אבל גם היו לא מעט ימים חמימים ונחמדים וסהכ מבחינת מזג האוויר זו הייתה חוויה שונה ממה שאנו חווים בדרך כלל.
מבחינת הביקור באתרים היה לו ממש טוב כי בכל המקומות שתכננו ללכת היה מזג אוויר טוב כולל אפטלינג וואלאבי. קוקנהוף ועוד.
רק באמסטרדם היום הראשון נפלנו על מזג אוויר נורא אבל בסוף גם זו חוויה.
מצד שלישי בטיול לפני שנתיים באוסטריה בקיץ היו לנו מתוך 16 ימי טיול 13 ימי גשם שממש הרסו את הטיול אז השנה חזרנו ליווי מתקנת שממש תיקנה בגדול.
בקיצור נכון שאולי מזג האוויר לא הכי אידיאלי אבל עם קצת מזל בצד ובגדים חמים ומטרייה טובה זה דווקא יכול להיות נחמד.
הולנד מדהימה בתאריכים האלה ולראייה בקיץ הבא אנו חוזרים לטיול משפחתי גדול שם בשילוב עם המערב התיכון של גרמניה.
אז ב הצלחה ותהנו
רואי
-
מילה על גשמי קיץ מול גשמי חורף
נכון שבהולנד (ובכלל באיזורים רבים בעולם) יורד גשם גם או אפילו בעיקר בקיץ.
אבל בעיניי לפחות יש הבדל בין גשם כשהטמפרטוקה בחוץ 25 מעלות, לגשם כשהטמפרטורה בחוץ 10 מעלות.
ב-25 מעלות הולכים עם בגדים קצרים, ואולי אפילו בגדים שמתייבשים מהר (דרייפיט למשל). כשיורד גשם פותחים מטרייה. אם קצת נרטבים – לא נורא וזה אפילון מרענן. ובכל מקרה חציי שעה אחרי שהגשם יפסיק כבר נהיה יבשים מהשמש.
ב-10 מעלות כבר מתחילים להתעטף חולצה ארוכה, סוויטשירט. הגשם גורם לנו להתעטף עוד יותר במעיל. טיפות גשם שחודרות (למשל כי הרוח מעיפה לפנים, כפות הידיים וכו’) קרות. אם המים מצליחים להכנס מתחת לבגדים (טפטפו במורד השרוולים למשל) זה מאד לא נעים. והשכבות העבות לא מתייבשות מהר כלכך.
אז ברור שגשם גם בקיץ הוא מבאס. אבל בחורף זה הרבה מעבר למבאס בעיניי.
-
נקודה מעולה של אנשים טובים בנוגע להבדל בין גשם בקור לגשם בחום.
חשנו את ההבדל הזה היטב בימי הגשם שהיו לנו באוסטריה ביולי. ביאסו במידת-מה כמובן, אבל לא קרוב אפילו לחוויה שהיתה לנו בהולנד באפריל.
ולדברי אנשים טובים חשוב רק להוסיף עוד נתון: רוח. הולנד מדינת שפלה עתירת רוחות, והשילוב של גשם-קור-רוח (שמאיינת את פעולת המטריה ומגבירה את תחושת הקור) – באמת שמקשה מאוד על בילוי סביר בחוץ.
ושוב – עניין של מזל, וכמו שצייינה בצדק אנשים טובים – גם של עלות הפעלת הרולטה….
-
מחרבת שמחות.
הולנד נמצאת על האוקיינוס ברובה.
השילוב של רוח מהים + טמפרטורה של מעלות בודדות(10 זה כבר חמסין
)-יוצר תחושה של יותר קר ממה שבאמת קר.תוסיפו לזה גשם שעלול לרדת (תמיד עלול לרדת גשם בהולנד -אבל הוא שונה)
והסיכונים של מזג האוויר- גדלים.
אם המטרה ביקור חברים, בילוי במוזיאונים מקורים, ומשחקיות- אין בעיה.
אם המטרה לחוות את הולנד, וניצול ההזדמנות של האופציה עם חברים--שווה לשקול עיתוי אחר.
יתרה מזאת יש אתרים ופעילויות שיפתחו רק ב1.4 ולא לפני כן-צריך להיות מודעים.
צבע השמיים-לעיתים קרובות בין אפור בהיר לאפור כהה
מבחינת לבוש- מלא- כולל צעיפים וכובעים.
תכינו מספיק חלופות טיול לימי סגריר ותבדקו מה פתוח בתקופה שלכם (כולל פסחא 1-2 אפריל 2018)
-
אנחנו טיילנו בפסח בהולנד ונהנו מאוד. הביקור בקוקנהוף היה רק הדובדבן. מזג האוויר האיר לנו פנים ולא ירד גשם בכלל (כנראה ירד בלילות ואני לא זוכר) ולכן יכולנו לבקר אפילו בחיטהורן. מה שכן, היה קר מאוד והשילוב עם הרוחות ההולנדיות היה לא נעים בחלק מהימים. אשתי התקררה שם ולקח לה זמן רב להתאושש. שורה תחתונה: הכל משמיים. תרתי משמע...
-
תודה לכולם!
למרות שרוב הדעות כאן נגד... החלטנו לנסוע...אני והילדים בחופש במילא...בקיץ לא נוכל לטוס ולשנינו זהו לא ביקור ראשון בהולנד...( רק לא בעונה הזאת)..
הילדים יהנו בכל מקרה כמו שאנחנו מכירים אותם..והמפגש עם הקרובים והחברים יהיה מרגש. מבטיחה לכתוב על הטיול אחר כך...למרות שלא נראה לי שאפשר לחדש משהו על הולנד...
-
צחצח טייל בפסח שעבר בהולנד עם משפחתו
אני זוכרת שנהנו ממזג אוויר טוב יחסית וביקרו בגני קוקנהוף
-
אני מהבודדים שהייתי בעד, שמח שהחלטתם לנסוע. אני בטוח שתהנו, כשנוסעים עם חיוך וכוונה להנות , שום דבר לא יקלקל את זה.
-
אכן נהננו מאד בהולנד בפסח בשנה שעברה
לא היה לנו אפילו יום גשום אחד
סטטיסטית אפריל פחות גשום מאוגוסט
אבל עדיין צריך מזל
וקוקנהוף מרהיב – לא לוותר!!!
-
גם אנחנו נהיה בהולנד בחופשת פסח בשבוע שלפני ליל הסדר.
בעבר הייתי באמסטרדם בעונה הזאת של השנה (נובמבר) והקור היה חד בעיקר בלילה.
מצד שני אנחנו עם אוטו צמוד וגם ככה הכל נסגר בשש ונחזור למקום הלינה שלנו בערב. שנה שעברה היינו בסתיו ניו אינגלנד בגשם וקור וגם התנהלנו ככה.
-
חיים- תודה על העידוד:)
אנחנו בטוח נהנה...נבוא מוכנים לקור ויש בהולנד פתרונות לימי גשם…
-
שאלה – גני קוקנהוף נפתחים ב 22 למרץ. כדאי לתאם ביקור ליום זה? או לחכות למחרת? האם הצבעוניים כבר בפריחה מרהיבה מיום פתיחת הגנים? (אנחנו בהולנד רק ב 22-23, שאר הטיול בבלגיה).
-
הצבעונים נמצאים בשיא פריחתם בדרך כלל בחודש אפריל. לא שלקראת סוף מרץ לא תראו פריחה, כנראה תראו בוודאות, פשוט יש התעצמות משמעותית בחודש אפריל. לכן הייתי מבקר בגנים בתאריך ה-23 (כמובן, אם מזג האוויר מתאים).
*אם יש ביום פתיחת הגנים פסטיבל/אירוע מיוחד, אז עדיף להגיע ביום הפתיחה כמובן (לא שידוע לי).