למה לא באלכסנדרפלאץ בעצם ????
-
היי
כרטיסי בונוס נרכשו בהצלחה לטרום כריסמס בברלין עם אמא שלי והבן (10).
זו תהיה פעם שניה בברלין. בלי אתרי חובה .
מחפשת מקום לינה כשהדגש יהיה שווקי חג המולד בעיקר , וככל שאני חופרת , נראה שאיכשהו תמיד עוברים באלכסנדרפלאץ, מה גם שיש בה עצמה שוק שמתאים לילדים ( קרוסלות וכאלה ) .
אז למה בעצם לא ללון בה ?
אני חשה שהיא די מושמצת בין אוהבי ברלין בפורום...רק לא בטוחה שהבנתי למה.
בפעם הקודמת בברלין עברנו בה כמה פעמים להחלפת תחבורה ולא מצאתי סיבה להירתע .
מניחה שעם שוק הכריסמס יהיה שם הומה רוב היום וממילא אין לנו תוכניות להסתובב מאוחר בלילה.
יש סביב חנויות , קניון , פרימרק .
אז אני רואה רק יתרונות. לא ?
מה אני מפספסת ?
החלופה היא לינה בקודאם?
מה יש לעשות שם חוץ מקניות ?
יודעת שיש שם את השוק בכנסיה השבורה.
אבל מעבר לזה , לא עדיף להיות במזרח ?
אשמח לדעתכם
עדי
-
צודקת. באמת למה לא אלכסנדרפלאץ?
אנחנו היינו בברלין שנה שעברה בטרום כריסמס, ובחרנו להתמקם בקודאם. אבל אישית נהניתי יותר מההסתובבות באיזור אלכסנדרפלאץ. יותר חי שם, יותר שמח.…
השוק באזור הקודאם בסביבות 9 וחצי כבר התרוקן, ובאזור אלכסנדרפלאץ היה חיים עד שעות הרבה יותר מאוחרות...גם השוק באלכסנדרפלאץ יותר יפה ומעניין בעיני.
מעבר לזה, כמו שכתבת, יש שם מיני לונה-פארק (ביציאה מהקניון הגדול ששכחתי את שמו), די קרוב לשוק...וזה לא רק קרוסלות אלא הרבה יותר...אנחנו ניסינו את רכבת ההרים ורכבת השדים. בן ה-10 עשוי להינות שם מאד.
-
החלופה ממש לא צריכה להיות הקודאם.
האיזורים הסמוכים (יחסית, נניח 15 דקות הליכה) לאלכסנדרפלאץ מקסימים.
הכיכר עצמה חסרת חן (בעיני) וממש לא מייצגת את העיר הקסומה הזו.
-
הכיכר אכן חסרת חן, אבל-היית לנו ממש נוחה וידידותית לטיול ראשון של שבוע. הסתובבנו עד 11 בלילה בערך, הרגשנו בטח לגמרי. דווקא פגשנו יותר “טיפוסים מפוקפקים” באזור הקו-דם, איך שמתרחקים מהרחוב הראשי.
-
היי עדי
גם אני מתלבטת
אחרי ששהינו פעמיים באזור הקודאם , בא לי לשנות…
אלכסנדרפלאץ לא זוכה פה לאהדה… ובפעם האחרונה ראיתי בו ריכוז גדול של זרים יושבים על המדרכות.. קצת הרתיע…
חשבתי על אזור מיטה
מתלבטת בין
חצרות האקשות , פרידריכשטראסה, פוסטדמארפלאץ
-
תודה על התגובות !
טלי - חיזקת לי את ההרגשה. תודה על מה שכתבת.
נירית - גם אני חשבתי שממש נוח שם מבחינת תחבורה.
לימי - פעם שעברה היינו ליד צ'ק פוינט צ'ארלי. לכאורה קרוב אבל היה מעיק להחליף כל פעם באלכסנדרפלאץ... מבחינתי כבר היה עדיף פשוט ללון שם.
ובמקרה של דצמבר - אני ממש חוששת מהליכה מרובה בקור...ועוד עם ילד שלא רגיל.
וכן , אני יודעת שהיא כיכר די כעורה, אבל חייבת להודות שמקומות רבים בברלין היו כעורים בעיני מבחינה חזותית וזה ממילא לא מה שמגדיר את ברלין = היופי.
לי - אני מקווה שכשיש יריד בכיכר , זה איכשהו נראה אחרת. לפחות זה היה הניסיון שלנו מפעם שעברה כי היינו שם באוקטובר בעת פסטיבל הבירה ודווקא הופתענו לטובה מהאווירה שם .
ההופות -לי פחות מתאים לחורף...
פרידריכשטראסה - פחות התחברתי כדי ממש לישון שם… ומעניין אם גמרו לחפור שם? כי היו שם עבודות מאסיביות.
אולי הייתי שוקלת את פוטסדאמרפלאץ.
סיגל מאוד אהבה וגם אנחנו חיבבנו.
שוב המון תודה לכן
כנראה שכן נלך על מלון קרוב לכיכר אלכסנדר (אלא אם כן נחליט על מלון עם בריכה ויותר פסיליטיס בגלל מזג האוויר)
-
ניריתנירית,
באיזה מלון הייתם ??
תודה
-
ראשית , אני חושבת שאזור אלכסנדר כן מתאים למטיילי חג המולד.
שנית, אני לא אוהבת את הלינה בתוכו.
שלישית- מה שמרחק נסיעה קצר בU מאפשר גם טיפה להתרחק (לכוון מיטה, לא מזרחה) וגם להיות במרחק הליכה סביר ,אם רוצים.
רביעית -דווקא ככל שמתרחקים לכוון פרידירךשטראסה וכו-המחירים עולים

אז מתחיל שווי המשקל על הקורה של מיקום מעולה-מלון טוב- מחיר…..
וכאן לכל אחד העדפות ובחירות משלו.
-
לדעתי אלכסנדרפלץ בהחלט מקום טוב ללינה,
דווקא באזור בית הכנסת הסתובבנו בלילה ולא היה נעים, אנשים מפוקפקים וזנות.
אנחנו היינו במלון יורוסטאר, מיקום מצויין לדעתי, צמוד לכל אמצאי תחבורה וכולל בריכת שחיה מחוממת.
היינו בשווקי חג המולד ואלכסנדרפלץ היה יחסית שוקק וחי (וגדול) ביחס לאחרים.
-
אנחנו לנו בהולידי אין ונהנינו מאד. חדר נוח, ארוחת בוקר טובה מאד וצוות עוזר ואדיב.
-
תודהתודה לכולכם על התגובות והחיזוקים,
מרגישה שלמה יותר עם בחירת המיקום הזה לחורף/שוק חג המולד.
ההולידי אין – כבר שקלתי אותו לחיוב אבל משום מה אי אפשר ללון בו 3 בחדר .
יורוסטאר – יקר יחסית וכפי שאני מכירה אותנו ...לא סביר שנגיע לבריכה ..
אז שריינתי בהמפטון אין של הילטון – מדובר במלון חדש לגמרי , מספר דקות מאלכסנדר פלאץ .
אשוב לדווח איך היה .
עדי
-
עדי
לא מנסיון אישי אלא חברים ומשפחה
הלאונרדו שליד אלכסנדר פלאץ זוכה גם הוא לבקורות טובות מאד ושבחים.
שווה בדיקה
-
מאיירס הוטל - תחנה אחת בטראם מאלכסנדרטראם M2 על פרנצלאוור אלי
-
לפני כמה חודשים היינו בהמפטון בקודאם והיה ממש מעולה, לכן מאמינה שגם האח שלו באלכסנדרפלאץ יהיה מוצלח.
תהנו
-
תודה על ההמלצות וההצעות,
ייבדקו בקפידה !
-
גם אני חשבתי לא... עד שחשבתי שדווקא זו הבחירנ האולטימטיביתאני לא אהבתי את אזור אלקסנדרפלאץ. הוא נראה לי מלוכלך והמוני. אבל אנחנו היינו באביב.
בחורף בברלין קר מאוד. מטיולי החורף שלי במזרח אירופה אני יודעת שעדיף ללון קרוב למרכז. גם מרחק הליכה קצר עלול להיות לא נעים, בטח כשלא לבושים טוב. אנחנו לבושים טוב, מצויידים בביגוד תחתון טרמי כפפות וכו’ ועדיין לפעמים קר מאוד.
את נוסעת עם אמא שלך שאני מניחה שהיא לא סטודנטית צעירה ועם ילד בן 10. אם להם יהיה לא נעים אז חלק גדול מההנאה של הטיול תפגע. הייתי בוחרת את אלקסנדרפלאץ ונמצאת קרוב למושא הטיול.
ושכחת לציין את הdecathlon הענקי בפלאץ

אם בכל זאת את מחפשת אזור נחמד אנחנו היינו בברובע פרנצלאואר ברג (Prenzlauerberg) בברלין, במרחק של 5 דקות הליכה מתחנת הרכבת התחתית שונהאוזר אלה (Schönhauser Allee). בדירה מהממת (לא זולה אבל התאימה למטרות שלנו). חברים שגרים בברלין אמרו שזה אזור מוצלח.
-
בחירת מקום לינה לחורףמנדי
תודה על התגובה ,
אכן – הכוונה בשאלה שלי היתה לגמרי ספציפית למטרת טיול חורף וחג מולד.
כבר כיסינו אתרי חובה בביקור הקודם בברלין , כך שאין פה עניין לטייל הרבה אלא יותר להנות מהשווקים והאווירה, קצת שופינג וכו’.
בטוחה שבכל זאת גם נטייל קצת …. בטח נגיע לבדוק את ההופות בחורף…
ונקפוץ לעוד שכונות שלא הגענו אליהן בביקור קודם – אבל זה תלוי כמה קר יהיה ..
אנחנו מגיעים מצויידים בביגוד טרמי ,אבל בהחלט טוב שיש דקטלון צמוד למקרה של חוסרים…
ובכלל … חיפושים העלו שיש באזור הכיכר גם חנות תחפושות מגניבה , TK MAXX ועוד כל מיני כאלו שבתכנון שלנו בבנק המטרות להצטיידות ...
אז נראה לי שאחנו מסודרים וסגורים על הכיוון הזה של אלכסנדרפלאץ.
-
ממליצה על השוק ב Spandau.
שוק גדול עם אווירה מיוחדת והופעות חיות.
יש שם מעין לונה פארק קטן עם מתקנים לילדים.
-
השוק ב Spandauתודה !
בדיוק שוקלת את השוק הזה ליום ראשון !
ממה שאני מבינה , ההגעה פשוטה? נוסעים במטרו ?
-