הכוונה בבקשה לכוכב בקוסטה דל סול ספרד
-
ערב טוב לחברי הפורום היקרים.
בשבוע האחרון של נובמבר נטייל זוג באזור.
נחיתה במלאגה בראשון 12.40 בצהריים ביום ראשון והמראה בחמישי ב13.30.
כנראה נעשה את זה טיול כוכב כשהמחשבה היא לעשות אות במרבלה (נראית כמרכז גיאוגרפי של המקומות המעניינים..)
כיוון שזמננו קצר ויש הרבה מה לראות מבקש את עזרתכם בתיעדוף של הדברים שיש לראות כי ברור שלא נספיק את רוב מה שיש לאזור להציע..
יש למעשה 3 ימים מלאים:
ביום הראשון-טיול עיירות. לאן??
יום שני חשבתי על גיברלטר.
ביום השלישי רוצים את אחת משמורות הטבע שבאזור עדיף שיכלול מסלולי הליכה קצרים ונופים-איזו שמורה מומלצת?
אודה לעזרתכם למקד את המסלול!
תודה לעונים
-
הייתי מאוד שמחה לעזור לך, הייתי ברצועת בקוסטה דל סול לפני 24 שנים כך שמה שאגיד בטח לא יהיה רלוונטי.
ממה שזכור לי היינו בקורדובה,גרנדה,מרביה מהממת יקרה בטירוף, בגילברטר עלינו במונית להר הקופים והשקפנו על טנג'יר
למעשה שם חוויתי את אחד הסיוטים של חיי.
לפני 24 שנים כשלא היה אינטרנט, gps
היה לי ברור שנחתנו במלגה כי כך היה כתוב על הכרטיס-ת"א-מלאגה.
הורדנו חברים עם כל המזוודות בשדה התעופה,בזמנו היה צורך להגיע שעתיים קודם, נסענו לתדלק בתחנה הצמודה לשדה.
ביציאה מהתחנה הייתה צומת T, ימינה טורמולינוס שמאלה מאלגה.
ההיגיון אמר לי שמאלה למלאגה, נכנסנו לאוטוסטרדה שהלכה והתרחקה משדה התעופה, הלחץ התחיל להשפיע, טעות אחר טעות גרמה לנו להתרחק יותר ויותר מהשדה.
לשדה הגענו בשניה האחרונה כשהחברים אשקרה מעכבים את הטיסה. אני לא יכולה לתאר את מה שעבר עלינו.
זוג צעירים חסרי ניסיון,אפשר לומר גם חסרי ידע(בטח שלא היה אתר למטייל), וגם חסרי כסף, זה היה סיוט.
כשחזרתי הבנתי נקודה מאוד חשובה שליוותה אותי הלאה.
הנחיתה הייתה בטורמולינוס לא במלאגה, כשם ששדה התעופה בן גוריון לא נמצא בתל אביב.
היה לי צורך לשתף.
תודה לטכנולוגיה המתקדמת.
תהנו.
-
אני דווקא הייתי משנה כיוון ולא מתמקמת ליד החוף. בסוף נובמבר החופים כבר הרבה פחות אטרקטיביים. אני הייתי בוחרת או באזור גרנדה או באזור רונדה. מסייגת – אנחנו התמקדנו באזורים הדרומיים יותר ולא הגענו לגרנדה. הסיבה שאני בכל זאת מציעה אותה – היא יפה, קרובה לקורדובה, קרובה לסיירה נבאדה, שאולי יתמזל מזלכם ותוכלו קצת לטייל בה. אם תרצו תוכלו לעבור בעיירות החוף שצפונית למלאגה, למשל נרחה, בדרך ממנה או אליה.
לגבי רונדה – א. היא מקסימה בפני עצמה. ב. יש בסביבה עוד הרבה כפרים לבנים אם רוצים לעשות יום טיול. ג. אפשר לעשות מסלולי הליכה בסביבה הקרובה. בראש ובראשונה ירידה למפל וטיול לאורך הנחל אבל יש עוד לא מעט. ד. היא במרחק נסיעה יחסית סביר בשביל יום בסביליה או יום בגיברלטר (הייתי מוותרת).
-
אם יש לכם 3 ימי טיול- תתמקדו ואל תתפזרו.
ו...אני ספקנית לגבי האטרקטיביות של מרבייה בנובמבר (עיירת חוף מובהקת)
אולי מלאגה עצמה (למרות שאישית, אני לא אהבתי אותה, אבל זה יותר פרקטי בהתחשב בעונת השנה מחד- והטיול הקצר מאידך).
-
מנסיון של לפני 20 שנה…
מרבלה עיירה יפה (של עשירים) אין הרבה מה לעשות במקום בערב.
אנחנו עשינו טיול מתגלגל של שבוע, אבל לטיוטל כוכב הייתי חושב על :
גרנדה וביקור באלהמברה + Sierra Nevada
סביליה וקורדובה.
אפשרי גם Setenil de las Bodegas
בנוגע ללינה , אולי לינה בטורמולינוס יחסוך לכם קצת נסיעות,
בעיקרון האזור מאוד מתאים לטיול מתגלגל
-
אבל יש להם 3 ימים עם נחיתה והמראה ממלאגה.
-
מטורמולינוס
-
המחשבה על מרבלה היא לא כי אנחנו רוצים ים אלא כי גיאוגרפית זה נראה במרכז המקומות עליהם קראתי כאן בבלוגים ו כיוון שנראה הגיוני שמזג האויר בחוף יהיה נעים יותר מאשר באזור הררי כמי רונדה.
כמו שיונית אמרה הכוונה באמת לא להתפזר כיוון שהטיול קצר..
-
לדעתי אתם טועים בשיקול שלכם.
א. הגובה של רונדה הוא בערך 730 מ׳ מעל פני הים. מהבחינה הזו זה כמו להגיד שאתם מעדיפים לטייל בראש פינה ולא בצפת משיקולי מזג אוויר. סביר להניח שיהיה קצת קר יותר אבל בעיני לא משהו שמשנים בשבילו תכניות.
ב. חלק מהטיול שלכם בכל מקרה יכלול הרים. לפי מה שתיארת – כנראה יומיים. זה טוב לטייל במהלך היום אבל רק לא לישון? חבל על הנסיעות הארוכות.
ג. בהמשך לב׳ – אם אתם ממש חוששים מעליה להרים אז אתם מוגבלים לאזור החוף. בסוף נובמבר הוא לא מאוד אטרקטיבי. בטח לא ביחס למקומות הפנימיים.
ד. אני מאוד אהבתי את רונדה. לדעתי היא ממש מקסימה והיא הרבה יותר מיוחדת מעיירת נופש כמו מרבייה, שאישית לא מצאתי בה שום עניין.
-
מרבייה-עיירת נופש ים וכו,
קשה לי לראות אותה מלאת חיים בנובמבר.
(הייתי באוקטובר וכבר הייתה בדרך לשנת החורף)
לטיול חורף (נובמבר זה חורף) צריך להתייחס אחרת.
או לינה מתגלגלת-ואז יש לכם גמישות במרחקי הנסיעה (לא הלוך וחזור)
בגלל כמות הימים הקטנה- אז להתמקם במקום עירוני שיש בו חיים (הצעתי מלאגה) ומשם להתנייד.
או--- לעשות את המאמץ להגיע לגרנדה וסביבתה ולהרוויח באמת ריח של אנדלוסיה.
יש שלשה יעדים מרכזיים באנדלוסיה שהם “אתרי חובה”
אזור גראנדה +קורדובה
אזור סיבייה
ואפשר גם אזור גיברלטר-נרחה-רונדה וכו.
אם אתם מתמקמים באזור החוף, תוכלו להגיע אל גיברלטר ונרחה ורונדה-אבל תפסידו את הערים המשמעותיות של אנדלוסיה.
שמיכה קצרה.
-
תודה יונית.
בהנחה ומעדיפים כוכב.
באיזה מ3 האזורים היית מתמקמת?
-
חזרנו השבוע מהאזור…
עיירות החוף אכן מתחילות להיכנס ל"שנת חורף..וזה עוד לפני בסיאסטה שגם בחורף קדושה...ובכל זאת מהעיר העתיקה באסטפונה.פורטו באנוז.פריחיליאנה(ממזרח למלאגה).מלאגה עצמה מלאת חיים.בעיקר בשישי-שבת
מומלץ בחום לעלות לרונדה ,סטניל,גרזלמה וזהרה.כולן עיירות נהדרות.בדגש על רונדה.רק לא בראשון...הכול סגור.
אם אתם קרובים למלאגה אז גם גראנדה זה נסיעה של שעה ורבע לכוון.
מוזמנים ליצור קשר בפרטי.הכול עדיין טרי…
בכל מקרה איזור קסום.תהנו!
-
שלחתי.
תודה
-
תודה לכל העונים.
ההחלטה נפלה למרות חלק מההמלצות כן לישון בחוף אולם אכן לא במרבלה.
האם יש הבדל משמעותי בין מלאגה עצמה לטורמולינוס?
האם יש עדיפות ללינה באחד המקומות (נצטרך גם חניה..)
תודה!