ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול יום מלוצרן

פורום אירופה
    5
    8
    3773
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מלך אירופה
      מלך אירופה נערך לאחרונה על ידי

יש לי האפשרות לנסוע באמצע דצמבר לשני טיולי יום מלוצרן: אחד בטוח לטיטליס. עכשיו אני מתלבטת בין נסיעה להר ריג’י, הר פילאטוס, או בכלל טיול קצת יותר מרוחק לגרינדוולד ומשם וליונגפראו. אני רוצה לחוות חורף עם שלג וקישוטי חג המולד. הר ריג’י ופילאטוס הם נטו הרים לשלג וחורפיות ואילו ויונג פראו משלב גם כפר קטן שאומרים שהוא יפה מאוד בחורף (אמצע דצמבר).

שאלה קטנה נוספת, שווה לבקר באמצע דצמבר בסנט גלן?

תודה רבה לכל העונים!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shlomon
        shlomon נערך לאחרונה על ידי

טיול יום מלוצרן ליונגפראו הוא ארוך מידי ולא ראלי בכל עונה. הייתי מציע לבחון טיול למפלי הריין בצפון בשילוב סטיין און הריין או לעמק הלאוטרבורן ראי כאן https://www.masa.co.il/article/%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9 9%D7%A5-%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7 %9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%9E%D7%A7-%D7%9C%D7%90%D7%95% D7%98%D7%A8%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%9F/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ח.ג
          ח.ג נערך לאחרונה על ידי

טיול להר  יונגפראו לא ריאלי  אבל טיול לאזור עשוי להיות ריאלי. תלוי במזג האויר.

עד כמה שידוע לי אם אין בדיוק סופת שלגים שבגללה נתיבי תחבורה נחסמים אפשר להגיע לקליינה שיידג ברכבת. מה שכן צריך לבוש מתאים.

לפני שנים רבות אני יצאתי לטיול יום מאולטון  אחרי שבוע של מזג אויר סוער מאוד וזה היה בחודש אפריל שנחשב לחודש פחות בעייתי.  באותו שבוע לא נסעו הרכבות לאזור. ביום הטיול היה קר מאוד אבל בקליינה שיידג זרחה השמש. הנוף היה מהמם. מוזר אבל ישבו על כסאות נוח בשלג והשתזפו בשמש (מסוכן לבריאות).

אנשים מגיעים לאזור לסקי בחורף אלא שלגרינדלוולד עדיין הדרכים היו חסומות באותו יום אז לא יכולתי להגיע.....

• מלך אירופה

תודה רבה על המידע לשניכם. רציתי לדעת אם להגיע לסנט גאלן או לראפרסויל מציריך לכמה שעות לשווקים בחג המולד שווה את זה?

בגלל שאני ישנה בלוצרן 3 לילות ולילה אחד בציריך האם כדאי לקנות swiss pass או tell pass?

אני באמת לא מבינה מה ההבדל ולמה שניהם יקרים כל כך…

תודה!!

• okmju
              okmju נערך לאחרונה על ידי

אם תיסעי לטיטליס , אין טעם בעיני לעלות גם לפילטוס או לריגי.אין מה לעשות בפילטוס בפסגה  בחורף מלבד הנוף, שבוודאי בטיטליס תהני ממנו ואפילו יותר.

בפיסגת בטיטליס יש גם מערת קרח,גשר תלוי ועוד.

כמובן שחובה מזג אויר בהיר ולא מעונן כי אחרת לא ניתן לראות כלום!!

אגב הפילאטוס ממש בתוך לוצרן ולא נסיעה מחוץ לעיר. 

לגבי הפאסים השונים ממליצה לך לקרוא באתר myswissalps בחלק שעוסק בזה , הם נותנים הסברים מפורטים ומעודכנים מה כלול   וגם ניתן לשאול שם בפורום מומחים מקומיים.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי נוסעת אליהן בגלל שווקי החג.

הייתי בשתיהן-אבל לא בחג המולד.

שווקי חג מולד נראים אותו דבר בכל עיר! אין הרבה הבדל בין לוצרן וציריך בה תהיו במילא לבין סנט גאלן.

מה שכן הייתי מציעה לשקול-נסיעה לברן או באזל- ערים יותר מרכזיות בשוויץ ועם תחבורה נוחה.

אני מניחה שגם שווקי החג יהיו שם משמעותיים יותר.

אם זו המטרה- הייתי קוראת פילוח של שווקי החג היפים ביותר בשוויץ (ותחפשו איזה עיר חוזרת בכמה אתרים)

• מלך אירופה

כן כנראה שהתוכנית לשווקים הללו לא תתממש.. רציתי לדעת אם יש עוד טיול יום שהוא מכוסה ב TELL PASS כי עמק לאוטרברונן לא מכוסה.. שווה לנסוע לbrienz בחורף? ובכללי ריגי או פילאטוס בחורף? הבנתי שהסיכוי לשלג בפסגות באמצע דצמבר לא משהו…

תודה רבה כולם אתם מדהימים!

• ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בה בחורף. יושבת לחוף האגם ממזרח למרגלות ההרים הגבוהים. כשאין ערפל, הנוף בדרך אליה יפהיפה.

טיילנו בטיילת שלה אחר הצהריים  כשלפתע כל האגם התכסה ערפל. הרגשתי כמו בתוך ציור אקוורל.

באמת שכדאיות הטיול תלויה במזג האויר. נחמד גם לטייל לא רחוק ממנה בכפר Iseltwald.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון