אירופה באמצע נובמבר
-
היי לכולם,
ההורים שלי מצאו הזדמנות לטוס באמצע נובמבר לסופש ארוך – חמישי עד שלישי.
אשמח לעזרתכם בבחירת יעד ומסלול כללי –
אבא שלי נמצא באנטוורפן עד יום חמישי, ומשם אמא שלי תצטרף אליו או שייפגשו בשדה תעופה כל שהוא באירופה, והם מחפשים קצת טבע ,קצת מוזיאונים.. בתכלס יהיה להם את שישי, ראשון, שני ושלישי – תלוי מתי הטיסה חזרה.
היעדים שעלו עד עכשיו:
- איטליה – רומא \ ונציה והצפון. מה שחשוב הוא שהם שומרי שבת וכשרות ולכן רומא או ונציה לשבת זה אחלה, מה שכן – הם רוצים קצת טבע. כמה המזג אוויר נוראי בנובמבר באגמים ובדולומיטים?
- קרואטיה – אבא שלי התלהב משמורת פלטיבציה, אבל אין לי מושג לגבי קרואטיה שום דבר – מה המזג אוויר בתקופה הזו? האם יש שם מקום לשומרי שבת?
- דנמרק – נראית להם קרובה לבלגיה, ואז עולות אותן שאלות כמו על קרואטיה.
אשמח לשמוע מה דעתכם על האיזורים האלו והאם יש לכם עוד רעיונות שמתאימים

תודה רבה
-
קצת טבע וקצת מוזיאונים יש בכל עיר גדולה באירופה, ומבלגיה אפשר בקלות להגיע לכל יעד באירופה.
מבחינת שומרי שבת – אוכל כשר אפשר להכין או לקנות מראש, אם הם מחפשים קהילה ובית כנסת זה כבר מגביל יותר. זה יגביל אותם לערים הגדולות ממש. למשל בדנמרק הם ימצאו בית כנסת ואוכל כשר רק בקופנהגן [אא”כ שוב הם יהיו בדירה ויבשלו לעצמם].
אם התקציב מגביל, אפשר לבדוק לאן יש טיסות זולות ואפשרות לינה זולה. אם התקציב לא מגביל, שיחשבו איפה הם הכי רוצים להיות.
-
למה בלגיה\הולנד\מערב גרמניה\צפון צרפת לא עלו בתור אופציות? הרי לטיול שם לא יהיה צורך בטיסה?
-
תודה אוליב!
עמיחי - אמא שלי מצרפת במקור, והם היו כבר בבלגיה והולנד.. אתה צודק שלא צריך עוד טיסה אבל הם מחפשים משהו חדש. מה יש במערב גרמניה? עונה על הצרכים שלהם?
-
במרחק של כ 2-3 שעות נסיעה מאנטוורפן הם יכולים להגיע לכל יעד במערב התיכון של גרמניה.
בקיץ טיילנו בעמק המוזל, אפשר לקרוא על הטיול שלנו כאן (החל מיום 7). אפשרות אחרת – להתמקם סביב קלן. אפשר למצוא במרחב הרבה טבע (למשל בפארק הלאומי אייפל) טירות, מוזיאונים וכו. אם זה מעניין אני יכול לצרף סיפורי טיול.
-
תודה רבה עמיחי! אציע להם ואתן להם לקרוא את הסיפור..:)