ביקור ביוסמיטי - כדאי או לא?
-
אנחנו משפחה בת 4 נפשות. מתכננים טיול בן שבועיים במערב ארה”ב (המסלול המוכר של כביש 1) ובגלל הזמן הקצר אנחנו מאוד מתלבטים אם כדאי לחרוג מהמסלול ליוסמיטי.
חשבנו לסע
סאן פרנסיסקו-יוסמיטי-מונטריי- סנטה ברברה (מוותרים על סן סמיון – את הילדים שלנו זה לא יעניין) – לוס אנגלס (יוניברסל ודיסנילנד באנהיים) ומשם ללאס וגאס.
אנחנו מאוד רצינו לבקר ביוסמיטי אבל היום, כששוחחתי עם סוכן הנסיעות שלנו (שאני סומכת עליו מאוד) הוא אמר שיוסמיטי לא יראה כמו שאנחנו זוכרים אותו, שהוא נשרף וזה כבר ממש לא אותו הדבר.
מה אתם אומרים? כדאי לוותר ולהאריך את הביקור במקומות האחרים או בכל זאת לסע לשם?
-
היי ,
לא כתבתם מתי.
בכל מקרה כדאי מאד מאד.
-
היי,
אנחנו מתוכננים לטוס בספטמבר הבא בתקופת החגים.
היית במקרה ביוסמטי אחרי השריפה, כי הסוכן אמר לי שהפארק ממש נפגע ולא נראה אותו הדבר...
-
היי ,
לא יודע מה הסוכן יודע ומה הוא אומר.
יוסמיטי זה אתר טבע שלדעתי ב TOP 5 של ארה”ב.
ספטמבר עונה טובה ושתיהנו.
עד שתגיעו יפתחו שוב את יער/חורשת הסקויות מאריפוסה..
תעיין באתר של פארק יוסמיטי
-
האם כדאי להגיע ליוסמיטי?
מבחינת נופים והבילוי בפארק עצמו בוודאי שכן. לא ברור לי על איזו שריפה מדבר סוכן הנסיעות, לפי מיטב ידיעתי (יתכן וטועה) השריפות האחרונות בצפון קליפורניה לא היו ביוסמיטי. אם אני זוכרת נכון מהמידע שקראנו בביקור שלנו שם יש ביוסמיטי שריפות כל הזמן, פעם היו דואגים לכבות מיד והיום מאמינים ששריפת חורש היא חלק טבעי מההתחדשות שלו. גם אנחנו ראינו לפני 4 שנים שטח קטן אחד שרוף אבל הפארק כל כך ענק שזה בטל בשישים. יש המון דיונים קודמים על האם יוסמיטי כן או לא בספטמבר (כי הזרימה יותר חלשה או לא קיימת) והרוב לדעתי תומך בביקור בכל עונה.
לגבי המסלול, זו כבר שאלה של קצב שרוצים ומה צריך להקריב כדי לטייל ביוסמיטי. בעיקרון אם אתם יכולים לשנות עדיין טיסות הרי שאפשר להתחיל בל.א ומשם כביש 1 סן פרנסיסקו יוסמיטי ווגאס ואז לא צריך לבזבז זמן על נסיעות הלוך ושוב.
ואז המסלול יראה משהו כמו:
ל.א 3 ימים
כביש 1 יומיים
סן פרנסיסקו 4 ימים
יוסמיטי יומיים
יום נסיעה לוגאס
וגאס 3 ימים
אופציה נוספת שעשה פעם ליאור היא לטוס מסן פרנסיסקו לוגאס.
-
בטיול כל כך קצר, קייצי, הייתי מוותרת. בקרתי שם בקיץ לפני לא מעט שנים, זה הפארק היחידי אליו לא חזרתי מאז מכיון שהוא באמת לא הרשים יחסית למקומות אחרים.
-
היינו ביוסמיטי באפריל 2016 , זוג+2 ילדים, ומאוד מאוד נהנינו .
הגענו ברכב מסן פרנסיסקו.
לנו בלודג בתוך הפארק, אומנם יקר משמעותית ממוטלים אשר על כבישי הגישה לפארק, אך כמעט לכל מסלול טיול עמצאי או/ו מודרך בתוך הפארק הגענו ברגל.
ניתן גם לשכור אופניים לטיול במקום.
היינו 3 לילות – מומלץ.
-
יוסמיטי – אחד המקומות הכי יפים בארה״ב בלי שמץ של ספק. הייתי שם 5 פעמים ואשמח להגיע עוד ועוד. הבעיה היחידה עם הפארק שהוא מאד פופולרי וצריך לשים לב לא להגיע בסופ״שׁ (או חגים) כי אז יש עומסים קשים. למזלנו, השריפות של השנים האחרונות פגעו בשולי הפארק, לא במוקדי התיירות המרכזיים.
-
יוסמיטי נשרף? מאיפה הוא לקח את זה.
אני לא שמעתי על זה בשום מקום ( היינו בתחילת יולי והיה מהמם...ואני לא קראתי מאז שהוא נפגע. היו שרפות בקליפורניה אבל לא ביוסמיטי )אני לא יודעת מתי מתוכנן הטיול אבל כביש מספר 1 סגור כרגע להמון זמן
-
היו שריפות בפאתי הפארק. לא משהו שפגע באיזורים המתויירים. עד ספטמבר שנה הבאה עוד עלולות להיות שריפות, חלילה. זה משהו שקורה כמעט כל שנה. תכינו שתי תוכניות (אחת עם ביקור בפארק ואחת בלי) ותזמינו לינות עם אפשרות ביטול. כשבועיים/שלושה לקראת הנסיעה תתחילו להתעדכן על בסיס יומי באתר הפארק ובדף הפייסבוק שלו. בלת”מים יכולים להיות גם בדמות חסימות כבישים (השנה נחסמו חלקים בגלל סופת שלג לא צפויה כבר בספטמבר), מפולות סלעים.
-
יוסמיטי פארק מדהים. שבועיים זה לא המון זמן אבל ממליצה לנסות להגיע בכל זאת..
-
אני הייתי ביוסימיטי בספטמבר אחרי “השריפה”
יוסימיטי זה מקום ענק והייתה שריפה בחלק מסויים , כשעלינו לגלישר פויינט ראינו שרידים , בשאר הפארק לא היו סימנים .
מי שטייל בזמן השריפה הייתה לו בעיה של ריאות לנוף .
בקיצור זה היה ונגמר, המקום ממש יפה , צריך לקחת בחשבון שיש זמן נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסימיטי וכדי ליהנות מיוסימיטי צריך לפחות שני לילות.