10 ימים בשטוקהולם...?
-
היי,
בקיץ אנחנו טסים ל10 ימים בשטוקהולם,
משפחה גרעינית, עם שתי ילדים (13,16).
ויש לנו כמה שאלות:
הטיסות הישירות עם נורווג’יאן איירליינס טובות? שווה את הכסף, או שעדיף להוריד 1,200 שקל וללכת על טיסה עם עצירה?
איך עובד כל עניין המעבורות לארכיפלג של שטוקהולם? מה צריך לעשות ולאן ללכת כדי לעלות על מעבורת לאחד האיים?
אפשרי לנסוע באחד הימים לקופנהגן? מקום שממש רצינו לראות, אבל התבאסנו כשהיינו צריכים לבחור בינו לבין שטוקהולם..
כבר הזמנו בית מלון, יחסית חדש, שקוראים לו Downtown Camper By Scandic, מישהו היה שם?
ושאלת השאלות, יהיה לנו מה לעשות שם 10 ימים שלמים?
-
המרחק בין שטוקהולם לקופנהגן הוא למעלה מ-5 שעות נסיעה לכל כיוון (ברכבת, שזה הכי קצר). קופנהגן בהחלט חביבה, אבל לטעמי לא שמצדיקה כל כך הרבה זמן של נסיעה הלוך-חזור בטיול קצר. מילא אם הייתם מטיילים על הדרך וטסים ממנה לארץ כדי לחסוך את הנסיעה חזור.בשטוקהולם לא הייתי.
-
לי הייתה חוויה מצוינת עם נורוויג׳ן. כדאי רק לדעת שזו חברת לואו קוסט כך שמשלמים בנפרד על מזוודות, על מקומות שמורים ועל אוכל. מצד שני, יש ויפי חופשי בטיסות.
אני לא מכירה מעבורת שפשוט שטה בין האיים לצורך טיול. אני מכירה מעבורות ששטות לאיים ספציפיים, לפעמים עם כמה עצירות בדרך. זה אומר שצריך לדעת לאיזה אי רוצים להגיע ואז לבדוק לו״ז. אנחנו היינו בסנדהאמן בהתחלת יוני ולמיטב זכרוני הייתה מעבורת אחת בבוקר ואחת אחה״צ. השיט נמשך כשעתיים לכיוון ומשלמים על הספינה עצמה.
נורוויג׳ן טסה גם לסטוקהולם וגם לקופנהגן. במקומכם הייתי טסה לאחת וחוזרת מהשניה. ככה תוכלו להנות משתי הערים.
-
10 ימים לשטוקהולם לבד זה יותר מידי לדעתי. אולי כדאי לנסות ולשלב בתוך זה מספר ימים מקופנהגן ולחזור משם.
חברות סיורים מציעות הפלגה סביב הארכיפלג בעלות של כ- 30 יורו, אני מצאתי שיותר משתלם לעלות על אחת המעבורות שמפליגות משטוקהולם לחלק מהאיים ופשוט להסתובב שם. אני לקחתי הפלגה ל-Vaxholm (בירת הארכיפלג) בעלות של 7 יורו. את הדרך חזור עשיתי באוטובוס (כלול בכרטיס התחבורה השבועי). מומלץ לבדוק עלויות, מסלולים ולו"ז באתר של חברת Waxholmsbolaget.
-
ההיכרות שלי עם שטוקהולם מאד מוגבלת. אז אין לי טיפים קונקרטיים. אבל כמה הערות כלליות:
“בקיץ אנחנו טסים ל10 ימים בשטוקהולם … יהיה לנו מה לעשות שם 10 ימים שלמים?”
אז אם טסים ל-10 ימים אין לכם 10 ימים שלמים. טיסה ל-10 ימים (9 לילות) זה 8 ימים שלמים ועוד חלקי ימים. כמה חלקים – תלוי בשעות הטיסה. אבל אם טסים לשטוקהולם בטיסה שנוחתת ב-1 בלילה וממריאה חזרה ב7 בבוקר, לא רק שימי הטיסה כמובן שאינם ימי טיול, אלא שמידה מסויימת גם היום הראשון והאחרון המלאים נפגמים.
קופנהגן – בסופו של דבר אפשר לטוס מישראל לקופנהגן באותו זמן שלוקח לנסוע משטוקהולם לקופנהגן. ובהזמנה מראש אפשר גם לטוס במחיר סביר. אז במקום “לתת קפיצה” משטוקהולם – למה לא לתת קפיצה מתל אביב? ולא בהכרח באותו חודש?
-
יש לכם הזדמנות פז להגיע למקומות נחמדים עם חברת טאלינק
שטים בלילה בתא נחמד ועם הרבה בידור ומגיעים בבוקר
-
קבלי קישור לשרשור שעשיתי על טיול לשטוקהולם לפני יותר משנה.
תמצאי שם תשובות לרוב שאלותיך. היינו שם 8 ימים אגב.
-
תודה לכולם

בינתיים סגרנו מלון וטיסה,
רק שלגבי הטאלינק – איך זה עובד? מאיפה יוצאות המעבורות? זה מומלץ בכלל אחרי שכבר סגרנו את המלון?
-
טאלינק לא מסתדר עם המלון מאחר וזו כפילות
אתם מקבלים תא חמוד על האניה.
כשתגיעו תראו ששטוקהולם היא מעצמה ימית והשייט הוא אלמנט חשוב גם בתרבות.
המעבורות יוצאות ממספר מזחים שלא קשה להגיע אליהם. המעבורת ענקית ומפוארת, שטה כל הלילה ואתם בינתיים מבלים בהופעות בידור, בבוקר היא מגיעה ליעדים יפים שנמצאים ממש קרוב לנמל.
כתבתי מספר טיפים על נסיעות שערכתי במעבורות האלה
ניתן להגיע עם המעבורות בקלות לטאלין, הלסינקי וריגה
-
קראתי והחכמתי

נברר לגבי הלסינקי, כי ממש רצינו לבקר שם, למרות שסגרנו כבר מלון..
אבל כשאני מנסה להזמין זה מראה לי רק תאריכים של נובמבר-דצמבר וזהו. זה אומר שרק ביוני אני אוכל להזמין?
-
תגלגלי כלפי מטה והוא מראה עד דצמבר 2018
המעבורות להלסינקי הכי יפות אבל בכולם יש בידור מצוין וחוויה שלא שוכחים.
אנחנו עשינו פעמיים, בהתחלה שטוקהולם טאלין ופעם השניה שטוקהולם ריגה.