איי לופוטן-נורווגיה
-
היי
בתכנון 5 לילות נטו באיי לופוטן יולי 2018.
מגיע מקירונה שבדיה,ויוצא לכוון טרומסו.
אשמח לקבל מסלול טיול ולינה. תודה
-
מקום נפלא, בטוחה שאחזור לשם.
-
היי גם לך,
ה5 ימים נטו-האלו- רק ללופוטן?
כמה זמן יש לכם עד לופוטן ומלופוטן לטרומסו?
אם יש לכם יום מקירונה-ממליצה בחום לטייל בשמורת אביסקו שבדרך (עדיין בתחום שבדיה). שמורה מקסימה. אפשר לעלות ברכבל ולרדת ברגל ו/או ללכת לאורך הקניון.
איי לופוטן-נהדרים וכדאי לרדת מכביש 10 ולהגיע לכפרים הקטנים ולחופים הנידחים יותר.
אם אתם אוהבים הליכה-ממליצה על ה Munkebu Hut-מסלול מדהים, קשה בחלקו, אבל נוף נהדר .
יש שייט לוויתנים בAndenes אם אתם בעיניין.
הנסיעה מלופוטן לטרומסו ארוכה מאד ויפה מאד. אם יש זמן כדי לטייל גם ב senja ולאורך כביש 858 וכמובן להשאיר זמן לטרומסו ולסביבתה.
-
היי נירית.
כמטייל ותיק זה שנים, אני קורא את המלצותייך המצויינות, ותודה.

ב-2016 קיבלתי ממך מספר עצות על טיול שעשיתי אוסלו/ברגן והפיורדים,עצות מצויינות.
בקיץ 2018 אני ובת זוגי נצא ל-21 יום לטיול עצמאי מקיף בלפלנד שסופו באיי לופוטן וטורומסו.
לשאלתך:
מקירונה יש לי עד הערב להגיע וללון באזור Lenvik .
למחרת אני מגיע ללופטון למשך 5 ימים,כאשר ביום החמישי אני יוצא לטרומסו אחר הצהרים עם לינה בדרך,ומגיע לטרומסו למחרת היום.
אני אבקר באיבסקו ותודה על הטיפ.
המסלול בגדול
טרומסו,אלטה,המרפסט Honningsvag ,קארצוק,אזור Muonio פינלנד, קיראונה,לינוויק,איי לופוטן,טרומסו ….תל אביב

שוב תודה, ואשמח לקבל עצות טובות. חיים
-
יהיה לכם טיול נהדר! האזור הזה מ-ד-ה-י-ם!! ולא משנה מה תעשו.
בלופוטן לא הייתי מחמיצה את reyne, A, nusfjord , Trollfjord
באזור טרומסו-אל תוותרו על טיול קצר באלפים של lyngen, אזור יפהפה.
טרומסו נחמדה מאד וכמובן שווה לבקר בציורי הסלע באלטה.
אזור הנורדקאפ מאד מיוחד, אבל האתר עצמו די תיירותי. אבל בכל מקרה מומלץ להגיע, התחושה מיוחדת.
אישית, הצטערתי שנסענו דרך פינלנד. לאחר נורבגיה המדהימה החלק הזה די מחוויר, לצערי. קירונה חביבה ובעיקר מעניינת, אבל נוסעים בעיקר בשביל הנופים אז בצער אפשר לוותר. ביקרנו במכרה הברזל שם-מעניין מאד. ממליצה לצפות בסדרה “שמש חצות” המתרחשת בקירונה, המכרה והאזור הזה בדיוק.
אגב, ממש סמוך לגבול עם שבדיה יש מוזיאון סאמי מעניין בעיני, המציג בדרך יפה את העם והייחודיות שלו.
-
היי הקטע של פינלנד/שבדיה הוא סה"כ 4 ימים, הרוב כמובן נורווגיה. שוב תודה רבה.