ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יעדי טבע מסביב ללונדון - תהיות ראשוניות...

פורום אירופה
    10
    26
    10418
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מתן אוסקר
      מתן אוסקר נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים wink

אנחנו זוג סטודנטים שמתכננים לנסוע ללונדון בחודש ספטמבר-אוקטובר 2018 בפעם הראשונה (התרגשות!).

כמה שאלות למומחי הפורום והאזור בפרט על מנת שאדע כיצד לתכנן את הזמן שלי וכמובן איך לתכנן את תאריכי הטיסות שעדיין לא הוזמנו…

1. מתכננים כשבוע נטו בתוך העיר לונדון – בשביל פעם ראשונה, מכובד לדעתכם? כמובן שלא נספיק לראות ולחוות את כולה אבל מעריכים שזהו פרק זמן מתאים גם לפעם ראשונה.
      2. לפני ההגעה לעיר נשמח לשלב יעד טבע מקסים באזור דרום אנגליה (אולי יותר לכיוון דרום מזרח?). 
      3. התכנון הוא לנחות, להשכיר רכב, לעשות טיול טבע של כ-4-5 ימים ולאחר מכן לקנח בשבוע עירוני בלונדון.
      4. אשמח המלצות לגבי טיול הטבע – אזורים מומלצים לטיול במרחק נסיעה סביר מהעיר שמתאימים לפרק זמן שציינתי. 
      5. אנחנו בוגרי טיולי טבע אירופאיים “נפוצים” יותר, האם שווה להשקיע את הזמן בטבע אנגלי? לא באמת יודעים אם מרשים כמו האחרים (קטונתי אבל באמת שאין מספיק מידע בחיפוש מהיר..)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום,

ספטמבר זה אחלה זמן לאנגליה- נעים ולא גשום מדי. באוקטובר כמות המשקעים קצת עולה – אבל זה לא אמור להיות נוראי מדי. 

אתייחס לשאלות שלכם

1. שבוע זה זמן מצויין לביקור ראשון בלונדון. בעיני זו העיר עם הכי הרבה “מה לעשות” – גם ליותר מכפול מהזמן שהקצבתם. אבל שבוע זה זמן מצויין. 
        2. יש לא מעט טיולי יום שיוצאים לאיזור קרובים ללונדון – עד כשעתיים נסיעה. אפשר לטייל שם במסגרת טיולי יום – או במסגרת טיול ארוך יותר באותם ימים שאינם בלונדון. 
        3. לגבי האתרים באנגליה – אם אתם מצפים לגרסא נוספת של האלפים (צרפתים/אוסטרים/איטלקים/שוויצרים ) – הרי צפויה לכם אכזבה. הנוף באנגליה שונה. בחלקים רבים של המדינה – הוא שטוח יותר ובעל אופי של גבעות. בחלקים אחרים וצפוניים של המדינה – ישנם אתרי טבע מרהיבים שונים. אני חושב שדווקא שוני הזה הוא היופי של אנגליה – אפשר להכיר משהו שונה ויפה לא פחות, אם כי פחות דרמטי. 
        4.  
        5. מסוג הראשון אפשר למנות את איזור הקוטסוולדס וסביבתו (הכפרים הקטנטנים, הגבעות היפות והערים הקטנות כגון באת’ ואחרות שמסביב לאיזור), את איזור סאסקס שמדרום ללונדון (יערות יפים, צוקים דרמטיים על הים, ועוד) ואחרים.
        6. מהסוג השני אפשר למנות איזורים רחוקים יותר (לפחות 4-5 שעות נסיעה) את איזור צפון וויילס (עטור טירות מרהיבות ואת שמורת סנודוניה הפראית) וגם איזורים רחוקים יותר כגון איזור האגמים (אתר הטבע היפה באנגליה). 
        7. במקומכם הייתי בוחר את האיזור שמדרום ללונדון או את מזרחה לה. 

אלבום תמונות מהקוטסוולדס – החל מעמוד 58

סאסקס

• שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

לדעתי בחירה מעולה. אני אפילו רוצה להציע בזהירות שתשקלו להפוך את המינון – שבוע טיול ו-4-5 ימי לונדון, רצוי שיפול על סוף שבוע. קראתי את הבלוג שלכם על ברלין ולדעתי אתם בגישה נכונה. יש המון מה לעשות בלונדון וגם בשבועיים לא תספיקו כל מה שתרצו. צריך פשוט להוציא את המיטב ממה שיש ולחכות לפעמים הבאות להשלמות. בבריטניה יש טבע יפהפה. הוא שונה מנופי האלפים, כמו ש-imeshy ציין, אבל הוא נהדר (וכמו כן, בירות כהות וגבינת צ׳דר).

בשבוע אני כנראה הייתי יוצאת מלונדון מערבה לוויילס עם יום-יומיים בקוטסוולדס בדרך הלוך או חזור. אפשר או צפון וויילס או דרום וויילס, גם אזור נהדר.

אם אתה רוצה טיפה לקבל מושג – כשאתה מסתכל במפת גוגל (או מפות אחרות) – כל מה שכתוב עליו שהוא AONB זה אומר area of outstanding natural beauty. אפשר לחפש תמונות ולהתרשם איך זה נראה.

• קניוניניג
            קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

הי,

נעזרת בבלוג שלך לתכנון לסלובקיה…

נכון, אנגליה לא יופי אלפיני, אך אולי אם תשלבו את איזור הצפון (אפשר לנחות במנצ’סטר) איזור האגמים – לייק דיסריקט, פיק דיסריקט, יורקשייר.

וכמובן ויילס.

כל אלו כשעה שעתיים ממנצ’סטר

• מתן אוסקר

תודה לכולם על ההיענות! רוצה לשאול עוד כמה שאלות בהתאם לתשובות שנתתם לי…

imeshy – מודה לך שאישרת לי את הספק לגבי הנופים שנוכל לראות בטיול שכזה והשוני שלהם ממה שראינו עד כה. האמת, נשמח להכיר נופים אחרים ומקסימים באופן אחר ולכן אנחנו מקווים שדרום אנגליה תענה על הציפיות. 

רוצה להתמקד דווקא באזורים הקרובים יותר שציינת. האם טיול של חמישה ימים בהם עם רכב יעשה את העבודה או שנדרש יותר? כמובן שרוצים להתמקד בעיקר. תודה רבה על התמונות הן נהדרות Smile

שקד – מבין לגמרי מה את אומרת לגבי חלוקת הימים וברור לנו שלא נספיק הכל גם בשבוע, אבל אנחנו שומעים, רואים וקוראים כל כך הרבה על לונדון שממש בא לנו לחוות כמה ימים טובים ושבוע היה נשמע לנו מצויין!

לגבי ההמלצה שלך על גוגל מפס, עכשיו הכרתי את ההגדרה החדשה הזו, רציתי לדעת אם יש הבדל מהותי בין כל הפארקים. דרום ווילס מעט רחוקה מלונדון לפי גוגל מפס, לא עדיף להישאר באזור הדרום (שעה וחצי-שעתיים מלונדון)? האירי את עיניי אם זה שווה את זה ושונה בצורה יוצאת דופן מהאזורים הקרובים יותר.

נ.ב. – תמיד שמח לשמוע שקוראים את הבלוג שלי !

קניוניניג – עוד פעם כיף לשמוע שקוראים את הבלוג ונעזרים בו – אשמח לעזור אם יהיו שאלות אגב.

לגבי המלצתך על מנצ’סטר – מעדיפים (הפעם) לנחות ולהתמקד בדרום, כמה שפחות טיסות והוצאות לבינתיים..

תודה לכולם wink

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

א. זו בסה״כ דעתי ואתם לא חייבים לקבל אותה.

ב. אני חושבת שיש הבדל בין טיול של שבוע וטיול של 4.5 ימים. בטיול של שבוע זה לא נורא אם יש יום ארוך של נסיעה, ב-4.5 ימים זה פחות מוצלח. אני חושבת שהנסיעה יכולה להיות חלק מהטיול במקרה הזה, לא רק ״דרך״. גם הית׳רו וגם לוטון נמצאים ממערב ללונדון (יחסית) ככה שביום הראשון לא באמת יוצאים מלונדון.

ג. יש לי מכר שגר בסוונסי בדרום בוויילס. התמונות שלו והסיפורים שלו ממש עושים לי חשק להגיע לשם (ולמעשה אני שוקלת ברצינות לנסוע לכמה ימים בשבועות הקרובים, אם יזדמן). אני בטוחה שתהנו גם באזורים אחרים.

ד. הסיבה שהצעתי להחליף את חלוקת הימים היא כדי להצליח להגיע לאזורים רחוקים יותר. בעיני קל יותר להגיע לעיר גדולה וקל יותר לחזור אליה. בעיר כמו לונדון זה גם לא משנה מתי באים בשנה וכל זמן הוא מוצלח. כמו שאמרתי, אתם לא חייבים לקבל את דעתי.

• imeshy

יש לכם דילמה חיובית.

מצד אחד – לונדון באמת נהדרת ואפשר להיות בה זמן בלתי מוגבל. אבל מצד שני, ללונדון “מגיעים שוב”.. היא קרובה, היא פשוטה להגעה וכו’..

אין בעיה למלא 4-5 ימים בטיול מסביב ללונדון. ככל שיש יותר כך יותר טוב. 

העניין היחיד הוא אולי מזג האוויר  – במידה וגשום – כדאי לבחור אטרקציות שמתאימות יותר ליום גשום וככל שיהיה לכם יותר זמן – כך הגמישות שלכם תעלה. מה שפחות קריטי בעיר. 

מה שתחליטו יהיה טוב.. 

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא ברור לי מהיכן מגיעה המגבלה שאתם מטילים על עצמכם – להישאר במרחק של שעה-שעתיים מלונדון.

אתם זוג סטודנטים ולכן תוכלו לצאת לטיול מתגלגל. בטיול כזה אין שום בעיה לכסות בכל יום גם 2-3 שעות נסיעה (וגם 4 אם צריך יום אחד). הנסיעות מתחלקות על פני כל היום – שעה בבוקר, עוד נסיעות בין האתרים, עוד שעה בערב.

תוכלו לתכנן מסלול מעגלי לא כוכב לכל אזור שתבחרו – אפשר כמובן גל להחליט שנוסעים 3 שעות בימים הראשון והאחרון ושאר הימים נשארים באותו אזור. 

• מתן אוסקר

עמיחי – כפי שכתבתי, בגלל שאני מתכנן להקדיש 4-5 ימים לטיול מחוץ ללונדון אני מעדיף להישאר “קרוב” יחסית ולא “לבזבז” את הזמן בנסיעות. לכן מעדיף להישאר באזור הדרום במרחק סביר מהעיר. 

האם אזור כזה או אחר באנגליה יפה באופן יוצא דופן מאחרים? לא יודע, אשמח לשמוע רעיונות. כרגע אזור הדרום נראה לנו ממש בחירה טובה – את אזור הצפון והאגמים אולי נשאיר לטיול אחר Smile

• פו-הדוב
                        פו-הדוב נערך לאחרונה על ידי

אני בעד שבוע בלונדון. היינו בה פעם ראשונה בספטמבר והיא פשוט מדהימה!

בעיני שבוע זה זמן טוב מבחינת המינון. מספיק זמן לספוג ולעכל משהו מהאוירה ולא יותר מדי שכבר תהיה הצפה. 

• imeshy

רק כדי לוודא – בימים מחוץ לעיר אתם מתכוונים לשכור רכב ולנסוע לטיול מתגלגל, כלומר לא להישאר בלונדון ולנסוע ממנה כל יום למקום קרוב אחר. 

לדעתי האיזור המרשים ביותר מבחינת טבע באנגליה הוא איזור האגמים – שדווקא נמצאים הכי רחוק מכם. 

אבל גם האיזור שנמצא מדרום ללונדון (צוקי דובר, ברייטון, הייסטינגס, טירת לידס ואחרים) וגם האיזור שממערב ללונדון (קוטסוולדס, באת’, אוקספורד, צ’דר גורג’ ואחרים) מאוד מאוד יפים ושווים טיול של שבוע

• לִי
                            לִי נערך לאחרונה על ידי

יעדי טבע מסביב ללונדון - תהיות ראשוניות...

היי מתן

אם עדיין לא הוזמנו הטיסות… לשקול לטוס הלוך למנצ’סטר (איזיגט) חזור ללונדון, לטיול באגמים ואזורים אחרים.

אנחנו שילבנו בטיסות ללוטון,  טיול קצרצר בדרום מערב אנגליה, אזור הקוטסוולד..

עם גיחה קצרה ללונדון להופעה. אזור מקסים פסטורלי, כבישים נוחים. (לא כתבתי בבלוג, אבל אספתי סיכומים של חברים מפה)…

הנהיגה הפוכה… רצוי להזמין רכב אוטומט, מעט מייקר.

תבדקו את סוגיית החזרת הרכב בתחנה אחרת, אם כרוכה בתוספת.. 

בכל אופן, רצוי שהטיול יסתיים בלונדון לקינוח.. כמו שחשבת.

זיוה – לונדון + פיסת ים וצוקים לבנים באנגליה.., קיץ 2013

בלונדון אפשר למלא בקלות שבוע… 

וכמו שנאמר כאן, תמיד אפשר לחזור לטיול עירוני בלונדון..  בכל עונה וגם בתקופת החורף שלפני חג מולד תוסס שם.. 

כדאי לקחת בחשבון השיקולים את כרטיס התחבורה הטרוולכארד השבועי שמעניק 1+1 לאטרקציות, דרושה תמונה וקופונים שמורידים באתר.

הכרטיס בד”כ משתלם גם אם מגיעים לפחות משבוע… מתאים להרכב זוגי.

ניתן להתנייד בעיר, גם עם כרטיס האויסטר שמטעינים, ובסוף מקבלים יתרה שנשארה.

תיהנו מהתכנונים

• מתן אוסקר

imeshy – כמובן, כמובן וכמובן ! לגמרי זו הייתה הכוונה – להשכיר רכב לטיול מתגלגל. מאוד לא ריאלי לישון בלונדון בטיול שכזה (תמיד לומד את האזור בגוגל מפס). 

שמח שאתה חושב שיש איך למלא בצורה טובה טיול של שבוע פלוס מינוס באזורים הקרובים יותר ללונדון שציינת – כנראה שזה יהיה פחות משבוע אבל עדיין…

לי – הטיסות טרם הוזמנו אבל מעדיפים לנחות ולהמריא מלונדון ולהישאר באזור. אזור האגמים + מנצ’סטר אולי שווים טיול בפני עצמו? בכל מקרה מנסים לצמצם טיסות ולגמוע יותר מדי מרחקים כרגע.

למרות שהבלוג שלך הוא מבין המשובחים באתר בטוח שהסיכומים האלו יוכלו לעזור Smile מת על הבלוג המקיף !

אגב נהיגה הפוכה – בת הזוג קצת חוששת… כמה זה מוזר? כמה זמן לוקח להתרגל ולא לנסוע בחשש?

• עמיחי13

לגבי נסיעה בצד שמאל – היינו בפסח בקפריסין. חששנו לפני הנסיעה וקראנו קצת אבל חייב להגיד שהתרגלנו ממש מהר. כתבתי טיפ כאן באתר לגבי נהיגה בצד שמאל.

לגבי מסלול: מצרף כאן כמה קישורים. אמנם למשפחות אבל אולי יעזרו:

טיול New Forest National Park

דרום אנגליה – אשמח לעזרה

קורנוול, דרום אנגליה - סיפור טיול

טיול קיץ משפחתי בדרום מערב אנגליה, קוטסוולדס ולונדון

.טיול משפחתי בדרום מערב אנגליה - קיץ 2012

מעריב: ספיישל אנגלי: ביקור במחוז דבון חושף חבל ארץ פראי

• לִי
                                  לִי נערך לאחרונה על ידי

נהיגה באנגליה

בקשר לנהיגה –

יכולה לשתף שבעלי נהג מאוד מנוסה…. ולמרות זאת, ברבע שעה הראשונה של הנהיגה בלב העיר לונדון, ולפני שיצאנו לכביש המהיר…. הוא כמעט שפשף מראות של 2 רכבים שחנו לאורך המדרכה..laugh

אח”כ הכל עבר בשלום… אז לנסוע לאט בהתחלה, ולשים לב.

למי שלא מיומן, יותר פשוט לנהוג תחילה באוטוסטרדה… 

כאמור, מאוד מקל להזמין רכב אוטומט. גם אם עולה יותר.. שווה. 
                                  רצוי לנהוג רוב הזמן בנתיב השמאלי.
                                  בכיכרות לא להתבלבל, הכיוון הפוך.. 
                                  לא להצמד לרכבים, בחלק השמאלי של הרכב.... הקרוב למדרכה, רכבים חונים... 

מומלץ בחום שימוש ב"ווייז", לשמוע את קול הנווט המוכר מהארץ, להיות פנויים לנהיגה..

(לעשות חבילת אינטרנט, הווייז צורך ממש מעט, אפילו 1 גיגה יספיק לשבוע)

לא לשכוח להצטייד בחלק שמצמיד את הטלפון הנייד לשמשה/למזגן.. + מטען USB למצת + חוט הטענה שיישאר קבוע ברכב.

בזמן הנהיגה, רצוי שהטלפון יהיה על שקט, למזער הסחות דעת..

הכבישים טובים, לא עמוסים, ממה שהתרשמנו בימים שלנו.…

הנהגים אדיבים ומתחשבים.

ברוב המקומות היתה חניה עם מדחנים, מכניסים מטבעות לפי שעה, חצי שעה וכו'..

בתחנת ההשכרה להציג: רישיון נהיגה ישראלי + רישיון בינלאומי תקף

אם שוכרים רכב מלונדון ... לשים לב לאגרת הגודש, במרכז העיר..
                                   כ-8 פאונד בתחנת ההשכרה, פטורים בשבת וראשון.
                                  במידה ולא משלמים מיידית, הסכום תופח, אחרי יומיים כ- 80 פאונד....

טיפים של נועה:

” יש סרטונים ביוטיוב שמכניסים אותך להיגיון של איך שזה נעשה.

ניתן לקנות מדבקה חצי שקופה שמסמנת את כיווני הנסיעה, להדבקה על השמשה הקדמית של הנהג.

רכב אוטומטי עוזר, רק שבאנגליה הוא בקטגוריה יקרה... אבל אפשר גם גיר ידני. מתחילים דוקא בנסיעה על כביש מהיר עם מספר נתיבים, ומתרגלים.
                                  העובדה שהנהגים מנומסים מאד, עוזרת. ”

uk roundabout.jpg

אזורי טיול באנגליה

מתן, תודה על המילים החמות, גם אני נהנית מהבלוג שלך, פוסטים מושקעים, תענוג. 

• מתן אוסקר

חברים, אין מילים להודות על ההשקעה בייעוץ שלכם, תודה רבה על המידע הרב Smile

חוזר אליכם עם עוד שאלה ברשותכם.

מכיוון שהטיסות טרם הוזמנו, חקרתי יותר באינטרנט וראיתי שבין מנצ’סטר ללונדון יש רכבות מהירות (שעתיים) כמה פעמים ביום. לכן חשבתי אולי בכל זאת לטוס למנצ’סטר, משם טיול באזור האגמים, רכבת ללונדון ומשם הביתה – מה דעתכם? אם מזמינים מראש המחיר הוא כ-25 פאונדים לאדם – לא מחיר יותר מדי יקר לטעמי. 

כמה תהיות לגבי בחירה כזו: 

– הבנתי שאזור האגמים הוא הגשום ביותר בכל אנגליה – כמה זה בסדר לבקר שם כשפנינו מועדות לסוף ספטמבר?

- נאמר כאן בשרשור שהאזור הוא היפה ביותר בממלכה, האם בפער ניכר ששווה לקחת החלטה שכזו? אמנם אני מוסיף מחיר זניח לחלוטין אבל זה רק במטרה לבקר במקום שבאמת יהיה שווה את זה בפער מהאזורים האחרים.

תודה למשיבים/ות yes wink

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • עמיחי13

אנגליה ראויה לכמה וכמה ביקורים

מניח שזה אפשרי. אבל רוצה להתייחס לאספקט אחר.

אני בשלבי הכנה לטיול בצפון אנגליה. ככל שאני קורא אני רק לומד שאנגליה מלאה באתרים מעניינים מכל הסוגים – טבע, היסטוריה, אטרקציות, שעשועים, אקסטרים וכו. אנגליה גם גדולה, ובטח ראויה לכמה וכמה טיולים. לא ניתן לכסות אותה בטיול אחד.

אתם זוג צעיר ולפניכם עוד שנים רבות של טיולים. לא מדובר כאן על יעד אקזוטי כמו הוואי או ניו זילנד שלא יוצא להגיע לשם הרבה פעמים. זו אירופה, אתם תוכלו לחזור עוד ועוד גם לאנגליה וגם ליעדים אחרים ביבשת. למה צריך לתפוס הכל בפעם אחת?

רוצים צפון? טוסו למנצ’סטר. רוצים דרום? טוסו ללונדון. אני בטוח שיהיה יפה גם כאן וגם כאן.

• imeshy

מסכים לחלוטין עם עמיחי.

הטבע באגמים הוא הדרמטי ביטתר

אבל הנופים והפעילות גם באיזורים אחרים לא פחות יפים ושונים - הרים ואגמים מול גבעות, טירות, צוקים מעל הים.

זה יפה וזה יפה

• keves160
                                          keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם אתם הולכים על אזור האגמים, לדעתי כדאי בכל מקרה לנחות קרוב כיוון אחד, ובין האזורים רכבת, או רכבת בשני הכיוונים כדי לא לשרוף זמן ואנרגיה על נסיעה ברכב שכור מלונדון לאגמים או ההיפך או שניהם – גם לא תענוג לנהוג בלונדון, ויש אגרת גודש.

בכל מקרה, כמו שאמרו פה, אנגליה היא קרובה. אם זו פעם ראשונה בלונדון, כדאי לחשוב על אולי לבלות את כל הזמן בלונדון עם גיחות קצרות במידה ותרצו. או מקסימום טיול טבע קרוב. תמיד אפשר לנסוע פעם שנייה ואז לעשות טיול יותר רציני באזור האגמים ולהוסיף לו למשל את סקוטלנד או ויילס.

“היפה ביותר” זו שאלה של השקפה. זו לא קביעה חד משמעית, לפחות לדעתי האישית. לגבי גשם, אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום, בטח לגבי צפון אנגליה. אולי יהיה אסון לטייל בטבע בימים הללו ואולי יהיה נפלא.

• imeshy

קחו בחשבון שנסיעה ברכבת למנצ’סטר לוקחת שעתיים נטו

לזה תוסיפו עוד זמן הגעה לתחנת הרכב והתארגנות שם.

וזה רק למנ’צסטר . משם צריך לשכור רכב (שזה לא בתחנת הרכבת!) ולנסוע לאגמים עצמם (עוד שעתיים)

כלומר בכל מקרה זה סיפור של חצי יום לפחות לכל כיוון. 

לא אומר שזה לא כדאי, רק קחו בחשבון את הזמנים הללו

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון