ביטוח לחולה סרטן שהחלים
-
היי,
חייל משוחרר פנה אליי עם שאלה ואין לי חצי מושג מה התשובה.
מה עלות הביטוח לאדם שהיה חולה סרטן עד לפני כשנה?
אם זה משנה, הרופא המומחה שטיפל בו לאורך התקופה אומר שאין שום מגבלות.
*שואל גם בפורום בריאות. חשוב לי לשמוע דעה מבעלי ניסיון.
תודה
-
היי גילי,
כאחד שעוסק גם בביטוח, אני יכול להגיד לך שאם האדם שהיה חולה, סיים את הטיפולים, נקי ולא היה מאושפז בשלושה החודשים, מחיר הביטוח הוא לא הרבה יותר מאדם “רגיל”.
מחיר הביטוח יכול לנוע בין 2.5$ ל- 5$ ליום (תלוי גיל האדם, סוגי תרופות שהוא לוקח ועוד).
-
תודה רבה, תאי.
-
מניסיון של קרוב משפחה, במקום ספקולציות עדיף לפנות לכמה חברות ביטוח ולקבל הצעות מחיר. גם לבדוק לפני כן האם זה בכלל נחשב כמצב רפואי קיים שמצריך תוספת לביטוח למקרים של “החמרה" (כי לפעמים הם דורשים עלות גבוהה אם המחלה/בעייה רפואית היתה בחצי שנה האחרונה, ואחרי חצי שנה או שנה וקצת כבר לא). -
תגובה של תאי היא לא ספקולציה, היא עובדה.
-
עם כל הכבוד לתאי (ויש כבוד רב!),
אין תחליף לקבל הצעות מחיר רשמיות וקונקרטיות עבור המבוטח מכמה חברות, ולדעתי זה מה שkeves התכוון אליו.
“חולה סרטן שהחלים” זו הגדרה רחבה מאד לכן חשוב לקבל הצעות קונקרטיות.
רק בריאות וטיולים...
-
אין באמירתי שום ביקורת על תאי, חלילה, אבל לחברות שונות יש תנאים שונים והגדרות שונות וגם מחירים שונים (לדוגמא, חבר רצה לנסוע אחרי ביצוע סיטי למרות שמבחינה רפואית לא היתה מניעה שהוא ייסע ובחברה אחת דרשו שלל אישורים רפואיים וחוות דעת רק כדי לאשר בכלל את ביטוחו ובחברה אחת לא דרשו כלום). בגלל זה אין שום תחליף לקבלת הצעות מחיר, מה גם שנוסע ממילא יצטרך לפנות לחברה אחת לפחות כדי לקבל מחיר עבור נסיעתו.מה גם שהחלמה מסרטן זה אכן מונח רחב וזה גם לא הפרמטר היחיד לקביעת מחיר הביטוח. על גיל מבוגר משלמים יותר, על תרופות מסוימות, לפעמים אם בכלל עשית בדיקות דוגמת CT בחצי שנה האחרונה (אפילו אם לא מצאו כלום) דורשים שתשלם “החמרה”.
-
זה לא ברור לשניכם שיגיע שלב הצעות המחיר? (אל תענו, שאלה מוטורית).
ציינתי בהודעה הראשונה שחשוב לי לשמוע דעה (מבעלי נסיון!).
מבחינתי הדיון סגור,
תודה.