מחיר טיסת אל על לג'נבה 09/18 יש עוד לאן לרדת?
-
המחיר כרגע עומד על 539$
מחירים למחצית ספטמבר 18 באיזיג’ט צפויים להתפרסם החודש.
המחיר של אל על עוד יכול לרדת או שאלה המחירים בדרך כלל?
תודה מראש למשיבים.
-
פרט פיקנטי:
לפני כחודש החלטנו להזמין טיסות לג’נבה לאוגוסט הקרוב.
באתר אל על ביקשו כ-600$
בסוויס ביקשו 350$ וכקוראים את האותיות הקטנות מתברר שזאת אותה טיסה בדיוק (הלוך וחזור אופרייטד ע”י אל על באותן שעות), מכיוון שכשמשכללים מזוודות, אוכל תנ5אי ביטול וכו’ הפער מול איזיגט היה כבר שולי הזמנו דרך סוויס
אז שווה לבדוק גם את זה
-
תודה על הטיפ המוצלח. בתאריכים שלנו מחיר כרטיס הוא 427$ בסוויס לעומת 539$ באל על. אני צריכה להזמין 7 כרטיסים כך שנראה לי שיש כאן חסכון משמעותי. לא?
-
2 שאלות בקשר להזמנה בסוויס:
הזמנת ארוחות – אני לא רואה שיש אפשרות להזמין ארוחת ילדים. (באל על כן). אם זו אותה טיסה, איך אפשר להזמין ארוחת ילדים?
הזמנת מקומות- יש אפשרות לבחור רק מקום ליד חלון או במעבר. באל על אפשר לבחור ממש את המושבים. אנחנו זוג עם 5 ילדים וחשוב לי שנשב יחד. איך עושים את זה בסוויס?
עכשיו תגידו לי, “ אז תזמיני באל על
” -
את יכולה להתקשר לנציגות סוויס בארץ, לומר להם שאת עומדת להזמין טיסה ושיש לך כמה שאלות טכניות.
לא מאמין שהמחירים באל על ירדו, אבל כבר עכשיו ליציאות בתחילת ספטמבר (וחזרה 7-10 ימים אחר כך) המחירים נעים בין $280 ל- $350, אבל אני מניח שאלה לא תאריכים המתאימים לך. מאוחר יותר אכן מתחיל ב $539.
-
תודה רבה! אתקשר לסוויס בארץ.
-
אני תוהה הפוך
האם יש לאן לעלות?
כלומר כשהמחירים מאד נמוכים שווה לנו כצרכנים לרכוש כרטיסים 10 חודשים מראש ולקחת את הסיכונים הנלווים.
אבל במחיר שהוצע לך- אין שום יתרון בהזמנה מראש.
427$ זה מחיר גבולי,אבל אני מניחה שאתם מוגבלים בלוח זמנים (אחרי כיפור וכו)- ולעיתוי זה המחירים יהיו תמיד גבוהים יותר מאשר תחילת ספטמבר.
לא שווה לכם לחכות לפרסום של איזי על טיסות ספטמבר?
וללא קשר לנ”ל- כדאי לבדוק בהרכב של משפחה מה האטרקציות שיהיו פתוחות במחצית שנייה של ספטמבר .
-
יונית תודה. בקשר לתזמון הנסיעה, אנחנו פחות משפחה של אטרקציות ויותר משפחה של טיולים רגליים.
נכון לעכשיו סוויס זולה יותר מאלעל ומדובר על טיסת קוד שייר.
מניסיון של אחרים, ההבדל בין אל על לאיזיג’ט אינו משמעותי כאשר מוסיפים את מחיר המזוודות (לפחות 4) והמושבים (7). ההבדל בין סוויס לאלעל על אותה טיסה הוא כ 700$ עבורנו.
-
איזיג’ט הודיעו כי יפתחו את טיסות ספטמבר-אוקטובר 2018 במהלך חודש נובמבר, כלומר במהלך שלושת השבועות הקרובים.
תמיד יש אלמנט של הימור, לא יודעים אם המחירים של היום יעלו או ירדו בפרק הזמן הזה, אבל בעיני די הגיוני להניח שהשינוי, ככל שיהיה כזה – לא יהיה קריטי.
לכן הייתי ממתינה בכל זאת לאיזיג’ט, שג’נבה הוא לרוב היעד הכי זול שלה (ביחד עם באזל) מתל אביב. אני רכשתי ביום הפתיחה של טיסות הקיץ כרטיסים לאמצע-סוף יולי ב-150 יורו לאדם. בדקתי אבל אני כבר לא זוכרת בדיוק מה היו המחירים בסוויס ואל על באותו הזמן, אבל כן זוכרת שגם אחרי תוספת מזוודות והושבה למחיר איזיג’ט הפער עדיין נשאר עצום, והתרגם למאות יורו (ואלפי שקלים) לטובת איזיג’ט למשפחתנו בת ה-5 נפשות.
-
יונה וקשת תודה. 150 יורו זה המחיר לפני הושבה ומזוודות? גם היום המחיר באיזיג’ט לג’נבה למחצית יולי הוא 150 יורו...
-
טסתי כמה פעמים עם איזי לג’נבה.
ללא הזמנה מוקדמת מאד
ובעיתוי שאינו אוגוסט
סדר גודל של כרטיס טיסה משוקלל מזוודות (לא מזוודה לאיש, אלא לאיש וחצי בערך...) והושבה- עלה בין 180-220€ לאדם.
זה בהיבט “סדר הגודל” הכלכלי.
את יכולה לקחת את 200€ כנקודת מוצא לתחשיב הכדאיות הכלכלית
להוסיף את היבט שעות הנחיתה וההמראה (לא זניח כאן)
ולא חושבת שהמחיר של סוויס אייר הוא כזה פצצה ששווה להזמין היום לעוד 10 חודשים.
הייתי מחכה לראות את הטיסות של איזי, ואז עושה את ההשוואה.
-
שעות הטיסה של איזיג'ט מג'נבה ובאזל לארץ די בכילטעמי צריך להוסיף לכרטיס הטיסה גם עלות לינה של לילה נוסף ואולי עלות של יום נוסף להשכרת רכב.
לקחת בחשבון שכנראה הרכב יוחזר לסוכנות ההשכרה ללא קבלה ע”י נציג, עם קצת מזל רע יכול לעלות סכום נוסף ועוגמת נפש של יקיצה מאוד מוקדמת להגעה לשדה.
עוד עלות אופציונלית היא החזר מס, יכול להיות שהמכס לא יהיה פתוח כדי לקבל מס על מוצרים שנרכשו באירופה.
למי שרלוונטי, יכול להיות שיש גם עלות של יום חופשה.
למי שחשוב, בניגוד לסוויס ואל על ההמראה מטרמינל 1 ולא 3. טרמינל 1 נותן פחות שירותים, הדיוטי פרי יותר עני, האוכל יותר בסיסי ואין טרקלין דן.
אני צרכן די כבד של איזיג’ט, אבל הם לא תמיד הפתרון המתאים ביותר.
בעבר במקרים כאלה פיצלתי טיסות בין חברות. נניח למקרה הזה הלוך באיזיג’ט וחזור בחברה אחרת
אני לא יודע מה המדיניות היום של אל על/סוויס לרכישת כרטיס לכיוון אחד, אני פשוט רכשתי כרטיסי בונוס של מתמיד.
-
שעות הטיסה הן אכן התלבטות:
אל על/סוויס ממריאים מתל אביב ב 06:00 ואיזי ב 13:00 נקודה לטובת איזי
איזי ממריאה מג’נבה ב 07:00 ואל על/סוויס ב 11:00 נקודה לטובת אלעל/סוויס
מה עדיף? אנחנו מגיעים לנתב”ג מהצפון כך שאם נבחר את טיסת הבוקר, המשמעות היא לצאת מהבית בסביבות 01:30 לפנות בוקר
-
בשל אופי הטיול היתה לי מסגרת זמנים מסויימת שלפיה בחרתי את התאריכים שלנו. בתאריך שלנו המחיר כיום הוא 250 יורו, ובתאריך מעט שונה אבל גם אפשרי מבחינתנו – 200 יורו. מסגרות זמן אחרות אולי זולות יותר אך לא רלוונטיות עבורנו.
רוצה לומר – המחירים בפתיחה עדיין זולים יותר ברוב המקרים (לפחות ממה שהיה עד היום, כולנו יודעים ששוק הטיסות דינאמי ואף פעם אי אפשר להיות בטוחים בוודאות של 100% שמה שהיה הוא שיהיה). למרות שליעדים ה”זולים” של איזיג’ט, ג’נבה ובאזל, המחירים לרוב ממשיכים להיות די זולים גם בהמשך (עד שמתקרב הקיץ...).
ובנוגע לטענת הדרקון שאיזיג’ט אינה תמיד הסידור העדיף – אני מסכימה ב-100% (ומוסיפה לרשימת העלויות שלו גם את הארוחה במטוס – אם כבר אז כבר
, והילדים שלי מתים על החמגשיות של אל על). יש הרבה שיקולים שחלקם נמדדים בכסף וחלקם לא. וכדי להוסיף עוד נדבך של מורכבות, לא כל המכפילים זהים (כי כרטיס טיסה הוא פר אדם, והוצאות אחרות כמו יום שכירות רכב, למשל, לא).הצעתי לא היתה להעדיף אוטומטית את איזיג’ט, רק להמתין מעט כדי להוסיף אותו לטבלת ההשוואות, שכן מנסיוני לפחות הוא מתמודד ראוי

-
לגבי השעות – נשמע ששווה לך לבדוק את האפשרות של הלוך עם איזי וחזור עם אל על/סוויס.
במידה וגם תחזרו עם איזי, ואם יהיה לכם רכב, יש לינות לא יקרות למשפחות בצד הצרפתי של השדה (פרני וולטר, תוארי ועוד) וזה די נוח, עשינו את זה בקיץ שעבר (קמים בחושך, אבל זה הרבה פחות גרוע מההלוך שלכם באל על/סוויס...).
-
דווקא לדעתי השעות של איזי טובות יותראם צריך לצאת מהבית ב1:30 בלילה המשמעות היא שלמרות ההגעה בשעות הבוקר המאוחרות, היום הזה די גמור בגלל העייפות. יותר מזה במידה מסויימת אתם עשויים לגרום לעצמכם לגטלג. לכל מקום שאליו תגיעו מישהו ירדם באוטו ותצטרכו להעיר אותו. וגם לכם יהיה קשה ולכן הרבה פחות יעיל. סביר שתלכו לישון מאד מוקדם ולכן גם מחר תקומו מוקדם (או מה שיותר גרוע – רק הילדים הקטנים יותר יקומו מוקדם אבל יעירו את כולם
).הטיסה של איזי אומנם בוודאות גומרת את היום, אבל היום הזה רגוע ולא קשה, ואם לא מדובר על יום ראשון אפשר בנחת לעבור בסופר ולהתמקם בצימר כך שמחר יהיה יום רגיל לחלוטין.
כלומר בעיניי לפחות זו לא נקודה לטובת איזי אלא שתי נקודות
הטיסה חזרה ב-7 זו כביכול אותה בעיה. ההבדל הוא שהעייפות תורגש בארץ ואלא אם כן אתם חוזרים ישר ליום הראשון ללימודים, סביר שזה פחות אסון.
הרי גם בשביל הטיסה של אלעל ב-11 בבוקר בפועל שילמתם על לילה “סתם”. עדיין תצטרכו לצאת לשדה על הבוקר. וגם אין הבדל בכמות ימי ההשכרה של האוטו וכו’.
כלומר במקרה הזה היתרון של אלעל/סוויס הוא רק חצי נקודה בעיניי.
ומכאן שרק בהתייחס לשעות הטיסה – הטיסות של איזי נראות לי מהותית יותר טובות.
-
תודה לכולכם על התשובות. אנסה לאמץ את האימרה“החיפזון מהשטן” ולכן אמתין בסבלנות לפרסום המחירים באיזיג’ט.
אולי באמת עדיף לצאת לדרך אחרי שנת לילה בבית ובטיסת החזור זה כבר לא ממש משנה. אנחנו אמורים לנחות ביום חמישי לסוף שבוע שבהמשכו חג. כך שיש זמן להתאושש מהטיול.
-
שעות הטיסה של איזיג'ט מג'נבה ובאזל לארץ די בכייש יתרון של הלוך חזור באותה חברה…
אם יהיה שינוי באחת הטיסות, החברה לוקחת אחריות על כל ההזמנה, מבחינת ביטול שינוי.
וגם עניין הכבודה אחיד, ולא צריך להתעסק.. עם מידות ומשקלים שונים..
באיזיגט נוח שאפשרי לבצע צק אין לשתי הטיסות, שבועיים שלושה לפני, ולא יום לפני כל טיסה (באלעל)..
התדמית של איזיגט יותר טובה בעיניי מאלעל.. בשנה האחרונה היו כמה שביתות, מחלות טייסים ולקוחות רבים נפגעו.
אם תקני ברגע הפתיחה של איזי, סיכוי גדול למחיר טוב לגנבה…
תבדקי גם את ליון עם טרנסביה
-
לי, לקחת את המילים מהפה שלי. אני מאוד זהיר בבקורתי את המוביל לאומי, אבל איזיג’ט יותר אמינים (למרות שגם הם שינו מועדי טיסה) מאל על, שהם אלופי האיחורים והביטולים (גם כאשר אין שביתת טייסים). זה גם שיקול בבחירת הטיסה.
-
גם בעיני איזיג’ט עולים על אלעל כמעט בכל הפרמטרים