גוד מורנינג ויטנאם
-
ועכשיו להיי לייט של היום מבחינתי (אחרי שאכלנו במסעדה הסמוכה למפלים,מסעדה מקומית שהייתה בסדר גמור)
מפלי הפיל

יבורך יבורך ג’ימי שלקח אותנו לשם ולא למפלים הקרובים יותר לעיר שלדבריו תיירותים ממוסחרים ומלאים באנשים.
האתר פשוט יפהפה זרימה בשצף קצף והירידה לשם הרפתקנית משהו
וכרוכה גם בהתרטבות קלה למי שיורד עד למפל עצמו
הטבע במלוא תפארתו

-
ממשיכים על האופנוע
והפעם למפעל משי,מקבלים הסבר מעמיק על גלגולו של המשי משלב התולעים ועלי התות דרך הגלמים

ואחר כך עוברים למפעל היצור כדי לראות את עבודת הטוויה

-
והמפעל האחרון הינו מפעל לייצור יין אורז
מפעל קטן בבעלות משפחתית
הוסבר לנו התהליך שבו הופך אורז ליין
היה מעניין וטעים

-
גם אני עוד כאן
באתי לחזק את ידייך

וגם אני הרגשתי קושי לכתוב על אפריקה … יופי שיש צפיות אבל נחמד כשיש מגיבים

אם היינו רוצים לכתוב למגרה , לא היינו כותבים כאן .
ולענייננו – הטיול נראה כל כך מגוון , יפה ושונה ואתה מתעד אותו מעולה.

מעריכה את ההשקעה
שבת נעימה
איריס
-
בוקר טוב ליאור,
תמונות נהדרות מהאזור של דאלאת.
בדקתי את התכנית שלנו וכתוב שם שנהייה גם במפל הפיל, כך שנרגעתי.

ברוב החוות והמפעלים הביתיים נבקר, וכנראה גם בחוות נוספות.
התוכנית שלנו באזור הזה שונה משלכם כי אנחנו מטיילים במשך יומיים עם שני אופנועים וגם עם מכונית (אנחנו 4 אנשים), ומתחילים מעיר אחרת בשם
Ban Me Thuot. ישנים לילה ליד אגם לק ובלילה השני מגיעים לדאלאת.
נילי
-
גם אני כאן
.נילי, איזה הפתעה שמישהו נוסע לאזור באן מה טוט. טיילנו שם ב- 2005 – מאד נידח ומיוחד.
אגב דאלאת, ידועה בפסטיבל הפרחים שלה המתקיים השנה ב- 23-27 דצמבר.

-
היי יוסי,
תודה עבור התמונות הפרחוניות מדאלאת.
אם הייתי יודעת על הפסטיבל הזה, אולי היינו מתכננים להגיע לשם בתאריכים המתאימים בדצמבר….

ידעתי על הכרותך המעמיקה עם תאילנד, כעת אני מבינה שגם וייטנאם מוכרת לך היטב.
ראיתי את הלינק שהעלית בפורום אסיה על הטייפון האחרון, ודי נלחצתי...אני מבינה ממטיילי ויטנאם אונליין, שהחיים שם שבו למסלולם.

נילי
-
הי ליאור,
איזה טיול מקסים!!
ויאטנם היתה אמורה להיות היעד שלנו לקיץ הזה (בין היתר כטיול טרום גיוס), אבל כמו שאומרים – תוכניות לחוד ומציאות לחוד. ויאטנם אופסנה, אבל ברור לי שבשלב מסוים אגיע לשם, בהרכב זה או אחר. אי לכך, האשכול שלך יישמר ואני בטוחה שיבוא לי לעזר כשיגיע זמן ויאטנם.
מאד אהבתי את תכנון הטיול שלכם והבחירות שעשיתם.
האלונג ביי זה אחד מהיעדים שאני חולמת עליהם , ואני חייבת לומר שהתמונות שלך שמראות שמיים כחולים במקום הזה – נדירות (תמיד אני רואה משם תמונות “מעוננות”).

טראסות האורז מרהיבות! ואהבתי גם את מקדש הספרות ואת כל הצילומים של/עם המקומיים. ג’ימי שלכם באמת מצטייר כבחור שמבין עניין.

ולגבי מה שהערת על הכתיבה בפורום - זה לא פשוט לאחרונה… קודם כל, לוקח המון זמן להעלות תמונות (אפילו אם מקטינים אותן) ובנוסף – אכן לעיתים די שומם כאן וזה קצת מבאס עבור הכותבים המשקיעים. לי לקח לכתוב על פירנצה המון זמן, גם בשל ההרגשה שאני כותבת לעצמי ובנוסף לכך – עברה שנה ועד הקיץ לא היה לי זמן לכתוב… וגם לקרוא אשכולות של אחרים לא תמיד יש פנאי…
בכל אופן – המשך לכתוב. יש קוראים, סמויים וגלויים וזה מה יש. חשוב לתעד!
תודה על השיתוף
ומזל טוב לאבא שלך

שירלי
-
ערב טוב ליאור
רק שתדע שגם אני כאן כל הזמן. לא תמיד מגיבה כי אחרת
הייתי צריכה להגיב על כל תמונה וכל פוסט שאתה מעלה
כי הכל נראה נפלא, וגם הפסטיבל שיוסי ל. העלה מדאלאת
גם אני מרגישה את הירידה במבפר המגיבים באשכול שלי.
אין ספק שבכתיבה ארוכה זקוקים למשובים האלה כדי לא להרגיש שכותבים באויר.
אז באתי לאמר שתמשיך לכתוב בטוח ישפיע על אחרים היכן לבקר
וגם לאמר שהיה לכם אחלה של טיול. אגב בסין ביקרנו במפעל לייצור חוטי משי ובדי משי בדיוק כמו זה שהראת כאן.
שבוע טוב
רחל לבון
-
רציתי לומר שגם אני פה .עוקבת אחרי כל מילה ..ויטנאם היעד הבא שלנו , גם אנחנו תכננו אותו כטרום גיוס אבל כמו שירלי תכנונים לחוד ...צה”ל קורא לבן שלי מיד עם סיום הבגרויות ויש לו “רק” שבוע לטיולעד למועד הגיוס ..(אגב ,אשמח להצעות ליעדי טיל לשבוע נטו ביולי)
שירלי – יקרה ..אני קוראת כל פרסום שלך וממש שמחה שמגיע אחד חדש . את כותבת נפלא ומשעשע וברור שיש לך משפחה נהדרת ומאושרת ..אשריך .
לא פעם אני נעזרת בעצותיך הטובות (באוסטריה למשל)
אני ממש מוקירה ומעריכה אנשים שטורחים ומשקיעים מזמנם לשתף אחרים ונעזרת המון בפורום להשראה ותכנון .
מבטיחה להעלות את סיכום הטיול שלנו לאוסטריה בסוכות בקרוב
שוב תודה
ותדעו אתם לא לבד !!
-
איזה טיול מיוחד ליאור
התמונות מרהיבות וההסברים נהדרים
מאד נהנת לטייל איתכם
ענת
-
הי לכולם
שבוע חדש אנרגיות חדשות……..
תודה רבה למי שהיגג:איריס,נילי,יוסי,שירלי,רחל,ו רד וענת.שמח שנהנתם
כיף לקרוא,וכולי תקווה שאחרים יעשו שימוש בתיאורים הנ”ל כי באמת ויטנאם היא יעד ששווה לבקר בו (ורד ושירלי בטוח שתגיעו אם לא מחר אז מחרתיים)
לגבי הפורום:אני מבין את כל מה שכתבתן והמאמץ וההשקעה בכתיבה גדולים מאוד,מצד שני הזמן הוא מצרך נדיר מאוד וגם אני לפעמים חודשים לא נכנס ומגיב כאן כי פשוט לא יוצא,אז לי בטח אין זכות לביקורת על תגובות בסיפור שלי……בניגוד אליכן שאתן כותבות פה רציף,(איריס נילי רחל ושירלי)
מי שקורא נהנה ומגיב זה משמח אותי אבל אין לי שום טרוניה לגבי מי שרק קורא.
יוסי:שמעתי על פסטיבל הפרחים מהמדריך שלנו והתמונות שצירפת עושות חשק
שירלי:תודה על הברכות
נילי:מכיוון שאצל טואן סיור האופנועים יוצא מבן מה תות שערתי שגם אצלך זה ככה וממה שאני שמעתי מבוגרי טואן זה אחד הימים הכי הכי מהנים (נקווה שמזג האוויר לא יקלקל לכם את הרכיבה)
ואחרי כל המלל אפשר להמשיך לתחנה האחרונה של הסיור הממונע שלנו,אגם האנחות (זהו שמו הרשמי)

אגם יפהפה ואחד המקומות הרומנטים בדאלאת,אני מניח שהבנתם מדוע קוראים לו ככה.הלכנו בניחותא סביבו

-
נפרדים מארבעת המדריכים שלנו (ג’ימי שיחקת אותה)

מבלים עוד ערב בדאלאת וסוגרים את אחד הימים המהנים בטיול שלנו
סיור האיזי ריידר
מחר שוב טיסת בוקר מוקדמת לתחנה האחרונה שלנו בויטנאם STAY TUNED

-
ימים ג ו-ד 10 ו11 באוקטובר-ימים 14 ו-15 לספירת הטיול
תחנה אחרונה בויטנאם סייגון (הו צ’י מין).התלבטנו רבות האם לכלול אותה ומזל שהחלטנו ככה (אפילו הצטערנו שלא הקצנו לה עוד זמן)
שוב טיסת בוקר מוקדמת ואנחנו נוחתים ב08:45 בסייגון המהבילה
ופוגשים את מיסטר נאם.מדריך ותיק שהיה חייל בצבא הדרום בזמנו
את סייגון אהבנו יותר מהאנוי ולמרות העייפות מתחילים את הסיטי טור בשוק binh tay המצוי בצ’יינה טאון

צפוף מאוד וצבעוני מאוד בשוק,השוק מחולק לאזורים בגדים אוכל כלי בית וכיוצ”ב

-
מכיוון שזמננו קצוב לא עברנו במלון קודם אבל אפשר כבר להמליץ עליו
מלון ליברטי סנטרל סייגון סנטר ממוקם מצויין ונותן תמורה נהדרת לכסף
ולמרות העייפות והחום אני שמח מאוד מאוד על הסיטי טור הזה
כי לבד לא היה לנו כוחות להתחיל לרוץ בין האתרים אחרי שבועיים טיול
סייגון מלאה גם היא בוספות (ספוילר לפעילות הערב שלנו)

ממשיכים להסתובב בשוק קונים וטועמים קצת

-
היי ליאור
איכשהו וייטנאם לא מושכת אותי בכלל , ואין לי באמת הסבר למה זה ככה ..
אז וייטנאם לא בשום מגירה אצלי , אבל באתי כדי להגיד לך שלא אחמיץ סיפור שלך ואני בטוחה שהדיווח יעזור מאוד לאחרים שיבחרו בויטנאם כיעד .
מרגישה מהסיפור שלך שדרגות ההנאה שלכם עלו עם היציאה מהאנוי ... האם אני בכיוון ? האם יש מצב לוותר עליה לחלוטין לדעתך ?
ורכבת הלילה לסאפה... אכן תענוג מפוקפק... אחותי וחברתה נשדדו בקרון בעת שישנו ולכן נאלצו להוציא דרכון ישראלי בויאטנם....
עצרו אותה אחכ בכל מעבר גבול בניסיון להבין למה היא ישראלית עם דרכון שהונפק בויאטנם... היום זה נשמע מצחיק.... אז זה היה די סרט רע....
-
הי עדי טוב שבאת,זה בסדר גם אצלי ויטנאם לא היית בשום מגירה עד שבת זוגי החליטה שמטיילים לשם,ולפעמים הטיולים המהנים הם אלה שמחוץ למגירה…
לגבי האנוי:מה שהפריע לי בה היו הצפיפות הבאמת קשה בשני הערבים האחרונים שהיינו בה שיחד עם הלחות והרעש היו טו מאץ עבורי.ביום הראשון שהיינו בה נהנתי מאוד מהסיור בה.
ממשיכים בסייגון אחרי השוק ברובע הסיני,ממשיכים למקדש סיני בן 150 שנה

ומשם לכנסיית נוטרדאם ולבית הדואר הסמוך,שניהם מבנים עם הטאץ’ הצרפתי שקיים בסייגון.

-
ולמרות שהיינו עייפים והיה חם היה אתר אחד שהחלטנו לא לוותר עליו לפני האתנחתא במלון שלפני פעילות הערב.
ולמרות שלא היו כמעט שירים בסיפור עד כה,אז הנה רמז לגבי המקום בו ביקרנו שקשור קשר הדוק לאחד הארועים הטראומטים בהיסטוריה של ויטנאם
-
מוזיאון המלחמה(War Remnants Museum):כבר מהטנקים בחצר אתה נכנס לאווירה הקשה שמלווה את הסיור

ומי לא זוכר את תמונת המצלמה המחוררת ?

המקום מספר בלי פילטרים את הסיפור הכואב של המלחמה הזאת וחשוב מאוד מאוד לבקר שם
אחרי שעה וחצי לערך החלטנו שמספיק לנו החום והעייפות שיחקו תפקיד
צריך לנוח לפני אחד מהלילות הכי מהנים שהיו בטיול

-
מוזיאון המלחמה - War Remnants Museumמוזיאון המלחמה - War Remnants Museum
הוא מוזיאון קשה !!!
אותי התמונות טלטלו !
הייתי שוקל ביקור עם ילדים במוזיאון … המראות לא נעימים !
למבוגרים דווקא הייתי ממליץ לבקר למרות הקושי