מחיר טיסת אל על לג'נבה 09/18 יש עוד לאן לרדת?
-
שכחתי לציין שרק לפני יומיים התפטר במפתיע מנכ”ל אל על, והמשא ומתן עם הטייסים נמשך. אתם יכולים לנחש מה יקרה עם המו”מ הזה יתפוצץ!
-
לי, בנוגע להמלצה על טרנסביה שנוחתת בליון: טיסת ההלוך שלהם מתל אביב ממריאה רק בסביבות 19:00 ונוחתת בסביבות 23:00. טיסת החזור לתל אביב ממריאה בשעות הצהריים. שעת הנחיתה בלילה קצת בעייתית בעייני. אפשר כמובן לשלב הלוך עם איזיג’ט לג’נבה וחזור עם טרנסביה מליון. ואז יש עניין של החזרת רכב בתוספת תשלום. סמדרולה כתבה כאן שהיא מתכננת את הטיול שלהם כך. מה דעתכם?
-
שעות הטיסה של איזיג'ט מג'נבה ובאזל לארץ די בכיזה מאד תלוי אם תרצו לבקר בליון.
תלוי בהרכב המשפחתי ובהעדפות הילדים.
שימו לב שזה מייקר את השכרת הרכב ב-80 יורו שמחזירים במקום אחר.
יש חברות השכרה זולות באינטרנט שלא מאפשרות החזרה מיעד אחר.אני חושבת שלפי הדיון כאן עדיף לכם לחכות לאיזיג’ט ולהזמין הלוך וחזור דרכם.
המחירים של סוויס ואל על מאד יקרים.
בשנים האחרונות מאז שיש שמים פתוחים אין סיבה לשלם כל כך הרבה.
שווה לשקול אפילו החלפת יעד.
ממה שאני מתרשמת העלויות באלפים הצרפתיים של לינות ורכבלים לא כ”כ זולה.
העלות הכוללת של החופשה מתקזזת עם טיסות זולות של איזי ג’ט.
אך אם לא משיגים טיסות זולות (מבחינתי עד 300$ לכרטיס) אז יש עוד כל כך הרבה יעדים יפים ואטרקטיביים למשפחות באירופה.
-
בקשר למחיר לא כל כך מסכים איתך. אני היתי באלפ”צ פעמיים. אפשר למצא לינה לא יקרה אם מזמינים מראש. ובקשר לרכבלים ניתן לקנות כרטיסיה לכמה ימים שרוצים. אני עליתי כמעט בכל הרכבלים באיזור שמוני (כולל את אד”מ) משך 4 ימים, שעולה 100€ למבוגר ו-80€ לילד ולסניור.
-
שעות הטיסה של איזיג'ט מג'נבה ובאזל לארץ די בכייקר וזול זה עניין יחסי לכל משפחה

בדקתי את המחירים של קיץ 2017:
3 ימים רצופים , כרטיס משפחתי לזוג +2 ילדים ושאר הילדים (עד גיל 15) 245 יורו.
אנחנו משפחה עם 6 ילדים . 3 מתוכם מעל גיל 15.
כך שיוצא סה”כ עלות די גבוהה בשבילנו ל-3 ימים ברכבלים:
245 + 86 *3 = 503 יורו
-
למה בעיה של החזרת רכב?
אם שוכרים בליון (צרפת) ודואגים שנקודת ההחזרה תהיה בצד הצרפתי של שדה התעופה ג’נבה (צרפת) נשארים באותה מדינה, ואין סיבה לקנס על החזרה במדינה אחרת.
וכן-שעות הנחיתה וההמראה לא מוצלחות, כדי להשתמש בליון כ”שדה תעופה מועדף” .
אם המטרה גם לטייל בליון-זה כבר סיפור אחר.
אם הטיסה חזור מליון-כדאי מאד לנצל את היום האחרון לפני הטיסה לבקר בה.
-
שעות טיסה זה עניין אישילכל אחד מתאימות שעות טיסה אחרות.
אישית אני מעדיף טיסה ב 19:00. ככה אני לא מפסיד יום עבודה בהךוך, מגיע ליעד, ואחרי שנת לילה טובה מתחיל לטייל עירני ביעד. פחות מעדיף לילה לבן לפני טיסת בוקר בהלוך.
אצל אחרים כמובן שיקולים אחרים.
-
אולי יתן לך אנידיקציה: ביולי האחרון הזמנו טיסה לסוף אוגוסט לציריך הלוך עם סוויס חזור עם אלעל ב-450 דולר לכרטיס. המחיר שקיבלת לא נשמע לי אטרקטיבי, בטח לא אטרקטיבי כדי להזמין כבר עכשיו.
אגב, בין סוויס לאלעל- סוויס עדיפים עשרות מונים, גם אם אין ארוחת ילדים (ואין. אכן אי אפשר להזמין דרך האצר. ביקשתי מהסוכנת שתזמין לי אבל כשעלינו על המטוס הדיילות אמרו לי שאצלם אין בכלל ארוחות ילדים. לא נורא בכלל. הילדה הסתדרה עם מה שהוגש, ולילדים יותר בעייתים עם אוכל כדאי להביא משהו מהבית, ולא לוותר על סוויס. חווית הטיסה היתה מדהימה. מטוס גדול ומרווח, מושבים מרווחים וסופר נוחים, עם משענת מרופדת לראש, מסכים אישיים עם המון תכנים. אין מה להשוות למטוס הקטנצ’יק שטסה בו אלעל בחזור, צפוף וחנוק.
-
יכול להיות שחזרה מציריך עם אל על תתאיםמציריך יש להם טיסות בשש בערב.
-
באל על אפשר בכלל לקנות כוון אחד במחיר סביר?הרעיון של שילוב חברות עובד נהדר בלואו קוסט
אבל לפחות כשעוד בדקתי את זה (די מזמן אני מודה) באל על היה יקר מאד לקנות כיוון אחד. האם זה השתנה?
-
יקר רצח, לפעמים יותר מהלוך חזור
-
נראה שזול יותר לרכוש הלוך וחזור מז'נבה ולא לעלות הל החזורבשילובים כאלה אני בד”כ קונה כרטיס בונוס דרך המתמיד של אל על, כרטיס בונוס כיוון אחד עלה לי תמיד חצי מכרטיס הלוך ושוב.
עם אל על בד”כ הצלחתי להסתדר עם נקודות משותפים, בעיקר כרטיס אשראי.
אם אין להם מספיק נקודות להמרה אולי שווה להם לרכוש דרך
זו לא המלצה, אני רק מספר שיש כזו אופציה
-
כן זה נכון, עם נקודות התמחור הוא לכל כיוון בנפרד.
מעניין האם חברות ההי-קוסט יישברו יום אחד עם התמחור ויתחילו לתמחר כל כיוון בנפרד כמו הלואו-קוסט. הרי אל על בעצמה עושה את זה בטיסות אפ.
-
בדקתי ב Swiss מציריך, טיסה ב 22:40, הלוך בספטמבר ב 190$צריך לרכוש גם חזור מתל אביב לציריך, אפשר סתם מתישהו עולה 181$. נניח שהכרטיס חזור ילך לפח ולא לחופשת סקי….
אז יוצא שהעלות הכוללת לטיסת חזור 370$~.
נניח איזיג’ט כיוון אחד מתל אביב לז’נבה ישלים את העלות ל 500$? עדיין מחיר תחרותי למחירים שהוצגו בתחילת השרשור, אבל וזה אבל גדול:
הטיסה מציריך ב 22:40, חוסך לילה במלון ושאר רשימת כאבי הראש שכבר נתתי לעומת טיסת מוקדם בבוקר בחזרה.
אז נכון שכרטיס לכיוון אחד ילך לפח, אבל עדיין החבילה הכללית גם יותר זולה וגם יותר נוחה.
-
דרקון, אני מזכירה שלטיול שלנו אני צריכה להזמין 7 כרטיסים (זוג+5). שום כרטיס לא יכול ללכת לפח (אם הבנתי אותך נכון)
בכל מקרה, טיסת לילה בחזור אולי מתאימה לזוג אבל עם ילדים, יום ארוך שכזה הכולל נחיתה לפנות בוקר ועוד נסיעה צפונה, לא ממש מתאים לנו.
כרגע, מבחינת שעות טיסה לג’נבה, איזיג’ט הכי מתאימה לנו. טיסת צהריים בהלוך וטיסה מוקדמת בחזור עם נחיתה בשעות הצהריים בארץ.
יש למישהו מושג מתי בנובמבר תפתח המכירה של ספטמבר 18?
-
באתר כתוב סוף נובמבר
-
איריס תודה. עכשיו נלך להזמין סבלנות

-
השילוב עם הכרטיס שהולך לפח כנראה זול יותרודווקא בגלל שאתם שבעה כנראה כלכלי יותר.
אבל אם השעה לא מתאימה אז המחיר כבר לא ממש משנה.
-
חזרתי לדווחאז אחרי ששיגעתי אתכם, הבוקר הזמנתי 7 כרטיסים לג’נבה באיזיג’ט למחצית ספטמבר 18
הלוך ב 82 יורו לכרטיס
חזור ב 60 יורו לכרטיס
מזוודה אחת של 23 ק”ג (לא ממש נתן להתקדם עם ההזמנה בלי זה) 81 יורו
הזמנת מקומות 70 יורו
אז מה דעתכם המנוסים? היה שווה לחכות?
מזכירה שאל על 3700$ ל 7 כרטיסים.
-
וואו!!! איזה הבדל מדהים!!
שמחה בשמחתך