כיוון חדש...דנמרק מישהו?
-
אז אחרי שאת נורבגיה פסלתי לשלב זה, או לפחות לשנה זו,
ואחרי שאת אנגליה (מרכז+פיק דיסטריקט) הנחתי בצד עקב חוסר התלהבות מצד בנזוגי שיחיה, וכי בבדיקה ראשונית התקשיתי למצוא לינות במקומות השונים לכולנו (7 נפשות גדולות למדי) במחיר הגיוני,
עלה לי רעיון דנמרק.
היתרונות עד כה: 1. ארץ חדשה לאוסף (בניגוד לאנגליה, שכבר היינו בהרכב זוגי) עם תרבות מעניינת ופחות מוכרת
2. טיסת אפ זולה לברלין, ונכון שזו נסיעה לא קצרה אבל נתמודד (והשאלה אם אחרי שניאלץ מן הסתם לשלם על מזוודות זה עדיין ייצא כזה זול)
3. לינות כוכב, אטרקציות וזה…
החסרונות מבחינתי הם:
1. שזו כנראה לא המדינה הכי נופית, בלשון המעטה. בהולנד זה היה לי מאוד חסר, שלא היו אופציות של טיולי טבע ממש. לילדים זה כנראה פחות יפריע...הולנד עדיין מדורגת אצלם במקום גבוה (אולי ראשון) ברשימה הלא מאוד ארוכה שלנו עד כה (גם כי זו היתה הפעם הראשונה, אבל מן הסתם בעיקר בגלל האטרקציות והידידותיות הכללית של המקום והפסיליטיז).
2. כמובן, יוקר המחיה המדובר בדנמרק, אם כי חייבת לומר שבבדיקה הדי מעמיקה שכבר עשיתי הצלחתי למצוא לינות במחיר לא נורא.
לא הצלחתי למצוא המון מידע ומעט מאוד סיפורי טיול (שזה גם יתרון מבחינתי כי אני פחות אוהבת להעתיק ומעדיפה בכל טיול קצת להמציא את הגלגל), אז אשמח לכל לינק/טיפ/רעיון, כולל אם מישהו חושב שכל הסיפור הוא ממש רעיון גרוע, בזבוז זמן/כסף ומליוני ישראלים לא טועים וכו'.
אם הייתם ולא התלהבתם כל סיבה שהיא -בבקשה, זה הזמן להתוודות
.וספציפית לעניין לינות-
ביוטלנד מצאתי כפר נופש (מצאתי מלא, אבל זה הכי רלוונטי) מבית לנדל, אותה רשת של הולנד רק שכאן יש להם סוג של תת רשת מקומית בשם דייז. המיקום שלו בסדר, לא מרכזי ומושלם כמו ללנדיה, אבל המחיר יוצא יותר נמוך (צריכה עוד לבדוק עד כמה יותר נמוך, בינתיים פשוט נראה שבללנדיה אין בכלל זמינות לתאריכים שבדקתי ליחידה בגודל שאנחנו צריכים), וזה כולל מצעים בניגוד ללנדיה, ופארק מים לא כמו האקווהדום אבל מספיק בהחלט.
נשאלת השאלה- למה לא הצלחתי למצוא שום המלצה או משהו כתוב על לנדל בדנמרק בכלל, ועל הכפר הספציפי הזה (seawest) בפרט.
והשאלה השניה, משהו שנתקלתי בו גם בחיפושים בairbnb לגבי ההמשך באזור קופנהגן- מצויין שהחיוב על השימוש בחשמל ובמים יתווסף בתום השהות, בהתאם לכמות השימוש מן הסתם. מישהו נתקל בזה בעבר?? כמה זה כבר יכול לעלות, בהנחה שבשבת אנחנו לא מדליקים ומכבים חשמל ומשאירים אורות בחלק מהחדרים כל היום וגם תנור על חום נמוך?
ושאלה אחרונה לגבי airbnb שעד היום לא העזתי להתקרב...האם יש לי דרך לסנן בחיפוש דירות ובתים שמשמשים למגורי קבע של הבעלים? יש בכלל באתר בתי נופש שאינם משמשים למגורים במשך השנה? כל עצה ואזהרה לגבי השימוש באתר תתקבל בברכה. זו כנראה הדרך היחידה למצוא לינה עם מטבח (מטעמי כשרות) במחיר שפוי באזור קופנהגן.
תודה למי שצלח את המניפסט הארוך והמייגע.
-
בוקר טוב,
אני לא מבינה למה פסלתם את אנגליה. יש שם שפע אתרים מעניינים לילדים, שפה מובנת ושער פאונד אטרקטיבי.
דנמרק היא יעד מעניין. אני מצרפת סיפורי טיולים של משפחות שהתפרסמו בפורום בשנים האחרונות.
שימו לב שבתאריך 15 באוגוסט הילדים חוזרים שם ללימודים ויש ירידה בכל מקומות התיירות.
לדעתי, עדיף לטוס ישירות לקופנהאגן עם נורווג’יאן. ברלין זה סיבוב די ארוך , אלא אם אתם רוצים לשלב טיול בצפון גרמניה כפי שעשתה שני.
בהצלחה,
סמדר
בקיץ 2015 המשפחה של אילנה עם 4 בנים טיילו 11 יום עם אופניים ששכרו
בלוג של שני עם 4 ילדים עד גיל 13- קיץ 2016
בלוג של ריקי עם 3 בנים עד גיל 13 - קיץ 2014
לא מזמן קראתי כתבה שפתחו מרכז מבקרים חדשני של לגו
-
תודה! אשב לקרוא

לא פסלנו עדיין לגמרי את אנגליה.
כאמור, טרם הצלחתי למצוא שם מקומות לינה מתאימים (גם מבחינת הגודל, גם המחיר, וגם בעיקר שיהיה מקום עם בריכה מקורה ו/או אפשרויות אטרקטיביות אחרות להעביר שבת, שבה אנחנו לא נוסעים, ויש לנו שתיים בתאריכים המאוד מוגדרים מראש שיש לנו השנה).
פשוט כשראיתי שאין התלהבות מהצד השני המשכתי לחשוב על רעיונות שילהיבו אותו יותא, ועם כמה שזה ילדותי, ארץ חדשה לגרד במפה שלו עושה לו את זה…
ועד שנקבל החלטות אשב לקרוא.
-
גלית,
עכשיו אני יותר מבינה את השיקולים.
אכן, קשה למצוא דירה גדולה באנגליה במחיר סביר בחודשי הקיץ.
הבריטים מזמינים שנה מראש.
מבחינת כשרות, יש לאנגליה יתרונות גדולים מבחינת הזמינות של מזון כשר ברשתות סופרמרקטים רגילות בכל רחבי האי הבריטי.
שני היעדים יכולים להתאים לכם. הסדר לא מחייב
.לקיץ 2019 אני מעריכה שגם אנחנו נתלבט ביניהם.
הפתיחה של מרכז הלגו החדש מדגדגת למכורים במשפחתנו.
-
אכן, לא חשוב הסדר…תכלס, אם לא היינו מוגבלים לשבועיים (בין הבגרות האחרונה ותשעה באב למחנה קיץ) כנראה שהייתי נאלצת ללכת בעקבות חלום תאילנד (שיש לי רתיעה ממנו משלל סיבות, אבל בסוף לא תהיה לי ברירה. ממש נורא, נכון?)
אז במסגרת אירופה אלה שתי האופציות שהכי קוסמות לי כרגע…
לגבי כשרות, אני בדכ באירופה לא בונה על האוכל המקומי וטסה עם הרבה אוכל קפוא, אבל אם טסים בלואו קוסט לא בטוח שאוכל להקריב שני טרולים שלמים לאוכל כמו בנסיעות קודמות...אבל בברלין בטח אין בעיה להצטייד, וגם בקופנהגן יש קצת.
דוקא כשטיילנו בוויילס בעבר היה לא פשוט בכלל, אבל גם במקרה הזה אין בעיה להצטייד בלונדון.
-
תגובה זריזה בין ההכנות לשבת:
אם תחשבו שוב על אנגליה אז תבדקו כפר של סנטר פארקס.
יש בריכה מקורה
יש בקתות לשבעה מבוגרים (אני כמעט בטוח)
ובשביל אוכל לשבת יש את מנצ’סטר
השנה היינו ב Whinfell Forest.
-
הייתי פעמיים בדנמרק והיא מומלצת מאד…
לינק לסיכום טיול שלנו בדנמרק. עשינו טיול די צנוע. לא עלה יותר מהטיול להולנד למשל.
נכון שאין נופים כמו הרי האלפים אבל יש חופים יפים עם כפרים לאורכם. אשמח לענות לשאלות בפרטי
-
אם כבר דנמרק אז למה לא שוודיה?
אני הייתי בשתיהן והעדפתי את שוודיה מבחינה נופית (יש מגוון גדול יותר – הרים, אגמים, ארכיפלג).
יש טיסות זולות וישירות של נורביג’אן לשטוקהולם שהיא עיר נהדרת. גם לילדים.
-
היי,
היינו פעמים בדנמרק עם הילדים ומאוד נהננו. לא יותר יקרה מהולנד לדעתי. הרבה אטרקציות לילדים כמו פארקי חבלים, גני חיות, מוזיאונים פתוחים מעולים של ויקינגים וימי הביניים, טירות ועוד.
מבחר גדול של בתים בairbnb .אין סינון כמו שביקשת ,אנחנו תמיד שואלים בהתכתבות עם בעלי הדירה אם כולל מצעים,מגבות,חשמל וגז. מחירי הדירות בקופנהאגן יקרים אך בשאר המקומות סביב מאה אירו למשפחה.
הכי חשוב לדעתי לקחת טיסה ישירה של נורוויגאן לקופנהאגן, lowcost באיכות טובה מאוד. אשמח לענות לשאלות בפורום או בפרטי.
-
מה שבעיקר לא ברור לי, זה למה לנחות בברלין. אם נוסעים לקופנהגן ולדנמרק, אז טסים לדנמרק. אלו גם לא ערים קרובות במיוחד (יילך לפחות חצי יום בכל כיוון), כך שתצטרכו גם לבזבז זמן בשפע בחופשה קצרה, וגם לבזבז כסף (ובל נשכח שזמן זה גם כסף) כך שלא בטוח שזה בכלל יוצא יותר זול. ואם אתם מוכנים ממילא לעצירת ביניים שכזו, פשוט חפשו טיסה לא ישירה. אני מצאתי לא מזמן טיסה חד כיוונית לדנמרק דרך יעד אחר במאה דולר (בלי מזוודה והושבה, אבל ממילא לא נזקקתי להם).ואם העילה לכל היא שיקולי תקציב, אז כנראה שכדאי לחפש יעד פחות יקר מדנמרק…
והערה קטנה: אוכל קפוא, אם הוא כולל בשר, אינו חוקי להבאה לאירופה, ומבחינה תברואתית סחיבת בשר קפוא מהארץ היא רעיון רע. אם אינכם יכולים בלי בשר ותווית הכשרות חשובה לכם, בערים גדולות רבות באירופה תוכלו למצוא איפה לקנות בשר כשר בלי להפר את החוק ולהסתכן בריאותית.
ועוד הערה קטנה: אין שום בעיה לנסוע לתאילנד לשבועיים. זה אחלה פרק זמן לשם כך.
-
תודה, ריקי! קראתי (שוב, אחרי שנתקלתי בו בעבר) את סיפור הטיול שלכם. יש לי רושם שאולי עבור מתבגרים (15,17) רוב האטרקציות קצת ילדותיות, האם אכן כך?
מיקה, תודה גם לך. גם את סיפור שבדיה שלך קראתי
, נראה לי שאת שבדיה נשמור לחיבור עם נורבגיה ביום מן הימים. היא לבדה ממה שקראתי לא נראה לי ש"תתפוס".וכבש, אני כרגיל מודה לך על הדאגה לבריאותנו (אם כי אני לא טסה עם בשר לא מבושל בכל מקרה) ושמירת החוק…
לגבי טיסה, תמיד אעדיף טיסה ישירה+נהיגה על פני קונקשן. זה גוזל את אותו זמן, ובנסיעה רואים יותר, מרגישים שהטיול כבר התחיל, וטיסות זה החלק הפחות אהוב עלי בכל רעיון הנסיעות לחו"ל…
אבדוק טיסות ישירות עם נורבג'יאן, אבל כרגע לפי התכנון שלי התחלה וסיום בברלין דוקא משתלב טוב.
ואלעד, תודה גם לך. בדקתי את סנטר פארקס, אבל כולם במיקום לא משהו, והם גם יקרים מאוד והרבה פחות שווים מאלה של הולנד. כן מצאתי כפר נופש אחר בפיק דיסטריקט, רשת עם שני מיקומים (סנדיברוק נדמה לי). בזה שיותר רציתי כבר אין בקתה פנויה בגודל שאנחנו צריכים. את השני פסלתי בהתחלה כי הוא יקר יותר מהראשון וממוקם פחות מושלם מהראשון (אם כי בסדר). עעשיו אחרי שבדקתי שוב את סנטר פארקס, כולל מחירים, אני רואה שהוא פחות יקר מהם.
אז אולי גם אנגליה עוד בתמונה. ככל הנראה, מבחינת מחיר זה יוצא בשורה התחתונה מאוד דומה.
יתרונות אנגליה מבחינתי, אחרי שקראתי כמה סיפורי טיול שצירפתם כאן מדנמרק, זה הנופים והשפה.
מצד שני, הנהיגה ההפוכה. אם כי זה לא מחסום.
-
לילדים בגילאי ילדייך-לא בטוח שדנמרק תהיה אטרקטיבית מספיק.

היא מקסימה (לדעתי)
לגילאים צעירים יותר.
אלא אם ילדייך חובבי ויקינגים ותרבותם.
מעבר לכך-היות וההרכב שלכם רחב מבחינת הנפשות, וההתמקדות שלכם בטיול כוכב (שבוע? יותר? ) המשמעות שאתם מצמצמים את היעדים הנגישים מנקודת הלינה – כלומר אם הכוכב שלכם כפי שציינת-Dayz Seawest (אגב לרשת יש הרבה כפרים בדנמרק)- אתם מתמקדים בדרום מערב דנמרק.
כל היעדים שיותר מרכז- צפון אפילו ביוטלנד יהיו לכם עם נסיעה ארוכה.
שלא לדבר בכלל על יעדים בשילנד או אחרים.
כלומר אם כוכב---אז שיהיה ב”אמצע” יותר?
כלכלית-זה לא רק מחיר הלינה, אלא כניסה לאתרים, מחיר דלק וכו- ודנמרק, בעדינות נגיד- לא מהמדינות הכי זולות של אירופה.
טיסה לברלין כי? מה היתרון שלה? אתם מוסיפים לטיול 700 ק”מ לכל כוון
או לחלופין בעצם מקזזים מהטיול 4 ימי טיול (על בסיס ההנחה שהלוך נוחת בבוקר, וחזור בלילה, ואת המרחק כל פעם גומעים ב-2 ימים לכוון כולל לינת לילה בודד).
כלכלית-? לא בטוחה גם כי יש להוסיף מחיר לינת לילה ל7 נפשות כפול 2. וכן כלכלה. (שלא לדבר על אוכל קפוא אם בכוונתך להביא מהארץ שזה יותר בעייתי לנייד אותו כל כך הרבה שעות).
אם דנמרק- אז טוסו אליה
נצלו את הכוכב הראשון/או האחרון לטובת אוסלו ושילנד
ואת היתרה בכפר נופש במרכז יוטלנד.
-
תודה, יונית.
יש לנו שבועיים, שני עד שני.
הטיסות שבדקתי כרגע לברלין (מעל 1000$ פחות מטיסה ישירה לקופנהגן), הלוך נוחתת בסביבות תשע וחצי בבוקר, והמחשבה היא "לשרוף" את היום על נסיעה עד יוטלנד, או לחילופין לעצור ללינת לילה בהמבורג (הגעה בצהרים המאוחר, משאיר זמן לקצת שופינג, שבדכ אנחנו לא מקדישים לו בטיולים יותר משעתיים שלוש בכל הטיול) ואז למחרת כבר לטייל ליעד כלשהו בדנמרק (אכן הבעיה עם האופציה הזו היא העובדה שנמשיך עדיין להיטלטל עם אוכל).
ואז כוכב של חמישה/שישה לילות ביוטלנד (מבין כל הכפרים של דייז/לנדל זה שציינתי הכי מתאים מבחינת מיקום ביחס לאתרים שכרגע נראו לי מעניינים), וביום ראשון מעבר לזילנד (אזור קופנהגן) דרך האי פין, לעוד כוכב של חמישה לילות.
ואז בשישי חשבתי לעבור לסופש בכפר נופש (זול משמעותית מהאחרים אבל גם הפסיליטיז בהתאם) של דאנלנד שמצאתי במריאליסט, רבע שעה מהמעבורת לדרמניה, במטרה לנצל את שישי לטיול בצוקי מון.
יום ראשון על הבוקר מעבר במעבורת לגרמניה ונסיעה לברלין, מה שמשאיר חצי יום לברלין, ולמחרת בבוקר טיסה חזרה.
עושה שכל??
כמובן שעירערת את כל הקונספט עם ההערה לגבי התאמתה של דנמרק למתבגרים.
ממשיכה לחשוב:-)
-
עוד בעיה עם הטיסה הישירה של נורווג'יאן, מלבד היותה יקרה בהרבה מזו של אפ לברלין, היא שאין בכלל טיסה ביום שני, אלא רק בראשון בצהרים, שבמקרה של שנה זו זה עיצומו של תשעה באב...ולא נטוס באמצע צום. כך שכנראה האופציה הזו לחלוטין יורדת מהפרק.
לגבי אטרקציות בדנמרק והתאמתן לגיל הילדים, אני משערת שלגולנד יהיה מהנה עבור כולם, גם אם הוא לא אקסטרימי ומתאים לכתחילה לצעירים יותר (הגדולים שלנו כבר היו בלגולנד קליפורניה כשהיו קטנים, כך שאני יודעת למה לצפות).
גם גני טיבולי אני בטוחה.
מוזיאון פתוח אחד כלשהו, מוזיאון הספינות הויקינגיות אם נצליח לשלב שיט בספינה ויקינגית גם יתאים, טירה אחת/שתיים/שלוש?...פארק חבלים כמובן שהם תמיד שמחים, יום על אופניים בפארק האיילים נראה לי שיהיה מקסים, כלבי ים על החוף, קראתי גם סיפור טיול שכלל פעילות דיג ואיסוף צדפות או משהו כזה, צוקי מון כאמור…
תכלס, למה שבני ובנות טיפשעשרה לא יהנו בטיול כזה בעצם? מה חסר? (באמת שואלת)
-
אפשר לשלב ביקור בברלין וטיסות של איזי מברלין לקופנהאגן (פחות מ50 אירו לכרטיס).
-
אבל למה ההשוואה לישיר לקופנהגן אם ממילא האופציה השנייה היא הכי לא ישיר שיש, עם הרבה יותר עיכובים ובזבוז כסף נוסף על נסיעות, לינה, אוכל וכו’? יש טיסות לא ישירות לקופנהגן במחירים אטרקטיביים יותר, ובאפשרויות תאריכים רבות יותר מאלו של חברה אחת בודדת. וכאמור, אם כל זה נועד לחסוך כסף, לא בטוח שהסיבוב הזה חוסך בפועל הרבה כמו שחושבים עם העלויות הנוספות שלו והורדת הזמן מהטיול הקצר (דיברתם על איבוד זמן בתאילנד – ההגעה הלוך וחזור לדנמרק יהיו קצת כמו טיסה ארוכה לתאילנד...), ודנמרק היא לא מקום שנוסעים אליו כשרוצים לצמצם עלויות, כי המחיה כבר תעלה אותן מעלה. אצטט חברה דנית שהתארחתי אצלה לא מזמן: “אנחנו בתחרות עכשיו מול שווייץ אצל מי יוקר המחייה הכי שערורייתי באירופה”… -
כבש, כאמור, מבחינתי ה"בזבוז" הוא של חצי יום טיול בסופו של דבר לעומת טיבה ישירה לקופנהגן, מכיון שגם לו היינו טסים ישירות לקופנהגן, הרי שאו בהתחלה או בסוף היתה לנו נסיעה של 3-4 שעות לאזור אחר של דנמרק או חזרה ממנו.
במסלול שתכננתי יש בנסיעה הלוך בזבוז של חצי יום נסיעה, כאשר ממילא בדכ ביום הנחיתה אנחנו לא עושים הרבה.
הנסיעה חזור על פי התכנון שלי קצרה יותר וסהכ אני חושבת שניצול הימים הוא מקסימלי.
לגבי מחירים, המטרה היא לא חו"ל בתקציב הכי נמוך האפשרי. אני תקועה, בין השאר, בהשוואה בין עלות טיול לדנמרק לעומת אנגליה. ועד עכשיו מהבדיקות שלי זה ייצא בשורה התחתונה כמעט זהה.
בכלל בסופו של דבר בשלושת הטיולים שעשינו לאירופה עד היום ההבדלים במחיר הכולל של הטיול היו ממש מינוריים, ולאו דוקא לטובת הארץ הנחשבת זולה יותר מבין השלוש (אוסטריה, לעומת ספרד והולנד).
כך שבמסגרת העלות הכוללת המוערכת מראש של טיול לאירופה למשפחה הספציפית שלי (זה נגמר באזור ה40,000 כולל אטרקציות והוצאות אוכל ואפילו פנסיון לכלב) אני מנסה להגיע לעלות הכי נמוכה שאני מצליחה.
-
לא חשבתי מלכתחילה שהכוונה היא לעשות טיול תרמילאי… כוונתי היתה שדנמרק יקרה, ולמרות שחיבבתי אותה עדיין בעיניי יש לה חלופות יותר מוצלחות ופחות יקרות (מאחר וציינת שמחיר המחייה מרתיע אותך) ועם טיסות ישירות, במיוחד אם מדברים על שהות שרובה מחוץ לעיר. בכל זאת, היא שטוחה מאוד והטבע לא דרמטי. קופנהגן חמודה, אבל זה לא באמת מתחרה עם לונדון, או פראג וכו’. לכן אישית אני מתקשה לראות אותה כהצעה מספר 1 כחלופה בתקציב זהה/נמוך יותר לאנגליה. -
בקיצור, כבש, אם הבנתי נכון, אתה ממליץ על אנגליה בהתלבטות מול דנמרק. תודה!
-
בשנה שעברה אנחנו גם ניצלנו את המחיר הנמוך של טיסות אפ לברלין והשתמשנו בברלין כגייט לצפון גרמניה.
התלבטנו אם למשוך לכיוון דנמרק אבל מזג האוויר הקריר ומיעוט יחסי של אטרקציות לנוער כיבה אותנו.
בסופו של דבר עשינו שבוע בצפון גרמניה. כולל ביקור במחנה ריכוז זקסנהאוזן, היידה פארק, פארק סרנגטי והמבורג.
מברלין המשכנו בטיסת איזיגט לטולוז (שעלתה גרושים) לשבוע בפרינאים. מזג האוויר שם התאים לנו יותר והשבירה לכיוון העשירה את הטיול שלנו במסלולי טבע מרהיבים שרובם חינמיים או בעלות סימלית בלבד.
בברלין ובטולוז ממש פשוט מבחינת כשרות. יש מבחר של סופרים כשרים שבהם ניתן להצטייד (גם בבשרים) ומסעדות כשרות.
בזמנו כתבתי על המסלול שעשינו.