יעדי טבע מסביב ללונדון - תהיות ראשוניות...
-
עמיחי אתה ממש צודק.. לגמרי יעד שאפשר לחזור אליו כמה וכמה פעמים. העניין פה הוא רק עניין מזג האוויר.. סוף ספטמבר, כנראה שבדרום יהיה מן הסתם פחות גשום מבצפון..
התכנון הוא אם וכאשר נחליט על הצפון זה לנחות במנצ’סטר ומשם לטייל ואז לקחת רכבת ללונדון. הרצון הוא לבלות כמה שפחות זמן בנהיגה, במיוחד בנהיגה שזרה לנו.
-
אני לא הייתי לוקחת קשה מדי את עניין הגשם. גשם זה חלק מהטיול באנגליה. לדעתי יותר חשוב לקחת את זה בחשבון ולשמור על גמישות בתכניות (ובראש) מאשר לנסות לתזמן שבוע לא גשום בשנה. פשוט תקחו בחשבון שיש סיכוי גבוה שחלק מהזמן ירד גשם.
-
אוסיף לגבי זה: מי שלא יכול בכלל לטייל בגשם כנראה לא צריך לנסוע לאנגליה. גם בקיץ יכול לרדת גשם שוטף ומבאס שעות ארוכות, מניסיון. בקיצור, זה לא צריך להיות השיקול. אם כבר, לשקול האם בזמן כה קצר כדאי לנסוע לצד השני של המדינה בשביל טבע כשיש אפשרויות קרובות יותר שטרם ראיתם. -
לא הייתי מתאמצת עד כדי כך בשביל לראות דווקא את אזור האגמים. לדעתי תבחרו אזור שקרוב יותר ללונדון. הרעיון באנגליה הוא לא לחפש את הנוף הכי דרמטי ( כי בשביל זה מראש תטוסו ליעד אליפיני או לנורבגיה). אמנם עברו המון שנים מאז הייתי באזור האגמים, אבל זוכרת שהוא לא מתחרה בנופי האלפים. לטעמי חבל לסרבל את הלוגיסטיקה ולבזבז זמן על נסיעות. האזורים שקרובים ללונדון מספיק מעניינים. הצוקים באזורי החוף השונים הם ייחודיים. אגמים והרים יש יותר יפים בארצות אחרות. זאת הלוגיקה שלי. אני מקווה שאני לא מטעה...
-
הנןף הדרמטי באגמים ובכלל באי הבריטי שונה מאוד מהנוף האלפיני. מרשים מאוד בעיני.
מבלי לגרוע דבר מהנוף הגבעי והצוקי בדרום האי
-
גם לדעתי לנופי בריטניה יש את הקסם שלהם. זה משהו אחר, מיוחד ושונה. הטבע דרמטי בצורה אחרת. הגשם והשמיים האפורים אף מוסיפים לדרמטיות!
כהוכחה
מצרף תמונות מהטיול שעשינו לאזור צפון ויילס המדהים, אליו אנחנו מתגעגעים ורוצים לחזור